2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

slm kızlar, moralim bozuk:KK43:
doktorum beni saf yerine koydu. ben normal doğum istiyordum bebeğim 37.haftada doğum pozisyonundan tersine dönmüştü yani kafası yukarı çıkmıştı. doktorumda resmen sevinmişti "haftaya sezeryanla alırız" diye.
geçtiğimiz cumartesi muaynemizde bebeğimin tekrar doğum pozisyonu aldığını öğrendik, ama doktorum bana ısrarla bu cuma sezeryanla alalım diye tutturdu. ben diyorum normal istiyorum o diyoki"sezeryan daha kolay, ağrı çekmezsin".
neyse lafı uzatmayayım meğer kadın korkudan bana söyleyememiş, cumadan sonra 1 hafta yıllık izne çıkıyormuş, yani tam benim doğum haftamda.ben muaynedeyken eşime demiş "izne ayrılcam, ben çıkmadan alalım cuma günü bebeği" nasıl sinir oldum:KK4::KK4: insan zamanında söylemezmi sanki yeni mi belli oldu izin tarihi. giderse gitsin gıcık oldum kadına, ben normal doğurcam, hangi doktor denk gelirse artık şansıma. siz olsanız ne yapardınız:26:?

canım hiç takma bence sancıların geldiğinde gidersin sonuçta hastanede senin doğumunu yapmıyacak doktor olmayacaktır
yasal olarak kabul etmek zorundalar
hayırlısıyla normal yaparsan zaten doktorun pek bi işlevi olmuyor
benimde dönmemiş deyip duruyodu doktorum dün başka doktora gittim ve doğum pozisyonu almış dedi
bu hafta kendi doktorumada gitmem gerekken erteliyorum , haftasonu gideceğim bana yine doğum pozisyonu almamış derse bekleriz o zaman diyeceğim ve dediğim gibi sancı gelince mecburen biri bakacak

Selam kızlar, herkesin keyfi yerindedir umarım? :nazar:

Canlarını sıkkın arkadaşlara Rabbimden sabır, gönül ferahlığı ve huzur diliyorum. Teselli kar etmiyor zaten, bari dualarla yardımcı olalım :KK5:

Kızlar, dün gece 9 aydır unuttuğum adet sancılarımı yaşadım ilk defa ve hiç özlememişim bu ağrıyı :KK50: Yaklaşık bi 10 dakika sürdü. Afedersiniz ama hani sindirim sistemimiz de yavaş çalışıyor ya, acaba o muydu, yoksa bunlar yalancı sancı mıydı bilemedim. Ara ara adet sancısı gibi sancı çeken var mı aranızda? Bugün 36+0. gündeyiz kızımla ve ilk defa böyle sancı hissettim ve tırstım biraz açıkcası :KK53: :KK58:

selam kızlar, herkesin keyfi yerindedir umarım? :nazar:

Canlarını sıkkın arkadaşlara rabbimden sabır, gönül ferahlığı ve huzur diliyorum. Teselli kar etmiyor zaten, bari dualarla yardımcı olalım :KK5:

Kızlar, dün gece 9 aydır unuttuğum adet sancılarımı yaşadım ilk defa ve hiç özlememişim bu ağrıyı :KK50: Yaklaşık bi 10 dakika sürdü. Afedersiniz ama hani sindirim sistemimiz de yavaş çalışıyor ya, acaba o muydu, yoksa bunlar yalancı sancı mıydı bilemedim. Ara ara adet sancısı gibi sancı çeken var mı aranızda? Bugün 36+0. Gündeyiz kızımla ve ilk defa böyle sancı hissettim ve tırstım biraz açıkcası :KK53: :KK58:

slm canım bendede oluyor ara ara kasıklarımda son haftalara yaklaşınca olması doğalmış bebiş yerleşiyormuş öle didiler banada

Canlarını sıkkın arkadaşlara Rabbimden sabır, gönül ferahlığı ve huzur diliyorum. Teselli kar etmiyor zaten, bari dualarla yardımcı olalım :KK5:

Kızlar, dün gece 9 aydır unuttuğum adet sancılarımı yaşadım ilk defa ve hiç özlememişim bu ağrıyı :KK50: Yaklaşık bi 10 dakika sürdü. Afedersiniz ama hani sindirim sistemimiz de yavaş çalışıyor ya, acaba o muydu, yoksa bunlar yalancı sancı mıydı bilemedim. Ara ara adet sancısı gibi sancı çeken var mı aranızda? Bugün 36+0. gündeyiz kızımla ve ilk defa böyle sancı hissettim ve tırstım biraz açıkcası :KK53: :KK58:

selam canım
vala bu aralar sancın olması normal vucut kendini hazırlıyor
önemli olan düzenlimi değil mi?

canım hiç takma bence sancıların geldiğinde gidersin sonuçta hastanede senin doğumunu yapmıyacak doktor olmayacaktır
yasal olarak kabul etmek zorundalar
hayırlısıyla normal yaparsan zaten doktorun pek bi işlevi olmuyor
benimde dönmemiş deyip duruyodu doktorum dün başka doktora gittim ve doğum pozisyonu almış dedi
bu hafta kendi doktorumada gitmem gerekken erteliyorum , haftasonu gideceğim bana yine doğum pozisyonu almamış derse bekleriz o zaman diyeceğim ve dediğim gibi sancı gelince mecburen biri bakacak

bencede canım..benm doktor da bişi demiodu ama ben özellikle soruodum başı nerde ayakları nerde kolları nerde die..:KK1:ben de normal istiorum çünkü..en sonunda pes etti doğum pozisyonunda normal d.yapabilirsin dedi..yani demese nolucak ya aynen başka doktor bakar mecbur gidince..zaten doğum anında doktorun hiç bi fonksyonu olmuyo..ben gitmedim 10 gündür doktora herşey normal bebiş de hareket edio bu cuma gidicem işte..

büyümüşte annesine destek oluyor oy oy :)

eşinde anlar yakında inş. canım. vakit çabuk geçiyr valla...

kızlar bişey sorcam, karnınız aşağı düştü mü? herkesete oluyor mu? :44:

Bana aynı gibi geliyor ama düşünce reflü azalıyormuş mide rahatladığı için.iki gündür filan çok rahatım reflü konusunda benimki düştü galiba..:26:

ya aslında ben akropol hastanesini dr.bülent bey için tercih etmiştim ama martta randevu istediğimde ağustosa randevuz tarihi vermişlerdi:KK19:, doğum sonrasına. bende bayan doktordan randevu almak zorunda kalmıştım, şimdiyse bayan beni bırakıp izne çıkıyo yerine bülent bey bakacakmış.belki böylesi daha iyi oldu bilemiyorum.:26:

bişey daha sorcam sizlere dün gece bi kasık ağrısı başladı sabaha kadar hiç uyumadım, şu anda uykusuzluktan kırılıyorum ama uzanınca şiddetleniyor ağrılarım, sanki kasıklarıma küçük iğne batıyor gibi sıkıp bırakıyor beni 10 dakkaya bir tekrarlıyor. bu acaba doğum belirtisi mi? yarın kontrolum var, acaba bugun gitsem mi hastaneye?:KK53:
Yaşasıınnn:))Bir bebişimiz daha geliyoooor:)))Canım saat tut ağrı hissettiğinde karnın kasılıyosa ve bu sürekli düzenli olarak oluyorsa,hele bir de geceden beri hiç geçmemişse......Hiç durma hastaneye kooş:)):95::95:Yok o kadar korkutmayayım seni ama doktorum bana 2 saat boyunca geçmeyen ve düzenli sancın olursa mutlaka gel demişti doğum başlamış olabilir canım ihmal etme...Hadi hayırlısı....:18::KK4:

Allah razı olsun canım bugün hiç keyfim yok nedense.sabahtan beri giriyorum okuyorum yazılanları tek kelime yazmak gelmiyor içimden...hayırdır inşallah doğum yaklaştıkça bi ruh halineden diğerine geçip duruyorum bi ağlıyorum bi kahkahalarla gülüyorum kendimi tanıyamıyorum..Hepsi şu hormonların marifeti sanırım:))

Evet canım hepimiz kasılıyoruz artık zaman yaklaştı ne de olsa:))Endişelenecek bir durum yok.Bağırsak hareketi miydi acaba diye ikilemde kalıyorsan sancıyı hissettiğinde karnına dokun taş gibi sertleşmişse sancıdır canım..

Merhaba güzel annişler
Bütün gece parti vardı bizim evde, bitişiteki hanzo ne uyudu ne uyuttu sabaha kadar uzun hava dinletti bize :KK47:
sabah tam uyumuşum bu seferde apartmandaki hanzo komşular sanki birbirlerine çok uzakmışlar gibi kapıda bağıra çağıra muhabbet ettiler :KK47:
çoğunluk toplum içinde yaşamayı bilmiyor iyice gerileri gidiyoruz , yozlaşıyoruz , sorumsuzlaşıyoruz , cahil bir nesil büyütüyoruz.... :KK47::KK47::KK47:
çalışırken bunları ne duyuyor ne görüyordum ve daha iyi dinleniyordum
şimdi hepsi sanki üzerime geliyor, ne acayip bir binada ev seçmişim kendime...:KK4::KK4::KK4:

ayy aynı dertten ben de muzdaribim üst katımda yaşlı bi kadın var tek başına yaşıo ama 10 kişilik aileye bedel tv bangır bangır açar gece gündüz farketmeden gündüzü takmıorum pek ama gece çekilmio kaç kez uyardık şimdilerde azalttı ama yeni moda başlattı gece gece iş yapıo tak tuk ne yapıosa bir iki saat sürebilio yeniden uyarmay çekiniyorum artık ben utanıorum o utanmıo

canım ben şimdi 38 haftalığım 32den beri hafif hafif sancılarım oluo şiddeti zamanla çoğalıo,,,günde bi iki kez falan öyle çok değil henüz,,,

Yaşasıınnn:))Bir bebişimiz daha geliyoooor:)))Canım saat tut ağrı hissettiğinde karnın kasılıyosa ve bu sürekli düzenli olarak oluyorsa,hele bir de geceden beri hiç geçmemişse......Hiç durma hastaneye kooş:)):95::95:Yok o kadar korkutmayayım seni ama doktorum bana 2 saat boyunca geçmeyen ve düzenli sancın olursa mutlaka gel demişti doğum başlamış olabilir canım ihmal etme...Hadi hayırlısı....:18::KK4:

canım karnım kasılmıyor sadece kasıklarıma iğne batıyor gibi oluyor geceden beri geçmedi, gerçekten doğum sancısımı bu?:26::KK52:

bende bu aralar bu sancıları çekiyorum. aynı adet olacakmışım gibi sanırım arkadaşlarında söylediği gibi hazırlıklar başladı içeride:))

Kızlar bende temmuz annesiyim 36+5. gündeyiz, fakat gecen hafta sonu yazlıga gitmek gibi bir cahillik ettim cook sancım ovdu o yol bana bitmedi :KK43: dr ye gittim ne Nst de sancı cıktı ne bişey:KK43: uzanınca geciyor agrılar ama ayaktayken vajinada kemiklerime batma oluyor cok ağrlk hissi oluyor, adet sancıvarımı şiddetli şekilde hissediyorum gene :KK43: benimle aynı şikayetleri olan var mı? bu arada kız annesiyim bende :) :KK64:

Kızlar daha önce konuşulmuştu sanırım ama ben hiç dikkat etmemiştim hastanemden bir fiyat almadığım için.Dün hastaneyi aradım fiyatını sordum.Doğum 2.950 hoca farkı 500 müş.Bir de epidural istiyorsan +650 alıyorlarmış.Yani benim doğum anlayacağınız 4.100e filan maloluyor.Ağzım açık kaldı fiyatı duyunca.Ben taş çatlasın 2500 filan olur diye düşünüyordum.Sizdeki fiyatlar nasıl aynı mı yoksa bana mı çok geliyor bu fiyat?Bir de SGKlıyım Allahtan olmasak ne kadar olacaktı Allah bilir..Fiyatı duyunca üniversite hastanesine gitsem mi acaba diye düşünmedim değil doğrusu 23 gün erken doğum tehlikesi sebebiyle yatmıştım zaten Marmara ünv. nde..hemşirelerle hocalarla kanka olmuştuk...Kendi hastanemden çok memnunum tamam ama 2 gün için değer mi o fiyat emin değilim...

herkeslere selamlarrrrrrrrr...kızlar artık yavaş yavaş sonlara geliyoruz....rabbim yardımcımız olsun....

arkadaşımız kızından şikayetçi gelmiyor diye....bizdede vardı bir inatçı....4 gün önce kızkardeşim doğum yaptı teyze oldum....onun kızıda 40 haftasını doldurdu hatta 41. haftada doğum yaptı diyebilirim...demekki yerlerini seviyorlar.....

Maşallah çok tatlı DAMLANURUM ...normal doğum yaptı sadece 2 tane dikişi var ..oda bebeğin eli takılmış...ondan...rabbim hepimize kolay doğumlar nasip etsin....sağlıkla hayırlısıyla kucağımıza almayı..

allah analı babalı büyütsün. Ne güzel amcamın kızları da sizin gibi doğum yaptı abla kardeş kırklarınız karışacak. Şikayetçi olan da benim gelmiyor diye sabırsız olmaya başladık ailece

slm kızlar, moralim bozuk:KK43:
doktorum beni saf yerine koydu. ben normal doğum istiyordum bebeğim 37.haftada doğum pozisyonundan tersine dönmüştü yani kafası yukarı çıkmıştı. doktorumda resmen sevinmişti "haftaya sezeryanla alırız" diye.
geçtiğimiz cumartesi muaynemizde bebeğimin tekrar doğum pozisyonu aldığını öğrendik, ama doktorum bana ısrarla bu cuma sezeryanla alalım diye tutturdu. ben diyorum normal istiyorum o diyoki"sezeryan daha kolay, ağrı çekmezsin".
neyse lafı uzatmayayım meğer kadın korkudan bana söyleyememiş, cumadan sonra 1 hafta yıllık izne çıkıyormuş, yani tam benim doğum haftamda.ben muaynedeyken eşime demiş "izne ayrılcam, ben çıkmadan alalım cuma günü bebeği" nasıl sinir oldum:KK4::KK4: insan zamanında söylemezmi sanki yeni mi belli oldu izin tarihi. giderse gitsin gıcık oldum kadına, ben normal doğurcam, hangi doktor denk gelirse artık şansıma. siz olsanız ne yapardınız:26:?

Canım normal istiyorsan ısrar et. Doktorun bir fonksiyonu yok normal doğumda. İlk hamileliğim il dışı atamalardan dolayı düzenli bir dr.um olmadan geçti. Doğumuma giren doktor da hatta hastanede ilk defa gittiğim bir yerdi. ben kendi kendime sancı çektim hemşireler arada gelip açılmama baktı. Sonra doğumhaneye girerken gördüm doktoru. Normal doğumda sen önemlisin dr. değil.
Hem herşeyde bir hayır vardır. Randevu isteyip de alamadığın dr.un girecekmiş doğuma

Kızlar daha önce konuşulmuştu sanırım ama ben hiç dikkat etmemiştim hastanemden bir fiyat almadığım için.Dün hastaneyi aradım fiyatını sordum.Doğum 2.950 hoca farkı 500 müş.Bir de epidural istiyorsan +650 alıyorlarmış.Yani benim doğum anlayacağınız 4.100e filan maloluyor.Ağzım açık kaldı fiyatı duyunca.Ben taş çatlasın 2500 filan olur diye düşünüyordum.Sizdeki fiyatlar nasıl aynı mı yoksa bana mı çok geliyor bu fiyat?Bir de SGKlıyım Allahtan olmasak ne kadar olacaktı Allah bilir..Fiyatı duyunca üniversite hastanesine gitsem mi acaba diye düşünmedim değil doğrusu 23 gün erken doğum tehlikesi sebebiyle yatmıştım zaten Marmara ünv. nde..hemşirelerle hocalarla kanka olmuştuk...Kendi hastanemden çok memnunum tamam ama 2 gün için değer mi o fiyat emin değilim...

Fiyat çok fazla canım. Heleki normalse gereksiz bence.
Bende özel hastaneye gidiyorum. Sezedryan yada normal fiyat farkı almıyorlar. Hoca farkı sadece 200tl alıyorlar.
Yani benim doğumda izinde olmazsa dr.um doğum 200 e mal olacak. İzinde olursa özel hastaneye gittiğim halde hiç ücret ödemeyeceğim

yarın yine kontrolüm var. Bakalım ne diyecek dr.um.
İzin tarihide belli olmuştur belki İnşallah Temmuz sonundadır izini

slm canım bendede oluyor ara ara kasıklarımda son haftalara yaklaşınca olması doğalmış bebiş yerleşiyormuş öle didiler banada

Teşekkür ederim canım, ilk defa olduğu için panik yaptım biraz ve ben o ağrıyı hiç sevmiyorum ya, her adteimin ilk günü çekiyordum, aynı günler geri gelecek. Acaba, hazır hamileliğe alışmışken 2.için mi çalışmalara başlasak ? :KK62:

selam canım
vala bu aralar sancın olması normal vucut kendini hazırlıyor
önemli olan düzenlimi değil mi?

Yok canım, düzenli diyemem. Kasıklarıma girdi karın ağrısı gibi, sonra bi 10 dakika sonra rahatladım uzanınca. Bugün de hafif hafif var, belli bi ritmi yok. Tecrübesizlik işte, sağol canım :KK8:

Allah razı olsun canım bugün hiç keyfim yok nedense.sabahtan beri giriyorum okuyorum yazılanları tek kelime yazmak gelmiyor içimden...hayırdır inşallah doğum yaklaştıkça bi ruh halineden diğerine geçip duruyorum bi ağlıyorum bi kahkahalarla gülüyorum kendimi tanıyamıyorum..Hepsi şu hormonların marifeti sanırım:))

Evet canım hepimiz kasılıyoruz artık zaman yaklaştı ne de olsa:))Endişelenecek bir durum yok.Bağırsak hareketi miydi acaba diye ikilemde kalıyorsan sancıyı hissettiğinde karnına dokun taş gibi sertleşmişse sancıdır canım..

Sağol canım, seninle günlerimiz çok yakın, benzer şeyleri yaşıyoruz o yüzden. Kasılmalarım sık sık oluyordu da ağrıyı yeni yaşadım, panikletti biraz beni. Bir de 38,39, 40. haftasında olup henüz doğum yapmamış arkadaşları görünce biz doğuma gidersek çok erken olacakmış gibi şartlamışım kendimi, hazır değilim henüz, onu anladım. Beklesin 1-2 hafta daha meleğim :KK49:

O durgunluk hali de hamileliğin eseri bence. Çünkü, ben de normalde şen şakrak biriyimdir ama günler geçtikçe çok daha az konuşur hale geldim ve dingin olduğumu hissediyorum. Yaşlılara özgü bi içe kapanış yaşıyor gibiyim :KK1: Senin sıkıntın da ondandır. Zaten Mevlana'nın güzel bi sözü vardır sen de bilirsin:

" İnsan, büyük bir şeydir ve içinde her şey yazılıdır. Fakat karanlıklar ve perdeler bırakmaz ki insan içindeki o ilmi okuyabilsin. Bu perdeler ve karanlıklar; bu dünyadaki türlü türlü meşguliyetler, insanın dünya işlerinde aldığı çeşitli tedbirler ve gönlün sonsuz arzularıdır.

Dert, Allah’ı gizlice çağırmana sebep olduğundan bütün dünya malından yeğdir. ..."

Diyor, hayat meşguliyetlerinden sıyrılıp, içe yolculuk denen olayı yaşadığımı düşünüyorum ve hiç olmadığım kadar huzurlu hissediyorum kendimi :KK71: Sen de dert etme hiçbi şeyi, bunlar güzel sıkıntılar, fırsatlar. Yine de Rabbim sıkıntılarını hafifletsin, huzur versin sana da :emir_bebek: :nazar:

Fiyat çok fazla canım. Heleki normalse gereksiz bence.
Bende özel hastaneye gidiyorum. Sezedryan yada normal fiyat farkı almıyorlar. Hoca farkı sadece 200tl alıyorlar.
Yani benim doğumda izinde olmazsa dr.um doğum 200 e mal olacak. İzinde olursa özel hastaneye gittiğim halde hiç ücret ödemeyeceğim

Sezeryan olacak canım.Ciddi ciddi düşünmeye başladım bi taraftan hamileliğimin başından beri oraya devam ediyorum doktorumu çok seviyorum o var ama dediğin gibiyse fiyat çok fazla sanırım...:97:

Kızlar bende temmuz annesiyim 36+5. gündeyiz, fakat gecen hafta sonu yazlıga gitmek gibi bir cahillik ettim cook sancım ovdu o yol bana bitmedi :KK43: dr ye gittim ne Nst de sancı cıktı ne bişey:KK43: uzanınca geciyor agrılar ama ayaktayken vajinada kemiklerime batma oluyor cok ağrlk hissi oluyor, adet sancıvarımı şiddetli şekilde hissediyorum gene :KK43: benimle aynı şikayetleri olan var mı? bu arada kız annesiyim bende :) :KK64:

Ultrasonda bebeğinin gelişimi, haleti ruhuyesi iyiyse :KK37: dert etme canım, bak normalmiş, kızlarda da varmış benzer ağrılar. Sürekliyse ağrıların bekleme bi doktoruna görün, herşey yolundaysa sen de dert etme. Ben öyle yapacağım, günlüğümüzün annişleri sağolsun rahatlattılar beni bu konuda :KK71:

Sezeryan olacak canım.Ciddi ciddi düşünmeye başladım bi taraftan hamileliğimin başından beri oraya devam ediyorum doktorumu çok seviyorum o var ama dediğin gibiyse fiyat çok fazla sanırım...:97:

İlk doğumu üniversite hastanesinde yapmıştım memnun kaldım >Ankara da Gazide.
Bazı hastaneler dışardan kendi dr. unu getirmeni kabul ediyor. Tabi doktorunda başka hastaneye gitmeyi kabul ediyorsa birde bunu araştırabilirsin canım.
Doktoruna bir sor başka hastaneye gidebiliyorsa fiyatı daha uygun olan bir hastaneye kendi dr.unu çağırabilirsin belki.

Canım gerçekten çok fazla dediğin fiyatlar, sanki altın iple mi dikecekler dikişlerini :KK66: Aynı işlem için neden bu kadar uçurum farklar var anlam veremiyorum. Ben de özele gidiyorum. Doktorsuz normal doğum 100 TL, doktor girerse 500 TL. Sezeryan 300 TL. Ben bu fiyatlara rağmen, herşey yolunda giderse hiç gitmediğim devlette mi yapsam diye karar verememişken, senin yazdığın fiyatları okuyunca ağzım açık kaldı :KK53:

Bebeklerimiz evet çok değerli ama herşey yolundaysa, o kadar masrafa gerek var mı? O para ile bebeğin için neler neler yapabilirsin, hem parayı kolay mı kazanıyoruz? Valla her kuruşu için çektiğimiz sıkıntı ve stresi düşününce benim içim yanıyor, yine de için nasıl rahat edecekse öyle yap sen :26:

Bir de kızlar hastaneye mutlaka sorun bu verdikleri fiyata neler dahil? Mesela 2 günlük fiyat da olabilir, fazladan kaldığınızda diğer günleri ekstra ücretlendirebilirler. Veya bebeğin testleri için ekstra fatura çıkarabilirler. En başından sorun, verilen fiyata hangi hizmetleri veriyorlar diye :KK61:

X