bende şimdi netten alsaydım diyorum şekerlerimizi hem daha hesablıymış ben gittim mağazadan aldım hemde sitede aynısı varmış daha ucuza ama ne yapalım demekki kısmet buymuş daha fazla şekerimiz olurdu bende kelebekli şeker aldım kızıma inş. ağız tadıyla kullanmak dağıtmak nasip olur.
içim yanıyoorrr içiiiimmmmm :122:
yani ayda yılda bir midem yanıyo ama oda tam yanıyoo
biraz geçirir diye belki soğuk bişiler yiyorum habiree :131::120:
ama bunlar beyhudee çırpınışlarrrr.o yine bildiğini okuyorrr.
mide yanmam geçermi bilmem ama boğazım şişecek o kesinn
şurubum murubum yokkk
sadistim ben seviyorum sanırımmm böyle sızı çekmeyiii :111:
kızım oynadıkça kasıklarıma sancı yapıyor sizdede öyle oluyor mu?
bak beni kimse sallıyomu yaaa
benimkide oynayınca farklı farklı yerlere baskı yaptığı oluyor.en ilgincide bazen bi hareket ediyor vajinam acıyorr tuhafıma gidiyo.
bide hani görenler Allah kurtarsın diyolar yaaaa
ben ozaman kendimi bi garip hissediyorum.kader mahkumu gibi hissediyorum kendimi :95: tırsıyorum bu kadar kötü bişimiki bunlar böyle diyo falan oluyorummm yaniii
ayy ne güldüm yaa aynı duyguyu bende hissediyorum hatta bazen gülüyorum arkamı dönüp otobüste yer verdikleri zaman oturmak istemiyorum kendi çok komik hissediyorum birazda fazla baktıkları zaman rahatsız oluyorum bide kızıma aaa erkek gibi görünüyor dediklerinde inandıramıyorum bile kızım bir çıksada görseler kız olduğunu(aslında bende görmesem pıtışını erken diye tereddüt ederdimm)
Ohh iyi olmuş canım zaten hava soğudu tıkıldık kaldık bari iki muhabbetin belini kıralım demi aslında bide çiğdem olcaktı şimdi burda çıt çıt çıt hep yazıp hem konuşcaktım ama bende hemen sivilce yapıyo körolasıben geldiiimm
ay kızlar bugün konyada fecei bi hava var sabah kalkınca daha doğrusu öğlen eşimle bi kipaya gidelim dedik öncesinde de eşimin çarşıda bi işi vardı onu da halledelim bari dedi inanılmaz bi trafik vardı kar aniden bastırınca belediyede neye uğradığını şaşırmış bi sürü kaza vardı yolda.
hava bööle olunca komşucuğumda taşınamadı malum aslında karşı bloğa geçcek ama ev 13. kat olunca mecbur adam tutuldu onlarda gelmemiş kardan ee interntte bi gün daha kalmış oldu :))
yaa geçen gün sucu geldii suyuda bayan getirmiş bi teyzeee
oğlanmı dedi evet dedim
son ayın heralde dedi evet dedim
doğumun yakın aman dikkat et dedii evet dedimm
kadın ayak üstü benii muayene etti nerdeyse yauuuu...herkeste pek bi biliyoo
gözdecim 1 gün 1 gündürrr.ya evde pcye ortak çıkınca kötü oluyo
benim yeğende bi alıyo eline artık 2 saat 3 saatt 5 saatt allah ne verdiyse.genç kız bişide diyemiyom görüyom bissürü arkadaşıyla konuşuyoo ben pöff öfff diyip duruyom.bide akşamları bura bi kalabalık oluyo kaynatıyonuzz ben fransız kalıyorummm
bu arada yaklaşık 2 saattir burdayım ama bi kardeşim geliyo dur bişi bakcam bi eşim geliyo valla 2 saatte ancak bitirebildim geçmişi sinir oldum.
kızlarr şimdi tuğbadan msj aldım kızçesini almış kucağına 3 kilo doğmuş miniş henüz kalkmamış ayağa emizrememiş ama ikiside iyilermiş
selammm kızlarr 36+2 ... iki gündür beni yoklayan kasılmalar ve kasık sancıları var gün içinde akşama kadar defalarca gelio gidio ne zamana doğururum bennn yaklaştı mı acaba çok heyecanlıyım sizede oluyo mu bölee ...
kızlarr şimdi tuğbadan msj aldım kızçesini almış kucağına 3 kilo doğmuş miniş henüz kalkmamış ayağa emizrememiş ama ikiside iyilermiş
selammm kızlarr 36+2 ... iki gündür beni yoklayan kasılmalar ve kasık sancıları var gün içinde akşama kadar defalarca gelio gidio ne zamana doğururum bennn yaklaştı mı acaba çok heyecanlıyım sizede oluyo mu bölee ...
Tek ben de var sanmıştım. Bu bebişler kemiklerimizi kıracaklar :)) Bazen bir vuruyo göğüs kemiğine ayy nefes alamıyorum.
Kızlar doğumlarımıza çok az kaldı. Araştırmaya göre son zamanlarda dinletilen müzik ve masallar doğduktan sonra bebeğin emmesini kolaylaştırıyormuş.
Ben hergün kırmızı başlıklı kız ve Pamuk Prensesi dinletiyorum. Dinletmek isterseniz Linke tıklayın Masallar Diyarı — Sesli Çocuk Masalları » Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler
Doğduktan sonra dinleteceğim aynı müzik ve masalları bakalım işe yarayacak mı? Ayrıca kolik olan bebekleri de rahatlatıyormuş.
günaydın kızlar..
çok garip bi rüya gördüm.. allah hayırlara çıkarsın inşallahh.. nur_45 doğum yapmış gece.. gelmiş topikte yazmış.. "hastaneye gidemeden doğurdum kızlar ben" diye.. "gayet iyiyim " demiş.. hafu da bi cep numarası vermiş.. "hemen o numarayı ara ki bebeğin kaydı yapılsın yoksa elinden alırlar bebeği" diye yazmış...
garip bir rüyaydı yaa.. allah hayırlara çıkarsın inşallahh...
bizde sabaha ciktik fakaaattt kasilmalarim duzenli girmeye basladi yani 4dkda bir giriyor bunun yani sira kassigim ile belimde agri oluyorr:44:
Doğum sancısı nasıl olur, hangi durumda hastaneye gidilmelidir?
Gebelik süresi bilindiği gibi 40 haftadır. Genellikle tahmini doğum tarihi yaklaştıkça gebelerde rahimde kasılmalar tespit edilir.Gebeler bu kasılmaları karnında dikleşme ve sertleşme şeklinde hissederler. Özellikle normal seyreden gebelikte 37. haftadan sonra fetal baş pelvis kemiği girişine uyum sağlamağa başladığı andan itiberen gebe kadınlar zaman zaman rahimde kasılmalar hissetmeye başlar.
Bu kasılmalar tıpta Braxton Hicks kasılmaları adını verdiğimiz yalancı doğum ağrıları olup gebeliğin son trimesterinde daha sık görülür ve gerçek doğum ağrılarının hazırlık aşamasıdır. Gebe kadınlar bu kasılmaları bazen gerçek doğum ağrıları ile karıştırırlar. Oysa bu kasılmalar günde birkaç defa gelen, rahim ağzında çok fazla bir değişikliğe neden olmayan kasılmalar olup yaklaşık bir dakika kadar devam ettikten sonra geçer, gebeler ise bu durumu kasılma olarak hissettikleri halde ağrı duymazlar, hatta 37. haftadan sonra muayene eden doktorları tarafından bu kasılmalar manuel olarak hissedilir ve bu durum hastaya muayene sırasında izah edilir.
Eğer bu kasılmaların aralığı giderek kısalırsa, önceleri bir saatte, yarım saatte bir gelen ve yaklaşık bir dakika süren kasılmaların aralığı giderek sıklaşır ve sonunda on dakikada iki kez gelmeye başlarsa bu ağrılar doğum sancıları olarak kabul edilir. Kasılmalar giderek regüler (düzenli) bir hal alır ve üç dakikada bir gelir. Her kasılma doğum kanalı olan ve serviks adı verilen rahim ağzının giderek olgunlaşmasına, kısalmasına ve açılmasına neden olur. Servikal kanalda kısalma ve açıklık oluşmaya başladıktan sonra ve baş pelvis girimini geçmeye başlayınca gebeler giderek bu kasılmalarla birlikte ağrı da hissetmeye başlarlar. Kasılmaların şiddeti ve sıklığı artıkça baş pelvis giriminde çıkıma doğru yaklaştıkça ağrıların şiddeti ve sıklığı daha fazla artar. Eğer fetüs doğum kanalına girdiğinde, fetüse ya da gebenin doğum kanalına ait nedenlerle baş pelvis uyumsuzluğu, pelvis girimde darlık ya da pelvis girimi normal olsa da orta pelvis düzleminde veya çıkım düzleminde darlıklar gibi fetüsün doğum kanalında ilerlemesine engel teşkil edebilecek durumlar mevcutsa, doğum sancıları giderek daha fazla artar ve dayanılmaz olabilir.
Problem olmadan sancılarla birlikte doğum kanalında fetal baş seviyesi uygun bir iniş gösteren gebelerde ise doğum travayında hiçbir zaman çok aşırı bir sancı hissedilmez, ancak doğuma yakın dakikalarda sancı biraz daha yoğun hissedilir.
Doğum sancıları gebe kadınların korktuğu şekilde birden bire şiddetli bir şekilde başlamaz, günler içinde yavaş yavaş kasılmalar şeklinde başlar ve hatta regüler sancılar oturduktan sonra ağrı gebeler tarafından yavaş yavaş hissedilmeğe başlar. İlk doğum genellikte ortalama 18 saatte gerçekleştiğine göre doğum sancısı başladığında, kasılmalar arttığında, kasılmalar regüler hale geldiğinde telaşlanmadan hastaneye gitmek gerekir.
aynen canım bende senin gibiyim sanırım yerleşme ağrılarıymış artık çok az kaldı benim sata göre 1 haftam var heran herşey olabilir.canım bende aynı şekilde sürekli kendimi dinliyorum...ama gerçekten farklı yanı hem belimin ağrısı hemde kasılmalarım....karnımdaki sertleşmeler çok sıklaştı...birde vajinamdan acaip baskı var eşimi diyorum sanki çıkıvercekmiş gibiyarınıda atlatsak pazartesi olsa minişim anneannesini kapıda karşılasa ne kadar güzel olur demi buarada eğer pazartesi olursa eşimle gitcez doğuma başbaşa
Selam kızlar,
pazartesi günü sabah sezeryanla bende bebegime kavuşuyorum inşallah... çatı muayenemizi olduk
aman ne igrenç bişeymiş ya yada ben öyle yaşadım bilmiyorum... normal dogumda çok zorlancagım için
sezeryan dedi dr...
dualarınızı bekliyorum hepinizden
selam kızlar şimdi hastaneden geldik, oğlum 2500 olmuş. son hafta pek gelişememiş çünkü suyum nerdeyse bitmiş. dr. durumun çok ciddi olduğunu ve bir an önce bebeği dışarı çıkarmak gerektiğini söyledi. çok üzgünüm, son üç haftadır sancıları önlemek için ilaç alıyorum, doğumu geciktirmeye çalışıyorduk. bebek sıkıntıda olduğu için ilaca rağmen bugün gene sancım var nts'de. pazartesi bir daha kontrol var ve büyük ihtimal çarşamba falan sezeryan yapacak. normal istediğimi söyledim ama bebek için hayati risk var göze almaya değmez gene de sen bilirsin diyor.
o kadar dikkat ediyorum kendime yediğime içtiğime, kayınvalidemde 15gündür hiç biriş yaptırmıyor yatıyorum sürekli ama böyle oldu işte((
bebek küveze girebilirmiş küçük diye, ayrıca sıvıazalması bebekteki bir soruna bağlı da olabilirmiş. bunları doğmadan bilemeyiz diyor.
dua edin nolur kızlar
kızlar bende çatı muanesi oldum biraz zor oldu benim için canım acıdı yani ne yalan söylim ondan sonra pembe akıntım geldi olabilirmiş diye okudum nette ama muaneden sonra ara ara sancılarım biraz fazla olmaya başladı acaba çatı muanesi doğumu hızlandırıyormu ki bilgisi olan varsa beni aydınlatabilir mi?
ahhh ahh işte ne zaman doğuracağımızı bi bile bilsekkk
bence hazırlık kasılmalarıdır onlar rahim kendini doğuma hazırlıyor.bizdede oluyor sıklıkla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?