- 10 Aralık 2010
- 218
- 0
merhaba arkadaşlar,
9 temmuz cumartesi günü sabah 8 de sancımın tuttu, giderek şiddetlendi.dr umu aradım hemen gel dedi, eşim eve geldii aldı hastaneye gittik.
alttan muayene etti dr um.ve 2 cm açılma olduğunu ve doğumun başladığını söyledi.zaten 2 gün vardı spinal sezaryan randevumuza..
bebeğimiz ters olduğu için sezaryandan başka şansımız yoktu.hemen eşim eve gitti çantamızı eşyalarımızı aldı. o arada benim çeşitli hazırlıklarım yapıldı, anestezi uzmanıyla spinal olmak istediğimi görüştük.odama geçtim vs.derken eşimle beraber annem babam kayınvalidem geldi.onlar geldikten 15 dk sonra beni giydirip sedyeyle asansöre aldılar.bu arada tabi arkamdan dualar,gözyaşları, ama ben oldukça cesaretliydim.heyecan yapmadım, yada kendimi motive ediyordum.drum beni ameliyathanenin önünde görünce oo çok cesur gözüküyorsun dedi ama ameliyathanede başladı talihsizlikler ve gerginlik...
kuzenimde fotoğraf çekmek için benmle ameliyathanedeydi.derken herşey tamamdı.anestezi uzmanı spinal için tam 3 kez iğne yaptı, ancak 3.seferde ilacı enjekte edebildiğini söyledi, bu arada baya bi sinirlerim bozuldu gerildim.sonuçta çok önemli omuriliğime iğne yapıyor.3 denemede iğneyi yapmasına rağmen başaılı olamadı.az kalsın beni canlı canlı kesiyorlardı.bi kaç dk bekledikten sonra dr um şimdi bi deneme yapıorum hissetmeyeceksin dedi, ama ben acıyı hissettim, şaşırdılar.baktım bacaklarımı ayaklarımı herşeyi hissediyorum.sinirlendim.
tekrar deneyeceğini söyledi, hyr artık istemiyorum beni bayıltın dedim. drumda şakındı ama anestezi uzmanı tırt çıktı. damaryolu açılmıştı zaten anında ilaç enjekte ettiler 5 sn sonra bayıldım o sinirle.
bebeğim 3380 gr.50 cm. olarak dünyaya geldi.
Ayıldığımda odamdaydım, herkeste bi sevinç bebeği seviyolar, tabi ben tam ayılamamıştım ama biraz kendime geldim bebeğimi emzirmek için verdiler hemen aldı göğsümü.10 dk kadar emdi sonra uyudu.diğer göğüse geçirdik o arada sürekli mızırdanıyordu böyle ağlamakla ağlamamak arasında, yanımda bebek hemşiresi vardı, neden böyle yapıyor dedim, ben bi çocuk drunu çağırıyim dedi, çocuk dru geldi, bebeği alalım bi muayene edelim dedi ve götürdüler.ondan sonrada birdaha getimediler.
çocuk dru geri döndü muayenede düzensiz soluk alıp verdiğini gördük tetkiklerini yapacağız dediler, neticede yaş akciğer teşisiyle yoğun bakıma alındı, neye uğradığımızı şaşırdık.ben dün öğlen, bebeğimi orda bırakıp taburcu oldum ama hst den çıkarken canımdan can koptu sanki.onu alıp çıkamadımya kahroldum ,hiç böyle hayal etmemiştim, ana kucağı arabanın ara koltuğunda boş geldi, onu görünce iyice koptum.
dün akşam süt sağıp götürdük ve gördük onuda, tabi camın arkasından uyuyodu kuzum, sonra uyandı, sağa sola baktı, o arada biraz kustu ve gördük üzüldük birazdan eşimle tekrar gideceğiz, hem sütünü götürücez, görücez, hemde druyla görüşücez.
arkadaşlar aranızda yaş akciğerle ilgili bilgisi olan varmı bu arada.dr gerekli açıklamaları yapıyo çok ciddi bişey olamadığı söylüyor ama ben yinede endişeleniyorum.
dr u bir hafta yada on gün sürebilir dedi.Allah yavrumun yardımcısı olsun.şimdi iyileşeceği ve drunun taburcu ediyoruz dediği günü iple çekiyorum..Allah kimseye bu duyguyu yaşatmasın çoook can yakıcı oluyormuş.hayatımda hiç bukadar üzülmemiştim
Canım geçmiş olsun inşallah kısa sürede toparlar kendini.