kızlar kendimi çok kötü hissediorum yaa midem bulanıyor sabahtan beri canım hiç bir şey istemiyor biri olsa da bağırıp çağırsam bu çok saçma bir ruh hali yaa...sular da kesik yemek yapamadım öyle işte sırtım da ağrıyorrr zaten huricim de beni listeye eklememiş bebek kitaplarım yanlış yere gitmiş af Allahım afff
pırasa dolmasını da ilk kez duydum nasıl oluyo kızzz??
çabuk pişiyor düdüklüde canım..en güzeli...
ben sarmısak koymuyorum eşim sevmiyor...senin tarifinde süper canım...
ben fasulyeyi doğrarım üzerine domates rendelerim soğanını doğrarım salçasını ekledikten sonra yağ tuz az bi şeker eklerim 1 bardakda su ekler pişirmeye koyarım herşey çiğden yani
saol canım tarif için sütü ılık mı koyuyo ki soğuk mu.. en kısa zamanda öğrenmek istiyorum bende... ama kadın ne güzel tazecik inekten sağdığını kullanıyo aslında bazen köye mi taşınsak diyorum yanibir herşeyin hormonlusu yapayı gdo lusunu yiyoruz....tugcal geçen haberlerde
trabzonda köyde yaşayan bi kadının yoğurt yapışını gösterdiler
hergün taze yapıyormuş .. canınız çekmesin
bi tencereye yada kaba 2-3 kaşıklık yoğurt koyuyor
üstüne sütü kapatıp sonra beze sarıyor (sofra bezi gibi kalın kumaş)
serin bi yere bırakıyor
4 saat sonra oluyormuş ama kadın inekten sağdığı
sütü kullanıyordu .. pastörizeden nasıl olur bilmiyom :26:
evet canım bir de vitamini daha kalıı oluyor özellikle sebzeleri buharda pişiriyorum vitamini kaybolmuyor hem... çalışan bayanlar için düdüklü tam bir kurtarıı... ben çalışırken çok kullanırdım alışkanlık oldu bırakamıorum...
çabuk pişiyor düdüklüde canım..en güzeli...
ben sarmısak koymuyorum eşim sevmiyor...senin tarifinde süper canım...
nasıl oluyo pırasa dolması bende merak ettim
Selam kuzular ben geldimmmm. midem hafifledi azcık gözüm açılınca size bakim dedim :) pırasa falan demişsiniz valla nasıl canım çekti ama pişiremiyorum yemek. olsaydı şimdi limonlu falan yerdim ohhh misssss
bende genelde çiğden yaparım yemeklerimi kıymalı yemek hariç kavurmam hiç soğanı falan....
saol canım tarif için sütü ılık mı koyuyo ki soğuk mu.. en kısa zamanda öğrenmek istiyorum bende... ama kadın ne güzel tazecik inekten sağdığını kullanıyo aslında bazen köye mi taşınsak diyorum yanibir herşeyin hormonlusu yapayı gdo lusunu yiyoruz....
evet canım bir de vitamini daha kalıı oluyor özellikle sebzeleri buharda pişiriyorum vitamini kaybolmuyor hem... çalışan bayanlar için düdüklü tam bir kurtarıı... ben çalışırken çok kullanırdım alışkanlık oldu bırakamıorum...
nasıl oluyo pırasa dolması bende merak ettim
canım biz istesekte istemesekte bu günleri yaşıcaz ..kızlar kendimi çok kötü hissediorum yaa midem bulanıyor sabahtan beri canım hiç bir şey istemiyor biri olsa da bağırıp çağırsam bu çok saçma bir ruh hali yaa...sular da kesik yemek yapamadım öyle işte sırtım da ağrıyorrr zaten huricim de beni listeye eklememiş bebek kitaplarım yanlış yere gitmiş af Allahım afff
Selam kuzular ben geldimmmm. midem hafifledi azcık gözüm açılınca size bakim dedim :) pırasa falan demişsiniz valla nasıl canım çekti ama pişiremiyorum yemek. olsaydı şimdi limonlu falan yerdim ohhh misssss
hmmm duymuştum onuda...kütahyaya bizde gelir gideriz..arkadaşlar orda...gelirsen beklerim iztersn özelden işyerimi falan veririm yolun düşerse tanımak isterim...
...
evet bakım şık bi yemeğe benziyor
canım kalın orta/kalın pırasalardan alıyorum sap kısımlarını baş parmak uzunluğunda kesiyorum..serçe parmağımla içinideki kısmaı çıkarıyorum dıştan 2-3 sıra kalacak şekilde(kat kat olduğu için kolay çıkıyo) ama yırtmadan çıkarmak gerek...sonra normal dolma içi hazırlayıp dolduruyorm ama etlisi süper oluyo...doldururken bir barmağımı bir ucuna koyup diğer taraftan içine malzemeyi koyuyorum ..(bir taraftan çıkmasın diye)pişerkende orta ateşte pişiriyorum tam olarak süre bilmiyorum ama bir tane alıp bakıyorum pırasa yumuşayınca kapatıyorum..çok lezzettli ve şık bir yemek birkaç kez misafirlere yaptım şok oldular ne güzel bi görüntü diye...umarım düzgün bi şekilde anlatmışımdır....
Ay canım resim koyarım; ama canınız çeker diye koymuyorum.
Yiyen herkes çok güzel oluyor dedi de, ondan sordum.
Hoşgeldin bebemOh ne güzel. Valla benim bile canım çekti sorma
Canım benim sakin ol, derin nefes al. Uzan dinlen azıcık. Yemeği de boşver, eşinle dışarı çıkar yersiniz, hem de hava almış olursun tatlım.
Canım resim koymayayım şimdi
Ama nette aratabilirsin
teşekkür ederim tatlım.
ben düdüklü kullanmayı daha yeni becerebildim. Çok korkuyordum; ama bunca zaman kullanmadığım için kendime de kızdım valla.
canım biz istesekte istemesekte bu günleri yaşıcaz ..
kolay değil içimizde bi can var bedenin ve ruhun idrakı zaman istiyor
hormonlarımız alt üst .. mutlumuyuz ??? ..
mutluluğumuz tarif edilemez ama
zorluklarıda var elbet
yalnız senin bugün bi de üstüne bi kaç terslik üst üste gelmiş
yemeği imkan varsa dışarıdan söyle yada dışarda yiyin
kitap zaten hal olur
sen pişir ozaman gelip sende yiyelim kuzummbende kayınvalidemi aradım şimdi yemek yapta akşama sana gelelim dicektim grip olmuş. ya ben düz tabanmıyım neyim anlamadım ya :)) bi insan da hiç mi şans olmaz
sağolun kızlar cuma keseyi görmek için gideceğiz onun da stresi var hayırlısı tabi ama korkuyorum ilk gebeliğim. işim de çok yoğun öğrenciler de sinirime dokunmaya başladı zatenn inşallah geçer bu saçma sapan ruh halim
canım kalın orta/kalın pırasalardan alıyorum sap kısımlarını baş parmak uzunluğunda kesiyorum..serçe parmağımla içinideki kısmaı çıkarıyorum dıştan 2-3 sıra kalacak şekilde(kat kat olduğu için kolay çıkıyo) ama yırtmadan çıkarmak gerek...sonra normal dolma içi hazırlayıp dolduruyorm ama etlisi süper oluyo...doldururken bir barmağımı bir ucuna koyup diğer taraftan içine malzemeyi koyuyorum ..(bir taraftan çıkmasın diye)pişerkende orta ateşte pişiriyorum tam olarak süre bilmiyorum ama bir tane alıp bakıyorum pırasa yumuşayınca kapatıyorum..çok lezzettli ve şık bir yemek birkaç kez misafirlere yaptım şok oldular ne güzel bi görüntü diye...umarım düzgün bi şekilde anlatmışımdır....
sen pişir ozaman gelip sende yiyelim kuzummbende kayınvalidemi aradım şimdi yemek yapta akşama sana gelelim dicektim grip olmuş. ya ben düz tabanmıyım neyim anlamadım ya :)) bi insan da hiç mi şans olmaz
şimdi kocama kim yemek yapsın hiç yapasımda yok
sağolun kızlar cuma keseyi görmek için gideceğiz onun da stresi var hayırlısı tabi ama korkuyorum ilk gebeliğim. işim de çok yoğun öğrenciler de sinirime dokunmaya başladı zatenn inşallah geçer bu saçma sapan ruh halim