2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

İlk günaydın bizden olsun.
5 buçuktan beri uyku tutmadı ayaktayız kızımla

günaydın canım senin kızın maşallahı var :) biraz daha beklerse yaşına gircek içerde :KK1: şaka şaka alınma sakın elbet vakti saati vardır.. bende 4 ten beri ayaktayım gece 12 yi geçiyodu yattım...çaki gibi oturuyoruz kızımla:KK53:

Gunaydin fistiklarrrr :KK3::KK3:
Gecmisi anca okudum, taa sabaha karsidan beri bakiyorum :KK1: Kizimin uyanmasina az kaldi, umarim yetistiririm. Dun annemi yolculadik, esimi evde kizimla biraktim sutumu sagip. Havaalaninda acikli sahneler yasadik :KK43: Oglum zirliyor bir yandan anane diye bir yandan ben. Annem sakin yapma aglama deyip durdu. :KK43::KK43::KK43:Ay simdi yazarken bile agliyorum, cok ozledim simdiden. Oyle alismistim ki anlatamam. Sanki 1,5 ay degil 1,5 gun kalmis gibi geldi bana. Annemin rahatligi tecrubesi, oglumu oyalayisi bana destek olusu, guldurmeleri... :KK43::KK43::KK43:Daha 1,5 ay buradayim, tam 1 yildir kardesimi yegenimi de gormedim. Insallah zaman cabuk gecer :KK43::KK43::KK43:
Bu arada kocam sabredememis, hemen vermis sutumu emzirdigim halde. Ust bas her yer kusmuk olmus, tabii fazla gelmis sipaya. Su erkekler ne aceleci, iki dakka oyalayamamis bebecigimi. Bizde haberler simdilik ayni, haftaya cuma 1 aylik olacagiz insallah. Kizim hala minnacik gorunuyor gozume ama yuzu gozu acildi, degisti. Bu sabah ilk defa anlamli anlamli beni seyretti tepki verdi konusmalarima. Ay haydi alin kucaklariniza da paylasalim yaaaaa :KK52:

merhaba kızlar bende temmuzda doğum yapacağım,1-2 hafta içinde kısmetse,son zamanlar çok zor geçiyormuş meğer çok bunaldım benimle aynı durumda olan sizlerle sohpet etmek beni çok rahatlatacak,benim ikinci kızım olacak 1 de 3,5 yaşında irem adında kızım var,şimdi ELif'imi bekliyoruz... Bursalıyım bu arada...... sevgiler....
Hosgeldin canim aramiza, tecrubelerimizi paylasalim tabii. Cee deyip kacma :KK34:

23 haziran sabahı oğlumuz dünyaya geldi.doğum sezeryan oldu. hep normal yapmak istemiştim ama trombositlerim iyice düştüğü için doktorum daha fazla beklemek istemedi.çünkü kandaki trombositler düştüğü zaman kan pıhtılaşamıyormuş ve kanama riski ortaya çıkıyormuş.ama bebeğimi gördükten sonra herşeyi unuttum.harika bir duyguymuş.kimler doğum yaptı benim giremediğim günlerde bilmiyorum ama hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum.
Canim hayirli ugurlu olsun, gule gule buyut minigini. Allah saglikli uzun omurler versin.
çok moralim bozuk kızlar
bu sefer doktorum kordon dolanmış boynuna dedi :KK47:
salı günü gittiğim doktor herşey normal demişti , kordon oyle 3 günde dolanır mı ya :44:
bunun içinde başka doktora gitsem benimkisi bu seferde suyuna takıcak , benim doktorun sezeryancı olduğu kesinleştibu arada nst ye girdim 110 üzeri sancım çıktım ve bende hiç oyle rahatsızlık yaratmadı, benim doktor çatı muaynesinin lafını etmedi yine :KK47:
eşimle gelince konuşucam vala acil suyum felan gelirse devlete gidelim diye
kordonda dolansa devlette sezeryana alırlar ama boyle bile bile kandırılmaya çalışılmak hoşuma gitmiyor
birde nst deyken ordaki kızlarla konuştum , doktorum hiç normal yaptırmadığını öğrendim :KK47:
Esime anlattim durumunu, uckagitci bu doktorlar diyor. Git baska doktora bak canim bence de.

kızlarr bende anneeeeeeeeeeeeeee oldummmmmmmmmmmmmmm):):):):):)

gece boyunca çektiğim karın kasılmalarının ardından

2 gün önce kızımıı kucağıma normal doğumla aldım şükürler olsunnn

darısı hepinizin başınaaa

hesabımdan tam 10 gün önce geldi kızımm

ve ben ona aşık oldum:KK69:

tek sorunumuz sütümün daha gelmemesii:KK43:
Canim gozunaydin, saglikla huzurla buyusun minigin insallah. Tebrik ederim, normal dogum yapmissin. O acilar carcabuk geciyor degil mi? Anneler her zaman dogrusunu bilir, iyi ki dinlemissin.
Sutun gelmistir artik sanirim, gelmediyse de sIk sIk hafif sicak banyo yap ve goguslerine bol bol su tut. Cok cabuk indiriyor sutu memelere.

canım cok gecmis olsun sıkma canını başka dr.a da git bakalım
ama baktın o da aynı fikirde normal için o kadar ısrar etme
allah korusun kordon dolanması sorun yaratmasın sonra canım
sıkma canını geliyor senin ki de o zaman kız eli kulagında hadi
hayırlısı:KK34:
Pelincigim anlatsana neler yapiyorsunuz, minigin nasil? E ne zaman baslayacagiz paylasmaya miniklerimizi?

Hiç kullanmadın mııı!:KK53:Ben 4. aydan beri kullanıyorum sanırım kullanmasaydım heralde 7lere filan düşerdi şimdiye:KK1:Maaşallah diyeyim sana nazarım değmesin:):nazar:Pekmeze başladım ama devam edemedim tiksindim bi süre sonra tekrar dönsem iyi olacak galiba doktorum geçen ayki değerimi çok düşük bulmuştu doğumdan sonra zor olur senin için demişti ki ben hemen ayılıp bayılırım kansız kalınca..:KK53:

Ferro sanol kullanıyorum canım.Demir mideni bulandırdığı için mi halsizlik yapıyor?:26:

evet canım kullanmadım dr.uma inat ilk gebelikte de kullanmamıştım. Son haftalarda düşünce değerler kullanmaya başladım. Bana doktorum Gynoferon
yazmıştı. Kabızlık sorunu falan yapar diye çok korktum ama çok şükür yapmadı. Baştan beri bağırsak sorunum olmamıştı zaten. Demir ilacını içtiğim zaman daha da iyi çalışıyor ertesi gün. Ben hala düzenli içmiyorum da. doktoruna bir sor belki bunu yazar busefer. Umarım iğneye gerek kalmadan yükselir değerlerin. Keçiboynuzu pekmezi al bence biran önce ihmal etme beslenmeni

23 haziran sabahı oğlumuz dünyaya geldi.doğum sezeryan oldu. hep normal yapmak istemiştim ama trombositlerim iyice düştüğü için doktorum daha fazla beklemek istemedi.çünkü kandaki trombositler düştüğü zaman kan pıhtılaşamıyormuş ve kanama riski ortaya çıkıyormuş.ama bebeğimi gördükten sonra herşeyi unuttum.harika bir duyguymuş.kimler doğum yaptı benim giremediğim günlerde bilmiyorum ama hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum.

Canım Gözün aydın. Bende merak etmiştim seni bir ara burdada sordum ama haber alan çıkmamıştı senden. Sevindim miniğin kollarında şimdi.
Hayırlı bir evlat olur inşallah.

çok moralim bozuk kızlar
bu sefer doktorum kordon dolanmış boynuna dedi :KK47:
salı günü gittiğim doktor herşey normal demişti , kordon oyle 3 günde dolanır mı ya :44:
bunun içinde başka doktora gitsem benimkisi bu seferde suyuna takıcak , benim doktorun sezeryancı olduğu kesinleşti
bu arada nst ye girdim 110 üzeri sancım çıktım ve bende hiç oyle rahatsızlık yaratmadı, benim doktor çatı muaynesinin lafını etmedi yine :KK47:
eşimle gelince konuşucam vala acil suyum felan gelirse devlete gidelim diye
kordonda dolansa devlette sezeryana alırlar ama boyle bile bile kandırılmaya çalışılmak hoşuma gitmiyor
birde nst deyken ordaki kızlarla konuştum , doktorum hiç normal yaptırmadığını öğrendim :KK47:

Biz gelipşöyle hepberaber senin dr.u bir sıkıştıralım tenhada:KK47:
Kordon dolandıysa nasıl bukadar rahat olupta haftaya erteliyor. Pek inandırıcı gelmiyor gerçekten.
Geçen seferki dr.a tekrar git bence. Allah korusun arkadaşların dediği gibi bende korkarım kordon dolanmasından.
Belki dr.u senin doğumuna girmesi için ikna edebilirsin. sonuçta acil doğuma gitsen o hastaneye sen bize 36. haftadan sonra gelmişsin seni doğuma alamayız diyip kapıdan çevirecek halleri yokya.
Zaten yasal birşey değil bu 36. hafta konusu. Şansını bir dene belki ikna olur. Yada göz dağı ver acil gelsem almak zorundasınız hastane olarak beni diye.
Dr.ların karşılarındaki insanları bilgisiz yerine koymalarına sinir oluyorum.
Allah hakkında hayırlısını versin canım

Çok sağolun kızlar. Karaciğer enzimlerim yüksek. Safra asitlerimle ilgili test sonuçlarım bi kaç güne çıkarmış. Doktorum gastrentrologa yönlendirdi beni. Bu gebeliğin yol açtığı bir durummuş. Tedavisi yokmuş. İlave testler istedi. Yarın onları da yaptıracağım. Karaciğer enzimlerimin yüksekliği ilerleyen zamanlarda artarsa doğumu erkene almak gerekebilir dedi. Aynısını kendi doktorum da dedi. Ama bu durumda bile suni sancı ile epidural normal yapma şansım varmış. İnşallah enzimlerimde yükselme olmaz. Son dakikada nereden çıktı şimdi bu durum.....

:nazar::nazar:Hayırlı olsun canım. Çok sevindim. Darısı hepimizin başına

Üzüldüm pearl cüm ya :KK43:( Ayıp etmiş doktorun. Dediğin gibi insan kandırılmak istemez. Devlet hastanesi de olabilir ya da kendine başka bir doktor da bakabilirsin. Güvenmediğin doktora kendini emanet etme.

:nazar::nazar: Ne güzel bir hikaye canım. Çok sevindim senin adına. Sağlıkla büyüt bebeğini inşallah :)))))

Tekrar geçmiş olsun canım. Normal yapma şansının devam etmesi iyi haber sevindim

MAAŞALLAH, kızımızın kilosu standartlarda boyu ise çok güzel,
eeeee biraz daha bekleyeceksin galiba arkadaşım......
ALLAH hayırlı, sağlıklı doğumlar nasip etsin..:nazar:...

şeker benimde bugün kontrolüm vardı ama, 2 kere randevum iptal oldu, doktorumunson anda bir dış gebelik v acil sezeryanı çıkınca ben kalakaldım.....
ya bu akşam geç saatlerde yada yarın 15:40'ta son randevu ve ALLAH nasip ederse pazartesi sabah sezeryan...:KK52:..

MAAŞALLAH.......
Sağol canım dr.um beklediği sürece bende bekleyeceğim. Gerçi oda pazartesiden itibaren 10 gün izinde olacak. Başka dr.a emanet etti beni 13 üne kadar bekleme hakkı tanıdı ama sık sık kontrole gitmem şartıyla

ay senin az kalmış bebişini kucağına almana. Hayırlı haberlerini bekliyoruz o zaman. Allah kolay ve sorunsuz bir doğum nasip etsin inşallah

çok teşekkür ederim arkadaşlar doğum hikayemide kızım uyumuşken yazıyımmm:KK1:

yoksaa yazamayabilirimm
yayamas kısım benimm

başlıyorummmm:)))))))))

saat gündüz 11 denn gece 12 ye kadar süren kasılmalarıma aldırış etmeden ama bir okadardaa çaktırmadan panik olup o gece saçlarımı yıkayıp ne olur ne olmaz diye kaşlarımı aldım

sabahaa çıkamam belki diye düşünürken gece boyu kasılmam geçmişti

sabah kalktım

aynı zamandaa önceki günden sürenn ishalim vardı gün içinde 3 kez tuvalete çıkmıştımm

ertesi gün doktorumu aradım doktorum ishalindee kasılmaları tetikleyebiliceğinim söyledi su kaybından dolayı

bol sıvı al ama eğer yakınsan bi göriyim dedii ve gittim doktorum muayene etti amniyo sıvı gayet iyi dedii

bebekte iyi dedii ama bana serum bağlanması gerektiğini söyledi kafam karıştıı

neysee 5 gün sonra çatı muayenesi yapıcaktı bende bir an önce olmak istediğimi söyledim hazır gitmişken

muayenemide oldumm gayet iyi normal doğum yapabilirsin dedii neyse gittik serum bağlatmayaa

nstye de alalım bu arada dediler meğersem doktorum vajinal muayenede anlamış doğumun başladığınıı

nstedee hemşire demezmii doğum başlamışş kasılmalar 2 dkya düşmüşş

neye uğradığımı şaşırdımm

bana yinee sezeryanmı normalmi diye sordular

annem bi taraftan normal kızım derken kayınvalidem ise ne gerek var acı çekmeye sezeryan ol kurtul dediii

kafam çorba gibiydi ama bi taraftanda anneme kızıyordum neden acı çektirtiyo bana diyee ama annemi dinlemeliydim diye düşünüyordumm

acılmam 2 cm di

açılmayı bekledik saatlerce açılmadı

bu sefer açılma gerçekleşmeyince hem açıcı iğne hem suni sancı verildii

2 bu.çukta girdiğim hastanedee saat 6 olmuştu ve hala sancı çekiyordum

sancılarım 5 dan düşmeye başlamıştıkii

doğumhaneye alındımm

yazarken bile tüylerim diken diken oluyor şuanda

açıklık kontrol edildi

10 cm olmuştu sancıdan nefes almam neredeyse imkansıza dönmüştü

saat 6.05 halaa bebeğim yokmu ne zaman gelicek diyee söylenmeye başladım doktoraa

sancım devam ediyordum ne zaman gelicek bu bebekkkk ne zaaamaaaann diye halaa söyleniyordum

bana yarım saat sonra dediklerinde dünya durdu ben bu doğumu yapamam diyip sezeryan masasından kalkışımı size anlatamam zorla geri yatırıldım :KK1:

bu saatten sonra ne sezeryanı artık bebek geliyoo az kaldı dedii ebe

elimle dk başı bu aradaa kafası çıktımıı diye kontrol ediyordumkii

doktorum bağırdıı napıyorsun sen çek elinii enfeksiyon kapıcaksın diyee:KK1:

sonunda saatt tam 18.30 da kızımı kucağıma verdiler :))

ardından dikişlerim atıldıı

ee zormuydu diyiceksiniz eee tabiii çok kolay bişi deil candan can çıkıyoo amaa

şu varkii doğumdan sonraa kalktım gezdimmm

:)

o akşam boyunca dikişlerim acımadıı ağzı kesiciden bi dün zorlandım odaa ağrı kesicinin etkisi geçtiği içinn şuan kızım

2 günlük teyselerii vee benn deli gibi onu sevmekle meşgulüm geziyorum şükürler olsunn

kendi işimi görebiliyorum normalinnn güzelliğide bu olsa gerek annemden allahrazıolsun yoksa belkide sezeryan olucaktım durup dururken

ve kızımın yarın ilk kontrolü varr babasıylaa doktor gesmesine gidiceğis:KK69:

allah sizedee kolay ve sağlıklı bir doğum nasip etsin

benimm doğumumdaki zorluk belkide biraz suni sancıdan dı

amaa oldu bitti sadeceee son yarım saat sancı sıklaştığındaa çok zordu amaa onun dışında şükürler olsunnn

çok öpüyorum sizleriii bana dua edinde sütüm gelsin canlarımm

:KK66:

allah yar ve yardımcınız olsunn:KK66::KK71:

Güzel bir hikaye. normal doğum yorucu ama sonrası güzel. Tebrik ederim. iyiki anneni dinlemişsin. Sorun olmayıp normal doğum yapabilecek herkese normal doğum tavsiye eden biri olarak kutluyorum seni.
bol su ve süt iç. Sütün artacaktır. Kimyon tarçın çayı ısırgan otu falan hep sütünü artırır. Sıvıya yüklen yani.
Allah bağışlasın bebişinide.

doğum yapan arkadaşlar bebişlerinize sağık sıhhat uzun ömürler versin Rabbim,Allah analı babalı büyütsün inşallah.
Eveeet bugün doktora gittik kızım doğum kanalına girmiş,çatı muayenesi yaptı doktorum açılma yok fakat doğum yakın dedi hafta sonu sancılanmazsan pazartesi sabah 8:30da gel açılma varsa yatışını yaparız yüzde seksen yatışın olur çantanı al hazırlıklı gel dedi,çok heyecanlıyım kızlar dua edin minik kuzum geliyor inşallah hayırlısıyla son iki günümüz meleğimle sonra karnım da değil kucağım da olacak,tek beden de iki kalp atıyordu artık kollarım da olacak bebeğim benim annesinin meleği:KK69::KK69::KK69::KK69:
eşim de doğum iznine çıkıyor artık:KK52: aaayyy çok heyecanlıyııııım:KK66::KK66:
Allah hepinize hayırlı kolay doğum nasip etsin kızlar:KK49:

Hadi gözün aydın o zaman. Rahim ağzında yumuşama olmaya başladı demekki doğum yakın dediğine göre. Baktınmı FL sine yoksa unuttunmu heyecandan.

Son düzenleme:
günaydın canım senin kızın maşallahı var :) biraz daha beklerse yaşına gircek içerde :KK1: şaka şaka alınma sakın elbet vakti saati vardır.. bende 4 ten beri ayaktayım gece 12 yi geçiyodu yattım...çaki gibi oturuyoruz kızımla:KK53:

Yok canım benim neden alınayım. annemde diyor dişinide çıkarıp öyle çıkacak Asyamız herhalde diye...
Biz de artık alay konusu oldu bu durum. Telefonlarımız hiç susmuyor (Manukyanı geçtim) sağolsun akrabalar arkadaşlar falan soruyorlar doğum oldumu diye. Telefonları alo demek yerine DOĞURMADIM DOĞURMAYACAĞIM diyerek açıyorum. Onlarda ne beceriksiz çıktın şu kızı doğuramadın gitti diyorlar.

Gunaydin fistiklarrrr :KK3::KK3:
Gecmisi anca okudum, taa sabaha karsidan beri bakiyorum :KK1: Kizimin uyanmasina az kaldi, umarim yetistiririm. Dun annemi yolculadik, esimi evde kizimla biraktim sutumu sagip. Havaalaninda acikli sahneler yasadik :KK43: Oglum zirliyor bir yandan anane diye bir yandan ben. Annem sakin yapma aglama deyip durdu. :KK43::KK43::KK43:Ay simdi yazarken bile agliyorum, cok ozledim simdiden. Oyle alismistim ki anlatamam. Sanki 1,5 ay degil 1,5 gun kalmis gibi geldi bana. Annemin rahatligi tecrubesi, oglumu oyalayisi bana destek olusu, guldurmeleri... :KK43::KK43::KK43:Daha 1,5 ay buradayim, tam 1 yildir kardesimi yegenimi de gormedim. Insallah zaman cabuk gecer :KK43::KK43::KK43:
Bu arada kocam sabredememis, hemen vermis sutumu emzirdigim halde. Ust bas her yer kusmuk olmus, tabii fazla gelmis sipaya. Su erkekler ne aceleci, iki dakka oyalayamamis bebecigimi. Bizde haberler simdilik ayni, haftaya cuma 1 aylik olacagiz insallah. Kizim hala minnacik gorunuyor gozume ama yuzu gozu acildi, degisti. Bu sabah ilk defa anlamli anlamli beni seyretti tepki verdi konusmalarima. Ay haydi alin kucaklariniza da paylasalim yaaaaa :KK52:

Hosgeldin canim aramiza, tecrubelerimizi paylasalim tabii. Cee deyip kacma :KK34:

Canim hayirli ugurlu olsun, gule gule buyut minigini. Allah saglikli uzun omurler versin.

Esime anlattim durumunu, uckagitci bu doktorlar diyor. Git baska doktora bak canim bence de.

Canim gozunaydin, saglikla huzurla buyusun minigin insallah. Tebrik ederim, normal dogum yapmissin. O acilar carcabuk geciyor degil mi? Anneler her zaman dogrusunu bilir, iyi ki dinlemissin.
Sutun gelmistir artik sanirim, gelmediyse de sIk sIk hafif sicak banyo yap ve goguslerine bol bol su tut. Cok cabuk indiriyor sutu memelere.

Pelincigim anlatsana neler yapiyorsunuz, minigin nasil? E ne zaman baslayacagiz paylasmaya miniklerimizi?

Günaydın canım.
Allah kavuştursun tez zamanda inşallah.
Anne gibi olmuyor değilmi bende annemi bekliyorum. aksilik çıkmazsa bugün gelecek. Doğuracağın yok beni bekliyorsun herhalde diyor. Geleyim de doğur diyor.
Maşallah Senacık bir aylık olacak bizimkiler içerde hala. :KK1:

Son düzenleme:
:KK60:
Yok canım benim neden alınayım. annemde diyor dişinide çıkarıp öyle çıkacak Asyamız herhalde diye...
Biz de artık alay konusu oldu bu durum. Telefonlarımız hiç susmuyor (Manukyanı geçtim) sağolsun akrabalar arkadaşlar falan soruyorlar doğum oldumu diye. Telefonları alo demek yerine DOĞURMADIM DOĞURMAYACAĞIM diyerek açıyorum. Onlarda ne beceriksiz çıktın şu kızı doğuranadın gitti diyorlar.
. :KK1:

:KK60::KK60: canım sabah sabah güldürdünüz beni sevilin hikayeside çok komikti facede :) ayyy bende eşime diyorum ki eğer haftaya felan sancım tutarsa normal doğurcam ama ayın 20 sine kadar gelmezse sezeryan olucam böle karar verdim :) yani 3.500 felan olursa normal doğurmamaya karar verdim.. ama çok düşündüm bunu...

japones esracığım Allah kavuştursun tatlım... anneler bir yana dünya bir yana, bir onlar çekiyor nazımızı gerçekten

Kizlar bir dogsun sipalar, bakin nasil bayilacaksiniz meme emerken. Benim oglan da ayni sesi yapardi, kizim da yapiyor. Sutu emdikce 'heyak heyak' gibi bir ses cikariyor :KK60::KK60:Bir de memeyi damaginda sIkIstirip kafayi geriye atmiyor mu deli oluyorum :KK52::KK52:Tabii acidan :KK60::KK60:Meme ucum solucan gibi uzuyor :KK53::KK53:

Son düzenleme:
:KK60:

:KK60::KK60: canım sabah sabah güldürdünüz beni sevilin hikayeside çok komikti facede :) ayyy bende eşime diyorum ki eğer haftaya felan sancım tutarsa normal doğurcam ama ayın 20 sine kadar gelmezse sezeryan olucam böle karar verdim :) yani 3.500 felan olursa normal doğurmamaya karar verdim.. ama çok düşündüm bunu...

japones esracığım Allah kavuştursun tatlım... anneler bir yana dünya bir yana, bir onlar çekiyor nazımızı gerçekten

Niyeki 3500 olunca ne oluyorki. Kilolu olur doğuramam diye diyorsan kilolu bebek kendini daha kolay itiyor dışarıya. Benim büyük 4 kilo doğdu normal doğumla birde uzundu 54cm çıkar çıkar bitmedi kız.:KK60::KK60::KK60:

Kizlar bir dogsun sipalar, bakin nasil bayilacaksiniz meme emerken. Benim oglan da ayni sesi yapardi, kizim da yapiyor. Sutu emdikce 'heyak heyak' gibi bir ses cikariyor :KK60::KK60:Bir de memeyi damaginda sIkIstirip kafayi geriye atmiyor mu deli oluyorum :KK52::KK52:Tabii acidan :KK60::KK60:Meme ucum solucan gibi uzuyor :KK53::KK53:

Evet ya benim kızımda aynısını yapardı. Bu sıpamda doğsada artık o da yapsa. Nasıl birşey çıkacak kime benzeyecek merak ediyorum. inatçılıktan yana babaya benzediği kesinde gelmek bimiyor çünkü

Niyeki 3500 olunca ne oluyorki. Kilolu olur doğuramam diye diyorsan kilolu bebek kendini daha kolay itiyor dışarıya. Benim büyük 4 kilo doğdu normal doğumla birde uzundu 54cm çıkar çıkar bitmedi kız.:KK60::KK60::KK60:

ayy ne bilem yaa iri olursa alttan dikiş çok oluyo ablam 4.300 doğurdu çok dikişi vardı...ondan korkuyorum biraz ...ha alttan ha üstten dikiş olunca çok bişey değişmiii benim mantığıma göre:KK1: maşallah canım yaa ne güzel valla peki sana bi şey sorcam biraz abes ama ilk doğumdan sonra alt kaportada çok esneme oldumu yüzde ile ifade edersek ne diyebiliriz:26:

serbulocum senle gebelik çizelgemiz aynıymış farkettinmi?
Ama bir farkla benim kız çizelgeden düşecek nerdeyse.:KK60::KK60::KK60:
Aman dikkat et seninkinin de yolu az kalmış bitiyor:KK1::KK1::KK1:

Son düzenleme:
ayy ne bilem yaa iri olursa alttan dikiş çok oluyo ablam 4.300 doğurdu çok dikişi vardı...ondan korkuyorum biraz ...ha alttan ha üstten dikiş olunca çok bişey değişmiii benim mantığıma göre:KK1: maşallah canım yaa ne güzel valla peki sana bi şey sorcam biraz abes ama ilk doğumdan sonra alt kaportada çok esneme oldumu yüzde ile ifade edersek ne diyebiliriz:26:

Ben hiç bir fark hissetmedim canım. Doğumdan sonra alt taraf için egzersiz vermişti hastane. Oturduğun yerde kızını her emzirdiğinde yap demişti. Emzirirken rahim ve o bölgedeki kaslar kasılıp toparlanıyormuş çünkü. Egzersizde süreci hızlandırıyor. Kegel egzersizleri cinsinden egzersiz. İnternette var araştırırsan bir bak istersen.
altına yapıyormuşsunda tutmak ister gibi hem ön hem arka tarfın kasların kasıp 10-15 e kadar sayıp serbest bırakıyorsun.
aklına geldikçe yap demişlerdi. Belki onun faydası olmuştur. Çünkü ben hiç fark hissetmedim. İlk zamanlarda genişlemiş gibi geldi tabi ama sonra toparlandı kaslar. ister istemez vücudun toparlanması hamilelik gibi bir 9 ayı buluyor eski hale gelmek

Son düzenleme:
günaydın kızlar... bende erkencilerdenizm sanırım..
doğum yapan arkadaşlar hayırlı uğurlu olsun. darısı bizim başımıza..
dün yok güneş tutulcak yok yeni ay hamileleride tetikliyomuş belki doğururuz dedik ama yine bişiyok :)
bizim ufaklıkların keyfiyerinde..
dün akşam bezinide aldık biz oğluşumuzun premiumcare 2 nosunu aldık biz..

kilosu salı günü 3700 gr 54 cm de boyuydu..
2den başlıyalım dedil
kızlar bide bişi sorcam ben şampuan olrak niveanın papatya özlü şampuanını almıştım. ama hiç kokusu yok..
dün eşimde alışverişte o hiç kokmuyor dalin alalım dedi ve aldı..
siz ne önerirsiniz. bu arada komilinin bebe yağı ve sabununu daha önceden kullanan arkadaşlar önermişti onları almıştık..

Eşim uyandı ehliyet sınavında görevli.
Bir kahvaltı hazırlayayımda kocişle kahvaltı yapalım.
Uğrarım yine. 1 saat sonra falan

serbulocum senle gebelik çizelgemiz aynıymış farkettinmi?
Ama bir farkla benim kız çizelgeden düşecek nerdeyse.:KK60::KK60::KK60:
Aman dikkat et seninkinin de yolu az kalmış bitiyor:KK1::KK1::KK1:

ayyy evet aynıymış hiç fark etmemiştim :) rüyamda bile hastanede sezeryanmı normal doğummu diye pazaqrlık yapıyorum.. uyuyabildiğim ender vakitlerde :KK36: ben bende değilim ki

Ben hiç bir fark hissetmedim canım. Doğumdan sonra alt taraf için egzersiz vermişti hastane. Oturduğun yerde kızını her emzirdiğinde yap demişti. Emzirirken rahim ve o bölgedeki kaslar kasılıp toparlanıyormuş çünkü. Egzersizde süreci hızlandırıyor. Kegel egzersizleri cinsinden egzersiz. İnternette var araştırırsan bir bak istersen.
altına yapıyormuşsunda tutmak ister gibi hem ön hem arka tarfın kasların kasıp 10-15 e kadar sayıp serbest bırakıyorsun.
aklına geldikçe yap demişlerdi. Belki onun faydası olmuştur. Çünkü ben hiç fark hissetmedim. İlk zamanlarda genişlemiş gibi geldi tabi ama sonra toparlandı kaslar. ister istemez vücudun toparlanması hamilelik gibi bir 9 ayı buluyor eski hale gelmek

aaa bak buna çok sevindim ne güzel yaa eski haline dönmesi...:KK34: biraz zaman alıyor ama neticede dönüyor demekki...çok sağol cevabın için... insan kimseye soramıyo böle şeyleri... birde benim doktorum erkek çekiniyorum haliyle ister istemez

günaydın kızlar... bende erkencilerdenizm sanırım..
doğum yapan arkadaşlar hayırlı uğurlu olsun. darısı bizim başımıza..
dün yok güneş tutulcak yok yeni ay hamileleride tetikliyomuş belki doğururuz dedik ama yine bişiyok :)
bizim ufaklıkların keyfiyerinde..
dün akşam bezinide aldık biz oğluşumuzun premiumcare 2 nosunu aldık biz..

kilosu salı günü 3700 gr 54 cm de boyuydu..
2den başlıyalım dedil
kızlar bide bişi sorcam ben şampuan olrak niveanın papatya özlü şampuanını almıştım. ama hiç kokusu yok..
dün eşimde alışverişte o hiç kokmuyor dalin alalım dedi ve aldı..
siz ne önerirsiniz. bu arada komilinin bebe yağı ve sabununu daha önceden kullanan arkadaşlar önermişti onları almıştık..

GÜNAYDIN canım biz zamanında bunu topikte çok konuştuk.. tamamen organik ürünlerde var tabi ama bu bilinenlerin arasında sadece bübchen doğala en yakındı ... ben onu alıcam

kızlar günaydıın
aklıma bir şey takıldı
ya ben genelde sağ tarafıma dönük uyuyorum ya da uyandığımda sırt üstü uyanmış buluyorum. bebişim oksijensiz kalmış olabilir sizce mi?

teşekkürler serbulocum.. sanırım kaçırdım o kısmı :)

esracım allah kavuştursun anneciğin gitmi canım.. benimkide p.tesi gelmeyi planlıyuor annemler istanbulda ben bursadayım.. kız kardeşim yanımda benim bi haftadır..
ama annenin yeri bambaşka... miniğin nasıl bakalım kiloda almaya başlamış çok sevindim.. dün sağlık ocağındaki ebe bebişimin kilosunu duyunca seni sezeryana alırlar dei. ben normal diyodu doktorum dedi.. bebek iri dedi :KK43: hakkımızda hayırlısı neyse o olsun artık..

ayyy evet aynıymış hiç fark etmemiştim :) rüyamda bile hastanede sezeryanmı normal doğummu diye pazaqrlık yapıyorum.. uyuyabildiğim ender vakitlerde :KK36: ben bende değilim ki

aaa bak buna çok sevindim ne güzel yaa eski haline dönmesi...:KK34: biraz zaman alıyor ama neticede dönüyor demekki...çok sağol cevabın için... insan kimseye soramıyo böle şeyleri... birde benim doktorum erkek çekiniyorum haliyle ister istemez

Haklısın her önüne gelene de sorulmaz ki

kızlar günaydıın
aklıma bir şey takıldı
ya ben genelde sağ tarafıma dönük uyuyorum ya da uyandığımda sırt üstü uyanmış buluyorum. bebişim oksijensiz kalmış olabilir sizce mi?

Yok canım niye oksijensiz kalsın. Sadece sol tarafına yatınca giden oksijen miktarı artıyor. İçin rahat olsun tatlım

Haklısın her önüne gelene de sorulmaz ki

Yok canım niye oksijensiz kalsın. Sadece sol tarafına yatınca giden oksijen miktarı artıyor. İçin rahat olsun tatlım

içimi rahatlattın sağol, eski iş yerimden bi abimizin eşinde olmuştu, sebebi de bulunamamıştı oksijensiz kalmasının, bu aralar da bebeğim oksijensiz mi kaldı endişesine kapıldım. nette araştırıyorum, sağına ya da sırt üstü yatanlarda bir oksijensiz kalma örneği bulamadım. inşallah bebeğime bir zarar vermemişimdir. :KK50:

teşekkürler serbulocum.. sanırım kaçırdım o kısmı :)

esracım allah kavuştursun anneciğin gitmi canım.. benimkide p.tesi gelmeyi planlıyuor annemler istanbulda ben bursadayım.. kız kardeşim yanımda benim bi haftadır..
ama annenin yeri bambaşka... miniğin nasıl bakalım kiloda almaya başlamış çok sevindim.. dün sağlık ocağındaki ebe bebişimin kilosunu duyunca seni sezeryana alırlar dei. ben normal diyodu doktorum dedi.. bebek iri dedi :KK43: hakkımızda hayırlısı neyse o olsun artık..

Benim doktorumda büyük kızını şimdi doğuruyor olsaydın yeni uygulama gereği sezeryan olma ihtimalin yüksekti dedi.
Ama doktorun normal dediyse normal doğurtur çatınlada alakalı bir durum sonuçta.
Tabiki hayırlısı ne ise o olsun. Ultrason değerlerine de güvenmemek lazım.
Kızımın doğumdan bir gün önce ultrasonda kilosu 3300gr.dı ama 4000gr. doğdu. boyu 57cmdi 54 cm doğdu. Şimdiki doktorumda son zamanki verilerde kilo hesabı tutmaz boy 2-3cm yanılma payıyla tutar diyor.
Bu kızımda son kontrolde 3200 ölçtü ultrason doktorum 3500 dür dedi ölçümler hatakı artık dedi. Boyuda 56cm.dedi. Bakalım doğunca ne ile karşılaşacağız

X