Merhabalar bebişlerinizin bir günlük menülerini paylaşabilirmisiniz?
[SUB][/SUB]
selamlar
sabah 7:00-7:30-uyanınca 150 cc süt (bazen)
kahvaltı 9:00- 1 muz ya da mandalina, 1 yumurta, kaşar peyniri.. (pekmez filan asla yemiyor, karışım yapsam ağzına sürmüyor..)
ara 10:30- 150-250 cc kefir
öğlen 12:30 yemek teklifi (genelde yemiyor) kıyma, kereviz, patates, havuç, soğan, tahıl karışımı (yeşil mercimek, kırmızı mercimek, tam pirinç,tam buğday, maş fasulyesinden oluşan karışım) vs. li tarhana (tarhanayı baharat gibi her yemeye koymam gerekiyor yemesi için. nohut tarhanası ve normal tarhanayı karıştırıyorum) toplam 200 cc gibi...
uyku 13:00-14:30
15:00- öğlen yemediyse yukarıdaki yemek
ara: sabah yumurta yemediyse cevizli krep, peynir yemediyse fırında ekmek üstü kaşar, ya da yine kefir ve meyva
akşam 19:30-20:00 köfte ya da balık gibi bir et, haşlanmış sebze... köftesine ekmek yerine bulgur koyuyorum çok az..
yatmadan bazen 120 cc mama
21:00 uyku
00:30- 150 cc mama
04
150 cc mama
arada kemirmesi için hep pırasa- havuç-kereviz sapı ya da evde yaptığım keçiboynuzu tozu, ceviz, kuru üzüm olan grisini...
(malesef 3. ayda terkettiği gee beslenmesine 9. aydı galiba geri döndük.. ne yapsam kurtulamadık henüz...)
bizim yemeklerimizden hala doğru düzgün veremiyorum... çünkü çok baharat ve biber salçası kullanıyorum... zaytinyağlılara da mercan hiç yüz vermiyor.. ama bir elinda roka sapı öbür elinde limon, önünde balık varsa bayılıyor...
yazdıklarıma bakma bazı günü sadece kefir ve meyvayla kapattığımızda oluyor.. ama geneli yukardaki gibi...
yemesi gerekenin çok üstünde süt ürünü tüketip diğerlerini az yiyor.. ama ağız tadı öyle galiba, onları azaltsam da diğerleri çoğalmıyor, ben de vazgeçtim:)
aman her şeyi ne uzun anlatıyorum yahu.. öff.. yine ben sıkıldım.. pardon:))