inşallah çeker valla para veriom yırtıp atıoz die üzülüodum.. evet canım adaş oldukk
başka kitapları da var mı didom ,değişik değişik olunca ilgisini çekiyo....
Hiccc daha ne yapsin zamani geldiginde hepsi oluyor..davranis oturtmayami calisiyor artik neyse bazen bende sabir tukeniyor yanlis biliyorm ama al all all diyorum katlanamiyorum bazen bazende icimde kelebekler ucusuyor acayip oynuyoz ee cocukta dusunuyordur anneminde naptigi belli degil diye
Bence terkedilmeden ziyade duygusalligindan oturu cok kazik yemesi diye dusunuyorum aslan olsun aslan olsun deyip duruyordu al bana aslannnnnn
onu yapma işte , sabrın tükenmişken olmaz diyosun , kelebekliyken herşeyi yapıyosun , eee bu bebeler zaten bunu bekliyolar
Merhabalar bebişlerinizin bir günlük menülerini paylaşabilirmisiniz?
[SUB][/SUB]
9:00 kahvaltı - 1 yumurta + beyaz veya kaşar peynir ( ayrı olarak veya omletin içinde ) + 4-5 siyah zeytin + 2 çeri domates ( rendeleyip tam buğday ekmeği karıştırıyorum ) + pekmez...
13:00 yemek ( kıymalı herhangi bir sebze yemeği ) veya yoğurt çorbası vs. gibi erişteli falan bi çorba.
16:00 meyve ( armut , muz , trabzon hurması , elma , mandalina ..artık ne varsa ) biri veya ikisini karışıtırıyorum , ceviz de ekliyorum , keçbıynuzu tozu aldım onu da katıyorum artık...
19:00-20:00 gibi kaşık maması veya devam sütü...
aralarda pek bişey yemiyo bizim kız , öğünde sağlam yiyo ihtiyaç duymuyo sanırsam...
tabii ki her güna ynı rutin olmuyo , diş/hastalık durumlarında günü sütle geçirdiğimiz de oluyo tabi...
selamlar
sabah 7:00-7:30-uyanınca 150 cc süt (bazen)
kahvaltı 9:00- 1 muz ya da mandalina, 1 yumurta, kaşar peyniri.. (pekmez filan asla yemiyor, karışım yapsam ağzına sürmüyor..)
ara 10:30- 150-250 cc kefir
öğlen 12:30 yemek teklifi (genelde yemiyor) kıyma, kereviz, patates, havuç, soğan, tahıl karışımı (yeşil mercimek, kırmızı mercimek, tam pirinç,tam buğday, maş fasulyesinden oluşan karışım) vs. li tarhana (tarhanayı baharat gibi her yemeye koymam gerekiyor yemesi için. nohut tarhanası ve normal tarhanayı karıştırıyorum) toplam 200 cc gibi...
uyku 13:00-14:30
15:00- öğlen yemediyse yukarıdaki yemek
ara: sabah yumurta yemediyse cevizli krep, peynir yemediyse fırında ekmek üstü kaşar, ya da yine kefir ve meyva
akşam 19:30-20:00 köfte ya da balık gibi bir et, haşlanmış sebze... köftesine ekmek yerine bulgur koyuyorum çok az..
yatmadan bazen 120 cc mama
21:00 uyku
00:30- 150 cc mama
04
150 cc mama
arada kemirmesi için hep pırasa- havuç-kereviz sapı ya da evde yaptığım keçiboynuzu tozu, ceviz, kuru üzüm olan grisini...
(malesef 3. ayda terkettiği gee beslenmesine 9. aydı galiba geri döndük.. ne yapsam kurtulamadık henüz...)
bizim yemeklerimizden hala doğru düzgün veremiyorum... çünkü çok baharat ve biber salçası kullanıyorum... zaytinyağlılara da mercan hiç yüz vermiyor.. ama bir elinda roka sapı öbür elinde limon, önünde balık varsa bayılıyor...
yazdıklarıma bakma bazı günü sadece kefir ve meyvayla kapattığımızda oluyor.. ama geneli yukardaki gibi...
yemesi gerekenin çok üstünde süt ürünü tüketip diğerlerini az yiyor.. ama ağız tadı öyle galiba, onları azaltsam da diğerleri çoğalmıyor, ben de vazgeçtim:)
aman her şeyi ne uzun anlatıyorum yahu.. öff.. yine ben sıkıldım.. pardon:))
ne güzel yiyo mercan kuzu maşallah...o krepler mrepler benim bile canım çekti kızzzz
kızlar hamile bir arkadaşıma yollayacağım.. nolur ek ya da düzeltme yapar mısınız
alıp da hiç kullanmadıklarım:
müzikli dönence (ancak şimdi düğmesine basıp açıp kapamayı sevdiği için oynuyor.. o zaman hiç ilgilenmemişti)
pompa şeklindeki burun aspiratörü (hiç bir işe yaramıyor)
bebe yağı, nemlendirici kerem vs bakım ürünleri (tabaka gibi kalıyor diye kıyamayıp sürmemiştim)
emzik kılıfı (gündüz kullandığında kılıfa girmeye vakti yoktu emziğin, gece kullanıyor sadece o da yatağında sabit duruyor öyle)
meyve filesi (emzik gibi olan aparat) ortalığı batırmaktan başka işe yaramadı
biberon ısısı ölçer.. ( ne saçma di mi almıştım işte... nasıl bir andavallıymışsam artık)
banyo suyu için termometre
ayaklı alt diye geçen şey (tulum hep daha rahattı)
zıbın denilen yandan bağlamalı üst giyeceği (hangi mevsimde doğduğuna göre ihtiyaç olur mu acep?)
süslü patikler (ben almadım ama hediye gelenlerin de hiçbiri kullanılmadı)
süslü ya da büyük insan için olanlara benzer tüm kıyafetler...
kumaştan yapılan alt açma ( hediye gelmişti.. her açmada çiş yapma ihtimali olunca silinebilir birşey olması şart)
büyük bebek bakım çantası ( arabamız olmadığı için çok hantal geldi.. ama aksi durumda işe yarıyor mu?)
bir de çok gereklileri listeleyeceğim... vaktiniz varsa el atar mısınız:)
süslü kıayefet konusuna şiddetle katılıyorum , herşey tek renk ve dümdüz olmalı , bebeğin rahatlığı ve alerjik durum olmaması açısından....
tulum konusuna ise katılmıyorum ; ben de onu kullanamadım hiç , çıtçıtlı body ve patikli al giydi hep yürürene kadar ...
alıp da kullanamadığım pek fazla şey olmadı , nedense hamileyken çok coşup fazla bişey almadım...
alıp da tepe tepe kullandıklarım çok ama ;
en önemlisi emzirme yastığu - bunu da hiç kullanamaynlar var ama benim hayatımı kurtardı- bebek odasına bi tek kişilik koltuk koydum + emzirme yastığı ,ilk 3 ayımızı burda geçirdik
otribebe....
bende yoktu ama keşke alsaydım dediğim ; ev tipi güzel bir anakucağı ( sallananlardan)
uyku tulumu - ayaksız ,torba şeklinde olanlardan-
emzik ve biberon - nuk aldım ben , geniş ağızlı olanlardan...
çalışan bi anneyse eğer ; kaliteli bi süt sağma makinesi...
bebek çantası için bebek çantaları çok kullanışsız , bende vardı kullandım ama mecburiyetten ,şimdilerde sırt çantasına tepiyorum artık....
geçen hafta bi arkadaşımda gördüm ; fotoğrafçı çantası ...süpersonik bişey , bi daha doğururusam kesin ondan alıcam ...
Topikolar!!
Bu saatte topikdw işim ne değil mi?? Elanın başını bekliyorum.. Ateşi çıkmadı neyseki iyi se uyumuştu ama biraz önce az bir öksürdü sonra da kustu.. Şimdi de kıpırdanıyor, dün ateşi düşünce doktora götürmemiştik ama şimdi yarıb sabahtan bir şansınızı deneyeceğiz.
Aysre kitabı bitirdim sayılır.. Yani aktivite kısmını okumadım ama onlar 2 yaş sonrasına hitap ediyor..
Bloglarda türk annelerin yaptığı çoğu şey de adlında montessori değil.. Evde oturup çocuktan başka yapacak birşeyi olmayan ve kendisini mükemmel anne zanneden annelerin abartması,,
Zaten her çocuk farklıdır. Eğer 14 ayda yemek yiyen bir bebek varsa bunun montesori ile ilgisi de yok bence eğer doğruysa bebeğîn genetik yeteneğidir... Montesorinin felsefesi çocukları severek, sorumluluk vererek, düşünmesine sraşturmasınafırsat vermek.. Bunun zaten doğru olduğu açık..
Zaten aktivite yapacağım diye kasarsak çocuk da anlar bunun yapmacıklığınıbence.. Onları severek oynatalım, gerekl sorumlulukları verelim yeterbence.. Biz montesori ile mi büyüdük sanki
ağzını öpeyim diyecem de ayıp olmaz inşallah
ela kuzuma da geçmiş olsun ,diştir umarım başka bişey yoktur
Bunları şimdiden düşünmüyorum. Öğrenır az daha buyusun zaten acelesi yok. İnternette cok çeşitli eğitimler var. Cd ye alıp izleyebilirsiniz. Gecenlerde bahsetmiştim. Ama daha vaktı var. Şimdilik yesin içsin uyusun bizide uyutsun. Ondan başka bişe istemiyorum
aminnnnnnnnnnnnnnnnnnnn
Bugun tatilmi niye kimse yokki?
geldimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm