- 10 Ocak 2011
- 2.019
- 0
içimi rahatlattın sağol, eski iş yerimden bi abimizin eşinde olmuştu, sebebi de bulunamamıştı oksijensiz kalmasının, bu aralar da bebeğim oksijensiz mi kaldı endişesine kapıldım. nette araştırıyorum, sağına ya da sırt üstü yatanlarda bir oksijensiz kalma örneği bulamadım. inşallah bebeğime bir zarar vermemişimdir.
günaydın kızlar !
dün doktor randevüm vardı..hiç ummadığım şeyleroldu şokunu hala atlatabilmiş diilim..doktorum hastaneyi değişiyomuş! başka bi hastaneye geçicekmiş..tabi gideceği için de bize olan muamelesi tamamen değişti.. 9 aydır gidiyodum bi de aynı doktora o kadar pahalı mahalı demeyip sırf normal doğumu destekliyo diye ona gidiyoduk..keşke gitmez olaydık.. neyse,gider gitmez bana dedi ki;ya sende hemoroit vardı seni sezeryana alalım ! ya dedim ne alakası var bende hemoroid yok aldırmıştım ben hemoroidleri.. şuan için bi sorunum yok dedim..nese ordan bişi çıkmayınca ultrasona girdim.bu sefer de nolmuş bu çocuğa böle ya şekli tamamen değişmiş dedi! allahım beni aldı bi korku ecel terleri dökmeye başladım..:18:dedi nasıl besledin bunu 3.200 olmuş dedi! ben de sandım 4 kilo filan oldu heralde..yani zaten 39.haftadayım normal diil mi:44: kendi de demişti 3.5 kilo olarak doğar demişti..nese ordan da bi vurdu..sora çatıya bakiim dedi,ama baya bi baktı yani yine de sesimi çıkarmadım..:85:sora bişi demedi..dedi bebek doğum kanalına bile girmemiş..daha geçen hafta doğum kanalına girdi demişti ama hafta anlaşılan geri çıkmış.. sora postladı bizi,bi de bende mantar çıktı dedim ilaç filan vermicekmisiniz..gider ayak bi krem yazdı yolladı..ya şoka girdim resmen adam gidicek nasısa die savdı bizi..önce sezeryana alıcaktı tabi hasta kaçmasın die sonra biz istemeyince kıvırdı gitti..:85:ya napıcam ben bilmiyorum hiç böle bişi düşünmemiştim..büyük ihtimalle alman hastanesine geçicek doktor..ama ben gitmem ona bi daha insan der yani alman hastanesine geçicem oraya gelirsiniz bilmem ne..daha belli değil belki alman hastanesine geçerim dedi..biz gittik hemen alman hastanesine sorduk evet dediler yeni doktorumuz geliyo..yani gitmem ben ona ne biçim muamele yaptı ya... burda fazla doktor ya da hastane de yok..alman hastanesi de zaten uçmuş bi durumda fiyat olarak..biz bu doktorun olduğu hastaneyle fiyat olarak da anlaşmıştık ama malesef bundan başka kadın doktoru da yok orda.. bi yer var işte ona bakıcaz başka bi hastane biraz ufak bi yer ama napim..zaten doğuma kalmış kaç haftam:83: oof doktorlar son anda kıwırıo derlerdi de inanmazdım kızlaar:85:
kızlaarr günaydınn sabah bir kasık ağrısıyla uayndım ki gece çok güzel uyumuştum halbuki..şu an sanki şeyimin üst kısmı ağrıyo yürüyemiyorum birde korkuyorum vallaa:26::26:
sedacım sona yaklaşıyoruz artık. Bende uzun süre sırt üstü kalmışsamm aynı şeyi yaşıyorum. Ama bir saat içinde geçiyor.Seninkide geçer inşallah korkma tatlım
Kızlar annem aradı biraz sonra yola çıkıyormuş yanıma gelecek. Saat 3-4 gibi burda olur herhalde...
Benim mutfağa girip yemek yapmayan tüm yemek işini bana bırakan görümcem annemin geleceğini duyunca hemen mutfağa girip yemek yapmaya başladı. dünden menümüz belliydi. Kolları sıvamış beni de mutfaktan çıkardı.
İnsan bukadar gösteriş meraklısı olur. annemde sanacak ki hep yemeklerimi yaptı. Sanki ben anneme neler yaşadığımı anlatmayacağım:84::84::84:
çok fena valla yürüyemiyorum paçam ayrıkgeziyorum valla birde 2 günden beri mide bulantım var hayırdır işallah p.tsi gidicem doktora inş.ozamana kadar bişey olmaz
boşversene yaa daha ii dğeil mi
ben haftalardır sünnetli gibi geziyorum tatlım bebeğim doğum kanalına girdiğinden beri yani. Seninki girmediyse girmiştir muhtemelen doğum kanalına. Bacaklarının içi spor yapmış gibi acıyordur herhalde.
aaynen canım fena yorgun hissediyorum birde kendimi dünde odamız tam bitti bi içini düzmek kaldı ee bebek odasındakileri başka yere tıkıştırmak içinde uğraştm pencerelerim için sineklik geldi ev berbat oldu camları sil temizlik yap yoruldum üstüne iikide kocam istemedi bişeyof ölürdüm şu an eve gdip fena uyuyasım var
ay güle güle kullansın bebişin odasını. içinde huzurla büyüsün inşallah. Yormuşsun sen tabi kendini doğal bu ağrılar o zaman. Bende dün temizlikten sonra gezdim.akşam yürümekte zorlanıyordum. Hatta çarşıda bir ara kaldırama oturup hiç kalkmamayı bile düşündüm. ama eşim resmen kolumdan sürükleyerek yürüttü beni.
canım benim de 10-11 arasında gidip geliyo değerlerim.. ama beni çay kötü yapıyo sanırım, o da ayda yılda bir ve çok açık içtiğim halde. ben de günde 2 tane içiyorum gyno ferro sanol, gerçi bu aralar ihmal ettim biraz..bir de bu aralar kurutulmuş kara üzüm yiyorum, bir de hurma..inş. faydası olur..Az önce tahlil sonuçlarıma baktım günde 2 tane demir ilacı alıyorum hala yükselmemiş kan değerim geçen ay 10.2ydi 2ye çıkarmıştık günlük dozu bu ay 10.5e çıkmış anca...hamileikten önce 14.2ydi kanım.Sizlerde durum nasıl?
Allah bağışlasın canım..ne güzel bebeğin kucağında..darısı bize artık..23 haziran sabahı oğlumuz dünyaya geldi.doğum sezeryan oldu. hep normal yapmak istemiştim ama trombositlerim iyice düştüğü için doktorum daha fazla beklemek istemedi.çünkü kandaki trombositler düştüğü zaman kan pıhtılaşamıyormuş ve kanama riski ortaya çıkıyormuş.ama bebeğimi gördükten sonra herşeyi unuttum.harika bir duyguymuş.kimler doğum yaptı benim giremediğim günlerde bilmiyorum ama hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum.
canım ya üzüldüm, niye böyle yapıyo bu doktorlar ..çok moralim bozuk kızlar
bu sefer doktorum kordon dolanmış boynuna dedi
salı günü gittiğim doktor herşey normal demişti , kordon oyle 3 günde dolanır mı ya :44:
bunun içinde başka doktora gitsem benimkisi bu seferde suyuna takıcak , benim doktorun sezeryancı olduğu kesinleşti
bu arada nst ye girdim 110 üzeri sancım çıktım ve bende hiç oyle rahatsızlık yaratmadı, benim doktor çatı muaynesinin lafını etmedi yine
eşimle gelince konuşucam vala acil suyum felan gelirse devlete gidelim diye
kordonda dolansa devlette sezeryana alırlar ama boyle bile bile kandırılmaya çalışılmak hoşuma gitmiyor
birde nst deyken ordaki kızlarla konuştum , doktorum hiç normal yaptırmadığını öğrendim
Çok geçmiş olsun canım..Allah şifa versin..Allah'ım bebeğine sağlık versin.. olmasa iyi ama napalım oluyor böyle olumsuzluklar işte..Çok sağolun kızlar. Karaciğer enzimlerim yüksek. Safra asitlerimle ilgili test sonuçlarım bi kaç güne çıkarmış. Doktorum gastrentrologa yönlendirdi beni. Bu gebeliğin yol açtığı bir durummuş. Tedavisi yokmuş. İlave testler istedi. Yarın onları da yaptıracağım. Karaciğer enzimlerimin yüksekliği ilerleyen zamanlarda artarsa doğumu erkene almak gerekebilir dedi. Aynısını kendi doktorum da dedi. Ama bu durumda bile suni sancı ile epidural normal yapma şansım varmış. İnşallah enzimlerimde yükselme olmaz. Son dakikada nereden çıktı şimdi bu durum.....
kızlarr bende anneeeeeeeeeeeeeee oldummmmmmmmmmmmmmm):):):):):)
gece boyunca çektiğim karın kasılmalarının ardından
2 gün önce kızımıı kucağıma normal doğumla aldım şükürler olsunnn
darısı hepinizin başınaaa
hesabımdan tam 10 gün önce geldi kızımm
ve ben ona aşık oldum
tek sorunumuz sütümün daha gelmemesii
canım Allah bağışlasın öncelikle bebişini ve inşallah sular seller gibi sütün gelsin Allah'ın izniyle..çok teşekkür ederim arkadaşlar doğum hikayemide kızım uyumuşken yazıyımmm
yoksaa yazamayabilirimm
yayamas kısım benimm
başlıyorummmm:)))))))))
saat gündüz 11 denn gece 12 ye kadar süren kasılmalarıma aldırış etmeden ama bir okadardaa çaktırmadan panik olup o gece saçlarımı yıkayıp ne olur ne olmaz diye kaşlarımı aldım
sabahaa çıkamam belki diye düşünürken gece boyu kasılmam geçmişti
sabah kalktım
aynı zamandaa önceki günden sürenn ishalim vardı gün içinde 3 kez tuvalete çıkmıştımm
ertesi gün doktorumu aradım doktorum ishalindee kasılmaları tetikleyebiliceğinim söyledi su kaybından dolayı
bol sıvı al ama eğer yakınsan bi göriyim dedii ve gittim doktorum muayene etti amniyo sıvı gayet iyi dedii
bebekte iyi dedii ama bana serum bağlanması gerektiğini söyledi kafam karıştıı
neysee 5 gün sonra çatı muayenesi yapıcaktı bende bir an önce olmak istediğimi söyledim hazır gitmişken
muayenemide oldumm gayet iyi normal doğum yapabilirsin dedii neyse gittik serum bağlatmayaa
nstye de alalım bu arada dediler meğersem doktorum vajinal muayenede anlamış doğumun başladığınıı
nstedee hemşire demezmii doğum başlamışş kasılmalar 2 dkya düşmüşş
neye uğradığımı şaşırdımm
bana yinee sezeryanmı normalmi diye sordular
annem bi taraftan normal kızım derken kayınvalidem ise ne gerek var acı çekmeye sezeryan ol kurtul dediii
kafam çorba gibiydi ama bi taraftanda anneme kızıyordum neden acı çektirtiyo bana diyee ama annemi dinlemeliydim diye düşünüyordumm
acılmam 2 cm di
açılmayı bekledik saatlerce açılmadı
bu sefer açılma gerçekleşmeyince hem açıcı iğne hem suni sancı verildii
2 bu.çukta girdiğim hastanedee saat 6 olmuştu ve hala sancı çekiyordum
sancılarım 5 dan düşmeye başlamıştıkii
doğumhaneye alındımm
yazarken bile tüylerim diken diken oluyor şuanda
açıklık kontrol edildi
10 cm olmuştu sancıdan nefes almam neredeyse imkansıza dönmüştü
saat 6.05 halaa bebeğim yokmu ne zaman gelicek diyee söylenmeye başladım doktoraa
sancım devam ediyordum ne zaman gelicek bu bebekkkk ne zaaamaaaann diye halaa söyleniyordum
bana yarım saat sonra dediklerinde dünya durdu ben bu doğumu yapamam diyip sezeryan masasından kalkışımı size anlatamam zorla geri yatırıldım
bu saatten sonra ne sezeryanı artık bebek geliyoo az kaldı dedii ebe
elimle dk başı bu aradaa kafası çıktımıı diye kontrol ediyordumkii
doktorum bağırdıı napıyorsun sen çek elinii enfeksiyon kapıcaksın diyee
sonunda saatt tam 18.30 da kızımı kucağıma verdiler :))
ardından dikişlerim atıldıı
ee zormuydu diyiceksiniz eee tabiii çok kolay bişi deil candan can çıkıyoo amaa
şu varkii doğumdan sonraa kalktım gezdimmm
:)
o akşam boyunca dikişlerim acımadıı ağzı kesiciden bi dün zorlandım odaa ağrı kesicinin etkisi geçtiği içinn şuan kızım
2 günlük teyselerii vee benn deli gibi onu sevmekle meşgulüm geziyorum şükürler olsunn
kendi işimi görebiliyorum normalinnn güzelliğide bu olsa gerek annemden allahrazıolsun yoksa belkide sezeryan olucaktım durup dururken
ve kızımın yarın ilk kontrolü varr babasıylaa doktor gesmesine gidiceğis
allah sizedee kolay ve sağlıklı bir doğum nasip etsin
benimm doğumumdaki zorluk belkide biraz suni sancıdan dı
amaa oldu bitti sadeceee son yarım saat sancı sıklaştığındaa çok zordu amaa onun dışında şükürler olsunnn
çok öpüyorum sizleriii bana dua edinde sütüm gelsin canlarımm
allah yar ve yardımcınız olsunn
hadi hayırlısı canımdoğum yapan arkadaşlar bebişlerinize sağık sıhhat uzun ömürler versin Rabbim,Allah analı babalı büyütsün inşallah.
Eveeet bugün doktora gittik kızım doğum kanalına girmiş,çatı muayenesi yaptı doktorum açılma yok fakat doğum yakın dedi hafta sonu sancılanmazsan pazartesi sabah 8:30da gel açılma varsa yatışını yaparız yüzde seksen yatışın olur çantanı al hazırlıklı gel dedi,çok heyecanlıyım kızlar dua edin minik kuzum geliyor inşallah hayırlısıyla son iki günümüz meleğimle sonra karnım da değil kucağım da olacak,tek beden de iki kalp atıyordu artık kollarım da olacak bebeğim benim annesinin meleği
eşim de doğum iznine çıkıyor artıkaaayyy çok heyecanlıyııııım
Allah hepinize hayırlı kolay doğum nasip etsin kızlar
kız güldürdün beni sabah sabah..Niyeki 3500 olunca ne oluyorki. Kilolu olur doğuramam diye diyorsan kilolu bebek kendini daha kolay itiyor dışarıya. Benim büyük 4 kilo doğdu normal doğumla birde uzundu 54cm çıkar çıkar bitmedi kız.
çok kızdım valla doktoruna..günaydın kızlar !
dün doktor randevüm vardı..hiç ummadığım şeyleroldu şokunu hala atlatabilmiş diilim..doktorum hastaneyi değişiyomuş! başka bi hastaneye geçicekmiş..tabi gideceği için de bize olan muamelesi tamamen değişti.. 9 aydır gidiyodum bi de aynı doktora o kadar pahalı mahalı demeyip sırf normal doğumu destekliyo diye ona gidiyoduk..keşke gitmez olaydık.. neyse,gider gitmez bana dedi ki;ya sende hemoroit vardı seni sezeryana alalım ! ya dedim ne alakası var bende hemoroid yok aldırmıştım ben hemoroidleri.. şuan için bi sorunum yok dedim..nese ordan bişi çıkmayınca ultrasona girdim.bu sefer de nolmuş bu çocuğa böle ya şekli tamamen değişmiş dedi! allahım beni aldı bi korku ecel terleri dökmeye başladım..:18:dedi nasıl besledin bunu 3.200 olmuş dedi! ben de sandım 4 kilo filan oldu heralde..yani zaten 39.haftadayım normal diil mi:44: kendi de demişti 3.5 kilo olarak doğar demişti..nese ordan da bi vurdu..sora çatıya bakiim dedi,ama baya bi baktı yani yine de sesimi çıkarmadım..:85:sora bişi demedi..dedi bebek doğum kanalına bile girmemiş..daha geçen hafta doğum kanalına girdi demişti ama hafta anlaşılan geri çıkmış.. sora postladı bizi,bi de bende mantar çıktı dedim ilaç filan vermicekmisiniz..gider ayak bi krem yazdı yolladı..ya şoka girdim resmen adam gidicek nasısa die savdı bizi..önce sezeryana alıcaktı tabi hasta kaçmasın die sonra biz istemeyince kıvırdı gitti..:85:ya napıcam ben bilmiyorum hiç böle bişi düşünmemiştim..büyük ihtimalle alman hastanesine geçicek doktor..ama ben gitmem ona bi daha insan der yani alman hastanesine geçicem oraya gelirsiniz bilmem ne..daha belli değil belki alman hastanesine geçerim dedi..biz gittik hemen alman hastanesine sorduk evet dediler yeni doktorumuz geliyo..yani gitmem ben ona ne biçim muamele yaptı ya... burda fazla doktor ya da hastane de yok..alman hastanesi de zaten uçmuş bi durumda fiyat olarak..biz bu doktorun olduğu hastaneyle fiyat olarak da anlaşmıştık ama malesef bundan başka kadın doktoru da yok orda.. bi yer var işte ona bakıcaz başka bi hastane biraz ufak bi yer ama napim..zaten doğuma kalmış kaç haftam:83: oof doktorlar son anda kıwırıo derlerdi de inanmazdım kızlaar:85:
Allah yardımcın olsun canım ya zor bir durum ama normal olacak inşallah seninki dr. hiç önemli değil normal doğumda çünkü doğuran sensin zaten. Bu açıdan düşünürsen belki için rahatlayabilir.
Bir kere daha yazmıştım görmüşsündür belki. İlk doğumda benim gittiğim hastanede dr.da ilk defa gittiğim yerdi. Doğuma girene yani bebeğin başı görünene kadar dr. yanıma bile uğramadı. doğumdada ıkın dedi ıkındım. Ikınma bekle dedi bekledim. Tekrar ıkın dediğinde bebeğim çıkmıştı. Sonra yüzünü temizleyip kordonu kesti. Ardından dikişlerimi attı gitti. Kontrollerimi bile başka dr.la hemşireler yaptı.
Yani içini ferah tut tatlım sen doğuracaksın dr. doğurtmayacak. Sezeryan olsaydı dr. önemli olurdu.
canım benim de 10-11 arasında gidip geliyo değerlerim.. ama beni çay kötü yapıyo sanırım, o da ayda yılda bir ve çok açık içtiğim halde. ben de günde 2 tane içiyorum gyno ferro sanol, gerçi bu aralar ihmal ettim biraz..bir de bu aralar kurutulmuş kara çok kızdım valla doktoruna..
vicdansızlık bu resmen
doğum kanalına 1 hafta önce giren bebek şimdi nasıl çıkmış..
Allah yardımcın olsun canım, ne diyeyim
İnşallah Allah'ım kolay bir doğum nasip eder..
Bu arada Japones'cim annensiz bundan sonraki dönemde Allah yardımcın olsun..
Bebişini öp bizim yerimize..
İnşallah bizimkiler de gelirler artık, görmedik ama eşimle çok özledik oğlumuzu..
günaydın kızlar... bende erkencilerdenizm sanırım..
doğum yapan arkadaşlar hayırlı uğurlu olsun. darısı bizim başımıza..
dün yok güneş tutulcak yok yeni ay hamileleride tetikliyomuş belki doğururuz dedik ama yine bişiyok :)
bizim ufaklıkların keyfiyerinde..
dün akşam bezinide aldık biz oğluşumuzun premiumcare 2 nosunu aldık biz..
kilosu salı günü 3700 gr 54 cm de boyuydu..
2den başlıyalım dedil
kızlar bide bişi sorcam ben şampuan olrak niveanın papatya özlü şampuanını almıştım. ama hiç kokusu yok..
dün eşimde alışverişte o hiç kokmuyor dalin alalım dedi ve aldı..
siz ne önerirsiniz. bu arada komilinin bebe yağı ve sabununu daha önceden kullanan arkadaşlar önermişti onları almıştık..
Canim cok tesekkur ederim, seni de Allah kavustursun. kardesin yanindaymis, ne guzel. Kizkardeslerin yeri bambaska oluyor. Insallah benimki de ekim sonu gelecek yanima. Senos iyi, masallah uslu bir kiz. Sabah beri tonla is yaptim, esyalarin yerlerini degistirdim, mutfagi duzenledim, yemek, kek, pogaca yaptim. Aralarda emzirip temizleyip geri yatirdim, o sadece uyuduteşekkürler serbulocum.. sanırım kaçırdım o kısmı :)
esracım allah kavuştursun anneciğin gitmi canım.. benimkide p.tesi gelmeyi planlıyuor annemler istanbulda ben bursadayım.. kız kardeşim yanımda benim bi haftadır..
ama annenin yeri bambaşka... miniğin nasıl bakalım kiloda almaya başlamış çok sevindim.. dün sağlık ocağındaki ebe bebişimin kilosunu duyunca seni sezeryana alırlar dei. ben normal diyodu doktorum dedi.. bebek iri dedihakkımızda hayırlısı neyse o olsun artık..
Canim mustela harika kokuyor, tavsiye ederim. Ustelik bebekler icin en zararsizi oymus.günaydın kızlar... bende erkencilerdenizm sanırım..
doğum yapan arkadaşlar hayırlı uğurlu olsun. darısı bizim başımıza..
dün yok güneş tutulcak yok yeni ay hamileleride tetikliyomuş belki doğururuz dedik ama yine bişiyok :)
bizim ufaklıkların keyfiyerinde..
dün akşam bezinide aldık biz oğluşumuzun premiumcare 2 nosunu aldık biz..
kilosu salı günü 3700 gr 54 cm de boyuydu..
2den başlıyalım dedil
kızlar bide bişi sorcam ben şampuan olrak niveanın papatya özlü şampuanını almıştım. ama hiç kokusu yok..
dün eşimde alışverişte o hiç kokmuyor dalin alalım dedi ve aldı..
siz ne önerirsiniz. bu arada komilinin bebe yağı ve sabununu daha önceden kullanan arkadaşlar önermişti onları almıştık..
Ben hep sirtustu uydum canim, hicbirsey olmadi korkma.içimi rahatlattın sağol, eski iş yerimden bi abimizin eşinde olmuştu, sebebi de bulunamamıştı oksijensiz kalmasının, bu aralar da bebeğim oksijensiz mi kaldı endişesine kapıldım. nette araştırıyorum, sağına ya da sırt üstü yatanlarda bir oksijensiz kalma örneği bulamadım. inşallah bebeğime bir zarar vermemişimdir.
Vallahi pes, giderayak bicak parasi almaya kalkacakmis senden. Uzulme canim, her iste bir hayir vardir.günaydın kızlar !
Gozunaydin, ne guzel annecigine kavusacaksin. Gorumcene sinir oluyorum kac seferdir. Boyle icten pazarlikli uckagitci tiplere sinir oluyorum. Ama canim hata sende. yaptiracaktin bastan beri isleri, bak duruyor muydu yaninda. Dortnala kacardi. Toz aldiricaktin, utu yaptiricaktin, ayh uyh yapicaktin belim sirtim diye. Boylece abisine bps yere sov yapmamis olurduKızlar annem aradı biraz sonra yola çıkıyormuş yanıma gelecek. Saat 3-4 gibi burda olur herhalde...
Benim mutfağa girip yemek yapmayan tüm yemek işini bana bırakan görümcem annemin geleceğini duyunca hemen mutfağa girip yemek yapmaya başladı. dünden menümüz belliydi. Kolları sıvamış beni de mutfaktan çıkardı.
İnsan bukadar gösteriş meraklısı olur. annemde sanacak ki hep yemeklerimi yaptı. Sanki ben anneme neler yaşadığımı anlatmayacağım:84::84::84:
Sagol canim aminnnn.. Saglikla gelsinler, nasilsa az kaldi artik.Bu arada Japones'cim annensiz bundan sonraki dönemde Allah yardımcın olsun..
Bebişini öp bizim yerimize..
İnşallah bizimkiler de gelirler artık, görmedik ama eşimle çok özledik oğlumuzu..