2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

günaydın kızlar
ben de eşime sarılarak uyuyamamaktan şikayetçiyim kızlar. hep yatakların ayrı kenarlarındayız.
sabah bi kalktım ayaklarım şiş yine.
dün yine usg ye girdim, şimdiden 2950ymiş. yanakları görmeniz lazım. nasıl tombiş tombiş. bebeğimin şişko patates yarım kilo domates olmasından korkuyorum. :KK52:

senn minnak dombikmiş ne güzell..:emir_bebek:benmki daha bu haftada anca sennkinn kilosundaa:KK1: ama olsun tombik bebiş raat büyür iştah problemi olmas sağlıklı olurr:nazar:
bende eşime sarılarak yatmayı ösledimm:84: ikimizde bi uçta yatıoruzz arada da yastıklar var zatenn..3 yastıkla yatıorumm en azzz:KK50: oof off eskiden yastıksz yatardım guş gibi uyurdum vala ne küsell:KK31:

cuma günü dr. daydım kontrol için.

Kızım 3200gr. mış ama dr. daha fazladır başı leğen kemiğine yerleşmiş iyice 36. haftada gibi ölçüm veriyor bu da ultrtasonun kiloyu az hesaplamasına neden oluyor haliyle dedi. Ultrason baş ve karın çapının ölçüsüyle ilgili bir formülle kilo hesaplıyormuş. Kızımın kafası hafiften sivrileşmiş kemiklerin arasında sıkışmaktan dolayı:KK1:. Yanlardan baskıyı yiyince de çapı küçülmüş.

boyu ise 54cm olmuş :nazar: sırık kızım benim ablası gibi olacak heralde:KK62:

Yalnız suyu azalmış ve plesanta yaşlılık belirtileri göstermeye başlamış. Eeee gebelik tickerımda zaten artık doğurmalısın diyor. doğumu tetiklemek için bol yürüyüş ve cinsel ilişki dedi dr.um... :KK69: Erkenden doğurmak istemeyenler bunun tersini yapabilir ozaman diye düşünüyorum.

Dr.um Temmuzda izne ayrılacakmış. Bunu öğrenince çok üzüldüm. Çünkü hastanede ve bu ilde onun dışınd güvenebileceğim dr. yok. Tarihi daha belli değilmiş. İnşallah ben doğurmadan izne ayrılmaz. Ve inşallah izin sırası benim dr.uma Temmuz sonunda denk gelir. Başhekimle görüşmedik daha dedi. ağustosta Ramazan olduğu için tüm dr.lar Temmuzda izin istiyormuş.

Size panik yaptırmak istemem ama sizdee dr.unuza bir sorun isterseniz izne ayrılacakmı diye.
Yarın tekrar gideceğim. 3haftalık doğum iznim dolduğu için doğum gerçekleşmemiştir deyip 15 günlük rapor yazacakmış. nolur dua edinde haziran sonu temmuz başına kadar doğum yapmış olayım:KK59::KK49:

birde doğumu başlatmak için ne yapmak lazım duyan bilen varmı. yiyeyim içeyim vb.

doğumdan sonra karnı sıkılaştırmak için kozmetik sormamı istemişti bir arkadaş. İsim vermedi eczanelerde bol bol var. Emzirirken sorun teşkil etmeyecek herhangi birini kullanabilirsiniz dedi. Önemli kendini iyi hissettiğinde karın egzersizlerine başlaman sıkılaştırıcı kremler egzersizsiz işe yaramaz dedi

kimler doğuruyor biride ben olayım inşallah

hadi gözün aydın canım..:KK66:bebiş de yolda gelir artık merak etme..doğum için doktor banada bol yürüyüş önerdi..ama cinsel ilişki yasak..hatta son 3 aydır yasak bize..:KK37:bi de hergün ılık duş al o da etkiliomuş doğumu..

hadi gözün aydın canım..:KK66:bebiş de yolda gelir artık merak etme..doğum için doktor banada bol yürüyüş önerdi..ama cinsel ilişki yasak..hatta son 3 aydır yasak bize..:KK37:bi de hergün ılık duş al o da etkiliomuş doğumu..

Hergün duş aşıyorum aslında ama iki günde bir saçımı ıslatıyorum. Burada havalar sizinki gibi çok sıcak gitmiyor rüzgar hat safhada. saçlarda çok uzun kurutmak fön falan zor oluyor. Saçımı ıslatmadan duş alsam yine etkili olurmu acep.

Günaydın kızlar, nasılsınız?
Bende de sizlerdeki şikayetler var. Hele gece kaşıntıları yok mu..... Çok fena. Perşembe doktorumdan bi krem falan vermesini isteyeceğim.
Bu aralar doğum yapan oldu mu?

iyi pazarlar güzel anneler nasılsınız?

ben saat başı uyandım durdum. çok fena belim ağrıyor. adet olmuş gibi ağrı var. en berbat adet günü gibi... neden oldu anlamadım ama geçmek bilmiyor :KK31:

Superisi canım, allah yardımcın olsun artık gelse bebeğinde rahatlasan..

Kaşıntı yaşayan arkadaşlara da çokk geçmiş olsun bende olmadı umarım şu sıra olmaz çektiğim sancı bana yetiyor :KK31:

Bence de, ne okursam ertesi gün bende de beliriveriyo çünkü, okumayayım ben kimseyi en iyisi :KK52:
Sen de benim gibisin demek ki, aşırı terlemem var bu aralar bir de, sürekli ıslağım. Sende de var mı? Kaşıntın için önerebileceğim tek şey vücudunu kuru tut, bir de giydiklerin pamuklu olsun. Sentetik kıyafetler de iyice arttırır. Geçmiş olsun :KK43:

Otururken göbeğimin bacaklarıma değen kısmı çok terliyor....Çünkü giyinmiyorum ki pamuklu olsun :) evde oyle tarzan ın ceyni gibiyim...yanımda bi elbise kapı çalarsa giyiyorum hemen:)Kaşıntıya soğuk su çok iyi geliyor durmadan banyodayım elimde kese soğuk sopuk su tutuyorum 3 4 saat rahatım

ben saat başı uyandım durdum. çok fena belim ağrıyor. adet olmuş gibi ağrı var. en berbat adet günü gibi... neden oldu anlamadım ama geçmek bilmiyor :KK31:

Kaşıntı yaşayan arkadaşlara da çokk geçmiş olsun bende olmadı umarım şu sıra olmaz çektiğim sancı bana yetiyor :KK31:

Sağol tatlım valla gelse artık bundan öbce gelmesin diye dua ediyordum şimdide gelsin diye.
Sanada geçmiş olsun canım çokmu yordun kendini belkide sıcaklara aldanıp üşütmüşsündür. İnşallah tez zamanda geçer. Sende bir sıcak suya girmeyi dene istersen.

Sağol tatlım valla gelse artık bundan öbce gelmesin diye dua ediyordum şimdide gelsin diye.
Sanada geçmiş olsun canım çokmu yordun kendini belkide sıcaklara aldanıp üşütmüşsündür. İnşallah tez zamanda geçer. Sende bir sıcak suya girmeyi dene istersen.

sağol canım bilmem pek yormadım ama belki yoruldum farkında değilim, doğru diyosun bi suya girip geleyim ben..

Bence de, ne okursam ertesi gün bende de beliriveriyo çünkü, okumayayım ben kimseyi en iyisi :KK52:
Sen de benim gibisin demek ki, aşırı terlemem var bu aralar bir de, sürekli ıslağım. Sende de var mı? Kaşıntın için önerebileceğim tek şey vücudunu kuru tut, bir de giydiklerin pamuklu olsun. Sentetik kıyafetler de iyice arttırır. Geçmiş olsun :KK43:

Otururken göbeğimin bacaklarıma değen kısmı çok terliyor....Çünkü giyinmiyorum ki pamuklu olsun :) evde oyle tarzan ın ceyni gibiyim...yanımda bi elbise kapı çalarsa giyiyorum hemen:)Kaşıntıya soğuk su çok iyi geliyor durmadan banyodayım elimde kese soğuk sopuk su tutuyorum 3 4 saat rahatım

Gözdecim Canım sanada ve kaşıntıdan muzdarip olan tüm arkadaşlara da geçmiş olsun diliyorum. İnşallah biran önce geçer kaşıntılarınız.
Stresde kaşıntıyı artırıyormuş.
Oda sende maalesef var. az düşünmeye çalış sorunlarını. erkekler yapacaklarını yapıyor sorunlar yine bize kalıyor kendimize zarar veriyoruz. biraz olayları akışına bırakmak çalış. bu söylediklerimi yapmak çok zor biliyorum ama en azından denemeye çalış tatlım

Son düzenleme:

Geçmiş olsun canım. Bolca dinlenmeye çalış.
Sağol valla kaşıntı için. Kaşınıyorum işte sürekli...

doğumu hızlandırmak için maydonoz yiyin bol bol, olmadı suyunu sıkın limonla karıştırın. eskiden doğum yapamayan kadınlara maydanoz yedirirlermiş.

doğumu hızlandırmak için maydonoz yiyin bol bol, olmadı suyunu sıkın limonla karıştırın. eskiden doğum yapamayan kadınlara maydanoz yedirirlermiş.

Bu öneriyi de dikkate alacağım sağol. bu arada bebişine de maşallah. gebelik şekeri varmı acaba. Benim kızım da 4 kilo doğmuştu hemen gebelik şekerinden şüphelendiler hamileyken ama bir şey çıkmamıştı. birde doğduğunda hep uyuyordu emmiyordu bebekte şekerden şüphelendiler kan aldılar hemen bebişimden ozaman.

aklınızda bulunsun bebek iri doğunca şeker problemi varmı diye hemen anneyi korkutuyorlar. Test sonuçları çıkana kadar bir sürü senaryo yarattılar. size de aynısını yaparlarsa kulaklarınızı tıkayın bence yaparlarsa test sonucunu bekleyin

Bu öneriyi de dikkate alacağım sağol. bu arada bebişine de maşallah. gebelik şekeri varmı acaba. Benim kızım da 4 kilo doğmuştu hemen gebelik şekerinden şüphelendiler hamileyken ama bir şey çıkmamıştı. birde doğduğunda hep uyuyordu emmiyordu bebekte şekerden şüphelendiler kan aldılar hemen bebişimden ozaman.

aklınızda bulunsun bebek iri doğunca şeker problemi varmı diye hemen anneyi korkutuyorlar. Test sonuçları çıkana kadar bir sürü senaryo yarattılar. size de aynısını yaparlarsa kulaklarınızı tıkayın bence yaparlarsa test sonucunu bekleyin

evet şeker var bende malesef. bu aralar da yüksek çıkıyor. :KK43:

selam kızlar,
bikaç gündür giremiyodum
annem burdaydı sağolsun eşimle beraber temizlik yaptılar
gerçi işlerin büyük kısmını eşim yaptı
Allah'ım ikisinden de razı olsun..
ben de kardeşimle ilgilendim,iyi kötü yemek yapmaya çalıştım

dün gece biraz okudum geçmişi
doğum yapan arkadaşlar varmış face'den gördüm Allah analı babalı büyütsün inşallah
Artık bize de hayırlı doğumlar nasip etsin..

Burada da kaşıntı problemi yaşayan arkadaşlar varmış sanırım..
çok geçmiş olsun, inşallah bir çaresi vardır arkadaşlar
nasıl bişeydir tahmin edebiliyorum,Allah şifa versin hepinize..

bendeyse müthiş bir ayak,ayak bileği şişliği ve topuk ağrısı var
10 dk ayakta durayım sızım sızım sızlıyo topuklarım
geçen gün sağlam ayağım kırık ayağımdan daha çok ağrıdı sabaha kadar
Allah'a şükür kırık ayağımın acısını da unuttum bu sayede artık..:KK1:

Bir de benim el parmaklarım çok fena ağrıyo kızlar,
gece uyandığımda, sabah uyandığımda açıp kapatamıyorum parmaklarımı..:KK58:
hele sağ el yüzük parmağım çok fena sanki kemiklerim birbirine sürtüyo
ödem denen şey bu mu..ellerim de şiş..:KK43:

Şikayet etmiyorum yine de, Allah başka dert vermesin napalım az kaldı..

Bu arada yarın nst günüm yine..bakalım ne çıkacak..
o adet sancısı gibi sancılar son 4-5 gündür hiç olmadı..
ama kasılmalarım var tabii her zamanki gibi..
Bir de bazen sanki alttan çıkacakmış gibi hissediyorum, valla klozete oturmaya korkuyorum..:KK53:

Neyse kızlar, biraz işleneyim ben, penguen penguen..
ayaklar da shrek gibi zaten, bi odadan diğerine 5 saatte geçiyorum zaten, anca yaparım aklımdaki işleri..:KK1:

bu arada yarın annem geliyooorrr...inş yarına kada doğurmam çünkü eşim çok üzdü beni..
tam doğum zamanı bu maddi sıkışıklıkta gitmiş yarım milyarlık telefon almış...çok kızdım sırasımıydı şimdi diye..zaten onca borcumuz var...ben masraf olmasın diye hep bişeylerden kıstıkça o savuruyo..en iyisi gırtlağa kadar batırıcan bunu bişey alamasın..bide söylemiyo hiç sormak falan yok..ben bişey alcak olsam 50 tane laf eder..100 kere sorarım bende..sanki 8.5 aylık olanakadar ben hiç çalışmadım..neyse moralim bozuk komşum geldi beni çağırıyo..

annen geliomuş yarın ne güzel eşinide boşver takma erkekler bizim kadar ince düşünemiyor malesef

Selam kızlar, herkesin keyfi yerindedir umarım?

Ben burada ne okursam o belirtileri yaşamaya başlıyorum sanki. Mesela uykusuzluk sorunum yoktu, burada okuyorum uyuyamayanları, izne ayrıldığımdan beri son günlerde geceleri uykusuzluk problemi yaşıyorum. Kaşıntım yoktu, kaşınanları okudum ertesi gün hafif hafif kaşınmaya başladım. Ne olur kimse doğum sancılarını yazmasın, onu da yaşayıp, hazırlıklarım bitmeden hastane yolcusu olmak istemiyorum :KK60: :KK64:

Bir de son aylarda hızla kilo alınır söylentisi mevsime göre değişiyor sanırım. Ben son 8 haftadır aynı kilodayım. Sizde durumlar nasıl? :KK49:

Rahatsız olanlar arkadaşlara da acil şifalar diliyorum, aman dikkat :KK71:

benmide iştahım yok hiç canım bişey istemiyor ama zorla yiyiyorum ne hikmetse :KK37:

günaydın kızlar
ben de eşime sarılarak uyuyamamaktan şikayetçiyim kızlar. hep yatakların ayrı kenarlarındayız.
sabah bi kalktım ayaklarım şiş yine.
dün yine usg ye girdim, şimdiden 2950ymiş. yanakları görmeniz lazım. nasıl tombiş tombiş. bebeğimin şişko patates yarım kilo domates olmasından korkuyorum. :KK52:

aynen zaten geceleri ben çok bunalıyom bide o sarıldımı falan zaten iice bi sıcak basıyorr:KK49:

günaydın güzel anneler nasılsınız.

İki gündür uğrayamadım neler yaptınız. Biz cuma doktora gittik birazdan yazacağım dr. umla görüştüklerimi.

Ben yokken dün falan doğum yapan oldumu

hayırlısıyla doktorun izne gitmeden doğumunu yaparsın sende inşallah canım

herkese günaydınn kıslaaarrr ! :80:
h.sonu filan dinlemioruz ayaktayız yinee:KK68:

Günaydın kızlar, nasılsınız?
Bende de sizlerdeki şikayetler var. Hele gece kaşıntıları yok mu..... Çok fena. Perşembe doktorumdan bi krem falan vermesini isteyeceğim.
Bu aralar doğum yapan oldu mu?

günaydın kızlar :KK64:

selam kızlar,
bikaç gündür giremiyodum
annem burdaydı sağolsun eşimle beraber temizlik yaptılar
gerçi işlerin büyük kısmını eşim yaptı
Allah'ım ikisinden de razı olsun..
ben de kardeşimle ilgilendim,iyi kötü yemek yapmaya çalıştım

dün gece biraz okudum geçmişi
doğum yapan arkadaşlar varmış face'den gördüm Allah analı babalı büyütsün inşallah
Artık bize de hayırlı doğumlar nasip etsin..

Burada da kaşıntı problemi yaşayan arkadaşlar varmış sanırım..
çok geçmiş olsun, inşallah bir çaresi vardır arkadaşlar
nasıl bişeydir tahmin edebiliyorum,Allah şifa versin hepinize..

bendeyse müthiş bir ayak,ayak bileği şişliği ve topuk ağrısı var
10 dk ayakta durayım sızım sızım sızlıyo topuklarım
geçen gün sağlam ayağım kırık ayağımdan daha çok ağrıdı sabaha kadar
Allah'a şükür kırık ayağımın acısını da unuttum bu sayede artık..:KK1:

Bir de benim el parmaklarım çok fena ağrıyo kızlar,
gece uyandığımda, sabah uyandığımda açıp kapatamıyorum parmaklarımı..:KK58:
hele sağ el yüzük parmağım çok fena sanki kemiklerim birbirine sürtüyo
ödem denen şey bu mu..ellerim de şiş..:KK43:

Şikayet etmiyorum yine de, Allah başka dert vermesin napalım az kaldı..

Bu arada yarın nst günüm yine..bakalım ne çıkacak..
o adet sancısı gibi sancılar son 4-5 gündür hiç olmadı..
ama kasılmalarım var tabii her zamanki gibi..
Bir de bazen sanki alttan çıkacakmış gibi hissediyorum, valla klozete oturmaya korkuyorum..:KK53:

Neyse kızlar, biraz işleneyim ben, penguen penguen..
ayaklar da shrek gibi zaten, bi odadan diğerine 5 saatte geçiyorum zaten, anca yaparım aklımdaki işleri..:KK1:

oh genel temizliğin bitmiş ya canım benm şu aralar en büyük sorunum olunca :KK37: öbürleri ufaktan ufaktan yapılır

herkese iyi pazarlar kızlar kahvaltı yapacaz size bi bakim dedim sonrada hava çok güzel pikniğe gidecez :KK64:

herkese iyi pazarlar kızlar kahvaltı yapacaz size bi bakim dedim sonrada hava çok güzel pikniğe gidecez :KK64:

sağol canım, evet ya ev biraz düzene girdi gibi..
bu ayağım yüzünden de hiç bişey yapamadığımdan resmen batmıştı ev..

Bu arada sana da iyi pazarlar canım,
ne güzel, pikniğe gidiyosun iyi eğlenceler..:79:

ben de çok istedim gitmek ama bu sene nasip olmıycak sanırım..
şöyle yeşilliklere uzanıp yatmak istiyorum sırt üstü
(hoş artık sırt üstü yatamıyorum, yatsam da kalkamıyorum ters dönmüş kaplumbağa gibi):KK37:

X