2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

İlk günaydın bizden olsun.
5 buçuktan beri uyku tutmadı ayaktayız kızımla

günaydın canım senin kızın maşallahı var :) biraz daha beklerse yaşına gircek içerde şaka şaka alınma sakın elbet vakti saati vardır.. bende 4 ten beri ayaktayım gece 12 yi geçiyodu yattım...çaki gibi oturuyoruz kızımla

Gunaydin fistiklarrrr
Gecmisi anca okudum, taa sabaha karsidan beri bakiyorum Kizimin uyanmasina az kaldi, umarim yetistiririm. Dun annemi yolculadik, esimi evde kizimla biraktim sutumu sagip. Havaalaninda acikli sahneler yasadik Oglum zirliyor bir yandan anane diye bir yandan ben. Annem sakin yapma aglama deyip durdu. Ay simdi yazarken bile agliyorum, cok ozledim simdiden. Oyle alismistim ki anlatamam. Sanki 1,5 ay degil 1,5 gun kalmis gibi geldi bana. Annemin rahatligi tecrubesi, oglumu oyalayisi bana destek olusu, guldurmeleri... Daha 1,5 ay buradayim, tam 1 yildir kardesimi yegenimi de gormedim. Insallah zaman cabuk gecer
Bu arada kocam sabredememis, hemen vermis sutumu emzirdigim halde. Ust bas her yer kusmuk olmus, tabii fazla gelmis sipaya. Su erkekler ne aceleci, iki dakka oyalayamamis bebecigimi. Bizde haberler simdilik ayni, haftaya cuma 1 aylik olacagiz insallah. Kizim hala minnacik gorunuyor gozume ama yuzu gozu acildi, degisti. Bu sabah ilk defa anlamli anlamli beni seyretti tepki verdi konusmalarima. Ay haydi alin kucaklariniza da paylasalim yaaaaa

Hosgeldin canim aramiza, tecrubelerimizi paylasalim tabii. Cee deyip kacma

Canim hayirli ugurlu olsun, gule gule buyut minigini. Allah saglikli uzun omurler versin.
Esime anlattim durumunu, uckagitci bu doktorlar diyor. Git baska doktora bak canim bence de.

Canim gozunaydin, saglikla huzurla buyusun minigin insallah. Tebrik ederim, normal dogum yapmissin. O acilar carcabuk geciyor degil mi? Anneler her zaman dogrusunu bilir, iyi ki dinlemissin.
Sutun gelmistir artik sanirim, gelmediyse de sIk sIk hafif sicak banyo yap ve goguslerine bol bol su tut. Cok cabuk indiriyor sutu memelere.

Pelincigim anlatsana neler yapiyorsunuz, minigin nasil? E ne zaman baslayacagiz paylasmaya miniklerimizi?

evet canım kullanmadım dr.uma inat ilk gebelikte de kullanmamıştım. Son haftalarda düşünce değerler kullanmaya başladım. Bana doktorum Gynoferon
yazmıştı. Kabızlık sorunu falan yapar diye çok korktum ama çok şükür yapmadı. Baştan beri bağırsak sorunum olmamıştı zaten. Demir ilacını içtiğim zaman daha da iyi çalışıyor ertesi gün. Ben hala düzenli içmiyorum da. doktoruna bir sor belki bunu yazar busefer. Umarım iğneye gerek kalmadan yükselir değerlerin. Keçiboynuzu pekmezi al bence biran önce ihmal etme beslenmeni

Canım Gözün aydın. Bende merak etmiştim seni bir ara burdada sordum ama haber alan çıkmamıştı senden. Sevindim miniğin kollarında şimdi.
Hayırlı bir evlat olur inşallah.

Biz gelipşöyle hepberaber senin dr.u bir sıkıştıralım tenhada
Kordon dolandıysa nasıl bukadar rahat olupta haftaya erteliyor. Pek inandırıcı gelmiyor gerçekten.
Geçen seferki dr.a tekrar git bence. Allah korusun arkadaşların dediği gibi bende korkarım kordon dolanmasından.
Belki dr.u senin doğumuna girmesi için ikna edebilirsin. sonuçta acil doğuma gitsen o hastaneye sen bize 36. haftadan sonra gelmişsin seni doğuma alamayız diyip kapıdan çevirecek halleri yokya.
Zaten yasal birşey değil bu 36. hafta konusu. Şansını bir dene belki ikna olur. Yada göz dağı ver acil gelsem almak zorundasınız hastane olarak beni diye.
Dr.ların karşılarındaki insanları bilgisiz yerine koymalarına sinir oluyorum.
Allah hakkında hayırlısını versin canım

Tekrar geçmiş olsun canım. Normal yapma şansının devam etmesi iyi haber sevindim

Sağol canım dr.um beklediği sürece bende bekleyeceğim. Gerçi oda pazartesiden itibaren 10 gün izinde olacak. Başka dr.a emanet etti beni 13 üne kadar bekleme hakkı tanıdı ama sık sık kontrole gitmem şartıyla

ay senin az kalmış bebişini kucağına almana. Hayırlı haberlerini bekliyoruz o zaman. Allah kolay ve sorunsuz bir doğum nasip etsin inşallah

Güzel bir hikaye. normal doğum yorucu ama sonrası güzel. Tebrik ederim. iyiki anneni dinlemişsin. Sorun olmayıp normal doğum yapabilecek herkese normal doğum tavsiye eden biri olarak kutluyorum seni.
bol su ve süt iç. Sütün artacaktır. Kimyon tarçın çayı ısırgan otu falan hep sütünü artırır. Sıvıya yüklen yani.
Allah bağışlasın bebişinide.

Hadi gözün aydın o zaman. Rahim ağzında yumuşama olmaya başladı demekki doğum yakın dediğine göre. Baktınmı FL sine yoksa unuttunmu heyecandan.

Son düzenleme:

Yok canım benim neden alınayım. annemde diyor dişinide çıkarıp öyle çıkacak Asyamız herhalde diye...
Biz de artık alay konusu oldu bu durum. Telefonlarımız hiç susmuyor (Manukyanı geçtim) sağolsun akrabalar arkadaşlar falan soruyorlar doğum oldumu diye. Telefonları alo demek yerine DOĞURMADIM DOĞURMAYACAĞIM diyerek açıyorum. Onlarda ne beceriksiz çıktın şu kızı doğuramadın gitti diyorlar.

Günaydın canım.
Allah kavuştursun tez zamanda inşallah.
Anne gibi olmuyor değilmi bende annemi bekliyorum. aksilik çıkmazsa bugün gelecek. Doğuracağın yok beni bekliyorsun herhalde diyor. Geleyim de doğur diyor.
Maşallah Senacık bir aylık olacak bizimkiler içerde hala.

Son düzenleme:

canım sabah sabah güldürdünüz beni sevilin hikayeside çok komikti facede :) ayyy bende eşime diyorum ki eğer haftaya felan sancım tutarsa normal doğurcam ama ayın 20 sine kadar gelmezse sezeryan olucam böle karar verdim :) yani 3.500 felan olursa normal doğurmamaya karar verdim.. ama çok düşündüm bunu...

japones esracığım Allah kavuştursun tatlım... anneler bir yana dünya bir yana, bir onlar çekiyor nazımızı gerçekten

Kizlar bir dogsun sipalar, bakin nasil bayilacaksiniz meme emerken. Benim oglan da ayni sesi yapardi, kizim da yapiyor. Sutu emdikce 'heyak heyak' gibi bir ses cikariyor Bir de memeyi damaginda sIkIstirip kafayi geriye atmiyor mu deli oluyorum Tabii acidan Meme ucum solucan gibi uzuyor

Son düzenleme:

Niyeki 3500 olunca ne oluyorki. Kilolu olur doğuramam diye diyorsan kilolu bebek kendini daha kolay itiyor dışarıya. Benim büyük 4 kilo doğdu normal doğumla birde uzundu 54cm çıkar çıkar bitmedi kız.

Evet ya benim kızımda aynısını yapardı. Bu sıpamda doğsada artık o da yapsa. Nasıl birşey çıkacak kime benzeyecek merak ediyorum. inatçılıktan yana babaya benzediği kesinde gelmek bimiyor çünkü

Niyeki 3500 olunca ne oluyorki. Kilolu olur doğuramam diye diyorsan kilolu bebek kendini daha kolay itiyor dışarıya. Benim büyük 4 kilo doğdu normal doğumla birde uzundu 54cm çıkar çıkar bitmedi kız.

ayy ne bilem yaa iri olursa alttan dikiş çok oluyo ablam 4.300 doğurdu çok dikişi vardı...ondan korkuyorum biraz ...ha alttan ha üstten dikiş olunca çok bişey değişmiii benim mantığıma göre maşallah canım yaa ne güzel valla peki sana bi şey sorcam biraz abes ama ilk doğumdan sonra alt kaportada çok esneme oldumu yüzde ile ifade edersek ne diyebiliriz:26:

serbulocum senle gebelik çizelgemiz aynıymış farkettinmi?
Ama bir farkla benim kız çizelgeden düşecek nerdeyse.
Aman dikkat et seninkinin de yolu az kalmış bitiyor

Son düzenleme:

Ben hiç bir fark hissetmedim canım. Doğumdan sonra alt taraf için egzersiz vermişti hastane. Oturduğun yerde kızını her emzirdiğinde yap demişti. Emzirirken rahim ve o bölgedeki kaslar kasılıp toparlanıyormuş çünkü. Egzersizde süreci hızlandırıyor. Kegel egzersizleri cinsinden egzersiz. İnternette var araştırırsan bir bak istersen.
altına yapıyormuşsunda tutmak ister gibi hem ön hem arka tarfın kasların kasıp 10-15 e kadar sayıp serbest bırakıyorsun.
aklına geldikçe yap demişlerdi. Belki onun faydası olmuştur. Çünkü ben hiç fark hissetmedim. İlk zamanlarda genişlemiş gibi geldi tabi ama sonra toparlandı kaslar. ister istemez vücudun toparlanması hamilelik gibi bir 9 ayı buluyor eski hale gelmek

Son düzenleme:
günaydın kızlar... bende erkencilerdenizm sanırım..
doğum yapan arkadaşlar hayırlı uğurlu olsun. darısı bizim başımıza..
dün yok güneş tutulcak yok yeni ay hamileleride tetikliyomuş belki doğururuz dedik ama yine bişiyok :)
bizim ufaklıkların keyfiyerinde..
dün akşam bezinide aldık biz oğluşumuzun premiumcare 2 nosunu aldık biz..

kilosu salı günü 3700 gr 54 cm de boyuydu..
2den başlıyalım dedil
kızlar bide bişi sorcam ben şampuan olrak niveanın papatya özlü şampuanını almıştım. ama hiç kokusu yok..
dün eşimde alışverişte o hiç kokmuyor dalin alalım dedi ve aldı..
siz ne önerirsiniz. bu arada komilinin bebe yağı ve sabununu daha önceden kullanan arkadaşlar önermişti onları almıştık..

Eşim uyandı ehliyet sınavında görevli.
Bir kahvaltı hazırlayayımda kocişle kahvaltı yapalım.
Uğrarım yine. 1 saat sonra falan

serbulocum senle gebelik çizelgemiz aynıymış farkettinmi?
Ama bir farkla benim kız çizelgeden düşecek nerdeyse.
Aman dikkat et seninkinin de yolu az kalmış bitiyor

ayyy evet aynıymış hiç fark etmemiştim :) rüyamda bile hastanede sezeryanmı normal doğummu diye pazaqrlık yapıyorum.. uyuyabildiğim ender vakitlerde ben bende değilim ki

aaa bak buna çok sevindim ne güzel yaa eski haline dönmesi... biraz zaman alıyor ama neticede dönüyor demekki...çok sağol cevabın için... insan kimseye soramıyo böle şeyleri... birde benim doktorum erkek çekiniyorum haliyle ister istemez

GÜNAYDIN canım biz zamanında bunu topikte çok konuştuk.. tamamen organik ürünlerde var tabi ama bu bilinenlerin arasında sadece bübchen doğala en yakındı ... ben onu alıcam

kızlar günaydıın
aklıma bir şey takıldı
ya ben genelde sağ tarafıma dönük uyuyorum ya da uyandığımda sırt üstü uyanmış buluyorum. bebişim oksijensiz kalmış olabilir sizce mi?

teşekkürler serbulocum.. sanırım kaçırdım o kısmı :)

esracım allah kavuştursun anneciğin gitmi canım.. benimkide p.tesi gelmeyi planlıyuor annemler istanbulda ben bursadayım.. kız kardeşim yanımda benim bi haftadır..
ama annenin yeri bambaşka... miniğin nasıl bakalım kiloda almaya başlamış çok sevindim.. dün sağlık ocağındaki ebe bebişimin kilosunu duyunca seni sezeryana alırlar dei. ben normal diyodu doktorum dedi.. bebek iri dedi hakkımızda hayırlısı neyse o olsun artık..

Haklısın her önüne gelene de sorulmaz ki

kızlar günaydıın
aklıma bir şey takıldı
ya ben genelde sağ tarafıma dönük uyuyorum ya da uyandığımda sırt üstü uyanmış buluyorum. bebişim oksijensiz kalmış olabilir sizce mi?

Yok canım niye oksijensiz kalsın. Sadece sol tarafına yatınca giden oksijen miktarı artıyor. İçin rahat olsun tatlım

Haklısın her önüne gelene de sorulmaz ki

Yok canım niye oksijensiz kalsın. Sadece sol tarafına yatınca giden oksijen miktarı artıyor. İçin rahat olsun tatlım

içimi rahatlattın sağol, eski iş yerimden bi abimizin eşinde olmuştu, sebebi de bulunamamıştı oksijensiz kalmasının, bu aralar da bebeğim oksijensiz mi kaldı endişesine kapıldım. nette araştırıyorum, sağına ya da sırt üstü yatanlarda bir oksijensiz kalma örneği bulamadım. inşallah bebeğime bir zarar vermemişimdir.

Benim doktorumda büyük kızını şimdi doğuruyor olsaydın yeni uygulama gereği sezeryan olma ihtimalin yüksekti dedi.
Ama doktorun normal dediyse normal doğurtur çatınlada alakalı bir durum sonuçta.
Tabiki hayırlısı ne ise o olsun. Ultrason değerlerine de güvenmemek lazım.
Kızımın doğumdan bir gün önce ultrasonda kilosu 3300gr.dı ama 4000gr. doğdu. boyu 57cmdi 54 cm doğdu. Şimdiki doktorumda son zamanki verilerde kilo hesabı tutmaz boy 2-3cm yanılma payıyla tutar diyor.
Bu kızımda son kontrolde 3200 ölçtü ultrason doktorum 3500 dür dedi ölçümler hatakı artık dedi. Boyuda 56cm.dedi. Bakalım doğunca ne ile karşılaşacağız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…