2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Herkese merhaba,
Uuzun zamandır elimde olan Tim Seldin'in harika cocuk nasıl yetiştirilir?kitabini bitirdim, aklımda kalanları sizinle de paylaşayım. Öncelikle kitap bence gayet faydalı, bir sürü blog vs. Okumak yerine bu kitabı okuyup genel felsefeyi öğrenmek daha iyi. Sonra da etkinlikler icin bloglardan, kk sayfalarından faydalanilabilir bence.
Kitaba göre felsefe saygı göstererek yeni seyler öğretmeye teşvik etmek. Belirli davranış kuralları ve düzen anlayışı olmalı. Yardım etki kendim yapayım felsefesi.
Evlerin sonrasında okulların dekorasyonu cocuklara uygun olmalı. Kendi boylarına uygun koltuk, sandalye, askı, raf vb. Kullanmalilar. Oyun icin belli bir alanı olmalı, bir battaniyenin üstü gibi. Oturma odasında oynaması daha iyi ama orda da oynayacağı alan belli olmalı.
Duyuları keşfetmesi önemli, farklı kokular, sekiller koklatmali, göstermeli. Müzik dinlemeli. Ev islerine yardım etmeli, kendi boyuna uygun aletlerle( orn. Oyuncak vileda:) düzen alışkanlığı kazandırmalı. Orn. Oyun oynadıktan sonra oyuncaklar yerine kaldırılmalı.
Kendi bakim islerini kendi yapmalı. Lavabonun önüne tabure koyarak kendi elini yıkamasına, dis fircalamasina firsat verilmeli. Kendisinin giyinmesine firsat verilmeli. Uyurken belli bir rutin olmalı, hergüne aynı rutine göre uyumalı.nezaket ve zarafet kurallarını öğretmeli.tv mümkün olduğunca az izlemeli.dis dunyayı keşfetmeli.
Etkinlik olarak en basta sürpriz kutusu var. Bir kutuya farklı dokulara sahip her türlü eşya koyup bebeğin önüne koyacağız ve sonra onun bu nesneleri incelemesini izleyeceğiz ve tabi o inceledikce biz de her bir nesne hakkında konuşup ne ise yarayacaklarını anlatacağız.
Sonra aktarma. Bir kaptan digerine fasulye vs. Aktarma gibi.18 ay-4 yas.
Diğer bir etkinlik eleştirme. Renk, ebat. Şekil vb.ye göre sıralama eleştirme. Bu aktiviteyi forumlarda 9 aylık bebeklere bile yaptırmaya çalışıyorlar ama kitapta 2-5 yas yazıyor.
Bir diğer etkinlik küp sıralama, büyükten küçüğe, üstünse vs. 18 ay-3 yas.
Geometrik şekil bulma2-5 yas.
Tutacli yapbozlar 2-5 yas
tıp oyunu2-6 yas
Aklımda kalanlar bu kadar, ayse de okuyacak biraz da o yazar artık:)

bende bakayım kitaba canım bi.. biz kutu içine bişeler koyup oynama oyununu çok uzun zamandır yapıyoruz hatta kendimce sarkı da uydurdum lina da kendi çapında bana eşlik edioo.. dün akşam da karton kutu bulup altını üstünü kestik lina içine girdi kenarlarından tutarak koşdurdu arabacılık oynadık yani

Günaydın topik..
İstanbul'da kış gelmiş.. Yağmur yağıyor, hava soğuk.. Zaten evden geç çıkmıştım, bir de yağmur, yoldayım hala..

yazdan kalma bir haftasonu sonrası bir kış pazartesisinden herkeslere selamlar

sabah biraz ateşlenmiştik ,gece boyu da ıkındık sanırım şu alttaki köpeği bugün yarın yarrdırıcaz

yarın büyük ihalemiz var ,evrak hazırlamam lazım...

selam topikcanlar
herkesler iyidir inşallah. kızlar benim adetim 4 gün geçikti hamile olabilirim ama sevinemiyorum bile çünkü geçen hafta meleğin böbrek sintigrafisi çektirirken radyasyonlu alana girdim. hamileler ve hamilelik riski olanalr kesinlikle giremez diyodu ama ben bu ay herhalde olmaz diye hiç düşünmedim bile . test felan yaptırmak içimden gelmiyo.

yazdan kalma bir haftasonu sonrası bir kış pazartesisinden herkeslere selamlar

sabah biraz ateşlenmiştik ,gece boyu da ıkındık sanırım şu alttaki köpeği bugün yarın yarrdırıcaz

geçmiş olsun canım ne dişmiş be umayın ömrünü yedi bitirdi.... bu arada kargom geldi şimdi çok çok saol canım çok beğendim kokoşumda çok begenecek eminimmm

hayırlısı olsun inşallah...azcık radyasyondan bişey olmaz heralde ama doktorla konuş tabbi ki ,ben kafamdan uyduruyorum

geçmiş olsun canım ne dişmiş be umayın ömrünü yedi bitirdi.... bu arada kargom geldi şimdi çok çok saol canım çok beğendim kokoşumda çok begenecek eminimmm

güle güle giysin kokoşum

Günaydın topikcanlAr nasılsınız biz yuvarlanıp gidiyoz işte

Dido adım adım a beni tavsiye ettin aramadılar hala
Dişler kolayca çıksın inşallah yavrulara ve analarına allah yardım etsin
Cevre en hayırlısıolsun önce test yap kesinleştir hiçte üzülme ben hamileyken hergün alıyordum radyasyon direkt sen çekinmediysenbişey olmaz içinş rahat tut

aradım cırladım canım aramaları yakındır bu arada bu ayki setimiz daha ii lina daha çok ilgilendi bütün gün nam nam gezioz

hayırlısı olsun inşallah...azcık radyasyondan bişey olmaz heralde ama doktorla konuş tabbi ki ,ben kafamdan uyduruyorum

güle güle giysin kokoşum

saol cnm tesekkür ederiz bncede bişe olmaz ama dr ile görüşmek daha mantıklı... dün nerde eylemdeyniz bakimm

ayşe okuma ancak yazzzzzzzzz... bu arada öğle arası zehirsiz keçeli kalem almaya gidicem varmı bildiğin marka ne alayım

BEN DEMİŞTİM NAM NAM GEZİYOZ DİYE

ayşe okuma ancak yazzzzzzzzz... bu arada öğle arası zehirsiz keçeli kalem almaya gidicem varmı bildiğin marka ne alayım

carioca diyecem ama döndüğünde okuyacan ancak , kırtasiyede de söylerler zaten

Yeni bir hafta umarim herkes agrisiz sizisiz gecirir disler kolayca pirtlar atesler duser istahlar acilir :))) gecede bikac sefer uyanir olduk sadece aglama hay ben bu kopek dislerinin .........:18:

hamileliğin en başı, bişey olursa zaten bebek düşer bence. ama yine de bi eczaeneden al yap testi ,4 gün geçtiyse ve hamileysen kesin çıkar.

ben bi hafta gecikmiştim bişey çıkmamıştı, için rahat olsun

bu arada burada şükran günü var, ondan sonra da indirimler var bi sürü. ipad mini almak istiyom ama tablet çok da gerekli mi bilmiyorum. kullanan ve memnun kalanınız var mı, yoksa çok gerekli değil mi? benim de eşimin de bilg var zaten, ama bilemedim yine de.

bizden gelişmeleri bildiriyorum, artık kısıtlı bi kelime hazinemiz var, bişey isteyince alıp beni oraya götürüyo filan. masların üstünde, sandalyelerin peşinde geziyoz. ama fena bi çığlık sevdalısı oldu çıktı. sürekli bağırıyo istediği olmayınca. oyalamak için oyunlar uydurayım diyorum, aklıma da bişey gelmiyo. didemcim sen neler yapıyodun ya şu kutu oyununu biraz açarmısın?

gece gece nasılsınız diyeyim barimm ,
feliz kitap için teşşekkür ederim elime ulaştı,henüz başlayamadım bu gece misafirlerim vardı , ama şöyle bir gözattım keyifli bir kitaba benziyor,
ceydaa istediği olmadığında inat etme devamında ağlama hatta olmadı elindekileri atma, ve daha da koik i (aslında hiç komik değil ama ) ellerini yumruk yaparak bana söylenmesi var :44::44::44: bildiğin bağırıyor desem yeridir yaa, bende ortalıkta söylenirken ellerimi yumruk felen de yapmam nerden öğrendiki ,hem daha bu ne bee 16 aylık velet bu ne atarlanma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…