• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

uyumazlar uyumazlar boyle zamanlarda uyur sipalar :1:
git mutfaga guzel bisiler ye be tatliskom bak senin buzlukte kesin mozaik pasta vardir ondan ye
benim de canim cekti haftasonu zaman bulsam da yapsam ya
benımde can sıkıntısı mideme vurdu yada açlıkda olabilir. kim gidecek yaaa okula. oğlanda uyuyo. boşverin 2. yi yapmayın. :45:

iiyidir iriscan tek huni yetmiyo bu ara iki tane ustuste takiyorum :27:
umayima kardes geliyor deseneee :46::46:
etkili korunma yontemi etkili korunma yontemi derken enistenin canina tak etmis anlasilann :27::27:

yok lan yok hastayım ben :5:

boyle bir gelenek var canim
cemaat cuma namazindan cikarken bebelerin ayaklarindan ip kesilir
bak burda da yaziyor bisiler
annediryuregi.blogspot.com/2012/08/ilk-adm-toreni-yada-kostek-kesme.html
boylece bebenin butun yasami boyunca daha az dusucegine daha saglam adimlarla ilerleyecegine inanilir
o ne demek kız anlamadım :53:

anamm kiyamam bacim gecmis olsun cok
memleket havasindan sonra istanbul havasi yaramadi sana
balli zencefili ihmal etme bacim
yok lan yok hastayım ben :5:

boyle bir gelenek var canim
cemaat cuma namazindan cikarken bebelerin ayaklarindan ip kesilir
bak burda da yaziyor bisiler
annediryuregi.blogspot.com/2012/08/ilk-adm-toreni-yada-kostek-kesme.html
boylece bebenin butun yasami boyunca daha az dusucegine daha saglam adimlarla ilerleyecegine inanilir

anamm kiyamam bacim gecmis olsun cok
memleket havasindan sonra istanbul havasi yaramadi sana
balli zencefili ihmal etme bacim

diş buğdayını da burda duymuştum bunu da ilk defa duydum :53:
yapın yapın , ben de dua edeyim o zaman ; hayat boyu sapasağlam adımları olsun bütün kuzucuklarımızın aminnnn :16::16::16::16::16::16::16::16::16:

durum bildirimi yapıyorum , alında bir morluk , hastane tarafından elime tutuşturulan düşme durumlarında nelere dikkat etmeliyiz başlıklı yazı , paşa tarafından doktora çemkirmeler tam gaz devam ediyor, (doktor bayan olsa bile )

ulen baza yı kaldırdım altına girer şimdi bu diye aldım kendi karyolasına koydum , diğer odadan bişi alıcam kapıdan çıktım diğer odaya giremedim koca bir küttttttttttttt sesi ve bağırma eşliğinde yüreğin ağza gelmesi , ağlama sakinleşme , sonrasında kafadaki morluk sonucu herhalde kafayı vurdu yine de gidelim hastaneye düşüncesi , hastaneden oh bişi yook düşüncesi ile ayrılma, şimdi karyolanın parmaklıkları çıktı , aşağı yün yatak serildi artık deli dumrul gibi yatmamayıda öğrenmesi gerekicek sanırım ,

son sayfada gördüğüm kadarı ile adım atmaları ile ilgili bişi yapılıyormuş bizi oralarda da adım çöreği vardır ama nasıl yapılıyoo rbilmiyorum , zaten nerdeyse hiç bişey yapmadık çoçuğa, düşündüm de cık cık cık yani hatıra kalcak bişiler yapsaydım bari,
ha bu arada halla burnumu çekiyorum ,iris can sen de hasta isin galba ama benim midem bulanmıyorr, he heeee :1::1::1::1:

cok cok gecmis olsun poyraz pasama
dr cemkirdiklerinden adamlar bakamiyorlar garipler (cocuk dr olmak da zormus yahu)
hirudoid forte jel ve arnica krem de ise yariyor aysem (sadece goz kapagina ve yakin cevresine surulmuyorlar)
biz park yataktayiz hala yoksa o deli yatmamiza mumkun degil gece 10 kere falan duseriz herhalde
durum bildirimi yapıyorum , alında bir morluk , hastane tarafından elime tutuşturulan düşme durumlarında nelere dikkat etmeliyiz başlıklı yazı , paşa tarafından doktora çemkirmeler tam gaz devam ediyor, (doktor bayan olsa bile )

ulen baza yı kaldırdım altına girer şimdi bu diye aldım kendi karyolasına koydum , diğer odadan bişi alıcam kapıdan çıktım diğer odaya giremedim koca bir küttttttttttttt sesi ve bağırma eşliğinde yüreğin ağza gelmesi , ağlama sakinleşme , sonrasında kafadaki morluk sonucu herhalde kafayı vurdu yine de gidelim hastaneye düşüncesi , hastaneden oh bişi yook düşüncesi ile ayrılma, şimdi karyolanın parmaklıkları çıktı , aşağı yün yatak serildi artık deli dumrul gibi yatmamayıda öğrenmesi gerekicek sanırım ,

son sayfada gördüğüm kadarı ile adım atmaları ile ilgili bişi yapılıyormuş bizi oralarda da adım çöreği vardır ama nasıl yapılıyoo rbilmiyorum , zaten nerdeyse hiç bişey yapmadık çoçuğa, düşündüm de cık cık cık yani hatıra kalcak bişiler yapsaydım bari,
ha bu arada halla burnumu çekiyorum ,iris can sen de hasta isin galba ama benim midem bulanmıyorr, he heeee :1::1::1::1:

cok cok gecmis olsun poyraz pasama
dr cemkirdiklerinden adamlar bakamiyorlar garipler (cocuk dr olmak da zormus yahu)
hirudoid forte jel ve arnica krem de ise yariyor aysem (sadece goz kapagina ve yakin cevresine surulmuyorlar)
biz park yataktayiz hala yoksa o deli yatmamiza mumkun degil gece 10 kere falan duseriz herhalde

doktor a o kadar çemkirince algılarında bir sorun olmadığına karar verdiler,
birde bu pipet işini nasıl öğrettiniz yaa ??? ayrıca pipet kullanırsak bardak kullanmada sorun yaşayabilirmiyiz, biz bardak kullanıyoruz da ,

:60::60: bu da guzelmis
pipet bizi asar bardak ve sulukdayiz biz (tabii suluklarin agzini issira issira oyle bir yirttik ki bardak gibi akitiyorlar)
birde bu pipet işini nasıl öğrettiniz yaa ??? ayrıca pipet kullanırsak bardak kullanmada sorun yaşayabilirmiyiz, biz bardak kullanıyoruz da ,

Sagolun kizlar ..
Cok gecmis olsun aysrecim sukur bisey olmamis poyrazcigima.
Bak sen atakancigima bardak sendede durmayack durumu :) pekmez serbeti iyi fikirmis.
Bizimkide elimdeki bardaga gelip dil atiyor icine :) pipetli plastik bardak var denesemmi acaba ustunu islatir korkusu da var :))mama sandalyesinde ayaga kalkiyor masaustune cikma cabalari var kemer takili olsa bile :)))

Senaysen kostek isi guzelmis bizee anlat nasil gectigini ama bizim evin etrafi donulemezki onu nasil yapcaz anamgilin evi buna daha uygun donulebilr evin etrafinda:1:

Senaysenim bu kostek isi.i ilk defa duyuyorum, entrresanmis. Cocuklar daha akilli uslu olsunlar diye bisey var mi ya, bu oglan beni delirtti gene sabah sbaah.
Irism ve aysrecim cok gecmis olsun.arkadas o ckirme isi ne ya. Ne asabilik bu yasta. Ayyy cok zor cocuk buyutmek yaaaaaa.
Iris adetin gecti mi, belki de olir kiz belli olmazzzzz
Korunuyum derken cok azimli bi tanesi deliverir allah muhafaza :1::1::1:

Biz daha degisik yaptik aslinda
cumadan cikis saatinde kose basi bir yerde bebelerin ayaginda beyaz ip iki kere dolanir gibi yapip 3. De baglayip dua ile kestik sonra arkamiza bakmadan bebeyi de baktirmadan eve ciktik :))
Senaysen kostek isi guzelmis bizee anlat nasil gectigini ama bizim evin etrafi donulemezki onu nasil yapcaz anamgilin evi buna daha uygun donulebilr evin etrafinda:1:

Yok anacim bulsam bi:)) napti sipa
Senaysenim bu kostek isi.i ilk defa duyuyorum, entrresanmis. Cocuklar daha akilli uslu olsunlar diye bisey var mi ya, bu oglan beni delirtti gene sabah sbaah.
Irism ve aysrecim cok gecmis olsun.arkadas o ckirme isi ne ya. Ne asabilik bu yasta. Ayyy cok zor cocuk buyutmek yaaaaaa.
Iris adetin gecti mi, belki de olir kiz belli olmazzzzz
Korunuyum derken cok azimli bi tanesi deliverir allah muhafaza :1::1::1:

cumadan cikis saatinde kose basi bir yerde bebelerin ayaginda beyaz ip iki kere dolanir gibi yapip 3. De baglayip dua ile kestik sonra arkamiza bakmadan bebeyi de baktirmadan eve ciktik :))

Yok anam bunun giibi bi tane daha yok. Buyudukce akillanacagina iyice zivanadan cikiyo. Basedwmiyom artik, canimdan bezdirdi, hergun ayri bi acayiplik. :14:

Sizde baska yapmissiniz bidiklarin adimlari hep sapasaglam olsun hic tokezlemesinler insaallah :)
Bizimkinde ki yeni huy corap cikarma yaniyor zaar :)) o cikariyor ben giydiriyorum cift corabi carigini falan hep cikariyor kulotlu corabin icine kisa corap giydirme yapsam anca disari cikinca bu oluyor evde olmuyor cunku sicaklik iyi napcam ben bu hizanla :)))

Son düzenleme:
Sagolun kizlar ..
Cok gecmis olsun aysrecim sukur bisey olmamis poyrazcigima.
Bak sen atakancigima bardak sendede durmayack durumu :) pekmez serbeti iyi fikirmis.
Bizimkide elimdeki bardaga gelip dil atiyor icine :) pipetli plastik bardak var denesemmi acaba ustunu islatir korkusu da var :))mama sandalyesinde ayaga kalkiyor masaustune cikma cabalari var kemer takili olsa bile :)))
O plastik bardaktan bende almistim ama kullanmadim. Eline versem kesin doker birsekilde sulugu oyle yapiyor. Akitmazlardandi yirtti parmagini sokup, yere vura vura döküyor. Suya deli oluyor musluk acamiyorum. Yaz boyu suyun icindeydi doymadi doyamadi. :)
2aydir falan pipet kullaniyor bizim ki
ben verince direkt icecek sanmıştım :) anlatmam gostermem hupp seslerim vs vs hic birsey ifade etmedi. Babasi geldi aldi pipeti icine cekti ayrani (ben seviyor diye ayranla deneme yapmistim) eliyle tikadi altini ayran icinde kaldi yani agzina verdi pipeti biraz akinca kendi cekti icine işi çözdü. Bardaga koyduk pipeti icmeye basladi. Ne kit ve zor bir anlatma oldu bu böyle :)
bardaktan iciyor gibi ama suyla oynucam diye dokuyor. Biraz pipetle icsin bakalim onada geceriz. Arada ben su icerken falan yine istiyor veriyorum tabi bardakla

Sizde baska yapmissiniz bidiklarin adimlari hep sapasaglam olsun hic tokezlemesinler insaallah :)
Bizimkinde ki yeni huy corap cikarma yaniyor zaar :)) o cikariyor ben giydiriyorum cift corabi carigini falan hep cikariyor kulotlu corabin icine kisa corap giydirme yapsam anca disari cikinca bu oluyor evde olmuyor cunku sicaklik iyi napcam ben bu hizanla :)))

Sadece külotlu corap giydirsen canim. ev iyiyse oylede gezebilir yada hafif bir penye alt giydirirsin ustune. kaloriferli evde komşular dan hatirliyorum öyle corapla duruyor du bebeler
ev ayakkabisida iyi olur ama onu uzun sureli sevmiyorum ben. Ne de olsa ayakkabı
Panduf falan alsan severde durdurur mu yokksa hic mi durdurmaz bilmem.
carik corabi nasil cikartiyor o cadı ya :)))

Back