İlk günaydın bizden olsun.
5 buçuktan beri uyku tutmadı ayaktayız kızımla
Hosgeldin canim aramiza, tecrubelerimizi paylasalim tabii. Cee deyip kacmamerhaba kızlar bende temmuzda doğum yapacağım,1-2 hafta içinde kısmetse,son zamanlar çok zor geçiyormuş meğer çok bunaldım benimle aynı durumda olan sizlerle sohpet etmek beni çok rahatlatacak,benim ikinci kızım olacak 1 de 3,5 yaşında irem adında kızım var,şimdi ELif'imi bekliyoruz... Bursalıyım bu arada...... sevgiler....
Canim hayirli ugurlu olsun, gule gule buyut minigini. Allah saglikli uzun omurler versin.23 haziran sabahı oğlumuz dünyaya geldi.doğum sezeryan oldu. hep normal yapmak istemiştim ama trombositlerim iyice düştüğü için doktorum daha fazla beklemek istemedi.çünkü kandaki trombositler düştüğü zaman kan pıhtılaşamıyormuş ve kanama riski ortaya çıkıyormuş.ama bebeğimi gördükten sonra herşeyi unuttum.harika bir duyguymuş.kimler doğum yaptı benim giremediğim günlerde bilmiyorum ama hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum.
Esime anlattim durumunu, uckagitci bu doktorlar diyor. Git baska doktora bak canim bence de.çok moralim bozuk kızlar
bu sefer doktorum kordon dolanmış boynuna dedi
salı günü gittiğim doktor herşey normal demişti , kordon oyle 3 günde dolanır mı ya :44:
bunun içinde başka doktora gitsem benimkisi bu seferde suyuna takıcak , benim doktorun sezeryancı olduğu kesinleştibu arada nst ye girdim 110 üzeri sancım çıktım ve bende hiç oyle rahatsızlık yaratmadı, benim doktor çatı muaynesinin lafını etmedi yine
eşimle gelince konuşucam vala acil suyum felan gelirse devlete gidelim diye
kordonda dolansa devlette sezeryana alırlar ama boyle bile bile kandırılmaya çalışılmak hoşuma gitmiyor
birde nst deyken ordaki kızlarla konuştum , doktorum hiç normal yaptırmadığını öğrendim
Canim gozunaydin, saglikla huzurla buyusun minigin insallah. Tebrik ederim, normal dogum yapmissin. O acilar carcabuk geciyor degil mi? Anneler her zaman dogrusunu bilir, iyi ki dinlemissin.kızlarr bende anneeeeeeeeeeeeeee oldummmmmmmmmmmmmmm):):):):):)
gece boyunca çektiğim karın kasılmalarının ardından
2 gün önce kızımıı kucağıma normal doğumla aldım şükürler olsunnn
darısı hepinizin başınaaa
hesabımdan tam 10 gün önce geldi kızımm
ve ben ona aşık oldum
tek sorunumuz sütümün daha gelmemesii
Pelincigim anlatsana neler yapiyorsunuz, minigin nasil? E ne zaman baslayacagiz paylasmaya miniklerimizi?canım cok gecmis olsun sıkma canını başka dr.a da git bakalım
ama baktın o da aynı fikirde normal için o kadar ısrar etme
allah korusun kordon dolanması sorun yaratmasın sonra canım
sıkma canını geliyor senin ki de o zaman kız eli kulagında hadi
hayırlısı
Hiç kullanmadın mııı!Ben 4. aydan beri kullanıyorum sanırım kullanmasaydım heralde 7lere filan düşerdi şimdiye Maaşallah diyeyim sana nazarım değmesin:) Pekmeze başladım ama devam edemedim tiksindim bi süre sonra tekrar dönsem iyi olacak galiba doktorum geçen ayki değerimi çok düşük bulmuştu doğumdan sonra zor olur senin için demişti ki ben hemen ayılıp bayılırım kansız kalınca..
Ferro sanol kullanıyorum canım.Demir mideni bulandırdığı için mi halsizlik yapıyor?:26:
23 haziran sabahı oğlumuz dünyaya geldi.doğum sezeryan oldu. hep normal yapmak istemiştim ama trombositlerim iyice düştüğü için doktorum daha fazla beklemek istemedi.çünkü kandaki trombositler düştüğü zaman kan pıhtılaşamıyormuş ve kanama riski ortaya çıkıyormuş.ama bebeğimi gördükten sonra herşeyi unuttum.harika bir duyguymuş.kimler doğum yaptı benim giremediğim günlerde bilmiyorum ama hepinize hayırlı sağlıklı doğumlar diliyorum.
çok moralim bozuk kızlar
bu sefer doktorum kordon dolanmış boynuna dedi
salı günü gittiğim doktor herşey normal demişti , kordon oyle 3 günde dolanır mı ya :44:
bunun içinde başka doktora gitsem benimkisi bu seferde suyuna takıcak , benim doktorun sezeryancı olduğu kesinleşti
bu arada nst ye girdim 110 üzeri sancım çıktım ve bende hiç oyle rahatsızlık yaratmadı, benim doktor çatı muaynesinin lafını etmedi yine
eşimle gelince konuşucam vala acil suyum felan gelirse devlete gidelim diye
kordonda dolansa devlette sezeryana alırlar ama boyle bile bile kandırılmaya çalışılmak hoşuma gitmiyor
birde nst deyken ordaki kızlarla konuştum , doktorum hiç normal yaptırmadığını öğrendim
Çok sağolun kızlar. Karaciğer enzimlerim yüksek. Safra asitlerimle ilgili test sonuçlarım bi kaç güne çıkarmış. Doktorum gastrentrologa yönlendirdi beni. Bu gebeliğin yol açtığı bir durummuş. Tedavisi yokmuş. İlave testler istedi. Yarın onları da yaptıracağım. Karaciğer enzimlerimin yüksekliği ilerleyen zamanlarda artarsa doğumu erkene almak gerekebilir dedi. Aynısını kendi doktorum da dedi. Ama bu durumda bile suni sancı ile epidural normal yapma şansım varmış. İnşallah enzimlerimde yükselme olmaz. Son dakikada nereden çıktı şimdi bu durum.....
Hayırlı olsun canım. Çok sevindim. Darısı hepimizin başına
Üzüldüm pearl cüm ya( Ayıp etmiş doktorun. Dediğin gibi insan kandırılmak istemez. Devlet hastanesi de olabilir ya da kendine başka bir doktor da bakabilirsin. Güvenmediğin doktora kendini emanet etme.
Ne güzel bir hikaye canım. Çok sevindim senin adına. Sağlıkla büyüt bebeğini inşallah :)))))
Sağol canım dr.um beklediği sürece bende bekleyeceğim. Gerçi oda pazartesiden itibaren 10 gün izinde olacak. Başka dr.a emanet etti beni 13 üne kadar bekleme hakkı tanıdı ama sık sık kontrole gitmem şartıylaMAAŞALLAH, kızımızın kilosu standartlarda boyu ise çok güzel,
eeeee biraz daha bekleyeceksin galiba arkadaşım......
ALLAH hayırlı, sağlıklı doğumlar nasip etsin.....
şeker benimde bugün kontrolüm vardı ama, 2 kere randevum iptal oldu, doktorumunson anda bir dış gebelik v acil sezeryanı çıkınca ben kalakaldım.....
ya bu akşam geç saatlerde yada yarın 15:40'ta son randevu ve ALLAH nasip ederse pazartesi sabah sezeryan.....
MAAŞALLAH.......
çok teşekkür ederim arkadaşlar doğum hikayemide kızım uyumuşken yazıyımmm
yoksaa yazamayabilirimm
yayamas kısım benimm
başlıyorummmm:)))))))))
saat gündüz 11 denn gece 12 ye kadar süren kasılmalarıma aldırış etmeden ama bir okadardaa çaktırmadan panik olup o gece saçlarımı yıkayıp ne olur ne olmaz diye kaşlarımı aldım
sabahaa çıkamam belki diye düşünürken gece boyu kasılmam geçmişti
sabah kalktım
aynı zamandaa önceki günden sürenn ishalim vardı gün içinde 3 kez tuvalete çıkmıştımm
ertesi gün doktorumu aradım doktorum ishalindee kasılmaları tetikleyebiliceğinim söyledi su kaybından dolayı
bol sıvı al ama eğer yakınsan bi göriyim dedii ve gittim doktorum muayene etti amniyo sıvı gayet iyi dedii
bebekte iyi dedii ama bana serum bağlanması gerektiğini söyledi kafam karıştıı
neysee 5 gün sonra çatı muayenesi yapıcaktı bende bir an önce olmak istediğimi söyledim hazır gitmişken
muayenemide oldumm gayet iyi normal doğum yapabilirsin dedii neyse gittik serum bağlatmayaa
nstye de alalım bu arada dediler meğersem doktorum vajinal muayenede anlamış doğumun başladığınıı
nstedee hemşire demezmii doğum başlamışş kasılmalar 2 dkya düşmüşş
neye uğradığımı şaşırdımm
bana yinee sezeryanmı normalmi diye sordular
annem bi taraftan normal kızım derken kayınvalidem ise ne gerek var acı çekmeye sezeryan ol kurtul dediii
kafam çorba gibiydi ama bi taraftanda anneme kızıyordum neden acı çektirtiyo bana diyee ama annemi dinlemeliydim diye düşünüyordumm
acılmam 2 cm di
açılmayı bekledik saatlerce açılmadı
bu sefer açılma gerçekleşmeyince hem açıcı iğne hem suni sancı verildii
2 bu.çukta girdiğim hastanedee saat 6 olmuştu ve hala sancı çekiyordum
sancılarım 5 dan düşmeye başlamıştıkii
doğumhaneye alındımm
yazarken bile tüylerim diken diken oluyor şuanda
açıklık kontrol edildi
10 cm olmuştu sancıdan nefes almam neredeyse imkansıza dönmüştü
saat 6.05 halaa bebeğim yokmu ne zaman gelicek diyee söylenmeye başladım doktoraa
sancım devam ediyordum ne zaman gelicek bu bebekkkk ne zaaamaaaann diye halaa söyleniyordum
bana yarım saat sonra dediklerinde dünya durdu ben bu doğumu yapamam diyip sezeryan masasından kalkışımı size anlatamam zorla geri yatırıldım
bu saatten sonra ne sezeryanı artık bebek geliyoo az kaldı dedii ebe
elimle dk başı bu aradaa kafası çıktımıı diye kontrol ediyordumkii
doktorum bağırdıı napıyorsun sen çek elinii enfeksiyon kapıcaksın diyee
sonunda saatt tam 18.30 da kızımı kucağıma verdiler :))
ardından dikişlerim atıldıı
ee zormuydu diyiceksiniz eee tabiii çok kolay bişi deil candan can çıkıyoo amaa
şu varkii doğumdan sonraa kalktım gezdimmm
:)
o akşam boyunca dikişlerim acımadıı ağzı kesiciden bi dün zorlandım odaa ağrı kesicinin etkisi geçtiği içinn şuan kızım
2 günlük teyselerii vee benn deli gibi onu sevmekle meşgulüm geziyorum şükürler olsunn
kendi işimi görebiliyorum normalinnn güzelliğide bu olsa gerek annemden allahrazıolsun yoksa belkide sezeryan olucaktım durup dururken
ve kızımın yarın ilk kontrolü varr babasıylaa doktor gesmesine gidiceğis
allah sizedee kolay ve sağlıklı bir doğum nasip etsin
benimm doğumumdaki zorluk belkide biraz suni sancıdan dı
amaa oldu bitti sadeceee son yarım saat sancı sıklaştığındaa çok zordu amaa onun dışında şükürler olsunnn
çok öpüyorum sizleriii bana dua edinde sütüm gelsin canlarımm
allah yar ve yardımcınız olsunn
doğum yapan arkadaşlar bebişlerinize sağık sıhhat uzun ömürler versin Rabbim,Allah analı babalı büyütsün inşallah.
Eveeet bugün doktora gittik kızım doğum kanalına girmiş,çatı muayenesi yaptı doktorum açılma yok fakat doğum yakın dedi hafta sonu sancılanmazsan pazartesi sabah 8:30da gel açılma varsa yatışını yaparız yüzde seksen yatışın olur çantanı al hazırlıklı gel dedi,çok heyecanlıyım kızlar dua edin minik kuzum geliyor inşallah hayırlısıyla son iki günümüz meleğimle sonra karnım da değil kucağım da olacak,tek beden de iki kalp atıyordu artık kollarım da olacak bebeğim benim annesinin meleği
eşim de doğum iznine çıkıyor artıkaaayyy çok heyecanlıyııııım
Allah hepinize hayırlı kolay doğum nasip etsin kızlar
günaydın canım senin kızın maşallahı var :) biraz daha beklerse yaşına gircek içerdeşaka şaka alınma sakın elbet vakti saati vardır.. bende 4 ten beri ayaktayım gece 12 yi geçiyodu yattım...çaki gibi oturuyoruz kızımla
Gunaydin fistiklarrrr
Gecmisi anca okudum, taa sabaha karsidan beri bakiyorumKizimin uyanmasina az kaldi, umarim yetistiririm. Dun annemi yolculadik, esimi evde kizimla biraktim sutumu sagip. Havaalaninda acikli sahneler yasadik Oglum zirliyor bir yandan anane diye bir yandan ben. Annem sakin yapma aglama deyip durdu. Ay simdi yazarken bile agliyorum, cok ozledim simdiden. Oyle alismistim ki anlatamam. Sanki 1,5 ay degil 1,5 gun kalmis gibi geldi bana. Annemin rahatligi tecrubesi, oglumu oyalayisi bana destek olusu, guldurmeleri... Daha 1,5 ay buradayim, tam 1 yildir kardesimi yegenimi de gormedim. Insallah zaman cabuk gecer
Bu arada kocam sabredememis, hemen vermis sutumu emzirdigim halde. Ust bas her yer kusmuk olmus, tabii fazla gelmis sipaya. Su erkekler ne aceleci, iki dakka oyalayamamis bebecigimi. Bizde haberler simdilik ayni, haftaya cuma 1 aylik olacagiz insallah. Kizim hala minnacik gorunuyor gozume ama yuzu gozu acildi, degisti. Bu sabah ilk defa anlamli anlamli beni seyretti tepki verdi konusmalarima. Ay haydi alin kucaklariniza da paylasalim yaaaaa
Hosgeldin canim aramiza, tecrubelerimizi paylasalim tabii. Cee deyip kacma
Canim hayirli ugurlu olsun, gule gule buyut minigini. Allah saglikli uzun omurler versin.
Esime anlattim durumunu, uckagitci bu doktorlar diyor. Git baska doktora bak canim bence de.
Canim gozunaydin, saglikla huzurla buyusun minigin insallah. Tebrik ederim, normal dogum yapmissin. O acilar carcabuk geciyor degil mi? Anneler her zaman dogrusunu bilir, iyi ki dinlemissin.
Sutun gelmistir artik sanirim, gelmediyse de sIk sIk hafif sicak banyo yap ve goguslerine bol bol su tut. Cok cabuk indiriyor sutu memelere.
Pelincigim anlatsana neler yapiyorsunuz, minigin nasil? E ne zaman baslayacagiz paylasmaya miniklerimizi?
Yok canım benim neden alınayım. annemde diyor dişinide çıkarıp öyle çıkacak Asyamız herhalde diye...
Biz de artık alay konusu oldu bu durum. Telefonlarımız hiç susmuyor (Manukyanı geçtim) sağolsun akrabalar arkadaşlar falan soruyorlar doğum oldumu diye. Telefonları alo demek yerine DOĞURMADIM DOĞURMAYACAĞIM diyerek açıyorum. Onlarda ne beceriksiz çıktın şu kızı doğuranadın gitti diyorlar.
.
canım sabah sabah güldürdünüz beni sevilin hikayeside çok komikti facede :) ayyy bende eşime diyorum ki eğer haftaya felan sancım tutarsa normal doğurcam ama ayın 20 sine kadar gelmezse sezeryan olucam böle karar verdim :) yani 3.500 felan olursa normal doğurmamaya karar verdim.. ama çok düşündüm bunu...
japones esracığım Allah kavuştursun tatlım... anneler bir yana dünya bir yana, bir onlar çekiyor nazımızı gerçekten
Kizlar bir dogsun sipalar, bakin nasil bayilacaksiniz meme emerken. Benim oglan da ayni sesi yapardi, kizim da yapiyor. Sutu emdikce 'heyak heyak' gibi bir ses cikariyorBir de memeyi damaginda sIkIstirip kafayi geriye atmiyor mu deli oluyorum Tabii acidan Meme ucum solucan gibi uzuyor
Niyeki 3500 olunca ne oluyorki. Kilolu olur doğuramam diye diyorsan kilolu bebek kendini daha kolay itiyor dışarıya. Benim büyük 4 kilo doğdu normal doğumla birde uzundu 54cm çıkar çıkar bitmedi kız.
ayy ne bilem yaa iri olursa alttan dikiş çok oluyo ablam 4.300 doğurdu çok dikişi vardı...ondan korkuyorum biraz ...ha alttan ha üstten dikiş olunca çok bişey değişmiii benim mantığıma göremaşallah canım yaa ne güzel valla peki sana bi şey sorcam biraz abes ama ilk doğumdan sonra alt kaportada çok esneme oldumu yüzde ile ifade edersek ne diyebiliriz:26:
serbulocum senle gebelik çizelgemiz aynıymış farkettinmi?
Ama bir farkla benim kız çizelgeden düşecek nerdeyse.
Aman dikkat et seninkinin de yolu az kalmış bitiyor
Ben hiç bir fark hissetmedim canım. Doğumdan sonra alt taraf için egzersiz vermişti hastane. Oturduğun yerde kızını her emzirdiğinde yap demişti. Emzirirken rahim ve o bölgedeki kaslar kasılıp toparlanıyormuş çünkü. Egzersizde süreci hızlandırıyor. Kegel egzersizleri cinsinden egzersiz. İnternette var araştırırsan bir bak istersen.
altına yapıyormuşsunda tutmak ister gibi hem ön hem arka tarfın kasların kasıp 10-15 e kadar sayıp serbest bırakıyorsun.
aklına geldikçe yap demişlerdi. Belki onun faydası olmuştur. Çünkü ben hiç fark hissetmedim. İlk zamanlarda genişlemiş gibi geldi tabi ama sonra toparlandı kaslar. ister istemez vücudun toparlanması hamilelik gibi bir 9 ayı buluyor eski hale gelmek
günaydın kızlar... bende erkencilerdenizm sanırım..
doğum yapan arkadaşlar hayırlı uğurlu olsun. darısı bizim başımıza..
dün yok güneş tutulcak yok yeni ay hamileleride tetikliyomuş belki doğururuz dedik ama yine bişiyok :)
bizim ufaklıkların keyfiyerinde..
dün akşam bezinide aldık biz oğluşumuzun premiumcare 2 nosunu aldık biz..
kilosu salı günü 3700 gr 54 cm de boyuydu..
2den başlıyalım dedil
kızlar bide bişi sorcam ben şampuan olrak niveanın papatya özlü şampuanını almıştım. ama hiç kokusu yok..
dün eşimde alışverişte o hiç kokmuyor dalin alalım dedi ve aldı..
siz ne önerirsiniz. bu arada komilinin bebe yağı ve sabununu daha önceden kullanan arkadaşlar önermişti onları almıştık..
ayyy evet aynıymış hiç fark etmemiştim :) rüyamda bile hastanede sezeryanmı normal doğummu diye pazaqrlık yapıyorum.. uyuyabildiğim ender vakitlerdeben bende değilim ki
aaa bak buna çok sevindim ne güzel yaa eski haline dönmesi...biraz zaman alıyor ama neticede dönüyor demekki...çok sağol cevabın için... insan kimseye soramıyo böle şeyleri... birde benim doktorum erkek çekiniyorum haliyle ister istemez
kızlar günaydıın
aklıma bir şey takıldı
ya ben genelde sağ tarafıma dönük uyuyorum ya da uyandığımda sırt üstü uyanmış buluyorum. bebişim oksijensiz kalmış olabilir sizce mi?
Haklısın her önüne gelene de sorulmaz ki
Yok canım niye oksijensiz kalsın. Sadece sol tarafına yatınca giden oksijen miktarı artıyor. İçin rahat olsun tatlım
teşekkürler serbulocum.. sanırım kaçırdım o kısmı :)
esracım allah kavuştursun anneciğin gitmi canım.. benimkide p.tesi gelmeyi planlıyuor annemler istanbulda ben bursadayım.. kız kardeşim yanımda benim bi haftadır..
ama annenin yeri bambaşka... miniğin nasıl bakalım kiloda almaya başlamış çok sevindim.. dün sağlık ocağındaki ebe bebişimin kilosunu duyunca seni sezeryana alırlar dei. ben normal diyodu doktorum dedi.. bebek iri dedihakkımızda hayırlısı neyse o olsun artık..