pırasa sevilmez mi cnm ben genel olarak bütün sebzeleri severim ya sebzesiz olmaz ama temizliğine çok dikkat etmek lazım yoksa sağlıklı olalım derken sağlığımızı bozarız özellikle yapraklı sebzeler ıspanak falan yani
ya ben yoğurudu pek sevmiyorum hazır yoğurdu zorla yiyorum ev yapımını hiç yiyemiyorum aslında benim annem yapıyo burda köy sütü satan bi yer var annem alıp yapıyoo yiyelim diye ama yiyemiyorum ben
pırasa sevilmez mi cnm ben genel olarak bütün sebzeleri severim ya sebzesiz olmaz ama temizliğine çok dikkat etmek lazım yoksa sağlıklı olalım derken sağlığımızı bozarız özellikle yapraklı sebzeler ıspanak falan yani
eskiden sevmezdim...üniversideki ev arkadaşım bir kere ben yapayım ye dedi...nerdeyse parmaklarımı yiyordum..o gün bugündür pırasayı çok severim..bol limonlu ohhh misssssannnaaaa pırasa seven birini ilk kez görüyorum bende dünyadaki tek anormal ben miyim diyodum hehehe:))) eşimin hiç hoşuna gitmiyor pırasa ama napalım bana yararlı... böyle limonlu limonlu tam bizlik heeee
ya ben yoğurudu pek sevmiyorum hazır yoğurdu zorla yiyorum ev yapımını hiç yiyemiyorum aslında benim annem yapıyo burda köy sütü satan bi yer var annem alıp yapıyoo yiyelim diye ama yiyemiyorum ben
Ayran olarak tüketssen.
Bende severim tüm sebzeleri; ama pırasa yıkamak bana ölüm gibi geliyor. İster istemez yine kum gitmiyor.Sirkeli suya basıyorum uzunca bir süre artık.
ayy ne bileyim çevremde hiç pırasa seven olmamıştı.... haklısın canım.... ben de uzun uzun yıkarım tüm sebzeleri ıspanak gibi yıkarım yani...
Ayran olarak tüketssen.
Bende severim tüm sebzeleri; ama pırasa yıkamak bana ölüm gibi geliyor. İster istemez yine kum gitmiyor.Sirkeli suya basıyorum uzunca bir süre artık.
taze fasulyeyi nasıl pişirirsiniz...tarif alam sizlerden...?
ben pırasanın en dış bir iki kabuğunu soyuyorum valla o zman kolay temizleniyor... ama ıspanak falan çok zor saatlerce yıkıyorum yine gitmiyor kumu... senin gibi ancak sirkeli su ile çıkarabiliyorum bende...
canım pırasada kum olmazki...ıspanakta olur...sen karıştırdın herhalde....heheheheh...
taze fasulyeyi nasıl pişirirsiniz...tarif alam sizlerden...?
haklısın sevmeyende çok var ama biz eşimle severiz .pırasa değilde ıspanak zor oluyo ama sirke baya işe yarıyo
çabuk pişiyor düdüklüde canım..en güzeli...ben düdüklüde pişiriyorum 15 dk da pişiyor... biraz şeker de katıyorum tat versin acısını alsın diye...
ben sarmısak koymuyorum eşim sevmiyor...senin tarifinde süper canım...:13::13:
Bu arada pırasa dolması yapan var mı arkadaşlar?
Ay yemeklerle kafayı yedim
Canım ilk önce soğanları biraz öldürüyorum z.yağında, sonra fasulyeleri atıyorum. Onlarda az kavrulduktan sonra, rendelnmiş domatesimi de atıyorum içine. Birde 1-2 diş sarımsak atıyorum, tuz ve suyunu ekledikten sonra kısık ateşte pişiriyorum.
bizim sütçü geliyo tanıdık bi arkadaşın köylü...çok güüzel sütü...evde yapıyorum mis gibi yoğurdumu...yoğurdu evde mayalasak sütü nerden bulucaz :26:
hmmm duymuştum onuda...kütahyaya bizde gelir gideriz..arkadaşlar orda...gelirsen beklerim iztersn özelden işyerimi falan veririm yolun düşerse tanımak isterim...eskişehirdemisin canım bende kütahyadayım
çok sık gelioruz esk.e
bide tıpta prof. hikmet hassa var ona geliorum bende
bende pırasayı severim dolmasıda çok lezzetli oluyo beğenerek yiyorum...ayy ne bileyim çevremde hiç pırasa seven olmamıştı.... haklısın canım.... ben de uzun uzun yıkarım tüm sebzeleri ıspanak gibi yıkarım yani...
ben fasulyeyi doğrarım üzerine domates rendelerim soğanını doğrarım salçasını ekledikten sonra yağ tuz az bi şeker eklerim 1 bardakda su ekler pişirmeye koyarım herşey çiğden yani