kuzenim gişede değildi,portföy yöneticisiydi bireyselde,banka içinde gelen müşterileri yönlendiriyordu bireysel emekliliğe,kendisi kredi satıyordu falan. maaşıda performanslarla falan 2.500'ü buluyordu.
liseden arkadaşım gişedeydi,çocuk gişe diye girdi sonra gişede bile satış yapmalarını istediler,krediydi,kredi kartıydı falan.hem müşteriyle ilgileneceksin hemde satış için ikna edeceksin yani otomatik ödemeye geçin,bireysel emeklilik yaptırın falan diye.zaten kota koyuyorlarmış,doldurman gerekiyormuş.o da ben satamıyorum dedi,seni mobil gişe yapalım o zaman dediler şubesi olmayacak her gün başka bir yerde çalışacak gezici yani şubeler arasında. o da kabul etmedi işte çıktı ama 1 sene dolmuştu tazminat ödemedi. gişe daha az alıyor o o zaman 900 falan alıyordu ama yaklaşık 1.5-2 sene falan oldu çıkalı işten.bir de banka 5 te kapanıyor ama yeri geldiğinde sen 8-9 a kadar içerdesin.
nişanlımın 10 da eve geldiği oluyordu kimi zaman:2:
yaaaa çok içim karardı ya tam iş buldum derken kpssyemi hazırlansam temmuza kadar
yaaaa çok içim karardı ya tam iş buldum derken kpssyemi hazırlansam temmuza kadar
ya canım benim yüzümden şimdi öle karamsarlaşma,çevremden tanıdıklardan duyduklarım bunlar,memurlar.nette özel sektör bankacılık falan diye arattırırsanda aynı serzenişlere rastlarsın zaten.ama yapan yapıyor,belki yapabileceksin,belki yöneticin çok sıkmayacak,belki satışların umduğundan iyi olacak.ama en doğru kararı kendin verirsin.özel sektör hep böyle kanını emiyorlar.bende 1 sene dershanede öğretmenlik yaptım illallah dedim ama evlenince Allah korusun bir de atanamazsam mecbur başvuracağım yine dershanelere. 6 gün sabah-akşam çalışmak,bir gün de 21 öğrenciye birebir veridğimi hatırlıyorum,su bile içememiştim o gün,yani her işin zorluğu var.
canım dur karamsarlık olmasın şimdiden,
ben finans sorumlusuydum çalıştığım şirkette ve dolayısıyla en az 5-6 bankayla sürekli çalışıyordum
her günde en az 2-3 şubeyle işim oluyordu, ssbahtan akşama kadar 50 kere görüşüyordum,
evet bankacılık yorucu iş ama her banka şubesinde çalışanlar 8-9a kadar çalışmıyorlar
mesela bizim şubedekiler, -biz 6:30a kadar çalıştığımız için bazen 5 ten sonra da aramamız gerekiyordu- ,
maksimum 7de çıkıyorlardı (dönemsel yoğunlukları hariç)
6-6:30 gibi zaten genelde çıkıyorlardı
sabah da 8:30-9 gibi geliyorlardı
ve bu bahsettiğim yer İstanbul da iş merkezlerinin ve fabrikaların çok fazla olduğu bir yer
sedoşun bahsettiği 8-9 gibi saatler dönemseldir, her zaman olmuyordur
bizimkiler de bize tatlı tatlı fon kullandırmaya çalışıyorlardı tabi sürekli ama sen de işini bilirsen karşındaki müşterilerle tatlı tatlı anlaşır halledersin işini satış yapmanı isterlerse şayet
rahat ol sen, kasma şimdiden, gelecek olan paracıkları acuk düşün
evet bende öyle dedim gasolinecim..dönemsel özellikle ay sonları,yıl sonlarına doğru çok yoğun oluyorlar.. ama dediğim gibi her işin kendine göre zorluğu var ve özel sektör devlete benzemiyor.devlet çok rahat bir senede devlette ücretli öğretmenlik yaptım,kalem oynatsam ekstradan para alıyordum,yarım gün çalışıyordum haftada 4 gün öğleden sonraları gidiyordum ve bu deneyimimden sonra devlet olsun benim oslun dedim.inşallah atanırım yaaaa...
banada öyle demişlerdi haziranda okul bitti iş bukmadan vermeyiz dediler bende bi arkadaşım var onu örnek gösterdim işe girdi 1 ay sonra nişanlandı 1 2kere alışveriş için izin istedi diye işten çıkardılar banada girdiğim işte izin vermezler dedim nişanı yapıverelim aradan çıksın sonra çalışırım dedim zorla kandırdım 25haziranda acele yapıverdik isteme nişan hepsi birarada ailemde zaten biliyodu bi sevgilim olduğunu annemde telde konuşuyodu bikaç kezde denize pikniğe falan gittik.ama bak şimdi nişan olalı 3 ay oldu ve 10 gün sonra garanti bankasında işe başlıcam Allahın izniyle
haklısın kuzucum ama şmdi ben alandan a grubundan kpss hazırlanacağım adanaya moblya bakmaya ev tutmaya mı gideceğim..ders mi çalışacağım.. nişanlıyken ii olur ama kpss değiştirio işi... keşke bende bankaya başlasam hemen... sen neryi kazanmıştım garanti neresi??? ben hep tkp ediorum da göremedm ilanlarda
canım dur karamsarlık olmasın şimdiden,
ben finans sorumlusuydum çalıştığım şirkette ve dolayısıyla en az 5-6 bankayla sürekli çalışıyordum
her günde en az 2-3 şubeyle işim oluyordu, ssbahtan akşama kadar 50 kere görüşüyordum,
evet bankacılık yorucu iş ama her banka şubesinde çalışanlar 8-9a kadar çalışmıyorlar
mesela bizim şubedekiler, -biz 6:30a kadar çalıştığımız için bazen 5 ten sonra da aramamız gerekiyordu- ,
maksimum 7de çıkıyorlardı (dönemsel yoğunlukları hariç)
6-6:30 gibi zaten genelde çıkıyorlardı
sabah da 8:30-9 gibi geliyorlardı
ve bu bahsettiğim yer İstanbul da iş merkezlerinin ve fabrikaların çok fazla olduğu bir yer
sedoşun bahsettiği 8-9 gibi saatler dönemseldir, her zaman olmuyordur
bizimkiler de bize tatlı tatlı fon kullandırmaya çalışıyorlardı tabi sürekli ama sen de işini bilirsen karşındaki müşterilerle tatlı tatlı anlaşır halledersin işini satış yapmanı isterlerse şayet
rahat ol sen, kasma şimdiden, gelecek olan paracıkları acuk düşün
sağol canım benim ya içimi rahatlattın valla ne tatlı dillisin sen böyle canım benim ya maşallah.doğru diyosun düğün için hem paraya ihtiyaacım var hem ilk iş tecrübem olcak tecrübe kazanmış plurum sonrada kpssye girerim ozamana kadarda 1 yıl olur hemen hemen kazanırsam tazminat ödemek zorunda kalmadan bırakırım bankayı 1 yıl sabretcez artık napalım belki kpss olmazda özelde güzel bi iş bulurum hem 1 yılda tecrübeli olmuş olurum
sağol canım benim ya içimi rahatlattın valla ne tatlı dillisin sen böyle canım benim ya maşallah.doğru diyosun düğün için hem paraya ihtiyaacım var hem ilk iş tecrübem olcak tecrübe kazanmış plurum sonrada kpssye girerim ozamana kadarda 1 yıl olur hemen hemen kazanırsam tazminat ödemek zorunda kalmadan bırakırım bankayı 1 yıl sabretcez artık napalım belki kpss olmazda özelde güzel bi iş bulurum hem 1 yılda tecrübeli olmuş olurum
burdayım tatlım hoşgeldin
hoşbulduk canım ne yapıyorsun?
burda kımse yoktu topıc topıc gezıyordum canımcım
sen napıosun?
bende ne yapıyım ısvecten kuzenlerım gelıyor evı temzledım bıraz yoruldum anıden haber verdıler
gıremedım bugun
evet yoktun ortalarda :)
evet öyle canım yoktum ben pazar gunune kadar gıremeyebılırım
mısafırler olacacak haberın olsun deterjan kokusu benım basımı döndurdu
sen konustunmu nısanlınla bugun