2012 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

iyiyiz tatlim walla butun haftasonu yattim bugune de iyi basladim ama simdi butun gun calismanin ustune eve gidince kim yemek yapicak diye dusunuyorum :KK9:

9 ay boyle halsiz olursak isimiz var wallahi :))

hanımlar nasılsınız bakalım nasıl gidiyor herşey yolundamı ben uyuyup uyanıp geliyorum bugün acayip halsizim yemeği bile zor yaptım yaw:emir_bebek::emir_bebek:

iyiyiz tatlim walla butun haftasonu yattim bugune de iyi basladim ama simdi butun gun calismanin ustune eve gidince kim yemek yapicak diye dusunuyorum :KK9:

benim hafta sonum çok yoğundu gezmem vardı sanırım ondan kendime gelemedim, yemek yapmakta zorlansakta yapmak zorundayız hamilelikte sağlıklı beslenmek zorundayız şekerler :KK6:

ben bu konuda şanslıyım allahtan annemler benim alt katımda oturuyorlar yemeği orda yiyorum:))zaten eve gitmem 8 oluyor bide bu aralar hiç yemek düşünemicem:KK43:(ya ben çok halsiz hissediyorum kendimii sizde oylemisiniz 9 ay boyle olmasın:)

ben bu konuda şanslıyım allahtan annemler benim alt katımda oturuyorlar yemeği orda yiyorum:))zaten eve gitmem 8 oluyor bide bu aralar hiç yemek düşünemicem:KK43:(ya ben çok halsiz hissediyorum kendimii sizde oylemisiniz 9 ay boyle olmasın:)

ohhh wallaa çok büyük bir şans seninkisi benim annem başka şehirde yaww olsada yemek yapsa bana :KK43:(
3. aya kadar zorlar ama her bünyede farklı olur vücut ne yapsın hormonlar tepe takla oldu :KK37:

ohhh wallaa çok büyük bir şans seninkisi benim annem başka şehirde yaww olsada yemek yapsa bana :KK43:(
3. aya kadar zorlar ama her bünyede farklı olur vücut ne yapsın hormonlar tepe takla oldu :KK37:

evet insanın annesinin yanında olması gerçekten buyuk şans..uzakmı anneler sana çok.mesafeler ççok uzak değilse gelir yanına sık sık.Sevinç senin ilk bebeğinmiydi bu :)

Fiziksel Değişiklikler

Meydana gelen fiziksel değişikliklerden biri rahim, vajina, serviks ve vulvaya giden kan miktarında artış olmasıdır. Bu dokular hamileliğin ilk döneminde belirgin bir mavimsi veya morumsu renk alır. Birçok kadın bunu fark etmez. Ancak, doktor tarafından yapılan leğen kemiği muayenesinde ya da özellikle dikkatli bir eşleri varsa bunlar fark edilir.
Açlık hissi tüm benliğinizi kaplamış olabilir. Karnınızda kemirici bir boşluk hissi saatlerce sürebilir. Yemek yediğiniz zaman bu histen ancak kısa bir süre uzaklaşabilirsiniz ama tamamen kurtulmanız mümkün değildir.
Mesanenizi boşalttığınız zaman fazla miktarda idrar çıkmasa bile sık sık tuvalete gitme ihtiyacı duyarsınız. Önceleri bunun olası bir idrar yolu enfeksiyonu olduğunu veya çok fazla kafein almaktan kaynaklandığını düşünürsünüz. Ama son haftalarda korunmadan cinsel ilişkiye girdiyseniz içinizde bazı kuşkular belirebilir.
Bulantı ve midenin altüst olması: Bunun kusma ihtiyacı duyma noktasına kadar olması gerekmemekle birlikte, gün ve gece boyunca gelip giden bir huzursuzluk hissedebilirsiniz.
Göğüslerin ağrılı, ağır ve hassas olması: Göğüs uçları çok hassaslaşabilir ve kendini size hissettirecek dereceye kadar karıncalanabilir. Göğüs başı çevresinin rengi her zamankinden daha koyu renk alabilir. Göğüsleriniz adet dönemlerinizden hemen önceki gibi, hatta daha da rahatsızlık verici durumda olabilir.
Az bir miktar vajinal kanama: Bu kanama regl kanaması kadar yoğun olmaz, yalnızca leke yapacak kadardır. Buna implantasyon kanaması adı verilir ve yeni döllenmiş yumurta rahmin kalınlaşmış, kaslı duvarına tutunduğunda meydana gelir.
Hamileliğin en belirgin işaretlerinden biri zamanı gelen reglin olmamasıdır. Bir kadın, regl periyodunun uzunluğuna bağlı olarak, yumurtlamadan yaklaşık iki hafta sonra regl olur. Bazı kadınlarda hamilelikleri döneminde hafif bir regl olabilirse de bu pek yaygın değildir.
Ağızda metalik veya asitli tuhaf bir tat: Bunu tarif etmek güçtür ama bu tat yaygın da olabilir ve bundan kurtulması çok zordur. Diş fırçalama ve güçlü aromalı ağız gargaraları bu tadı biraz gizleyebilir.
Normalde olmayan sırt ağrısı: Sırt ağrıları hamilelik hormonlarının etkisiyle oluştuğu düşünülen bir başka erken hamilelik belirtisidir.
Keskin ve artmış koku alma duyusu: Normalde hiç farkına varmayacağınız kokular midenizin bulanmasına ve baş dönmesine neden olabilir. Çiğ et, özellikle tavuk ve dana eti kokusu size kötü gelebilir. Normalde sizi rahatsız etmeyen pişen yemek kokularına hemen hemen hiç tahammül edemeyebilirsiniz.
Her zaman hoşunuza giden yiyecek ve içeceklerden artık hoşlanmadığınızı fark edebilirsiniz. Kahve, alkol, kızartma veya yağlı yiyecekler sizi fiziksel olarak hasta edebilir. Sigara içiyorsanız, hamilelikte sigara içmeyi bir tarafa bırakın, sigaranın kokusu bile size kötü gelebilir.
Olağan olmayan veya her zaman yediklerinizin dışındaki bazı yiyeceklere aşermeye başlayabilirsiniz. Turşu ve salamuralı yiyecekler gibi sirkeli yiyeceklere karşı yeni bir istek oluşabilir. Belki tuzlu yiyecekler de size çok çekici gelebilir.
Leğen kemiğinizde şişlik ve daha fazla gazla birlikte ağırlık ve doluluk hissedebilirsiniz. O turşularla ilgili olarak kendinizi suçlarsınız ve kendi kendinize turşulara fazla yüklenmeyeceğinize söz verirsiniz. Aslında bu gazın beslenme şeklinizle pek ilgisi yoktur.
Günü nasıl tamamlayacağınızı düşündürecek kadar aşırı yorgunluk hissi: Bakmanız gereken ve hem zamanınızı hem de fiziksel enerjinizi harcamanızı gerektiren başka çocuklarınız varsa bu durum daha da kötü olabilir.

evet insanın annesinin yanında olması gerçekten buyuk şans..uzakmı anneler sana çok.mesafeler ççok uzak değilse gelir yanına sık sık.Sevinç senin ilk bebeğinmiydi bu :)

2. bebeğim olacak inşallah annem biraz rahatsız öyle sık sık gelemez evde bir tane daha çocuk olduğu için sorumlulukta var tabi Allah yardımcımız olsun walla :)

Canım benimde 21 kasım.dr bana haftaya gel dedi bu hafta gorunmez dedi.haftaya perşembe gidicem bende.

sağol canım bişey daha sorucam cuma günü hamile olduğumu öğrendim kan testinde hcg 129 çıktı bu testin 2 günde bir tekrarlanması gerkirmi doktor tekrarlıcaz falan demedi

evet annenin yakın olması çok.keşke benim de öyle olsaydı hemde bu aralar çok ihtiyacım vaar..

sağol canım bişey daha sorucam cuma günü hamile olduğumu öğrendim kan testinde hcg 129 çıktı bu testin 2 günde bir tekrarlanması gerkirmi doktor tekrarlıcaz falan demedi

anormal bir durum yoksa tekrarlatmaz. Normal olanı betanın gün aşırı yani birgün durup birgün 2 katına çıkmasıdır bugün 100 ise çarşamba günü 200 olmalı normal sınırlar bu yaklaşık değerlerde kabul edilir arada uçurumlar yoksa tabiki.

anormal bir durum yoksa tekrarlatmaz. Normal olanı betanın gün aşırı yani birgün durup birgün 2 katına çıkmasıdır bugün 100 ise çarşamba günü 200 olmalı normal sınırlar bu yaklaşık değerlerde kabul edilir arada uçurumlar yoksa tabiki.

cuma gününe değer 1000 i geçmiş oluyo görülmeme ihtimali var bende yılbaşından sonra iyi bi kadın doğumcu bulayım ve ona gidicem zaten :)

Kızlar merhaba,
ben 2011 Ağustos annesiyim.Yazdıklarınızı okudum, heyecanınızı burda hissettim.Gözlerim doldu... Geçen sene bu zamanlar aynı heyecanı yaşıyordum... Şimdi ise minik kuzum kucağımda. Tarifi mümkün olmayan bir duygu yaşayacaksınız,neden daha önce yapmadımki diyeceksiniz.

Aynı zamanda zorlu da bir süreç, çok dikkat etmeniz gerekecek.Beslenmeye, dinlenmeye... Esasında herşeye...Önce kalp atışları sizi heyecanlandıracak, sonra minik ellerini görünce ağlayacaksınız.Ultrason resmine dakikalarca bakacaksınız.. Sonra cinsiyeti öğreneceksiniz veee başlasın alış veriş. Deli gibi alış veriş yapacaksınız. Gerekli gereksiz herşeyi almak isteyeceksiniz. Kuzunuz doğunca birçoğunu giyinemeyecek...Ama olsunnn, heves işte... Karnınız büyümeye başlayacak, göbüşlerinizin resimlerini paylaşacaksınız... LCW nin hamile kıyafetlerini tavsiye edeceksiniz birbirinize...

Sonra ikili test, üçlü test derken erken doğumlar baş gösterecek..Miniş miniş kuzular doğacak.Herkesi bir telaş saracak, acaba bende erken doğururmuyum diye.... Normalmi sezeryan mı derken, normal isteyenlerin çoğu sezeryana alınacak... Ve doğummm geldi çattı. O anki duygularımı anlatmam mümkün değill.Dakikalarca ağladığımı biliyorum..

Geriye dönüp baktığımda bu süreçte iyiki yapmışım dediğim şeylerin başında doğum fotoğrafçısı tutmak geliyor. Resimlere baktıkça o anları tekrar tekrar yaşıyorsunuz...

Hepinize Allah yardımcı olsun kızlar. Buna çok ihtiyacınız olacak...

Kızlar merhaba,
ben 2011 Ağustos annesiyim.Yazdıklarınızı okudum, heyecanınızı burda hissettim.Gözlerim doldu... Geçen sene bu zamanlar aynı heyecanı yaşıyordum... Şimdi ise minik kuzum kucağımda. Tarifi mümkün olmayan bir duygu yaşayacaksınız,neden daha önce yapmadımki diyeceksiniz.

Aynı zamanda zorlu da bir süreç, çok dikkat etmeniz gerekecek.Beslenmeye, dinlenmeye... Esasında herşeye...Önce kalp atışları sizi heyecanlandıracak, sonra minik ellerini görünce ağlayacaksınız.Ultrason resmine dakikalarca bakacaksınız.. Sonra cinsiyeti öğreneceksiniz veee başlasın alış veriş. Deli gibi alış veriş yapacaksınız. Gerekli gereksiz herşeyi almak isteyeceksiniz. Kuzunuz doğunca birçoğunu giyinemeyecek...Ama olsunnn, heves işte... Karnınız büyümeye başlayacak, göbüşlerinizin resimlerini paylaşacaksınız... LCW nin hamile kıyafetlerini tavsiye edeceksiniz birbirinize...

Sonra ikili test, üçlü test derken erken doğumlar baş gösterecek..Miniş miniş kuzular doğacak.Herkesi bir telaş saracak, acaba bende erken doğururmuyum diye.... Normalmi sezeryan mı derken, normal isteyenlerin çoğu sezeryana alınacak... Ve doğummm geldi çattı. O anki duygularımı anlatmam mümkün değill.Dakikalarca ağladığımı biliyorum..

Geriye dönüp baktığımda bu süreçte iyiki yapmışım dediğim şeylerin başında doğum fotoğrafçısı tutmak geliyor. Resimlere baktıkça o anları tekrar tekrar yaşıyorsunuz...

benim 2. bebeğim olacağı halde çok heyecanlıyım. Sende bizim heyecanımızı paylaşmışsın hatırlamışsın yaşadıklarını ve çok güzel anlatmışsın desteğin için sağol. Sende sağlıkla büyüt bebeğini inşallah.

canim cok gusel anlatmissin , kuzunu keyifle mutlulukla buyut..

ben de dogum fotografcisini cok istiyorum. bana onerebilecegin biri var mi acaba ?? ben ankaradayim..

Kızlar merhaba,

2. bebeğim olacak inşallah annem biraz rahatsız öyle sık sık gelemez evde bir tane daha çocuk olduğu için sorumlulukta var tabi Allah yardımcımız olsun walla :)

ayy ne guzell..valla sizleri okudukça kendimden utanıyorum:))sen 2. çocuğu yapıyorsun ben daha ilkteyim:)yaşta geldi 31 'e:))

Kızlar merhaba,

Canım iyiki geldin ve iyiki yazdın..yüreğime su serpildi.inş. senin yazdıkların gibi kolay hevesli guzel bi donem geçiririz hepbirlikte:)

X