2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

bana komşumuz olan ebe diodu ; göğüsten 4 barnak aşaı düşerse bikaç günde gelirmiş..benmki 3 barnak filan daha..gerçi hemen de düşebilir hç belli olmas didi amma bekliozz

baktım 4 parmak var herhalde kızım demek ki pazartesiye gelecek annesini bekletmeden yerim ben onuuuuuuu

Dün kontroldeyim biliyorsunuz bazılarınız sanırım.
Dr.um 4 ü ile 14 ü arasında izinliymiş. Bana ait tüm bilgileri hastanedeki bir kadın doğumcuya verdi. Ben yokken haftaya ona kontrole gelirsin ilgilenecek seninle dedi.
Bende benim kız sizce nezaman gelir dedim. Bir şey diyemem dedi. Eve gidersin 1 saat sonra suyum patladı diyede gelebilirsin 10 gün sonrada gelebilirsin doğuma dedi. Tamamen kızının keyfine kalmış dedi.
Peki bu kızın sizi bekleme ihtimali varmı dedim. 42. haftan 13 temmuzda doluyor. Doğum olmazsa diğer doktor bu tarihten sonra hastanede yatış gösterecek. 2-3 günde öyle bekleriz olmazsa suni sancı veririz bende gelmiş olurum ozamana zaten dedi. Yani bekleme ihtimali var dedi.
! temmuzdaki yeniayı atlatırsak 15 temmuzdaki dolunaya doğururmuyum ki. Bu arada ilk doğumumda da dolunayda doğurmuştum ben.

Kızımın kilosu için net bir şey demedi dr.um. Kafası leğenkemiğinde ve onun kafası bizin gibi sert olmadığı için kemiklerin arasında şekil değiştirdiğinden kafaçapı küçük ölçülüyor dedi. Hatta geçen haftadan bile biraz küçük değeri. Tahmini 3500gr. yada o civardır dedi.
Boyunuda 56cm ölçtü. Yalı kazığı kızım benim. En rahat ve doğruya en yakın sonucu bu haftalarda bacak boyu veriyormuş zaten. 1-2cm yanılma payı olabilir dedi.
Suyu azalmaya başlamış ama kızıma yetecek kadarmış. Plesantasında ciddi bir yaşlılık belirtisi yok dedi. Bu yüzden daha bekleyebilirmişiz doğumu.

Benden ve kızımdan havadisler böyle teyzeleri

yüzmem mi canımm hergün havuzdayım bi saat ördek gibi..ama tık yok napüm..hiç bişi çıkmıo..sende yine hareketlilik var du bakalım dewamı gelir bence..15 gündür gitmedim doktora bişi yok die..bakalım bugün işala çıkar..sancı çıkmaz da açılma filan çıksa bari..:26:göbiş aşağı indi mi senin ?

canım hakkınızda hayırlısı olsun bebişin hayırlısıyla gelsin,kızının boyu kime çekmiş öyle maşallah sen eşin uzun boylusunuz herhalde

Son düzenleme:
Kızlar suni sancıdan korkmayın.
Ben ilk doğumumda üç gün kendi sancımı çektim. Şiddetliydi ama doğumu başlatacak kadar sıklaşmıyordu. 3. günün sonunda suni sancı verdiler. Sancılarım sıklaştı. Şiddeti biraz daha arttı ama dayanılmayacak gibi değildi. Ve suni sancı verildikten 1.5 saat sonra doğum yaptım. Doğumdan sonra dr.a neden beni bu kadar beklettin daha önce verseydiniz ya dedim suni sancıyı.

Şimdide sancılarım başlasın süreci hızlatmak için kendim istemeyi düşünüyorum suni sancıyı. Hoş zaten kızım gelmemekte inat ederse kendiliğinden vermek zorunda kalacaklarmış suni sancıyı.

Bence hiç kendinizi korkutmayı büyük bir nimet aslında suni sancı bana göre

iyi canım gözün aydın herşey yolunda..hani kızlar erken gelirdi fazla beklemzdi..bu ay kızlar da geç gelio..hiç inanmamak lazım..du bakalım beklicez artık..bol bol yürüyüş yapmaya çalış canımm bak allahtan dr ların bekleriz dio

Canım o haftaya kadar bekleyecek misin gerçekten? İnşallah kızın o kadar bekletmez seni. Bu arada maşallah minik prensesine.

O zaman vardır vardır sende de birşeyler. Sen beni geçmede sakın

Güzel haberlerini bekliyoruz seninde

Göbiş valla durduğu yerde duruyor gibi, halen 3-3,5 barnah giriyo Bazılarının da birden düşermiş göbüşü. Bekleyip görcez canım ya, Allah hayırlısını versin inşallah. Doğum yaklaştıkça tırsmaya başladım ben çünkü.

öle aslında doğumu hızlandırıyo zamanı kısaltıo..o sancılar sayesinde açılma oluyo baya..ama yattığın yerden sancı çekmek kötü işte..nese öle yada böle sancıdan kaçış yok..

Biraz içim rahatladı gerçekten; ama annemde kardeşimi suni sancı ile dünyaya getirmiş. O bana doktorun yanında feci birşey dedi, korkuttu Doktorda normalde ısrarcı benim, her şekilde normal doğurtcak yani suniyle kendiliğimden sancım olmazsa.

Bu arada ben ıkınamamaktan korkuyorum ya

baktım 4 parmak var herhalde kızım demek ki pazartesiye gelecek annesini bekletmeden yerim ben onuuuuuuu

canım hakkınızda hayırlısı olsun bebişin hayırlısıyla gelsin,kızının boyu kime çekmiş öyle maşallah sen eşin uzun boylusunuz herhalde

Hadi bakalım seninki bekletmeden gelecek gibi.

Aslında eşimde bende uzun değiliz normal boylarımız. Ama ikimizin babaları uzun. Kardeşlerimiz uzun. Birde dedelerimiz uzun.
Büyük kızımda 4 kilo 54cm doğmuştu. Benim kızlar sülaledeki uzunlara çekiyor galiba

superisi senin kızda nazlı çıktı desene allah sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin cnm.. benim karnımda 2 gün oldu çok aşağıda yürürken zorlamaya başladı yani o derece.. ben bugün yine b, tem,zl,k yapıp hazırlıklı olayım dimi kızlar nolur nolmaz.. 2 günde bi kontrol ediyoruum gerçi .. hakkımızda hayırlısını nasip etsin rabbim. kızlar ben bursada yaşıyorum evlenmeden önce itanbulda yaşıyordum.. buradada çok fazla arkadaş eş dost olmadığı için devlet hastanesinde başladım kontrollere ve öyle gitti.. bakıyorumda herkes özele falan gitmiş. benim kuzenim 9 ay özele gidip sonra doğum hastanesinde doğum gerçekleşti.. kısmet işte.. ben kahvaltımı yapıp sağlık ocağına gidicem.. ebe gel kalp seslerini dşnleyelim dedi..

ablam da büyük oğlunu suni sancıyla dünya ya getirdi ve çok zor diyor korktum ben de,ıkınamamak beni de korkutuyordu ama buradaki kızlar sağolsunlar rahatlattılar en kolay kısım ıkınmak dediler bakalım inşallah kolay ıkınırız da kuzularımız rahat gelir:95:

Normal doğurmak istediğim için bekleyebildiğimiz kadar bekleyeceğiz artık. İlkide normal olunca.
Canım ıkınmak doğumun son evresi 2-3 kere ıkınmak yetiyor zaten. Sen yeterki o evreye kadar kendini yorma. Sancıların geldiğinde seni yönlendirdikleri şekilde nefes al ver boş yere bağırıp kendini yorma. Sancı aralarında da kapat gözünü inan kısa kısa uykular yaşıyorsun o da dinlendiriyor. Tatlı bir yorgunluk hissi veriyor. Ikınma anındada tüm gücünü toplayıp ıkındınmı sorun çıkmaz Allahın izniyle

Yok canım ya bence de inanmamalı her bebek kendi rutinini oluşturuyor. Benim burda erkek bebek bekleyen arkadaşlarım 37. yada 38. haftalarında doğurdu.

Onlar beklediği sürece ben hayda hayde beklerim zaten sezeryan olmak istemiyorum.

minik ablasını geçiyor desene maşallah kızlarına fıstıklar
buarada ben kızımın boyunu bilmiyorum doktorum büyüdükten sonra kesin bilinmez büyüyünce dedi söylemiyor o kadar para bayılıyoruz kızımızın boyunu öğrenemiyoruz ne biçim iş

Öyle bizimkiler nazlı çıktı bakalım. Ne zaman teşrif edecekler.
Bu gidişle adını Asyadan nazlıya çevirelim diyorum eşime bazen

Çok sağol canım. Doktorumda benim talimatlarıma uyduğun takdirde çok güzel doğum yaparsın dedi. Tabii cahil olunca insan herşeyi abartarak düşünüyor :44: Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah... Sağ salim yavrularımızı alalım kucaklarımıza.

Anladım canım, hakkında hayırlısı olsun inşallah. Kızında bekletmez umarım seni.

Sağol canım tavsiyelerin için.

Allah hepimize hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah.

Ben kahvaltımı yapıp geleyim kızlar. Kendinize ve de bebişlerinize iyi bakın. Öpüyorum sizleri. :80:

canım en son gittiğin kontrolde ultrason kağıdında FL uzunluğu yazıyormu 7 ile çarp yaklaşık boyunu veriyor. Yada söyle beraber hesaplıyalım

herkese günaydın
uzun bir aradan sonra 2 defa wc ye kalkmak dışında çok iyi uyumuşum bu gece
saat 11 de kendi doktorumla randevum var bakalım ne diyecek:44:

çok saol canım bunu oğrenmek iyi oldu
kızınada maşallah vala kestirecek paçaları

canım buldum ama bir ay öncesinin son gittiğimdekine nst yazmıştı hemşirelerde kaldı demek ki,FL 6.56cm yazıyor o mu?hesaplayınca 45.92 çıkıyor doğru mu hesapladım???

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…