2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

selam kızlar
hepinizin geçmiş bayramı kutlu olsun.
biz bayramda hiç durmadık
her gittiğimiz evde avizelere ve düğmelere saldırıyoruz:)
sizlerin bayramı nasıl geçti?
kızlar geçen hafta bizde bir hastalık atlattık.hastalık değil aslında
yediği bişey dokunmuş,istifra etti.
yakın zamanda da Allah nasip ederse de tatile gideceğiz kızlar.yollarda biraz rezillik çekeceğiz de
inşallah oğlum mutlu olur faydasını görürüz.sizler tatile gittiniz mi?
neler yapıyor ufaklıklar?
kızlar birde çiğ sütün tadı nasıl olur bilen varmı?
yada görüntüsünden nasıl anlaşılır?
geçen hazır bir süt aldık kendimize.oğlum için şişedeki günlük sütleri tercih ediyorum normalde.
bu uht sütlerinden sürekli aldığım bir marka.sütü bardağa boşalttım.sapsarıydı?
normalde süt beyaz olur.salep koymuş gibiydi.tadıda farklıydı.hatta aynı markadan 3 tane aldık 3 üde aynıydı.

dirimcim senin de geçmiş bayramın kutlu olsun. bizde sizin gibi bayramda hiç durduğumuz erde durmadık ne yazık ki, gittiğimiz yerlerde oturmamızla kalkmamız bir oldu, daha sabahtan başladık mızmızlanmaya. Bayram sendromu yaşadık yani ilk gün, 2. gün denizi darıcayaa götürdük hayvanat bahçesine çıldırdı resmen '' meeeeeee Meeeeee '' diye diye dolandı :KK16: denizin koşup oynıyacağı yer oldumu sıkıntı yok ama oturmaya gör, darıca dönüşü izmitte yemek yiyelim dedik Allahım delirtti beni resmen, biz hala çiğneyip yutamadığımız için eline ve versem ısırıp tükürüyor üstü başı batıyor hiç rahat edemiyorum yani. O yüzden tatile gitmeye cesaret edemedim açıkcası.

süt olayına gelince bence anormal bi durum var, çünkü dedin gibi süt beyaz oluyo demekki o parti üretimde bi sıkıntı oldu. Kullanmasaydın keşke ne olur ne olmaz..

dirimcim senin de geçmiş bayramın kutlu olsun. bizde sizin gibi bayramda hiç durduğumuz erde durmadık ne yazık ki, gittiğimiz yerlerde oturmamızla kalkmamız bir oldu, daha sabahtan başladık mızmızlanmaya. Bayram sendromu yaşadık yani ilk gün, 2. gün denizi darıcayaa götürdük hayvanat bahçesine çıldırdı resmen '' meeeeeee Meeeeee '' diye diye dolandı :KK16: denizin koşup oynıyacağı yer oldumu sıkıntı yok ama oturmaya gör, darıca dönüşü izmitte yemek yiyelim dedik Allahım delirtti beni resmen, biz hala çiğneyip yutamadığımız için eline ve versem ısırıp tükürüyor üstü başı batıyor hiç rahat edemiyorum yani. O yüzden tatile gitmeye cesaret edemedim açıkcası.

süt olayına gelince bence anormal bi durum var, çünkü dedin gibi süt beyaz oluyo demekki o parti üretimde bi sıkıntı oldu. Kullanmasaydın keşke ne olur ne olmaz..

uht süt oğluma kullanmıyorum zaten de.
ama ben dayanamadım içtim :KK17:

aynen canım ya benim oğlanda hiç durmuyor.
hele şu avize hastalığı artık beni deli ediyor.tepeme çıkıyor değmek için.
tatile gitmeyi ben nasıl cesaret ettim anlamıyorum hele birde az bir zaman kaldı.
ayrıca bizimki arabada da durmuyor.oto koltuğunda 15-20 dakika durup,ağlamaya başlıyor kucağıma alıyorum.
tepeme çıkmaya çalışıyor, sonra ağlayarak kendini atıyor.meme istiyor.her yere memede gidiyoruz.görsen bide bayramda da mahvetti beni.
araba dolu zaten, bizimki üstüme başıma saldırıyor meme diye.susturmak unutturmak mümkün değil.
şimdi 7 saatlik yola nasıl çıkıcaz bilmiyorum.yoldan korkuyorum.otelde idare ederim gibi geliyor hasta olmadığı müddetçe
sırf çocuk için gitmeyi düşünüyorum bende canım ya.rezilliğini çekecek olanda benim yani.
birde yemekleri güzel ve temiz olursa otelin, en azından çeşit çok çocuğun damak tadını da anlamış olurum
diye hayal kuruyorum :KK31:
sen geçen sene gitmiştin heralde değil mi?büyüdükçe tatil daha zor oluyor bence
bizimde aynı dışarı çıkınca rahatlıyor çocuk,evde kendi bunalıyor bizide bunaltıyor.

uht süt oğluma kullanmıyorum zaten de.
ama ben dayanamadım içtim :KK17:

aynen canım ya benim oğlanda hiç durmuyor.
hele şu avize hastalığı artık beni deli ediyor.tepeme çıkıyor değmek için.
tatile gitmeyi ben nasıl cesaret ettim anlamıyorum hele birde az bir zaman kaldı.
ayrıca bizimki arabada da durmuyor.oto koltuğunda 15-20 dakika durup,ağlamaya başlıyor kucağıma alıyorum.
tepeme çıkmaya çalışıyor, sonra ağlayarak kendini atıyor.meme istiyor.her yere memede gidiyoruz.görsen bide bayramda da mahvetti beni.
araba dolu zaten, bizimki üstüme başıma saldırıyor meme diye.susturmak unutturmak mümkün değil.
şimdi 7 saatlik yola nasıl çıkıcaz bilmiyorum.yoldan korkuyorum.otelde idare ederim gibi geliyor hasta olmadığı müddetçe
sırf çocuk için gitmeyi düşünüyorum bende canım ya.rezilliğini çekecek olanda benim yani.
birde yemekleri güzel ve temiz olursa otelin, en azından çeşit çok çocuğun damak tadını da anlamış olurum
diye hayal kuruyorum :KK31:
sen geçen sene gitmiştin heralde değil mi?büyüdükçe tatil daha zor oluyor bence
bizimde aynı dışarı çıkınca rahatlıyor çocuk,evde kendi bunalıyor bizide bunaltıyor.

dirim tatile gitmeyi düşünüyorsan kesinlikle git derim. biz yeni geldik alanyadaydık. beklediğimden çok daha güzel bi tatil oldu. kızım denizden havuzdan çıkmadı. benimki emerek uyuduğu için plajda falan bi kaç kere emzirdim:) yanıma ince bi tülbent almıştım zaten bikinili olunca onunla göğsümü kapatarak emzirdim:))geçen sene de gitmiştik ama pek bişey anlayamamıştım bu sefer ailecek girdik denize, havuza beraber yüzdük bol bol:) tek sorun orda iştahı çok azaldı. doğru düzgün bişey yemedi. karpuz çorba falan yedi. bi de makarna:) animasyonlarda çok eğlendi dans etti, arkadaşlar buldu kendisine :)) biz şimdiden seneye tatil planları yapmaya başladık:))

dirim tatile gitmeyi düşünüyorsan kesinlikle git derim. biz yeni geldik alanyadaydık. beklediğimden çok daha güzel bi tatil oldu. kızım denizden havuzdan çıkmadı. benimki emerek uyuduğu için plajda falan bi kaç kere emzirdim:) yanıma ince bi tülbent almıştım zaten bikinili olunca onunla göğsümü kapatarak emzirdim:))geçen sene de gitmiştik ama pek bişey anlayamamıştım bu sefer ailecek girdik denize, havuza beraber yüzdük bol bol:) tek sorun orda iştahı çok azaldı. doğru düzgün bişey yemedi. karpuz çorba falan yedi. bi de makarna:) animasyonlarda çok eğlendi dans etti, arkadaşlar buldu kendisine :)) biz şimdiden seneye tatil planları yapmaya başladık:))

canım havuzda sıkıntı olmadı mı?
mikrop kapar diye ben havuza sokmayı düşünmüyordum.
canım birde kolluk mu aldın yoksa simit mi?
ya birde havuza bezsiz girince bişey demediler mi?ben biraz çekiniyorum.daha bizimkiler bezli ya
bende kemik gelişimi için çok istiyorum.inşallah bizimkide çok güzel geçer
otele mi gittin canım?

canım havuzda sıkıntı olmadı mı?
mikrop kapar diye ben havuza sokmayı düşünmüyordum.
canım birde kolluk mu aldın yoksa simit mi?
ya birde havuza bezsiz girince bişey demediler mi?ben biraz çekiniyorum.daha bizimkiler bezli ya
bende kemik gelişimi için çok istiyorum.inşallah bizimkide çok güzel geçer
otele mi gittin canım?

ben de havuza girmesini istemiyodum ama gidince bu pek mümkün olmadı. daha çok denize girdik ama havuza da hatta çocuk havuzunu beğenmedi bizimle beraber yüzdü. huggies mayo bezlerden kullandım çok rahat oldu. kolluk aldık ama sıkıldı ağladı. bi de küçük bot almış eşim onu çok sevdi. simit almadık daha çok bizim kucağımızdaydı. otele gittik benim kızımın uyku problemi olduğu halde çok rahat bi tatil geçirdim. bikaç bebek gördüm kızımla yaşıt hep uyuyolardı onlar daha rahat etmişlerdir eminim:)) güneş kremi olarak da capportone 50+ kullandım çocuklar için olandan. benim bembeyaz kızım baya bronzlaştı. biraz isilik oldu ama güneş cildine çok zarar vermedi bu kremi tavsiye ederim

ben de havuza girmesini istemiyodum ama gidince bu pek mümkün olmadı. daha çok denize girdik ama havuza da hatta çocuk havuzunu beğenmedi bizimle beraber yüzdü. huggies mayo bezlerden kullandım çok rahat oldu. kolluk aldık ama sıkıldı ağladı. bi de küçük bot almış eşim onu çok sevdi. simit almadık daha çok bizim kucağımızdaydı. otele gittik benim kızımın uyku problemi olduğu halde çok rahat bi tatil geçirdim. bikaç bebek gördüm kızımla yaşıt hep uyuyolardı onlar daha rahat etmişlerdir eminim:)) güneş kremi olarak da capportone 50+ kullandım çocuklar için olandan. benim bembeyaz kızım baya bronzlaştı. biraz isilik oldu ama güneş cildine çok zarar vermedi bu kremi tavsiye ederim

canım yazdığın iyi oldu huggies mayo bezleri anladığım kadarıyla denize girerken çıkarmıyorsun değil mi?mayonun içine mi giyiyor.
birde suya girince ağırlaşmıyor mu?yeni çıkmış heralde.bilgi verirsen sevinirim.bizde gitmeden alalım.

bizimkide beyaz.cildi hassas.bende yoldan çekiniyorum.hiç okadar uzak bir yere arabayla gitmedik.
ayrıca bizimkinin de uyku problemi var.sürekli meme diye ağlıyor.nerden emziğe alıştımadıysam kızıyorum kendime.
hala sık sık da uyanıyor :KK53:

canım yazdığın iyi oldu huggies mayo bezleri anladığım kadarıyla denize girerken çıkarmıyorsun değil mi?mayonun içine mi giyiyor.
birde suya girince ağırlaşmıyor mu?yeni çıkmış heralde.bilgi verirsen sevinirim.bizde gitmeden alalım.

bizimkide beyaz.cildi hassas.bende yoldan çekiniyorum.hiç okadar uzak bir yere arabayla gitmedik.
ayrıca bizimkinin de uyku problemi var.sürekli meme diye ağlıyor.nerden emziğe alıştımadıysam kızıyorum kendime.
hala sık sık da uyanıyor :KK53:

ben denizde de havuzda da kullandım. bikaç kere denizde çıkardım ama içim rahat etmedi kısa süreli çıplak kaldı. mayo giydirmene gerek yok bence sadece bezle durdu kızım. çok güzel bikiniler vardı içim gitti ama seneye alırım artık şimdi gerek yoktu bence. bu bezler normal bez gibi ağırlaşmıyor çoğu bebekte de gördüm tavsiye ederim. sadece beden konusunda ben medium almıştım biraz sıktı. aslında kızımın kilosu normal ama üstünde yazan kiloya göre almıştım bacaklardan sıktı biraz. keşke large alsaymışım dedim. ben primada 4+ kullanıyorum ona göre düşünebilirsin.

bizim yol kısaydı o yüzden çok sorun olmadı. ama kurban bayramında uzun yola gideceğiz ben de ondan korkuyorum. bu meme sıkıntısı ne olacak bilmiyorum artık bikaç aya kadar bıraktırmayı düşünüyorum ben ama nasıl uyuyacak emmeden onu bilmiyorum. benim kızım emzik emiyodu aslında 1 yaşına kadar emdi. gece bi kere emiyosa bi kere emzik veriyodum uyumadan emzikle uyutuyordum sonra kendiliğinden bıraktı onu. yeni emziği de ben oldum:) çok sıkıntılı bi durum. 1 hafta sonra işe başlıcam o yüzden bi süre daha devam etcem emzirmeye zaten ayrı kalmanın sıkıntısını yaşayacağız:KK43: biraz alıştıktan sonrada ayırmayı düşünüyorum ama baya zor olacağını şimdiden görebiliyorum. benim kızım tam bir meme bağımlısı :KK43:( gece de çok kalkıyor hala. memededn ayırınca uzun uyur diyorlar ama bakalım görcez. bir de sen inek sütü veriyormusun? benim kızım bi yudum alıp bırakıyor. hiç sevmiyor. peynir ve yoğurt da yemiyor. süte alışması gerekiyor sanırım bırakabilmesi için. ama bu sefer de biberon ve süt bağımlısı olmasını istemiyorum.kafam çoook karışık bu konuda. sen ne zaman ve nasıl bıraktırmayı düşünüyosun?

ben denizde de havuzda da kullandım. bikaç kere denizde çıkardım ama içim rahat etmedi kısa süreli çıplak kaldı. mayo giydirmene gerek yok bence sadece bezle durdu kızım. çok güzel bikiniler vardı içim gitti ama seneye alırım artık şimdi gerek yoktu bence. bu bezler normal bez gibi ağırlaşmıyor çoğu bebekte de gördüm tavsiye ederim. sadece beden konusunda ben medium almıştım biraz sıktı. aslında kızımın kilosu normal ama üstünde yazan kiloya göre almıştım bacaklardan sıktı biraz. keşke large alsaymışım dedim. ben primada 4+ kullanıyorum ona göre düşünebilirsin.

bizim yol kısaydı o yüzden çok sorun olmadı. ama kurban bayramında uzun yola gideceğiz ben de ondan korkuyorum. bu meme sıkıntısı ne olacak bilmiyorum artık bikaç aya kadar bıraktırmayı düşünüyorum ben ama nasıl uyuyacak emmeden onu bilmiyorum. benim kızım emzik emiyodu aslında 1 yaşına kadar emdi. gece bi kere emiyosa bi kere emzik veriyodum uyumadan emzikle uyutuyordum sonra kendiliğinden bıraktı onu. yeni emziği de ben oldum:) çok sıkıntılı bi durum. 1 hafta sonra işe başlıcam o yüzden bi süre daha devam etcem emzirmeye zaten ayrı kalmanın sıkıntısını yaşayacağız:KK43: biraz alıştıktan sonrada ayırmayı düşünüyorum ama baya zor olacağını şimdiden görebiliyorum. benim kızım tam bir meme bağımlısı :KK43:( gece de çok kalkıyor hala. memededn ayırınca uzun uyur diyorlar ama bakalım görcez. bir de sen inek sütü veriyormusun? benim kızım bi yudum alıp bırakıyor. hiç sevmiyor. peynir ve yoğurt da yemiyor. süte alışması gerekiyor sanırım bırakabilmesi için. ama bu sefer de biberon ve süt bağımlısı olmasını istemiyorum.kafam çoook karışık bu konuda. sen ne zaman ve nasıl bıraktırmayı düşünüyosun?
canım ben 2 yaşına kadar dayanmayı düşünüyorum.
yazdıklarının aynılarını yaşıyorum.gece çok sık uyanıyor.memede uyumak istiyor.hatta arabayla yaptığımız kısa mesafeli yolculuklarda bile memede gidiyoruz.arabaya biner binmez meme diyor.yengem salça sürmüştü.
ben dayanamam diye düşünüyorum.memede okadar huzurlu ki.onu öyle gördükçe içim gidiyor.
arkadaşım da gece uyandıkça meme yerine su içiriyordu.su içirdikçe gece uyanmaları azalmış.
biz 1 yaşından beri inek sütü içiyoruz.ama bardakta veriyorum yatmadan önce.biberonu sevmiyor.ilk olarak kaşıkla vermeye başladım.normalde çok iştahsız bir çocuk.bu sıcaklarda özellikle susadığı zamanlar süt veriyorum.o şekilde alıştırdım.soğuk soğuk veriyorum.

canım sen HUGGIES LITTLE SWIMMERS MAYO BEBEK BEZ
deki huggies little swimmmers dan mı aldın?bunlar renkli.hatta deniz simidi gibi cinsleri.kalın duruyor.
haftasonu baktık.migrosta buldum ama bunlar gibi değildi.görünüş olarak normal bezlerden bir farkı yoktu.
acaba ıslanınca mı renkli oluyor?bizde medium almayı düşünüyorduk.large olan 14+ yazdığı için büyük gelirse içeri su girer diye düşünüyorum.

dirimcim tatilde biz de little swimmers bebek bezinden kullandık.gerçekten çok başarılı bir ürün.ne su çekip şişiyor ne de dışarıya sızdırıyor.çok kullanışlı.ben medium aldım,oğlum 11,5 kg'du,tam oldu.sadece bununla yüzdürmedim ben,uv filtreli sörfçü mayolarından aldım.hem üstüne tişört gibi giydiriyorsun,hem de altına şort gibi.böylece daha az göneş koruyucusu sürmüş oldum.güneş koruyucu olarak organik bir ürün kullandım ben.markası truk.. oğlumu denizde yüzdürmek için de üstü tenteli bir bebek botu almıştım.ayaklarının olduğu yerlerde boşluklar var,oradan ayaklarını aşağı sarkıtarak içine biniyor.güvenli bir ürün ve çocuk içinde sıkılmadan suyla oynuyor.jok..'den almıştım,fiyatı da çok ucuzdu.aşağıya resmini ekledim,umarım görünür.
$00123_KR.gif

şimdiden iyi tatiller canım.

ayrıca Zafer Bayramımız Kutlu Olsun En Büyük TÜRKİYE

kızlarrrr neredesinizz ? Niye kimse gelmiyor buralara.............

Hadi bana bir akıl verin yardım edin yahuu. Deniz hala çiğnemiyor, yutmuyor.:KK43::KK43: Ne yaptıysam ne kadar uğraştıysam alıştıramadım. Kahvaltısını halaa karışım yiyor, çorbanın içinde ekmek biraz ezilmemiş olsun öğürüyor,. Taneli şeyler mümkün değil yemiyor. Bırakın eline alıp bi köfte bi ekmek yemeği daha çubuk kreker yemişliği yok. Isırıp tükürüyor. Bunun üstesinden nasıl gelirim bilemiyorum ama bu durum sinirlerimi çok yıprattı. Sofrada ne varsa önüne minik minik yapıp veriyorum 1 tane bile almıyor ağzına.

Delirmek üzereyim artıkkkk:KK14: :KK43: :KK5:

kızlarrrr neredesinizz ? Niye kimse gelmiyor buralara.............

Hadi bana bir akıl verin yardım edin yahuu. Deniz hala çiğnemiyor, yutmuyor.:KK43::KK43: Ne yaptıysam ne kadar uğraştıysam alıştıramadım. Kahvaltısını halaa karışım yiyor, çorbanın içinde ekmek biraz ezilmemiş olsun öğürüyor,. Taneli şeyler mümkün değil yemiyor. Bırakın eline alıp bi köfte bi ekmek yemeği daha çubuk kreker yemişliği yok. Isırıp tükürüyor. Bunun üstesinden nasıl gelirim bilemiyorum ama bu durum sinirlerimi çok yıprattı. Sofrada ne varsa önüne minik minik yapıp veriyorum 1 tane bile almıyor ağzına.

Delirmek üzereyim artıkkkk:KK14: :KK43: :KK5:

benim oğlumda dişlerini çok kullanmıyor malesef.ama nadirde olsa minik minik yaptığım zeytinleri,domatesi,kaşar peynirini,bazen ekmeği kemiriyor.aslında bunları dişlerini kullanmadan yutuyor.birde bende çorbalarını hala çatalla eziyorum.
canım denizin çok sevdiği bişey yok mu hiç?
mesela ben alıştırayım diye çubuk kraker vermiştim.şimdi çubuk krakerin yüzüne bakmıyor.
abur cubur vermiyorum ama geçen elimde cips vardı.iki defadır beni yakalıyor.
küçük bi tane vermek zorunda kaldım ağlamasın diye.ikinci için üstüme atladı nerdeyse.
özetle önüne koyduğun peynir,ekmek yada zeytin,makarna neyse onu cezbetmiyor belki.
bir tane eline cips felan versen onuda mı tükürür?yada çorbalarına birer ikişer ekmek dilimi doğrayıp az az vereceksin.
birde şimdi alıştığı için bu şekilde onada zor gelir.alıştırmasıda zor olur.
yani bizimkide genelde ağzına verdiklerimi tükürüyor
ama normalde kaşarı felan yer.sevdiği için.ama kuruyemiş versem ağzında bekletip.yere püskürtüyor.
çorbasındaki pütürden ziyade eline hayır diyemeyeceği şeyler vermeyi dene bence.
hoş daha öncede söylemiştim sanırım kelin merhemi olsa başına sürer.bizde çok parlak değiliz.ama bizimki
iştahsızlıktan yapıyor.
birde geçen ne denedim.bizimki makarna yemiyor.sevmiyor ağzından atıyor.nekadar uğraştıysam olmadı.bu sefer bize yaptığım gibi denedim.yani nane-salça yaktım tavada.makarnanın üstüne döktüm.önce elimle tavanın dibini sıyırıp yalamasını sağladım.
bide bizimki çok önyargılı.o yüzden önce nane-salça tadını aldı.sevdi bir daha geldi.bu sefer azcık makarnada ekledim.onuda yedi.arkasından şu yüzük makarnalar varya onları lüp lüp yemeye başladı.önce bir tane verdim.sonra kaşığa iki tane koydum,üç tane derken.10-11 taneden sonra ağzından atmaya başladı:))))bu kadar yani,bir sonraki denememde hiç yemedi:)))yani şu iştah problemimiz bir olmasa yapacağımı biliyorumda,
çocuk engelliyor benide:)
dirimcim tatilde biz de little swimmers bebek bezinden kullandık.gerçekten çok başarılı bir ürün.ne su çekip şişiyor ne de dışarıya sızdırıyor.çok kullanışlı.ben medium aldım,oğlum 11,5 kg'du,tam oldu.sadece bununla yüzdürmedim ben,uv filtreli sörfçü mayolarından aldım.hem üstüne tişört gibi giydiriyorsun,hem de altına şort gibi.böylece daha az göneş koruyucusu sürmüş oldum.güneş koruyucu olarak organik bir ürün kullandım ben.markası truk.. oğlumu denizde yüzdürmek için de üstü tenteli bir bebek botu almıştım.ayaklarının olduğu yerlerde boşluklar var,oradan ayaklarını aşağı sarkıtarak içine biniyor.güvenli bir ürün ve çocuk içinde sıkılmadan suyla oynuyor.jok..'den almıştım,fiyatı da çok ucuzdu.aşağıya resmini ekledim,umarım görünür.
Eki Görüntüle 499304

şimdiden iyi tatiller canım.

ayrıca Zafer Bayramımız Kutlu Olsun En Büyük TÜRKİYE
canım teşekkür ederiz.gittik geldik ama aldğımız simitle, deniz botuna elini bile sürmedi.
korktu sıpa.sizinki çok güzelmiş.hatta bende aynısını gördüm tatilde ama bizimki tövbe ona hiç binmezdi:)
beze gelirsek bizimkide medium iyi oldu.aslında arkadan dar gibi görünüyor ama sıkıntı olmadı.
bizde çok memnun kaldık.canım güneş kremini geç gördüm.heryerde satılmıyor sanırım doğru mu?
bizde eczaneden capportone 50 fakt.aldık.sıkıntı olmadı.sık sürdüm.

Son düzenleme:
yok dirim'cim inan cips ten tut krekere bisküviye kadar herşey verdim ama ıı-ıhhh . En sevdiği şey zeytin onuda elinde saatlerce dolaştırıyor ısırıp çıkarıyor ağzından o parçayı. Nasıl baş edicem bu durumla bilmiyorum, çevremde bi kaç kişi daha var onların çocuklarıda böyleymiş zamanında 3-4 yaşa kadar devam eden bile olmuş. :KK43::KK43::KK43:

yok dirim'cim inan cips ten tut krekere bisküviye kadar herşey verdim ama ıı-ıhhh . En sevdiği şey zeytin onuda elinde saatlerce dolaştırıyor ısırıp çıkarıyor ağzından o parçayı. Nasıl baş edicem bu durumla bilmiyorum, çevremde bi kaç kişi daha var onların çocuklarıda böyleymiş zamanında 3-4 yaşa kadar devam eden bile olmuş. :KK43::KK43::KK43:
canım sen çorbaları blendır yapıyordun değil mi?
belki şöyle yapsan blendır yapmadan önce bir yemek kaşığı kadar ayırıp çatalla ez.blendırla yaptığının içine kat.
sonra kaşık sayısını artırsan.az az alıştırsan yada zamana bırakıcaksın.sonuçta elbet alışacak.dert etme.hep pütürsüz yiyecek hali yok.birde bir yerde okumuştum.2 yaşından sonra daha rahat yutuyormuş.yutma refleksi daha iyi gelişiyormuş canım.hani şu bezelye gibi taneleri.yani yaş ilerledikçe daha rahat oalcak.sıkma canını.midesine bir şekilde gidiyor yemek.bence hiç yememesinden iyi üzülme o yüzden.

uzun zaman oldu sanırım yazmayalı,herkeslere merhabalar:KK19:

bal,canım hiç ama hiçbir şeyi yutmuyorsa problem sürebilir,ısrar etme istersen.ben de ilerleyen yaşlara kadar devam edebildiğini duymuştum bişr yerlerden.sen denemeye devam et tabi ama kendini hırpalama artık,imuhtemelen iştahsızlığından kaynaklanıyor.

sevdiği,yemeye başladığı şeyler olunca yiyecektir ielrde.kızartma falan denedin mi birde?genelde seviyorlar ama yemiyorsa da yapacak bir şey yok malesef.

biz de hala,omlet,tarhana,tavuk,pilav menüsüne devam ediyoruz bütün gün.hiç sektirmeden hem de:KK53:tavuğu ağzıma alamıyorum artık o kadar tiksindim her Allahın günü pişirmekten.kızım tiksinmesin de yeter tabi.

dirim sen nasılsın?tatiliniz nasıl geçti?

bal,canım hiç ama hiçbir şeyi yutmuyorsa problem sürebilir,ısrar etme istersen.ben de ilerleyen yaşlara kadar devam edebildiğini duymuştum bişr yerlerden.sen denemeye devam et tabi ama kendini hırpalama artık,imuhtemelen iştahsızlığından kaynaklanıyor.

sevdiği,yemeye başladığı şeyler olunca yiyecektir ielrde.kızartma falan denedin mi birde?genelde seviyorlar ama yemiyorsa da yapacak bir şey yok malesef.

biz de hala,omlet,tarhana,tavuk,pilav menüsüne devam ediyoruz bütün gün.hiç sektirmeden hem de:KK53:tavuğu ağzıma alamıyorum artık o kadar tiksindim her Allahın günü pişirmekten.kızım tiksinmesin de yeter tabi.

maşallah hergün tavuk mu yiyor?
aslında bende çok severim ama hergün yesem tiksinirmiyim acaba...
bizimki arka arkaya aynı şeyleri yemiyor.mesela sucuklu yumurtayı çok seviyor.ama 2-3 günden
sonra verdiğimde ağzından atar.
esra bizim tatilimizde çok güzel geçti.
oğlum okadar mutlu oldu ki,saatlerce kumda oynadı.denize girdi.
keşke geçen senede gitseydim yada tatilimiz biraz daha uzun olabilseydi dedim.
bir tek iştah problemimiz vardı.ter içinde kaldım.gece çıkmamıza rağmen yolculuğumuzda zor oldu.
yazmıştım sanırım bizimki arabadan hiç haz almıyor.7 saat memede gittik.

merhaba arkadaşlar,
benimde 26 ocak 2011 doğumlu bir oğlum var. sizlere bir konuda danışmak istedim.oğlum tanıdığı bildiği ev(bizimki,anneannesi gibi) dışında hiçbir eve hatta AVM'lerdeki dükkanlara bile girmek istemiyor.çok yabancılıyor insanları. her gittiğimiz gezmede olay çıkıyor.gittiğimiz eve girmeye ikna etmek neredeyse yarım saat!sizlerde böyle problemler var mı ya da yabancılama ne durumda?

hoşgeldin canım,

ben herşeyi vermeyi denedim esra'cım. Hatta sabırla her öğün sofraya oturtup 1 lokma yermi acaba diye gözünün içine bakıyorum ama yoookk. mesela dün balık vardı '' babık babıkkk '' deyip durdu, tabağına koydum ayıklayıp ama oyun oynadı elinde mıncıklıyor avucunun içine alıp sıkıyor hepsine göz yumuyorum yeterki yesin diye ağzını bile açmıyor. Her akşam bu film dönüyor sofrada :) deniz masaya sırf oyun için oturuyor. Zamana bırakmaktan başka çarem yok gibi:KK14::KK14:

merhaba arkadaşlar,
benimde 26 ocak 2011 doğumlu bir oğlum var. sizlere bir konuda danışmak istedim.oğlum tanıdığı bildiği ev(bizimki,anneannesi gibi) dışında hiçbir eve hatta AVM'lerdeki dükkanlara bile girmek istemiyor.çok yabancılıyor insanları. her gittiğimiz gezmede olay çıkıyor.gittiğimiz eve girmeye ikna etmek neredeyse yarım saat!sizlerde böyle problemler var mı ya da yabancılama ne durumda?

buda enteresan bi problem, benim kızım ortama değilde yabancılara karşı bu şekilde tepki veriyor. Kimseyi yaklaştırmıyor yanına öptürmüyorr çığlık çığlığa bağırıyor :)

dirim,
evet canım tavuğu çok seviyor,değil her gün versem her öğün yer gibi.geçenlerde tavuklu patlıcan yemeği yaptım,yedirmek istemiyorum çok gelir diye,karnı da tok üstelik.ben yerken elini tabağıma sokup tavukları gösteriyor ver diye.hayır tavuklar da tavuk olsa,dünya kadar haber çıkıyor her gün,içim hiç rahat değil ama yediriyorum malesef.
bir gün tavuk yerse ertesi gün kırmızı et veriyorum.onu da seviyor.ama sebzeyi ağzına süremiyorum.tek sebzeli öğün tarhana çorbası işte onda da ne kadar varsa artık.bebekliğinde o kadar zorlandım ki yemek ve süt konusunda şimdi öpüp de başıma koyuyorum.

bal,
canım her şeyi denediğine eminim.dediğin gibi zamana bırakıp kendini üzmemekten başka çaren yok malesef.yediği yere kadar püre yapıp ver,bir gün nasıl olsa normale döner.

PALKAN,
hoşgeldin.farklı bir durummuş gerçekten,hiç yaşamadığımız bir şey.kızım yabancı falan demiyor ,hatta sinir olacağım şekilde.evdeki yabancıya yanaşmaz ama dışarda herkesi öper kucaklar.Allah yardımcınız olsun.

Gerçekten de bizimki biraz ilginç.biraz alıştıktan sonra herkesle arkadaş ama öncesinde bize bayağı bir işkence yapıyor doğrusu. yorum yapan arkadaşlara teşekkürler....

X