2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

sağol canım, ben de bi tane alıp koyayım çantaya o zaman..

ay canım nasıl bi acıdır tahmin edebiliyorum, az b yere dokununca bile acıyo..Git canım doktora, inşallah bişey yoktur..

ay böle duydukça ben aşırı heyecanlanıyom şimdii pelinin yerine ben doğuruyom sanki yerimde duramıyomm
sorma canım ya aynen ben de yerimde duramıyorum şu an..bana noluyosa..
kk'yı bile kapatasım geldi
baktıkça kötü oluyorum..doğumdan bahsetmek istemiyorum artık..panik yaptım sanırım iyice..

leylosummmm gecmis olsun canim ya.... bende hala hastanedeyim tansiyonumu düsüremiyolar....
Hay Allah canım ya..dualarım seninle..Allah yardımcın olsun..

kızlar kızımın ismine bişey demediniizzzz
beğenenlerede tşk ediyorum beğendiğinize sevindim
nasıl sizce melis alya
ben Melis ismini seviyorum canım ama Alya ne demek onun anlamını bilmiyorum..sanki yabancı isim gibi..

geçmiş olsun canım ya..

aneeeem pelcel doğuruo mu. normal doğum mu yapıoooo
bilmiyoruz ki canım, en son normal yapıcam diyodu o sanırım.
sahi o bugün çatı muayenesine gidecekti dimi..

brezilya dizisindeki karakterlerin ismi gibi
ben iki isme cinsiyetsiz karşıyım
yazık o çocuğun sınavlarda isim kodlamada geçireceği süreye....

geçmiş olsun canım ya..

bilmiyoruz ki canım, en son normal yapıcam diyodu o sanırım.
sahi o bugün çatı muayenesine gidecekti dimi..

evet öleydi en son. açılma başlamış filan yazdıgına göre normal yapcak heralde bilemedimm:26: ay inşallah sağlıkla kucağına alır.

bu arada dua okumak isteyenler için dini bütün bi arkadaşım bana bunları yolladı.
kendim içn not almıştım imla hataları olabilir

1 meryem
71 enbiya
ali imran 35-36-37-38 ayetleri 3 dfa
786 besmele 7 gün suya okunup içilecek
insan suresi ahlak için
tarık suresi
doğumun kolay olması için
inşikak suresi 7 defa
inşirah 7 defa
kadir 21 defa
maide 36 defa
zariat 46. ayeti
yusuf suresinin 111. ayeti suya okunup içilecek sancı gelince o su karnına serpilecek.
3 hurmaya 3 yasin okunacak sancı başlayınca anne ikisini yiyecek birini de bebeğin ağzına sürecek. zemzem damlatılabilir.
sancılar başlayınca abese suresi ilk 20 ayeti tekrar tekrar okunacak.
bebek 35 günlük olunca duyacağı şekilde ali imran suresi okunan bebek ateşli hastalık olmaz.
ilk 40 gün boyunca bebeğe fetih suresi okunursa uslu olurmuş
ibrahim suresi,kureyş suresi güsel ahlak için hakk'a suresi akıllı olması için
Ya Ragıb Ya Allah (Kolay doğum için)

son 40 gün: Lokman, 7 şer tane de İnşirah, Fatiha, İhlas, Felak, Nas

Acve Hurması var birde çok faydalıymış

Bismillah, veminallah, ve il allah, hasbiyallah, tevekkeltü alallah (hepsi 5 er defa okunacak), 5 acve hurmasıyla 7 gün aç karnına yenilmesi tavsiye edildi.

selam hanımlar,bakıyorumda doğum yaklaştıkça şikayetler başlamış,lütfen şikayet etmeyin şükredin bizim yerimizde olmak isteyen o kadar çok kadın var ki,infertilite ve tüpbebek bölümlerine bir baksanız ne demek istediğimi anlarsınız.ben de onlardandım her gün ağlardım,bebek reklamlarını izleyemezdim,sormasınlar diye akraba gezmelerine gitmezdim vs.vs...
şimdi ise karnımı her gördüğümde mutlu oluyorum,içimde kıpırdadıkça şükrediyorum rabbime bana bu duyguyu yaşattığı için ve doğuma nerdeyse 1ay kaldı ama hala korkuyorum bişey olursa diye..
akıl vermek gibi olsun istemem kusura bakmayın lakin anne olmak için çırpınan hanımları düşündükçe bu yakınmaları duymak çok zoruma gidiyor...

haklısın aslında ama kendi soyadınıda kullanmasın napalım..
geçmiş olsun canım sanadaa

melis ismi hoş canımm alyayıda ilk duyuyom anlamı neki :44:
alya arapçada gökyüzü,sema demek..

evet ilk başta yabancı gibi geliyor ama değil söledikçe alışıyorsun..

canım geçmiş olsun ya Allah kolaylık ve şifa versin

canımmmm geçmiş olsun çokk ... kızlar noluyo yaaa bize teker teker gelin panik olduk valla

geçmiş olsun canım sanadaa

Hay Allah canım ya..dualarım seninle..Allah yardımcın olsun..
evet kizlar yyaa Allah a sükür preeklampsi cok ileri seviyede degilmis.... dün emar cekildi kulak burun bogaz kontrolüm yapildi sonuc olarak nörolojik olarak birsey bulunamadi.... bugünde göz kontrolüm var ordada ne cikacak bilmyorum.... sonucta bulunsa bile onada normal diyecekler.... beni doguma kadar oyalayacaklar... bebegin kafasi asagi dönmüs cok sükür.... 2 günde bi pozisyon degistiriyo.... gecenlerde doktor eger 38. haftanda olsaydin doguma alirdik dedi ammmaaa ben artik inanmiyorum 33. haftamdan beri önce 35. haftadan sonra aliriz dediler sonra 36. hafta simdi oldu 38. bu gidisle zaten gerek kalmayacak.... tansiyonum düsmüyor... ilacla kontrol altina aliniyo ama yarim saat sonra birdaha basliyor yükselmeye..... dozunuda arttirdilar ama degisen birsey yok siddetli bas agrisi ve bulanik görme disinda genel durumum iyi.... halan ne olacagim belli degil....
kizlar ben 3 haftadan beri hastanedeyim.... yeni degil panik olmayin :))) ben alistim

çok sağol canım.yapabilirsem ben de yapmaya çalışayım..

çok haklısın canım
ne büyük dertleri olan insanlar var,
işte insanız unutuyoruz bazı şeyleri
ama şey de var, burası yakınmadan ziyade sohbet ortamı oldu biraz da,

Son düzenleme:

geçmiş olsun canım. herşey geride kalır sağlıkla sorunsuz doğum yaparsın inşallah

biz nie hamile kaldık demiyoruz bu başkaldırmak veya sürekli şikayet değilki rahatsız olduğumuz konular kadar mutluluğumuzu sevincimizide paylaşıyoruz sonuçta burası bunun için var seninde gözün aydın

normal doğum genelde kaçıncı haftada oluor bilio musunuz? ben 38 die mi bakiim 40 die mi bakiim bilemedim

normal doğum genelde kaçıncı haftada oluor bilio musunuz? Ben 38 die mi bakiim 40 die mi bakiim bilemedim

bilmiomki canım ama değişior kişiden kişiye benim yengem kızdı çocukğu normal için bekledi 40. Haftasına kadar gelmedi pelin 37 küsür haftası 37 den sonra her an tetikte olalım biz

bilmiomki canım ama değişior kişiden kişiye benim yengem kızdı çocukğu normal için bekledi 40. Haftasına kadar gelmedi pelin 37 küsür haftası 37 den sonra her an tetikte olalım biz

ben onu bi ara baya araştırdım canım ve kesin bişey var ki oda kesin olarak zamanının ne zaman olucağı belli olmaması

anaaem. benim bu cmt değil öbür cmt temizlikçi gelcek. 36. haftamın içindeyim. haftaya dan itibaren olabilir mi yani. daha ağdaya gitmedim

canım çok geçmiş olsun yaa insallah iyi haberler gelirsin....

kızlar kızımın ismine bişey demediniizzzz
beğenenlerede tşk ediyorum beğendiğinize sevindim
nasıl sizce melis alya

ben beğendim alya ismini de duymuştum daha önce hoş bir isim ama serbula arkadaşıma katılıyorum canım kızlarda iki isim zor oluyor... hatta erkeklerde bile zor bence... biri ali derken diğeri veli diyor...

tatlım tabiki de hepimiz halimize şükrediyoruz... burda off ben neden hamileyim diyen biri olduğunu sanmıyorum kaldı ki burdaki arkadaşlarımızın bazıları hatta yarıya yakını ( ben dahil) daha önce düşük yaşamış bebeğini kaybetmiş yada çeşitli sebeplerle tedavi görmüş insanlar... dediğin topikleri ben de çok iyi biliyorum mesela ve kendimi sahsima konusayım o günlerimi hiç unutmadım.. hala da kaybettiğim 2 yavrum aklıma geldiğimde içim cız eder... ama bu kadaryaşanmışlıklardan sonra birbirimize biraz da nazlanarak şikayet etmek ( ki bunların hepsi aslında sohbet) bizim de hakkımız gibime geliyor...zoruna gidecek bir durum yok yani canım benim....Rabbim isteyen herkese istediği vakitte aratmadan evladını göndersin insallah...

canım benim 37 yi doldurmak üzeresin zaten bundan sonra doğsa bile sorun olmaz dr lar bir hafta daha neden bekletip eziyet ediyorlarki sana.. üstelik ilaç da içiyormussun???

öyle tabi şikayetleri ve nedenlerini birbirimize sorup öğreniyoruz,faydalı oluyor tabi..benimki yumuşak karın belki,bu aşamaya gelmek için az çabalamadım ve hala çabalayan arkadaşlarım var,onlar için de dua edin,teşekkürler...

Biz Zeynep Neva koyacağız inşallah.Anneannesi Zeynep diyecek galiba ben Neva diyeceğim.Biraz karışık olacak ama ikisinden de vazgeçemedik.Anne babanın 3 önemli görevinden biri çocuğuna güzel isim koymakmış bu yüzden anlamı önemli benim için.Asu'nun anlamı nedir canım?

Slm kizlar ben hastdeyim bugun dogum var dua edin nstdeyim acilma basladi
Allah yardımcın olsun canım hepimizi heyecanlandırdın burda kolay bir doğum olur inşallah ne güzel 9 aylık yolculuğun sonuna geldin bebeğine kavuşuyorsun....
Korkma canım Allahın izniyle bir şey olmaz ama tedbiri elden bırakma git bakalım..Geçmiş olsun canım...
leylosummmm gecmis olsun canim ya.... bende hala hastanedeyim tansiyonumu düsüremiyolar....
Sana da geçmiş olsun canım.

Haklısın canım bazen şükretmek yerine şikayet etmeyi seçebiliyoruz bize verilenleri unutup...Hamile kalamayan bir arkadaşın söyledikleri hala kulağımda hep aklıma gelir şikayet etmek geçse içimden.40lı yaşlara gelmiş bir kez bile hamile kalamamıştı.Bir kez,sadece bir kez doktor bana hamilesin desin bir gece onu içimde taşıdığımı bileyim bunun için şükredeyim o duyguyu tadayım sonra Allah isterse alsın demişti..Rabbim isteyen herkesi yavrusuna kavuştursun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…