2011 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

pırasa sevilmez mi cnm ben genel olarak bütün sebzeleri severim ya sebzesiz olmaz ama temizliğine çok dikkat etmek lazım yoksa sağlıklı olalım derken sağlığımızı bozarız özellikle yapraklı sebzeler ıspanak falan yani

ayy ne bileyim çevremde hiç pırasa seven olmamıştı.... haklısın canım.... ben de uzun uzun yıkarım tüm sebzeleri ıspanak gibi yıkarım yani...

ya ben yoğurudu pek sevmiyorum hazır yoğurdu zorla yiyorum ev yapımını hiç yiyemiyorum aslında benim annem yapıyo burda köy sütü satan bi yer var annem alıp yapıyoo yiyelim diye ama yiyemiyorum ben:KK50:

Ayran olarak tüketssen.:KK54:

pırasa sevilmez mi cnm ben genel olarak bütün sebzeleri severim ya sebzesiz olmaz ama temizliğine çok dikkat etmek lazım yoksa sağlıklı olalım derken sağlığımızı bozarız özellikle yapraklı sebzeler ıspanak falan yani

Bende severim tüm sebzeleri; ama pırasa yıkamak bana ölüm gibi geliyor. İster istemez yine kum gitmiyor.:KK19: Sirkeli suya basıyorum uzunca bir süre artık.

annnaaaa pırasa seven birini ilk kez görüyorum bende dünyadaki tek anormal ben miyim diyodum hehehe:))) eşimin hiç hoşuna gitmiyor pırasa ama napalım bana yararlı... böyle limonlu limonlu tam bizlik heeee:KK56:
eskiden sevmezdim...üniversideki ev arkadaşım bir kere ben yapayım ye dedi...nerdeyse parmaklarımı yiyordum..o gün bugündür pırasayı çok severim..bol limonlu ohhh misssss :KK56::KK56::KK56::nazar:
ya ben yoğurudu pek sevmiyorum hazır yoğurdu zorla yiyorum ev yapımını hiç yiyemiyorum aslında benim annem yapıyo burda köy sütü satan bi yer var annem alıp yapıyoo yiyelim diye ama yiyemiyorum ben:KK50:

canım mutlaka yoğurt ye lütfen..yemeye çalış..yemeklere katarak ye..belki öyle yiyebilirsin..yoğurt çok önemli bir mühendis olarak söylüyorum canım...:nazar::KK16:

ben pırasanın en dış bir iki kabuğunu soyuyorum valla o zman kolay temizleniyor... ama ıspanak falan çok zor saatlerce yıkıyorum yine gitmiyor kumu... senin gibi ancak sirkeli su ile çıkarabiliyorum bende...

Bende severim tüm sebzeleri; ama pırasa yıkamak bana ölüm gibi geliyor. İster istemez yine kum gitmiyor.:KK19: Sirkeli suya basıyorum uzunca bir süre artık.

canım pırasada kum olmazki...ıspanakta olur...sen karıştırdın herhalde....heheheheh...:KK9: :KK9: :KK9:

ayy ne bileyim çevremde hiç pırasa seven olmamıştı.... haklısın canım.... ben de uzun uzun yıkarım tüm sebzeleri ıspanak gibi yıkarım yani...

haklısın sevmeyende çok var ama biz eşimle severiz .pırasa değilde ıspanak zor oluyo ama sirke baya işe yarıyo

Son düzenleme:
ben pırasanın en dış bir iki kabuğunu soyuyorum valla o zman kolay temizleniyor... ama ıspanak falan çok zor saatlerce yıkıyorum yine gitmiyor kumu... senin gibi ancak sirkeli su ile çıkarabiliyorum bende...

:13::13:

Bu arada pırasa dolması yapan var mı arkadaşlar?

canım pırasada kum olmazki...ıspanakta olur...sen karıştırdın herhalde....heheheheh...:KK9: :KK9: :KK9:

:KK9::KK9::KK9:

Ay yemeklerle kafayı yedim :KK9::KK9::KK9:

taze fasulyeyi nasıl pişirirsiniz...tarif alam sizlerden...?:nazar::KK56:

Canım ilk önce soğanları biraz öldürüyorum z.yağında, sonra fasulyeleri atıyorum. Onlarda az kavrulduktan sonra, rendelnmiş domatesimi de atıyorum içine. Birde 1-2 diş sarımsak atıyorum, tuz ve suyunu ekledikten sonra kısık ateşte pişiriyorum. :KK16:

kızlar kendimi çok kötü hissediorum yaa midem bulanıyor sabahtan beri canım hiç bir şey istemiyor biri olsa da bağırıp çağırsam bu çok saçma bir ruh hali yaa...sular da kesik yemek yapamadım öyle işte sırtım da ağrıyorrr zaten huricim de beni listeye eklememiş bebek kitaplarım yanlış yere gitmiş af Allahım afff

ben fasulyeyi doğrarım üzerine domates rendelerim soğanını doğrarım salçasını ekledikten sonra yağ tuz az bi şeker eklerim 1 bardakda su ekler pişirmeye koyarım herşey çiğden yani

tugcal geçen haberlerde
trabzonda köyde yaşayan bi kadının yoğurt yapışını gösterdiler
hergün taze yapıyormuş .. canınız çekmesin
bi tencereye yada kaba 2-3 kaşıklık yoğurt koyuyor
üstüne sütü kapatıp sonra beze sarıyor (sofra bezi gibi kalın kumaş)
serin bi yere bırakıyor
4 saat sonra oluyormuş ama kadın inekten sağdığı
sütü kullanıyordu .. pastörizeden nasıl olur bilmiyom :26:

ben düdüklüde pişiriyorum 15 dk da pişiyor... biraz şeker de katıyorum tat versin acısını alsın diye...
çabuk pişiyor düdüklüde canım..en güzeli...:KK56:
:13::13:

Bu arada pırasa dolması yapan var mı arkadaşlar?

:KK9::KK9::KK9:

Ay yemeklerle kafayı yedim :KK9::KK9::KK9:

Canım ilk önce soğanları biraz öldürüyorum z.yağında, sonra fasulyeleri atıyorum. Onlarda az kavrulduktan sonra, rendelnmiş domatesimi de atıyorum içine. Birde 1-2 diş sarımsak atıyorum, tuz ve suyunu ekledikten sonra kısık ateşte pişiriyorum. :KK16:
ben sarmısak koymuyorum eşim sevmiyor...senin tarifinde süper canım...:KK56:

yoğurdu evde mayalasak sütü nerden bulucaz :26:
bizim sütçü geliyo tanıdık bi arkadaşın köylü...çok güüzel sütü...evde yapıyorum mis gibi yoğurdumu...
eskişehirdemisin canım bende kütahyadayım
çok sık gelioruz esk.e
bide tıpta prof. hikmet hassa var ona geliorum bende
hmmm duymuştum onuda...kütahyaya bizde gelir gideriz..arkadaşlar orda...gelirsen beklerim iztersn özelden işyerimi falan veririm yolun düşerse tanımak isterim...
bende pırasayı severim dolmasıda çok lezzetli oluyo beğenerek yiyorum...:KK56:

ben fasulyeyi doğrarım üzerine domates rendelerim soğanını doğrarım salçasını ekledikten sonra yağ tuz az bi şeker eklerim 1 bardakda su ekler pişirmeye koyarım herşey çiğden yani

bende öyle yapıyorum...aynı tarifi kullanıyormuşuz canım...:KK1::KK1:

Selam kuzular ben geldimmmm. midem hafifledi azcık gözüm açılınca size bakim dedim :) pırasa falan demişsiniz valla nasıl canım çekti ama pişiremiyorum yemek. olsaydı şimdi limonlu falan yerdim ohhh misssss :KK9:

X