2011 Şubat Anneleri

sağol canım seperin de çok güzelm olmuş ellerine sağlık bir de bize diyordun ben bişey yapmıyorum diye:)

:43:kızlar neden benim sorularıma hiç cvb gelmiyor bazen gerçekten çok üzülüyorum beni arkadaş olarak görmüyorlar demekki diyorum bende bir şubat annesi adayıyım her ne kadar foruma sonradan katılmış olsamda benide arkadaş olarak görmenizi isterdim:43:

Kızlar bebek şekerlerim geldi bakın bakalım beğenecekmisiniz bende geçmişe dalayım hemen...

a805f3a9.jpg

97a9b72b.jpg

78d7d84c.jpg

Çok güzeller canım geçen hafta geldiğimde yalovadan bir yerden aynısından bir tane aldım magnet gibi kapıma süs yapayım dedim zevklerimiz aynı olmuş bende o kadar biblo içinden aydedeli olanı beğendim.Hadi bakalım minik prenses sağlıkla gelsinde sende bunları dağıtırsın inşallah sepetinde çok cici olmuş ellerine sağlık bir de kendine beceriksiz diyorsun hiç te değil...:nazar:

sağol canım seperin de çok güzelm olmuş ellerine sağlık bir de bize diyordun ben bişey yapmıyorum diye:)
Yok melocum ya bende fikir çok icraat yok sanki sepeti kendim mi ördüm parçaları bi araya getirdim sadece.Kumaşı aldım kredela aldım fistoyu aldım verdim terziye sonuçta...

:43:kızlar neden benim sorularıma hiç cvb gelmiyor bazen gerçekten çok üzülüyorum beni arkadaş olarak görmüyorlar demekki diyorum bende bir şubat annesi adayıyım her ne kadar foruma sonradan katılmış olsamda benide arkadaş olarak görmenizi isterdim:43:
Emelcim öyle deme lütfen aşkolsun biz hiç öyle sonradan katıldın diye ayrım yaparmıyız ben son mesajını gördüm aslında bişeyler yazmayıda düşündüm ama kaynana mevzuularını hiç sevmiyorum o yüzden konuya girmedim yoksa hiç öyle düşünme benim mesajıma cevap yazdığın içinde ben sana çok teşekkür ederim.Sakın üzülme bu tarz şeyler için bazen benim yazdıklarımda kaynayıp gidiyor olabiliyor böyle şeyler... Valla bilmeden kırdıysak seni kusura bakma tamam mı kardeşim.Bak burada hep kardeş gibi olduk.

Canım olur mu öyle şey şu anada herkes geçmöişi okuyordur eminim o arada da bayağa zaman geçiyor birbirimize cvp vermekte gecikiyoruz yada bazen gözden kaçıyoır sayfalar çok birikiyor çünkü çoğu zaman bende yazdıklarıma cvp yada yorum alamıyorum ya da aynı şeyyi bende yapabiliyorum birbirimizi anlamalıyız ve alınganlık yapmamalıyız

Çok güzeller canım geçen hafta geldiğimde yalovadan bir yerden aynısından bir tane aldım magnet gibi kapıma süs yapayım dedim zevklerimiz aynı olmuş bende o kadar biblo içinden aydedeli olanı beğendim.Hadi bakalım minik prenses sağlıkla gelsinde sende bunları dağıtırsın inşallah sepetinde çok cici olmuş ellerine sağlık bir de kendine beceriksiz diyorsun hiç te değil...:nazar:

Sağol Elacım bende aynısını burdada gördüm ama burdakiler işçiliğini çok uyduruk yapmışlardı kurdela filan kullanmamışlar tülüde büzüştürüvermişler bi yanına gitmiş böyle yaparmısınız dedim extra ücret istediler kurdela ve mıknatısı için.Çünkü ürünün sadece kendi mıktanısını kullanınca lavantayı arkaya koyamamışlar.Aman dedim bende sizemi kaldım internetten aldım napıyım.

Son düzenleme:
ben bu aralar çok alınganım belkide ondan belkide yazdıklarıma 2 kere 3 kere cvb gelmeyince böyle hissettim üzüldüm siz kusuruma bakmayın

Cnm dönenceyi bile dinletmen güzel. Anne karnını özlermiş bebekler doğunca. Ondan olurmuş bu kolik dedikleri. Benim arkadaşım dinletmemişti. Kolikten çektiği için bana ne gerekşiyorsa yap çok zor ağlamasına dayanamıyorum dedi. İnşallah bizim bebişlerde olmaz.
Dün tv de izledim. Fön, elektrik süpürgesi ve araba rahatlatıyormuş kolik olan bebekleri :))) Doktor çocuğunda uygulamış.

Bir de doğduktan hemen sonra anne sütü almadan çok az doğal maden suyu içen bebeklerde gaz problemi olmuyormuş. Doktor söyledi bunu da daha önce duymuştum ama zarar verir diye uygulamayacaktım. Doktor söyleyince denemeye karar verdim.

Bir de göğüs yarası olmaması için soğan ı göğüse uyguluyorlarmış. Emzirmeden hemen önce.
Cnm bunu az önce odadakilere okudum oy çokluğu ile damlatalım bişeyler diyolar ben istemiyorum nolcak bakalm
canım harika olmuş ya ellerine sağlık

ben de fen ve teknoloji 8.yılımı çalışıyorum

zümresayılırız

ayyyyy...gözde haber ver mutlaka

evet ya ne kadar çokmuşuz

dinlen artık canım...zaten erkanın ilk sorduğu soru hala çalıştırıyor muyuz seni? oluyyor

inşallah canım en kısa sürede gerçeğini de görürsün

nur çocuklarını bbüyütünce başlarsın iş hayatına

canım harika olmuş minik mertler elllerina sağlık ne çok emek vermişsin

canım bana profesör olan doktorum verdi kocaeli acıbademde çalışıyor Allahım şükür azıcık hafifletti birde günde 2 kez 20 dakika ılık suya otur dedi onu da yapıyorum

burcu brn dr düşündm de şerbet takımını yıkamak flan sorun olur diye vazgeçtim sadece lokum götüreceğim

ayyyyyyyyyyyyyyy:nazar::nazar::nazar:
ya bi bebek bu kadar mı güzel olur maşallah ya

sabah uyanır uyanmaz dsen aklımageldin acaba doğurdu muki diye

canım s üt dolunca normale döner sanırım
Cnm sağolasın :)
canım ellerine sağlık süper olmuşlarr :56:
Sağolasın cnm :)
günaydın kızlar..

çok garip bi rüya gördüm.. allah hayırlara çıkarsın inşallahh.. nur_45 doğum yapmış gece.. gelmiş topikte yazmış.. "hastaneye gidemeden doğurdum kızlar ben" diye.. "gayet iyiyim " demiş.. hafu da bi cep numarası vermiş.. "hemen o numarayı ara ki bebeğin kaydı yapılsın yoksa elinden alırlar bebeği" diye yazmış...

garip bir rüyaydı yaa.. allah hayırlara çıkarsın inşallahh...
Hayrolsun cnm, bende bol rüya görüyorum bu aralar
günaydın kızlar biz geldik dün gece benimde sancım oldu geçti ama bide karnım tekrara kabardı bi sönüyo bi kabarıyo kabarınca çok kaşınıyo off çok zor ya napıcam böyle drum karaciğerdendir dedi geçti doğru düzgün bakmadı bile sinir oldum:47::47:

canım şuan bebişini kucağına almışsındır inşallah allah analı babalı büyütsün

kızlar ellerinize sağlık çok güzel olmuşlar bayıldım çok becerikli gördüm sizleri
Cn m en azından bi test yapsaydı ya... bu arada teşekkürler :)
Müthiş olmuş, ne kadar güzel bence işi gücü bırakıp kurabiye işine gir:) Ben sipariş veririm ilk müşteri olarak :46:
Sağolasın cnm :) iki çocukla zorr gözüküyor :)
hala yataktan çıkmadım kahvaltı falanda yapmadım bi muz yedim o kadar kalkayımda bişeyler yiyim yazık kızıma...akşam eşimde çok korktu bugünn hep yatcaksın diye tembihleyip gitii bakalım...bol bol buraya takılırım bende:66:
Cnm sancıların nasıl oldu?
BURCUUUUUU döktürmüşsün yine....
Sağolasın cnm :)
bizde sabaha ciktik fakaaattt kasilmalarim duzenli girmeye basladi yani 4dkda bir giriyor bunun yani sira kassigim ile belimde agri oluyorr:44:

Doğum sancısı nasıl olur, hangi durumda hastaneye gidilmelidir?

Gebelik süresi bilindiği gibi 40 haftadır. Genellikle tahmini doğum tarihi yaklaştıkça gebelerde rahimde kasılmalar tespit edilir.Gebeler bu kasılmaları karnında dikleşme ve sertleşme şeklinde hissederler. Özellikle normal seyreden gebelikte 37. haftadan sonra fetal baş pelvis kemiği girişine uyum sağlamağa başladığı andan itiberen gebe kadınlar zaman zaman rahimde kasılmalar hissetmeye başlar.

Bu kasılmalar tıpta Braxton Hicks kasılmaları adını verdiğimiz yalancı doğum ağrıları olup gebeliğin son trimesterinde daha sık görülür ve gerçek doğum ağrılarının hazırlık aşamasıdır. Gebe kadınlar bu kasılmaları bazen gerçek doğum ağrıları ile karıştırırlar. Oysa bu kasılmalar günde birkaç defa gelen, rahim ağzında çok fazla bir değişikliğe neden olmayan kasılmalar olup yaklaşık bir dakika kadar devam ettikten sonra geçer, gebeler ise bu durumu kasılma olarak hissettikleri halde ağrı duymazlar, hatta 37. haftadan sonra muayene eden doktorları tarafından bu kasılmalar manuel olarak hissedilir ve bu durum hastaya muayene sırasında izah edilir.

Eğer bu kasılmaların aralığı giderek kısalırsa, önceleri bir saatte, yarım saatte bir gelen ve yaklaşık bir dakika süren kasılmaların aralığı giderek sıklaşır ve sonunda on dakikada iki kez gelmeye başlarsa bu ağrılar doğum sancıları olarak kabul edilir. Kasılmalar giderek regüler (düzenli) bir hal alır ve üç dakikada bir gelir. Her kasılma doğum kanalı olan ve serviks adı verilen rahim ağzının giderek olgunlaşmasına, kısalmasına ve açılmasına neden olur. Servikal kanalda kısalma ve açıklık oluşmaya başladıktan sonra ve baş pelvis girimini geçmeye başlayınca gebeler giderek bu kasılmalarla birlikte ağrı da hissetmeye başlarlar. Kasılmaların şiddeti ve sıklığı artıkça baş pelvis giriminde çıkıma doğru yaklaştıkça ağrıların şiddeti ve sıklığı daha fazla artar. Eğer fetüs doğum kanalına girdiğinde, fetüse ya da gebenin doğum kanalına ait nedenlerle baş pelvis uyumsuzluğu, pelvis girimde darlık ya da pelvis girimi normal olsa da orta pelvis düzleminde veya çıkım düzleminde darlıklar gibi fetüsün doğum kanalında ilerlemesine engel teşkil edebilecek durumlar mevcutsa, doğum sancıları giderek daha fazla artar ve dayanılmaz olabilir.

Problem olmadan sancılarla birlikte doğum kanalında fetal baş seviyesi uygun bir iniş gösteren gebelerde ise doğum travayında hiçbir zaman çok aşırı bir sancı hissedilmez, ancak doğuma yakın dakikalarda sancı biraz daha yoğun hissedilir.

Doğum sancıları gebe kadınların korktuğu şekilde birden bire şiddetli bir şekilde başlamaz, günler içinde yavaş yavaş kasılmalar şeklinde başlar ve hatta regüler sancılar oturduktan sonra ağrı gebeler tarafından yavaş yavaş hissedilmeğe başlar. İlk doğum genellikte ortalama 18 saatte gerçekleştiğine göre doğum sancısı başladığında, kasılmalar arttığında, kasılmalar regüler hale geldiğinde telaşlanmadan hastaneye gitmek gerekir.
Hadi hayırlısı cnm güzel haberlerini bekliyoruz
canım bende aynı şekilde sürekli kendimi dinliyorum...ama gerçekten farklı yanı hem belimin ağrısı hemde kasılmalarım....karnımdaki sertleşmeler çok sıklaştı...birde vajinamdan acaip baskı var eşimi diyorum sanki çıkıvercekmiş gibi:9:yarınıda atlatsak pazartesi olsa minişim anneannesini kapıda karşılasa ne kadar güzel olur demi:69:buarada eğer pazartesi olursa eşimle gitcez doğuma başbaşa:16:
İnş salıyı bekler o zaman cnm
herkese günaydınnnnn :71:

burcuu kurabiyelerin tek kelimeyle harika.eline sağlık :46:

sürmeli hadi bugün doğurursun inşallah :49:

ya ben de gece zorlananlardanım kızlar.bi tarafımdan öbür tarafıma dönmek dakikalar alıyo yaa :37: bacaklarımın arasında yastık.bi de tuvalete gitma derdi.. zaten kocaman oldum iyice :27: Allah hepimizin sonunu hayır etsin..

bugün kontrolümüz var 3buçukta.inş ii haberlerle dönerim.en son 15 gün önce gitmiştik.ozamandan beri neler değişmiş görelim bakalım :86:

hepinize iyi günler annecikler :16:
Hadi bakalım güzel haberlerle dön inş.
Selam kızlar,

pazartesi günü sabah sezeryanla bende bebegime kavuşuyorum inşallah... çatı muayenemizi olduk

aman ne igrenç bişeymiş ya yada ben öyle yaşadım bilmiyorum... normal dogumda çok zorlancagım için

sezeryan dedi dr...

dualarınızı bekliyorum hepinizden
Cnm bebiş içinde senin içinde en hayırlısı hangisi ise o olsun inş.
selam kızlar şimdi hastaneden geldik, oğlum 2500 olmuş. son hafta pek gelişememiş çünkü suyum nerdeyse bitmiş. dr. durumun çok ciddi olduğunu ve bir an önce bebeği dışarı çıkarmak gerektiğini söyledi. çok üzgünüm, son üç haftadır sancıları önlemek için ilaç alıyorum, doğumu geciktirmeye çalışıyorduk. bebek sıkıntıda olduğu için ilaca rağmen bugün gene sancım var nts'de. pazartesi bir daha kontrol var ve büyük ihtimal çarşamba falan sezeryan yapacak. normal istediğimi söyledim ama bebek için hayati risk var göze almaya değmez gene de sen bilirsin diyor.
o kadar dikkat ediyorum kendime yediğime içtiğime, kayınvalidemde 15gündür hiç biriş yaptırmıyor yatıyorum sürekli ama böyle oldu işte:(((
bebek küveze girebilirmiş küçük diye, ayrıca sıvıazalması bebekteki bir soruna bağlı da olabilirmiş. bunları doğmadan bilemeyiz diyor.
dua edin nolur kızlar
Cnm Allah yardımcın olsun inş., başka bir dr a daha gözüksen, belki yeterli dicek bi iki hafta daha...
Kızlar bebek şekerlerim geldi bakın bakalım beğenecekmisiniz bende geçmişe dalayım hemen...

a805f3a9.jpg

97a9b72b.jpg

78d7d84c.jpg

Kızlar bu arada söylemeyi unuttum sepet benim eserim o nasıl durmuş:)

Wayy şekerlerde sepette çok güzel cnm, aydedeli görmemiştim ama çok beğendim şimdi

Sağol Elacım bende aynısını burdada gördüm ama burdakiler işçiliğini çok uyduruk yapmışlardı kurdela filan kullanmamışlar tülüde büzüştürüvermişler bi yanına gitmiş böyle yaparmısınız dedim extra ücret istediler kurdela ve mıknatısı için.Çünkü ürünün sadece kendi mıktanısını kullanınca lavantayı arkaya koyamamışlar.Aman dedim bende sizemi kaldım internetten aldım napıyım.
EVET aynen öyleydi ben süssüz halini aldım zaten çok iyi yapmışsın sen.Çok güzelller canım.
Bu arada ben çağlayanı aradsım bugün daha doğum yapmamış temizlik varmış evinde bir kaç gündür...

ben bu aralar çok alınganım belkide ondan belkide yazdıklarıma 2 kere 3 kere cvb gelmeyince böyle hissettim üzüldüm siz kusuruma bakmayın

Üzme kendini canım olur öyle.

ühüüü niye kimse bana cevap yazmıyooo.:14:

aaa pardon ben bişi sormadım dimiiiii :37:

emelciimm canımmmm öyle çok mesaj arada kaynıyokii bak iki gündür bu kızlar varya beni hiiiçç sallamıyolarrr :52: vallahaaa ben işte ortada konuşup konuşup gidiyom :35: bazen öyle çok konuşuyoki bunlar kim kime ne dedi nerde dedi niye dedi valla takip bile edemiyorum :37:

ben bu konuda bilgi sahibi değilim daha çatı muayenesi bilem olmadım zaten.artıkın doğumdamı bakacak napacaksaaa benim dokturummm:49: ama tabi muayene esnasında biraz müdahale oluyor oraya nede olsa kıurcalıyor biraz :37: biraz kanama falan olabilir heralde.ama çoksa mutlaka haber ver derim benn

bu arada ay dedeler çookkk ciciiiiii..sepet desen konuşuyoooo eline sağlıkk

valla inşallah bişi çıkmazda şu 4d ultrasonda görürürüm oğlumu yoksa çocuğumun bi tarafında 4d ultrason resmiyle doğacak bişi diill :37:

alalım fotoları koyarım tabee artis oğlumun artis fotolarını :27:

ayyyhhh midem yanıyooooo

Cnm yok öyle bişi ya, neden olsun, üzülmüşsün boşuna..
Çatı muayenesinden sonra pembe akıntı normal, zaten drun da hatırlatması lazım bunu, korkma yani, haftanı bilmiyorum ama ara ara önce düzenli gelip sonrasından kendiliğinden geçen kasılma bendede var, doğuma yaklaştık artık

kızlar benim sancılarım daha çok olmaya başladı ama düzensizz galiba düzene girsede kızım gelsee rahatsız oluyorum sancıdan kayınvalidemde acık yüzüm ekşise sancınmı var diyip beni strese sokuyor benim iyiliğim için söylüyor ama stres işte

kızlar bende çatı muanesi oldum biraz zor oldu benim için canım acıdı yani ne yalan söylim ondan sonra pembe akıntım geldi olabilirmiş diye okudum nette ama muaneden sonra ara ara sancılarım biraz fazla olmaya başladı acaba çatı muanesi doğumu hızlandırıyormu ki bilgisi olan varsa beni aydınlatabilir mi?

Son düzenleme:
cvblarınız ve ilginiz için teşekkürler valla ben ewdekilerden çok sizin yazdıklarınızı okuduğum sizinle vakit geçirdiğim için cvb gelmeyince görünmüyormuşum gibi üzülmüştüm ama benimle ilgilendinizz valla sevindik kızımlaa teşekkür ederiz hepinize ayrı ayrı

Kızlar ben çıkıyorummmm, attaya, dr'a , alışverişe fln vs... takılcaz öyle,belki eyvah eyvah2 ye girebiliriz eşimle bi bakalm bakalm, akşamda geç geliriz muhtemelen giremeyebilirim saat şimdiden 4 olmuş çünkü, öpüldünüz ben kaçaaaaaaaaaaaar:71:

bende şimdi netten alsaydım diyorum şekerlerimizi hem daha hesablıymış ben gittim mağazadan aldım hemde sitede aynısı varmış daha ucuza ama ne yapalım demekki kısmet buymuş daha fazla şekerimiz olurdu bende kelebekli şeker aldım kızıma inş. ağız tadıyla kullanmak dağıtmak nasip olur.

içim yanıyoorrr içiiiimmmmm :122:

yani ayda yılda bir midem yanıyo ama oda tam yanıyoo

biraz geçirir diye belki soğuk bişiler yiyorum habiree :131::120:

ama bunlar beyhudee çırpınışlarrrr.o yine bildiğini okuyorrr.

mide yanmam geçermi bilmem ama boğazım şişecek o kesinn :37:

şurubum murubum yokkk :63:

sadistim ben seviyorum sanırımmm böyle sızı çekmeyiii :111:

içim yanıyoorrr içiiiimmmmm :122:

yani ayda yılda bir midem yanıyo ama oda tam yanıyoo

biraz geçirir diye belki soğuk bişiler yiyorum habiree :131::120:

ama bunlar beyhudee çırpınışlarrrr.o yine bildiğini okuyorrr.

mide yanmam geçermi bilmem ama boğazım şişecek o kesinn :37:

şurubum murubum yokkk :63:

sadistim ben seviyorum sanırımmm böyle sızı çekmeyiii :111:

benimde midem yanmma oluyordu ama şimdi geçti yere eğilmek bile istemiyordum biraz ılık süt içi iyi gelebilir bende daha hiç ağrı kesici bile kullanmadım çok çok geömiş olsun bebişinin saçları çıkıyordur ne kadar doğrı bilmiyorum ama öyle diyor büyükler.

bak beni kimse sallıyomu yaaa :64:

benimkide oynayınca farklı farklı yerlere baskı yaptığı oluyor.en ilgincide bazen bi hareket ediyor vajinam acıyorr tuhafıma gidiyo.

bide hani görenler Allah kurtarsın diyolar yaaaa

ben ozaman kendimi bi garip hissediyorum.kader mahkumu gibi hissediyorum kendimi :95: tırsıyorum bu kadar kötü bişimiki bunlar böyle diyo falan oluyorummm yaniii

Back