2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bende de bazen böyle sancılar oluyor canım, üstelik hamileliğim süresince ara ara hep oldu. Hazırlayıcı dancı bunlar. Tabi iyi takip etmek lazım, malum son zamanlara geldik. Hazırlayıcı sancı ve gerçek sancıyı ayırd etmek lazım :))))

Tecrübesizlik bu yüzden kötü, deneme yanılma ya da sorarak anlamaya çalışıyoruz ama ne kadar olursa o da, sağol canım :KK8:

Bu arada, kızlar cahilliğimi hoş görün lütfen ama daha önce doğum yapmış ya da bilen birileri beni aydınlatabilir mi acaba bu " nişan " dediğiniz şey ne? Adet benzeri bi kanama gibi algıladım ben ama :26:

Bir de, bu suyu gelmek dediğiniz olayda gelen suyun özelliği ne? Mesela ben çok terliyorum, genellikle de hep ıslak vücudum. Bu durumda veya banyoda iken gelirse suyum ben nasıl bileceğim? Rengi, kokusu vb. farklı mı acaba? Miktarı ne kadar mesela? Bir de nişan mı, su mu daha önce geliyor? Son soru, bu dedikleriniz geldiğinde hemen apar topar hastaneye mi yetişmeliyiz, yoksa kısa bi duş alacak vaktimiz var mı? :KK30:

Ağrılar da başlayınca merak ettiğim şeyler arttı, yanıt veren arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum :KK71:

benim hastanede sezeryan geçen sene sorduğumda 11 bin TL idi, bebek bakımı hariç ama doktorunuzla görüşün indirim konusunda gerçekten yardımcı oluyorlar. hastanem international hospital.

Geç de olsa bulmuşsun bizi canım, dert etme, hoşgeldin aramıza :KK3:

Bu sene bikaç erkek hariç, herkes kız bebek bekliyor sanırım; meleğini sağlıkla kucağına alırsın inşallah. İçin kıpır kıpırdır şimdi senin, darısı başımıza, bizim var daha günümüz :nazar: :KK34:

hoşbuldum canım benim çok aktif topik sessiz sedasız sıkıcı değil bayıldım:KK66:
evet canım acayiiip heyecanlıyım kıpır kıpır içim gecikecek mi erken mi olacak ne zaman olacak diye düşünüp duruyorum doğumdan değil heyecandan bayılıcam neredeyse:KK52: Allah razı olsun,senin ne zamana geliyor doğum tatlım Allah hayırlı kolay doğum nasip etsin canım benim.
Evet çoğu bebekler hep kız güzel kızlar geliyor yani bıdış bıdış:21:

Tecrübesizlik bu yüzden kötü, deneme yanılma ya da sorarak anlamaya çalışıyoruz ama ne kadar olursa o da, sağol canım :KK8:

Bu arada, kızlar cahilliğimi hoş görün lütfen ama daha önce doğum yapmış ya da bilen birileri beni aydınlatabilir mi acaba bu " nişan " dediğiniz şey ne? Adet benzeri bi kanama gibi algıladım ben ama :26:

Bir de, bu suyu gelmek dediğiniz olayda gelen suyun özelliği ne? Mesela ben çok terliyorum, genellikle de hep ıslak vücudum. Bu durumda veya banyoda iken gelirse suyum ben nasıl bileceğim? Rengi, kokusu vb. farklı mı acaba? Miktarı ne kadar mesela? Bir de nişan mı, su mu daha önce geliyor? Son soru, bu dedikleriniz geldiğinde hemen apar topar hastaneye mi yetişmeliyiz, yoksa kısa bi duş alacak vaktimiz var mı? :KK30:

Ağrılar da başlayınca merak ettiğim şeyler arttı, yanıt veren arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum :KK71:

merhaba canım nişan denen şey sümüksü kanlı bi akıntı öyle abartı bi kanama değil yani nişanın gelirse hemen doktora gitmene gerek yok o doğum yakında demek oluyo ama eğer yoğun aktif regl gibi kanaman olursa hemen doktorunu ara. suyun geldiğinide anlarsın çünkü bana idrara benzer demişti doktorum ve su bi kere gelmeye başlarsa arkasıda geliyomuş bi su bardağı kadar falan gelicek yani altına kaçırmışsın gibi ıslanıyosun ayrıca dediğim gibi arkasıda geliyomuş bide benim doktorun söylediği temiz bir ped koy yan yatıp yarm saat hareket etme eğer suyun gelmişse zaten pedin ıslanır demişti o durumdada doktorunu arıyosun ama yine hemen gitmene gerek yok sancın gelene kadar bekliyosun en az yarım saat düzenli olarak 5 dk bir sancılanman lazım hastaneye gitmen için erken gidersen hem vakit geçmek bilmez hemde sunni sancı vermeye kalkarlar. sancıların başladıktan sonra 8 saati bulurmuş doğurman doktorumun yalancısyım :) duş alıcak zamanın olur yani

canım beni doktorum son gittiğimde artık doğum yaklaştığı için bilgilendirdi,nişan denilen adet gibi çok değil lekelenmek gibi oluyormuş bir kez geliyor yani devam etmiyor,suyunun gelmesi de vücudun ne kadar ıslak olursa olsun banyoda dahi olsan hissedersin gelen su az olmuyormuş doktorum baya bacaklarından akar dedi çok olurmuş yani rahat ol canım benim Allah ın izniyle Rabbim o an öyle birşey olduğunda yardımcı olur.

karatasoz,nişan görünce hemen gitmeye gerek olmadığını demişti doktorum dediğin gibi iki üç gün içinde doğum olur demişti ama suyun geldiğin de gel mutlaka demişti.Buarada gelen su bebeğin içinde bulunduğu su olmuyor mu ben yanlış biliyorum herhalde:KK69:

bir de bi yerde su geldikten sonra duş almamak gerektiğini okudum. doğru mu acaba

karatasoz,nişan görünce hemen gitmeye gerek olmadığını demişti doktorum dediğin gibi iki üç gün içinde doğum olur demişti ama suyun geldiğin de gel mutlaka demişti.Buarada gelen su bebeğin içinde bulunduğu su olmuyor mu ben yanlış biliyorum herhalde:KK69:

valla canım hemen beni ara dedi ama hemen gel demedi zaten önce sancılanıcaz belki sonra su gelicek o zaman hemen gidersin. bebeğin içinde bulunduğu su evet. sanırım hemen gelme demesinin nedeni benim odayı falan doktor ayarlayacak tüm hazırlıklar tamamlanınca arar bizde gideriz galiba bilmiyorumki herkes değişik deneyimliyo yani kimisin önce suyu geliyo sonra sancılanıyo kimisinin son anda suyu geliyo yada gidince doktoru patlatıyo bilemicem valla. duş olayına gelince küvete falan girmediğin ayakta 5 dk bi duşlduğu takdirde bişi olmadığını biliyorum duş almayın demeleri mikrop kapmayalım diye çünkü.

Haziran Annelerinden bir paylaşım daha... İşe yarar bilgiler...Yazar notu: Özellikle ilk iki yahut üç ay işinize yarayacak bu bilgiler deneyerek yada eş dost dinleyerek de çok rahat öğrenilebilir. Maalesef mucizevi sorun çözümlerinden bahsetmiyor yalnızca üç beş web sitesinde eşleştireceğiniz bilgileri deneyim kisvesi altında tek yazıda sunuyorum. Vaat ettiğim tek şey daha az zaman kaybıdır ve bilirim ki zaman bizler için artık çok kıymetlidir.

Giriş

Bebeğimizi aldık, evimize geldik. Her şey çok güzel. Yavrumuz melekler gibi uyuyor. Emzirmeyi tam olarak başaramadım ama olsun, umutluyum başaracağız.

Telefonlar geliyor, tebrikler yağıyor,

“Bebiş nasıl” diye soruluyor,

“Çok sakin, çok uslu, hep uyuyor” diyoruz.

Sorun 1- Emzirmek için uyandıramıyorum

“İki saatte bir emzir” demiş doktor, “Kan şekeri düşer”

Ama uyanmıyor? Bilindik numaraları deniyoruz, bilmediklerimizi internetten araştırıp deniyoruz, yok uyanmıyor. İki saat uyuduktan sonra iki saatte biz uyandırmaya çalıyoruz etti dört. Hop kendiliğinden açıveriyor gözlerini, uykusunu almış.

On dakika emiyor, on dakika uyuyor, doyup doymadığını bilmiyorum, zaten tam olarak emmeyi de beceremiyor, emzirmek saatler sürüyor.

Derin uyuduğuna emin olduktan sonra tekrar saati kuruyoruz yatıyoruz, iki saat sonra yeniden uyandırma çalışmaları başlıyor ve her seferinde bebek kendi uyanmak istediği zaman uyanıyor.

Ve geç olsa da öğreniyoruz: Bırak uyusun! Zaten uyandırmayı başaramıyorsun neden cebelleşiyorsun?

Sorun 2 – Sürekli emmek istiyor, doymuyor mu?

Bebeğim sürekli emmek istiyor, parmağımı uzatıyorum büyük bir iştahla saldırıyor. Ağlarken parmağımı dudağının kenarına değdiriyorum hemen susuyor ve emmeye çalışıyor. Bende aç olduğunu düşünüp tekrar emziriyorum. Doymuyor mu? Sütüm yetmiyor mu? Mama mı versem? soruları uçuşuyor beynimde.

Öğreniyoruz: Emmek bebekler için bir rahatlama refleksidir. Aç olduğunda da emdiği gibi, huzursuzluktan, uykusuzluktan, gaz sancısından yahut farklı bir ağrıdan dolayı emmek isteyebilir.

İlk haftalarda “sütüm yok, göğüslerim bomboş, bebeğim doymuyor, hep emmek istiyor” derken derken bebeğim günde minimum bir kere kusardı. Öyle böyle değil hemde, bir su bardağına yakın fışkırırcasına çıkarırdı yediklerini. Çünkü gereğinden fazla emiyordu ve gırtlağına kadar beslendiği için kusuyordu. Memeler gün boyu çalıştığı için süt birikemiyordu ve ben sütüm olmadığını zannediyordum.

Çözüm: Bebeği emziğe alıştırmak (ben başaramadım, siz başarın) emme refleksini emzik ile tatmin etmek ve beslenme aralarını uzatmak. Bebeğinizin yine de emmek istediğini düşünüyorsanız asgari 45-60 dakika sonra tekrar besleyin.

Sorun 3 – Bebeğimin mide gazını çıkaramıyorum

Bağırsaklarda gaz oluşumunu önlemek için öncelikle her emzirmeden sonra mide gazının çıkartılması gerekiyor ama bir türlü başaramıyoruz. Bebek ziyaretine gelen önceden çocuk sahibi olmuş insanların eline tutuşturuyorum İklim’i; “Hayrına bi gazını çıkarabilir misiniz?”

Uyanık olduğu zaman uzun uğraşlar sonucu minik bir geğirme alabiliyorum küçük hanımdan ama genelde memede uyuyakaldığı için uyurken mümkün değil gaz çıkaramıyorum. Bu çıkmayan gazlar ise bize hıçkırık ve bağırsak gazı olarak geri dönüyor.

Doğaçlama Keşfim: Bebeği dik konuma getirip zıplatma hareketi yaptığımızda uykusu açılıyor ve bu konumdayken sırtına pıt pıt vurmaktan daha kolay mide gazı çıkıyor.

İki ayı geçtikten sonra bilindik gaz çıkarma yöntemi işe yaramaya başlıyor, ona geçiyoruz. Bilmeyenler için tarifi; bebek kolları omzumuzdan aşacak şekilde yerleştirilir ve midesinin tam arkasına gelen noktaya hafif hafif vurulur. Arada avucumuzun içiyle ovalayıp tekrar ritmik olarak vurulur. Bebeğinizden o muhteşem geğirme sesi çıkana kadar itina ile devam edilir.

Sorun 4 – Bebeğim sürekli ağlıyor, uyumuyor. Nesi var?

Hani usluydu, hani melekler gibi uyuyordu? Ne oldu bu bebeğe?

Bacaklarını çekerek ağlıyor. Anlıyorum ki gaz sancısı çekiyor. Bir tek emdiği zamanlar rahatlıyor diye emziriyorum. Ama az sonra tekrar sancıyla kıvranmaya devam ediyor. Kendimi çok çaresiz, yorgun ve tükenmiş hissediyorum. Bütün gece uykusuzuz. Çocuklu hayata hoş geldik. Sen misin uyuyan sabiyi zorla uyandırmaya çalışan, al sana!

Öğreniyoruz: Bebek sakinleşmek için emme refleksini kullanıyor, beslenmek istemiyor. Aksine gaz sancısı çekerken beslenmeye sürekli devam etmek önceki gazını çıkaramadan vücutta yeni gaz yapılanmasına sebep oluyor ve bu kısır döngü saatlerce, günlerce sürüyor. Yukarıda belirttiğim gibi bebeğe rahatlaması için emzik verilmeli ve beslenme saatlerinin arası açılmalı.

Bitmeyen Sorun, Gaz: Bebeğime çok önemli bir hastalığı olmadığı müddetçe doğal yollardan tedavi etme ve ilaç kullanmama sözü vermiştim. Öncelikli olarak doğal yöntemleri deniyorum:

*Bacakları dizlerinden büküp karına doğru bastırarak spor yaptırmak,

*Karnına ılık su doldurulmuş termofor koymak,

*Ayak tabanlarına adaçayı (acı elma) yağı sürmek,

*Bebe yağı / Zeytin yağı ile dairesel hareketler ile bebeğin karnına masaj yapmak,

*Sırtını ovalamak.

*Rezene içmek ve içirmek

Maalesef hiç biri rahatlatmıyor bebeğimi, ilaçlara geçiyoruz.

*Metsil (kimyasal) – Fena değildi

*Zinco (bitkisel )– Hiçbir işe yaramadı

*Colinox (kimyasal) – Sindirim sisteminin daha hızlı yapılanmasını sağlaması nedeni ile tercih edildi fakat kullandığımız süre boyunca bir faydası gözlemlenmedi

*Nurse Harvey’s (bitkisel) – Baş tacım, tek işimize yarayan bitkisel şurup. İçeriği az ve öz. Fakat hiçbir yerde bulunmuyor. Bitti mi kalakalıyoruz.

Kimyasal olanların ortak özellikleri etken madde olarak simetikon içermeleri. Aslında birbirlerinden pek farkları yok. Sadece simetikon oranları değişmekle birlikte kimisi sindirim sisteminin yapılanmasını hızlandırması amaçlı probiyotik içermekte. Öncelikli olarak bitkisel olanların denenmesinde ve tercih edilmesinde fayda var.

*Ah bir de daha sonra alışkanlığa dönüşebilecek anı kurtarma hareketleri vardır ki gerçekten anı kurtarır: Sallamak, kucakta gezdirmek, pusette gezdirmek. Sallanmak, hareket ettirilmek bebeklerin bağırsaklarına mucizevi şekilde iyi gelir, rahatlatır. Aklınızı yitirmek yerine sallamayı tercih edersiniz. Fakat 4. aya geldiğinizde artık sallanmadan uyumayan bir bebeğiniz olunca tekrar aklınızı yitirme noktasına gelirsiniz. Uyarmadı demeyiniz.

Evet İklim neredeyse 4 aylık ve hala gaz sorununu aşmış değiliz. Bir gün biteceğine dair inancım gittikçe azalıyor açıkçası. Ama en azından 3.aydan sonra artık sindirim sistemi oturmaya başladığından yukarıda saydığım fiziksel yöntemler işe yaramaya başladı. İlaç araştırmalarına ve sıklıkla kullanımına son verdik.

Kapanış: Ebeveyn olarak ilk günlerde yaşadığımız korkulu paniklerimiz yerini bilinçli davranışlara bıraktı. Bebeğimizin dilini ve onu anlamayı öğrendik. Bazen bazı şeyleri, bazı püf noktalarını yahut yaptığım yanlışları daha erken söyleyen biri olsaydı diye düşündüğüm anlar oldu. Bu anlardan birinde de bu yazı çıktı.

su geldiğinde fazla dolaşmamak gerekmiş galiba
kordonun dolanma riski oluyomuş

uykusuz her gece:KK24::KK24::KK24:

uyuyamayan anne adayı mısın canım benim:KK53:
benim uykum var ama yatamıyorum tüm kemiklerim ağrıyor ağlayacak gibi oluyorum acıdan sabit kalamıyorum sağ sol dönüyorum iki saatte inleyerek canım çıkıyor walla hayırlısıyla doğum yapsak da rahatlasak demi kızlar:KK64:

benim uykum var ama yatamıyorum tüm kemiklerim ağrıyor ağlayacak gibi oluyorum acıdan sabit kalamıyorum sağ sol dönüyorum iki saatte inleyerek canım çıkıyor walla hayırlısıyla doğum yapsak da rahatlasak demi kızlar:KK64:
Son zamanlarda bende uyuyamıyorum. Sabah uykusuda gece uykusu gibi olmuyor bütün gün sersem gibi dolanıyorum. Ben su içmeden duramam beni tuvalete gitmeler bitirdi.:KK43:

merhaba canım nişan denen şey sümüksü kanlı bi akıntı öyle abartı bi kanama değil yani nişanın gelirse hemen doktora gitmene gerek yok o doğum yakında demek oluyo ama eğer yoğun aktif regl gibi kanaman olursa hemen doktorunu ara. suyun geldiğinide anlarsın çünkü bana idrara benzer demişti doktorum ve su bi kere gelmeye başlarsa arkasıda geliyomuş bi su bardağı kadar falan gelicek yani altına kaçırmışsın gibi ıslanıyosun ayrıca dediğim gibi arkasıda geliyomuş bide benim doktorun söylediği temiz bir ped koy yan yatıp yarm saat hareket etme eğer suyun gelmişse zaten pedin ıslanır demişti o durumdada doktorunu arıyosun ama yine hemen gitmene gerek yok sancın gelene kadar bekliyosun en az yarım saat düzenli olarak 5 dk bir sancılanman lazım hastaneye gitmen için erken gidersen hem vakit geçmek bilmez hemde sunni sancı vermeye kalkarlar. sancıların başladıktan sonra 8 saati bulurmuş doğurman doktorumun yalancısyım :) duş alıcak zamanın olur yani

Hımmm, kafamdaki soru bulutları dağılmaya başladı, teşekkür ederim canım :KK71:

hoşbuldum canım benim çok aktif topik sessiz sedasız sıkıcı değil bayıldım:KK66:
evet canım acayiiip heyecanlıyım kıpır kıpır içim gecikecek mi erken mi olacak ne zaman olacak diye düşünüp duruyorum doğumdan değil heyecandan bayılıcam neredeyse:KK52: Allah razı olsun,senin ne zamana geliyor doğum tatlım Allah hayırlı kolay doğum nasip etsin canım benim.
Evet çoğu bebekler hep kız güzel kızlar geliyor yani bıdış bıdış:21:

canım beni doktorum son gittiğimde artık doğum yaklaştığı için bilgilendirdi,nişan denilen adet gibi çok değil lekelenmek gibi oluyormuş bir kez geliyor yani devam etmiyor,suyunun gelmesi de vücudun ne kadar ıslak olursa olsun banyoda dahi olsan hissedersin gelen su az olmuyormuş doktorum baya bacaklarından akar dedi çok olurmuş yani rahat ol canım benim Allah ın izniyle Rabbim o an öyle birşey olduğunda yardımcı olur.

Amin, inşallah canım :nazar: Bizim topik çok hareketlidir, yarın bak bi 10 sayfa ilerlemiş olur, ondan sonra benim gibi hangi konuşulan konunun ucundan tutup da dahil olsam diye sızlanır durursun :KK64:

Ben bugün 36+0. gündeyim. Hesaba göre 27 temmuza kadar vaktim var ama ben kızımın o kadar bekleyeceğini pek zannetmiyorum :26: Son zamanlara doğru da senin gibi heyecandan kıpır kıpır olurum büyük bi ihtimal, Rabbim hepimizin yardımcısı olsun, hakkımızda hayırlı olanı versin her zaman :emir_bebek:

Benim yarın kontrolüm var, henüz doktorum sorduğum konularda bilgi vermedi, ben de sormadım zaten hiç ama artık merak eder oldum, zaman ilerliyor. Sana da çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için :KK71:

Valla kızlar hepiniz harikasınız, insanın doktora bile ihtiyacı kalmıyor sayenizde, bir de doğumu yaptırabilseydik :KK52::KK71:

Son düzenleme:
aynen serapname gündüz uyumaya çalışıyorum yine kemiklerim ağrıya ağrıya ama gece gibi olmuyor sizin kemikleriniz ayrılıyor gibi oluyor mu çok feci can acıtıcı bi durum.Su içme konusuna gelince aynen ben de öyleyim çok su içiyorum sonra durduğum yerde duramıyorum:KK52:

Hımmm, kafamdaki soru bulutları dağılmaya başladı, teşekkür ederim canım :KK71:

Amin, inşallah canım :nazar: Bizim topik çok hareketlidir, yarın bak bi 10 sayfa ilerlemiş olur, ondan sonra benim gibi hangi konuşulan konunun ucundan tutup da dahil olsam diye sızlanır durursun :KK64:

Ben bugün 36+0. gündeyim. Hesaba göre 27 temmuza kadar vaktim var ama ben kızımın o kadar bekleyeceğini pek zannetmiyorum :26: Son zamanlara doğru da senin gibi heyecandan kıpır kıpır olurum büyük bi ihtimal, Rabbim hepimizin yardımcısı olsun, hakkımızda hayırlı olanı versin her zaman :emir_bebek:

Benim yarın kontrolüm var, henüz doktorum sorduğum konularda bilgi vermedi, ben de sormadım zaten hiç ama artık merak eder oldum, zaman ilerliyor. Sana da çok teşekkür ederim bilgilendirdiğin için :KK71:

Valla kızlar hepiniz harikasınız, insanın doktora bile ihtiyacı kalmıyor sayenizde, bir de doğumu yaptırabilseydik :KK52::KK71:

alemsin sufiim:KK52::KK52:benim kontrolümde cuma günü bakalım ne olacak tam günümü anlar herhalde doktorum çok heyecanlıyım Allah cümlemize hayırlı sağlıklı kolay doğum nasip etsin kızlaaaar:97:

aynen serapname gündüz uyumaya çalışıyorum yine kemiklerim ağrıya ağrıya ama gece gibi olmuyor sizin kemikleriniz ayrılıyor gibi oluyor mu çok feci can acıtıcı bi durum.Su içme konusuna gelince aynen ben de öyleyim çok su içiyorum sonra durduğum yerde duramıyorum:KK52:

Yok benim kemiklerim ağrımıyor. Çok hareketliyim hatta ama gece çok fena ayaklarımda yanma başladı. Uyandıkca yıkıyorum ama ne fayda :KK43: 11 günüm kaldı bitse en azından şu sıkıntılardan kurtulsak.

Son zamanlarda bende uyuyamıyorum. Sabah uykusuda gece uykusu gibi olmuyor bütün gün sersem gibi dolanıyorum. Ben su içmeden duramam beni tuvalete gitmeler bitirdi.:KK43:

kalça kemiklerim çok ağrıyor benim
36+5 e kadar çalıştım izinde uyuyacaktım hesapta :KK47:

Kızlar daha önce konuşulmuştu sanırım ama ben hiç dikkat etmemiştim hastanemden bir fiyat almadığım için.Dün hastaneyi aradım fiyatını sordum.Doğum 2.950 hoca farkı 500 müş.Bir de epidural istiyorsan +650 alıyorlarmış.Yani benim doğum anlayacağınız 4.100e filan maloluyor.Ağzım açık kaldı fiyatı duyunca.Ben taş çatlasın 2500 filan olur diye düşünüyordum.Sizdeki fiyatlar nasıl aynı mı yoksa bana mı çok geliyor bu fiyat?Bir de SGKlıyım Allahtan olmasak ne kadar olacaktı Allah bilir..Fiyatı duyunca üniversite hastanesine gitsem mi acaba diye düşünmedim değil doğrusu 23 gün erken doğum tehlikesi sebebiyle yatmıştım zaten Marmara ünv. nde..hemşirelerle hocalarla kanka olmuştuk...Kendi hastanemden çok memnunum tamam ama 2 gün için değer mi o fiyat emin değilim...

Canım benim hastanemde sgk lı olunca 850 gibi bir fiyat epidral farkıda 350 extra da bir şey istemiyorlarmış tavsiye ederim çok temiz ve ilgili bir hastane Türkiye hastanesi salı günü ben sezeryanla bebeğime kavuşacağım inşallah ve normal doğum yanlısı bir hastane fakat bebek dönmediği için ve kilolu olduğu için 10 gün erken kavuşacağım bebeğime

Sezeryan olacak canım.Ciddi ciddi düşünmeye başladım bi taraftan hamileliğimin başından beri oraya devam ediyorum doktorumu çok seviyorum o var ama dediğin gibiyse fiyat çok fazla sanırım...:97:

sezeryanda isteğe bağlı 1600 gerekli olunca 1260 çok fazla istemişler

X