- 14 Kasım 2010
- 17
- 0
Herkese merhaba kızlar, nasılsınız? Gerçi iyi olduğunuz dünden bugüne yazılan 20 sayfa mesajdan belli ama
Bugün kontrolüm vardı. 36+1.günümüz bugün kızımla ve meleğim 3 kilo 5 gr.olmuş meleğim. Başı aşağıda hala ( Tekrar ters dönmesinden korkuyorum da biraz ) ama henüz doğum kanalına girmemiş. Suyum, bebeğim çok iyiymiş şükür, hiç bir sorun yok dedi doktor. NST'de de herşey yolunda çıktı.
Doktorum : " Normal doğum istiyordun, değil mi? " deyip haftayaki kontrol için " Hazırlıklı gel, alttan bakalım, ona göre karar verelim " dedi ve beni aldı bir kara düşünce. Burada, hep yazılırdı çatı muayenesi ama bana çok uzak gelirdi, ama çok yakınmış :26:
Bu muayeneyi yaptıran arkadaşlardan rica ediyorum bana bu uygulamayı ayrıntılı olarak anlatabilir misiniz? Ne ile karşılaşacağımı bileyim ki, panik yapmayayımMesela, " Hazırlıklı gel ! " ne demek? Temizlik, hijyen tamam ama mesela etek giy mi demek? Veya yanıma özel bişeyler alayım mı? Peki, odada o çatal denen alete mi çıkacağım? Bacaklarımın üzerinde örtü vb. olup, doktor sadece elini mi uzatacak? Yoksa, bu muayene elle direk temas haricinde bakıp görmeyi de mi içeriyor? Kendimi sudan çıkmış balık gibi hissediyorum artık, okuyup araştırsam bile burada yaşayanların yazdıkları daha çok tatmin ediyor beni kızlar, sağolun gerçekten
Bu arada, kontrollerim artık her hafta olacakmış. Yavaş yavaş ağrılar da başlayacakmış. Bu ağrılar düzenli gelmediği sürece sorun teşkil etmezmiş. Son olarak, tam 37+0. günde " işgörmez " raporu verecekmiş. Sanırım bu rapor, 40.haftadan önce yaşanacak doğumlarda kalan iznimizi doğum sonrasına aktarabilmek için gerekecek
Daha önce sezeryan olmuş muydun canım?eski sezeryansan doktorlar sancı gelince normal doğurmayasın diye hemen sezeryana almak istiyorlar eski dikişlerin patlarmış..Başka ülkelerde sezeryandan sonra bi sürü insan normal doğurabiliyo ama bizde nedense çok korkuyo doktorlar eski sezeryanlılardan..İlk doğumunsa bi şey olmaz Allahın izniyle korkma canım en kötü ihtimal normal doğurursun.:))Ama tabi doktorun başka bir tehlike görmediyse...
yok canım ilk..mesafe uzak bişey olursa yetişemezsin diye korktu bide benim elim yüzüm şişiyor hemoroid desen ayrı..ultrasondada kafası iyice yerleşmiş alalım bugün bida o yolu çekme dedi ama ben geldim evee sabah yine gidicem..
Aramıza hoşgeldin canım amin.Sen miadı doldurmuşsun maaşallah doğum her an gerçekleşebilir..Bana o günler çok uzakmış gibi geliyor hala nedense..
iyi akşamlar kızlar nabersiniz? kızımla yürüdük geldik
canım hayırlı olsun, Allah analı babalı büyütsün çok sevindim. müsait vaktinde doğum hikayeni de okuruz inş.
gitmişken doğursaydınSıkma canını yarına ne kaldı ani bişey olursa gidersin hastaneye mesafeniz ne kadar?
110 km az değil...kafam allak bullaktı biraz erkenmi diye ama napalım yaw ..
hoşgeldin canım. hayırlısıyla kavuş bebeğine inş.
anahmm senlen aynıydık biz yawrumm..e sen bebişi alcen hayırlısıyla ii çok sewindim.. vala bende tık yok doktor sabredip beklicen dio
Herkese merhaba kızlar, nasılsınız? Gerçi iyi olduğunuz dünden bugüne yazılan 20 sayfa mesajdan belli ama
Bugün kontrolüm vardı. 36+1.günümüz bugün kızımla ve meleğim 3 kilo 5 gr.olmuş meleğim. Başı aşağıda hala ( Tekrar ters dönmesinden korkuyorum da biraz ) ama henüz doğum kanalına girmemiş. Suyum, bebeğim çok iyiymiş şükür, hiç bir sorun yok dedi doktor. NST'de de herşey yolunda çıktı.
Doktorum : " Normal doğum istiyordun, değil mi? " deyip haftayaki kontrol için " Hazırlıklı gel, alttan bakalım, ona göre karar verelim " dedi ve beni aldı bir kara düşünce. Burada, hep yazılırdı çatı muayenesi ama bana çok uzak gelirdi, ama çok yakınmış :26:
Bu muayeneyi yaptıran arkadaşlardan rica ediyorum bana bu uygulamayı ayrıntılı olarak anlatabilir misiniz? Ne ile karşılaşacağımı bileyim ki, panik yapmayayımMesela, " Hazırlıklı gel ! " ne demek? Temizlik, hijyen tamam ama mesela etek giy mi demek? Veya yanıma özel bişeyler alayım mı? Peki, odada o çatal denen alete mi çıkacağım? Bacaklarımın üzerinde örtü vb. olup, doktor sadece elini mi uzatacak? Yoksa, bu muayene elle direk temas haricinde bakıp görmeyi de mi içeriyor? Kendimi sudan çıkmış balık gibi hissediyorum artık, okuyup araştırsam bile burada yaşayanların yazdıkları daha çok tatmin ediyor beni kızlar, sağolun gerçekten
Bu arada, kontrollerim artık her hafta olacakmış. Yavaş yavaş ağrılar da başlayacakmış. Bu ağrılar düzenli gelmediği sürece sorun teşkil etmezmiş. Son olarak, tam 37+0. günde " işgörmez " raporu verecekmiş. Sanırım bu rapor, 40.haftadan önce yaşanacak doğumlarda kalan iznimizi doğum sonrasına aktarabilmek için gerekecek
kızlar ben bu konuda çok hassasım ve korkarım o yüzden paylaşmak istedim..
GECELERİ BEBEĞİNİZİN YIKADIĞINIZ ÇAMAŞIRLARINI SAKIN DIŞARDA BIRAKMAYIN İYİ DEĞİLMİŞ.... AKŞAM EZANINDAN SONRA TOPLAYIN MUTLAKA... ESKİLER DİYORSA MUTLAKA VARDIR Bİ ŞEY :)
evet canım geçenlerde bende duydum kırkı çıkıncaya kadar bebeğinizin çamaşırlarını gece yıkamak ve asmak iyi değilmiş pek batıl inançlı biri değilimdir ama konu bebeklerimiz olunca insan tedirgin oluyor...
yarın 17.00 de kontrolumuz var 35 +5 haftalığım bakalım bizi neler bekliyor hazırlıklarımı tamaladım sayılır eşyalrımız yıkandı ütülendi temizliğimiz yapıldı geriye gün saymak kaldı şimdilk 25- 30 günüm kaldı ama bende bir panik telaş huzursuzluk var bebeğim en sonki kontrolumuzde dönmemişti bakalım yarın bizi nasıl karşılayack bu arada iiki gündür ara ara sancılarım kasılmalarım olmaya başladı yarını iple çekiyorum erkenden gelmesini istemiyorum sağlıklı olsunda beni ve ailesini üzmesin karnım çok gergin aşağıda bugün epey huzursuzuz sağlık ocağında kontrolumuzde ebe bastırmıştı biraz galiba o rahatsız etti bizi ebe dönmemeiş yan gözüküyor dedi ama yarın doktorum ne diyecek bakalım normal doğum istiyorum ama doktorum sezeryan dersede yapacak başka şeyim yok napalım hayılrısı sağlıklısı neyse o olsun ...yarın haberleri akşama geçerim netten size kiminiz çatı muayenesinden söz etmişsiniz ben daha olmadım yaparmı acaba bilmiyorum tüyleirmde çok az aldırmadım daha 10 gün önce yaptırmıştım ağdamı. şimdi kısayken alırsam çok batığım olur biliyorum öylece gideceğim artık çatı yapmaz inş...
kızlar ya
bu iki oldu midem çok fena. çıkarmamak için zor tutuyorum kendimi..geçen sefer tutamadım hatta, tam da nst'ye giderken yarı tok yarı aç gittim..
şimdi yine öyle
geçen sabah da fenaydı midem
başka var mı benim gibi mide bulantısı yaşayan, çıkaran?
sağol canım cevap için..canım ben çok sinirlenip gerildiğimde kusuyorum en son geçen salı kustuum ama çok sinirliydim... ama bazılarının son aydakusmalarının geri geldiğini okumuştum
SELAMMM...
ŞİMDİ KIZIM KOLLARIMDA OLACAKTI...
bu sabah kontrolüm vardı nst de sancı çıkınca yolumuz uzak diye dr göndermek istemedi saat 15 e sezeryana alıyorum seni dedi...şok oldum...korktum...siz nasıl uygun görürseniz dedim ama odaya çıkacağımız zaman vazgeçtim..kaçtım resmen hastaneden...bari yarın gelelim dedim...dr a söledik geldik ama inş pişman olmam yarına kadar bişey olmasın..fena sancılarım var yatıyorum sırf size yazim diye kalktım yataktam..annemden istedim laptopu fişini çıkaramamış bende sizin için kalktım geldim..napcam bilmiyorum..
odaya çıkarken diyordumki yaa bugün 30 haziran yarın bari temmuz olsaydı ben temmuz annesi olucaktım diyomuşum...zaten haftaya çarşambaydı günümüz 4-5 gün erken olacak..olsun bakalım...belki yarın gitmemo zaman dr çok kızar ama hala emin değilim..sancı çıkınca nolur ki ben bu sancıyı her zaman çekiyorum nolmuş...oooffffff....korkuyormda kızlar bana bişey söleyin...
kızlar ya
bu iki oldu midem çok fena. çıkarmamak için zor tutuyorum kendimi..geçen sefer tutamadım hatta, tam da nst'ye giderken yarı tok yarı aç gittim..
şimdi yine öyle
en son şeker yüklemesinde fenalaşınca kaçmıştım hastaneden
insan hazır hissedmiyor kendini galiba
hakkında hayırlısı canım , bir nefeste alırsın inşallah bebişini kucağına
bendede iki gündür var mide bulantısı özellikle uykudan kalktıktan sonra oluyor
sanırım mide basınç yaptığı için mde öz suyu bulantı yapıyor...
benim de mıde bulantım var,zaten hiç duzelmedı kı 8 aydır mıdem,şimdi de bulantılar geri geldı,anne olmak çoook zormuşşşş
Kızlar bir saat sonra arkadaşla buluşacağım
Sonrada saat birde dr. randevum var. Git gel git gel sıkıldım bebişim bekletecek belli oldu. Dua edinde doktorumun izni temmuz sonuna kalmış olsun. Yoksa o yokken doğuracağım bunu da istemiyorum.
Gebelik zehirlenmesi yüksek tansiyon baştan beri herşeyimi bildiği içiin başka dr. istemiyorum aslında.
Kısmet artık İnşallah temmuz başına denk gelmemiştir izni
kızlar ya
şimdi yine öyle
kızlar ya
şimdi yine öyle
bende de var.. iki gün önce de çıkardıım malesef ama baya kötüydü çünkü mide asidinin oldugunu farkediyorsun
baya kasıldım çıkartırken korktum hatta kızım için ama yapacak bişey yok. hatta şu an bile var bulantım son zamanlar tekrar oldu ..
inşallah geçer kızlar hepimizinki..hala fena midem..geçmiş olsun canım, bende bu hafta 2-3 kez çıkardım. yediklerimle ilgili diycem ama birinde çok sarımsaklı bi salata yemiştim hadi o öyledir, diğerlerinde normal şeyler yemiştim klasik kahvaltı ve çok yememiştim bulandı. benim bazen bebek mide tarafında hareketlerini artırınca bulanıyor belki öyle bişeydir seninki de.