2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Anladığım kadarıyla güzel geçmiş canım:)
iyi olmuştur kızın içinde.çorbalarıda iyi akıl etmişsin.
peki o şekilde çorbaları kaç gün verebildin?bizimkide pilav,et felan yiyor ama keyfine kalmış
açıkçası tatile gidince bütün öğünlerini tam verebileceğimi sanmıyorum:)
sanırım biraz da rahat bırakmak gerekiyor.odalarda klima varmıydı?
fethiyeye iyi gitmişsiniz hem çok sıcak hemde yol uzak.datça fethiye arası yolda çok kötü.
birde banada kaldığınız yeri mesaj atarsan sevinirim:)))

evet canım güzeldi.daha doğrusu benim kendi adıma bir beklentim yoktu zaten,kızımın konforu ve eğlenmesydi tek isteğim,onlar da gerçekleşti:)yoksa bütün vaktimiz onun peşinde koşmakla geçti,denizden çok korktu,2 kez dizime kadar girebildim suya başka denemeyemedim bile.havuz kenarında ve bahçede oynadık sürekli.kendi keyfim açısından bakarsak ,yemek derdi yok,temizlik derdi yok,yedk içtik oynadık sadece:)))
biz 5 gün kaldık,dondurduğum çorbalardan 1 tnesi eve kadar geldi yolda çözüldü düşün artık:))günde 1 kere,sabahtan buzluktan çıkarıp dolaba koyarak çözdürdüm ve benmari usulü ısıtarak içirdim.(tabi tam teçhizat gittim,ketıl,küçük leğen,kase,kaşık,bıçak vs)oteldeki çorbalarbizim için fazla iddialıydı,kremalı domates,mantar,işkembe gibi çorbalar çıktı sürekli,bir kaşık bile ymedi kızım.
dediğin gibi bütün öğünler tm olark verilemiyor zaten.orda baskı yoktu,istediği kadar yedirdim.oynamaktan gözü yemek falan görmedi zaten.
odalarda klima vardı ama hiç çalıştırmadık.haziranın ilk haftası gittk daha yeni yni ısınıyordu ortalık.çok sıcak olmasın diye bu dönemi seçtik zaten,gecleri serin oldu hatta,sarınıp bürünüp yattık:))tek şikayetimiz yolun uzunluğuydu.Datça tarafını kullanmadık bir de.istikametimiz ankara-sivrihisar-afyon-burdur-fethiye şeklindeydi.mesajı da gönderiyorum şimdi:)

arkadaşlar merhaba kızım 2 hafta sonra 18 aylık olcak ve doktorumun önerisiyle emzirmeyi bıraktım kilosu düşük ve sadece emmek isteyen bir çocuk 4-5 günden beri alışmaya çalışıyor gündüz pek aramıyor ama geceleri ağlıyor ne yapcağımı şaşırdım biberonda sadece su içiyor gece kalkınca süt veriyorum sütü ağzına bile almıyor oysaki gece uyumadan önce muhallebi yediriyorum yinede uyanıyor gece su veriyorum onuda istemiyor doktorumuz alışır zamanla diyor ama alışana kadar ne yapıcam acaba aç olduğu içinmi uyanıyor 2-3 kere uyanıyor ilk kalktığında sallayıp uyutuyorum ama bir daha kalktığında meme istiyor kıyamıyorumda siz neler yaptınız tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sewinirim gerçekten çok zor bir durum

arkadaşlar merhaba kızım 2 hafta sonra 18 aylık olcak ve doktorumun önerisiyle emzirmeyi bıraktım kilosu düşük ve sadece emmek isteyen bir çocuk 4-5 günden beri alışmaya çalışıyor gündüz pek aramıyor ama geceleri ağlıyor ne yapcağımı şaşırdım biberonda sadece su içiyor gece kalkınca süt veriyorum sütü ağzına bile almıyor oysaki gece uyumadan önce muhallebi yediriyorum yinede uyanıyor gece su veriyorum onuda istemiyor doktorumuz alışır zamanla diyor ama alışana kadar ne yapıcam acaba aç olduğu içinmi uyanıyor 2-3 kere uyanıyor ilk kalktığında sallayıp uyutuyorum ama bir daha kalktığında meme istiyor kıyamıyorumda siz neler yaptınız tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sewinirim gerçekten çok zor bir durum

ah canım ya ben de nasıl bırakcaz diye düşünüyorum. benim kızım memede uyumaya alıştı. gündüz bi şekilde idare ederiz de gece uyanınca nasıl tekrar uyuyacak hiç bilmiyorum. ne su ne emzik hiç birşeyle kandıramıyorum. sallayarak da uyumuyor. ben hala emzirmeye devam ediyorum ama daha şimdiden bu konuyu dert ettim.
memeden ayırmak için annem göğüs ucuna saç kesip yapıştırmış. o şekilde çocuk tiksiniyomuş istemiyomuş. ben ayırcağım zaman deneyeceğim. bir de kararlı olup hiç vermemek gerekiyor diye biliyorum. ama nette büyüklerin tavsiyelerinden daha farklı yazıyor. yavaş yavaş bıraktırmaktan bahseden yazılar oıkudum. önce daha az emzirin sonra memede kalma süresini kısaltın falan diyor. mesela bebek 10 dk emiyorsa 2. gece bunu 8 e düşürmek gibi. ama benim kızım eğer uykuya dalmadıysa göğsümü çekersem çok ağlıyor. ara ara ne durumda olduğunu neler yaşadığınızı yazarsan çok sevinirim. bana da yol göstermiş olursun

kızım son günlerde çiş kaka olaylarına fazla ilgi duymaya başladı. kakasını yaparken veya yaptıktan sonra bezini gösterip çiş demeye başladı. her seferinde tutturamıyor ama sanırım anal döneme giriyoruz artık:) tuvalet eğitimi konusunda yanlış yapmak istemiyorum bi eğitimci olarak bu dönemdeki yanlış tutumların ilerde çocuğun kişiliğini etkileyeceğini biliyorum. sizlerden de bu konuda fikir bekliyorum...

ah canım ya ben de nasıl bırakcaz diye düşünüyorum. benim kızım memede uyumaya alıştı. gündüz bi şekilde idare ederiz de gece uyanınca nasıl tekrar uyuyacak hiç bilmiyorum. ne su ne emzik hiç birşeyle kandıramıyorum. sallayarak da uyumuyor. ben hala emzirmeye devam ediyorum ama daha şimdiden bu konuyu dert ettim.
memeden ayırmak için annem göğüs ucuna saç kesip yapıştırmış. o şekilde çocuk tiksiniyomuş istemiyomuş. ben ayırcağım zaman deneyeceğim. bir de kararlı olup hiç vermemek gerekiyor diye biliyorum. ama nette büyüklerin tavsiyelerinden daha farklı yazıyor. yavaş yavaş bıraktırmaktan bahseden yazılar oıkudum. önce daha az emzirin sonra memede kalma süresini kısaltın falan diyor. mesela bebek 10 dk emiyorsa 2. gece bunu 8 e düşürmek gibi. ama benim kızım eğer uykuya dalmadıysa göğsümü çekersem çok ağlıyor. ara ara ne durumda olduğunu neler yaşadığınızı yazarsan çok sevinirim. bana da yol göstermiş olursun

walla siyah bant falan yapıştırdım gündüz aklına geliyor istiyor ama pek ağlamıyor gece ise sorun su içmiyor inek sütü içmyor ve maalesef gece emziriyorum ve ne yapıcam bilmiyorum şu gece emzirme olayına çözüm bulmam gerek:KK43:yoksa bıraktıramıcam

slm kızlar
kızım ayın yedisinde 18 aylık olacak aşısını dün yaptırdık 1 aydır bezlenmek istemiyor köşelere saklanıp tuvaletini yapıyor tuvaleti gelince elimden çekiştirip klozete gitmek istiyor bende eğitimciyim 2 yaş öncesinde tuvalet eğitimi vermek istemiyordum ama çocuk drmuz artık kızımın buna hazır olduğunu belirtti önümüzdeki hafta başlıycam sanırım biraz daha araştırayımda
benim kızımda anne sütü hala alıyor 2 yaşına kadar emzirmek istiyorum hayatı boyunca yemek yiyecek ama bu kadar değerli sütü bir daha içemeyecek diye düşünüyorum
kızımın kilo alımı çok düşük bu nedenle dr sıvı besleyici içecek için rapor verdi
12 tane dişi var 50den fazla kelime kullanıyor 12.ayda yürümeye başladı
büyüttük artık sanırım

2011 ocak annelerinden hamile olan veya doğum yapmış olan var mı
ben önümüzdeki yıl hamile kalmayı planlıyorum araları 3 yaş olsa iyi gibi geliyor siz ne düşünüyorsunuz

sevgilerrrrrrrrrrr

okuldan bir arkadaşım oğlu 26 aylıktı memeden kesti siyah göz kalemi ile boyadı göğüs kısmını çocuk sordukça acıyor dedi sorunsuz şekilde bıraktı çocuk bir kaç gün göğüs pedi ile dolaştı arada açtırıp bakmış

benim arkadaşımda salça sürüp bıraktırmış.ilk bir kaç hafta çocuk annesinin kucağında kafasını memeye koyup
uyuyormuş.hem çocuk için hemde anne için ne kadar zor bir durum kızlar ya aklıma geldikçe duygulanıyorum.
çok sevdiği bir şeyden onu alıkoymak zorunda kalacağız.şimdi yada sonra...
bende bu duruma çok üzülüyorum.
kızlar bizimde 11 dişimiz var.azıların tamamı ve 2 tane köpek dişimiz çıktı.ama hala alt yan kesici dişimiz yok.
bu ay doktora götüreyim diyorum sormak için.onun dışında bizde her kelimeyi tekrarlıyoruz.ne söylersek söylüyor.
kitaptaki resimlerin ismini söylediğimizde buluyor.kısacası herşeyden anlamaya başladılar:)
çiş diyoruz ama geldiği zaman değil.bizim için daha erken sanırım.

slm kızlar
kızım ayın yedisinde 18 aylık olacak aşısını dün yaptırdık 1 aydır bezlenmek istemiyor köşelere saklanıp tuvaletini yapıyor tuvaleti gelince elimden çekiştirip klozete gitmek istiyor bende eğitimciyim 2 yaş öncesinde tuvalet eğitimi vermek istemiyordum ama çocuk drmuz artık kızımın buna hazır olduğunu belirtti önümüzdeki hafta başlıycam sanırım biraz daha araştırayımda
benim kızımda anne sütü hala alıyor 2 yaşına kadar emzirmek istiyorum hayatı boyunca yemek yiyecek ama bu kadar değerli sütü bir daha içemeyecek diye düşünüyorum
kızımın kilo alımı çok düşük bu nedenle dr sıvı besleyici içecek için rapor verdi
12 tane dişi var 50den fazla kelime kullanıyor 12.ayda yürümeye başladı
büyüttük artık sanırım

2011 ocak annelerinden hamile olan veya doğum yapmış olan var mı
ben önümüzdeki yıl hamile kalmayı planlıyorum araları 3 yaş olsa iyi gibi geliyor siz ne düşünüyorsunuz

sevgilerrrrrrrrrrr

maşallah kızına. bizim aşımız ağustosta daha 1 ay var. tuvalet konusunu araştırıyordum günlerdir. şimdi aklıma bile gelmiyor. daha önce yazmıştım geçen sene amip geçrimişti kızım. 2 gündür yine aynı dertle uğraşıyoruz. sanırım arkadaşımın kızından kaptık. yemeden içmeden kesildi 2 gündür berbat haldeyiz, ishal kusma... heralde bana da bulaştı sabahtan beri karnım ağrıyor. bende ilaca başlıcam. bir an önce geçse şu hastalık:KK43:

hamile kalmayı planlıyorum demişsin ya ben onu ne gelecek yıl ne de önümüzdeki yıllarda planlamıyorum. sanırım benim kızım tek çocuk olacak. süpriz bi durum olmadığı sürece kararımız bu:)

Son düzenleme:
herkesi memeden kesme telaşı sarmış,en azından böyle bir derdim yok:)))
bizde de emzik var ,ama 2 yaşına kadar bıraktırmayı düşünmüyorum.uyku zamanları haricinde göstermiyorum emziği,görürse istiyor ama görmeyince aramıyor,doğdu doğalı bu şekilde zaten.anne memesinin hükmü 2 yaşına kadar,demek ki çocuk o zamana kadar oral dönemde,yani emmeye ihtiyacı var.benim kızım ne beni emiyor ne biberon alıyor,bir şekilde rahatlamalı,o sebeple emziği bıraktırma çabam yok henüz.
çiş konusunda ilerleyen bebkler varmış,ne güzel.ben onu da 2 yaşına kadar hiiiç düşünmüyorum.kaslar tam olgunluğa ulaşsın.erken tuvalet eğitimi ilerde sorunlara sebep olabiliyor.zaten kızımın da bir çabası yok henüz.sadece kakasından çok utanıyor,gidip kıyıda köşede yapıyor,yanımızdaysa yüzünü yere eğiyor:))sonra da asla kucağımıza gelmiyor,almak isteyince ağlıyor.altını temizleyene kadar canım çıkıyor.,isliğin içinde duran o,altını temizlemek için yalvaran ben:)))

evet bende aynı durumdan muzdaribim :KK37:
Gelen giden yok malesef.o yüzden
bende çoğu zaman uğramıyorum da yazmıyorumda artık.sanırım çocuk olduktan sonra
zamanda kalmıyor.Ben işte olduğum için
zaman konusunda rahatım ama bu seferde gelen yok :KK24:
Gelmişken bizden bahsedelim. :KK1:
herşeyi ağlyarak istiyoruz.sabah akşam ağlıyoruz.gözlerimizden yaşlar boşalıyor.
delirmek üzereyim o yüzden.birden kendi kendine oynarken aklına bişey geliyor ve istiyor.
verilmeyecek bişeyse hayır anneciğim diyorum ama açıklamama fırsat vermeden kendini yere atıyor.
dışarı çıkartıyorum rahatlasın azcık diye.bu seferde peşinden koşuyorum.hem kaçıyor hemde elini tutturmuyor.
istekleri hiç bitmiyor.hele uslu uslu oynarken şöyle iki öpüp kucağıma almayayım hemen eliyle bişeyleri gösterip
ıhlamaya başlıyor.vermessende ağlamaya başlıyor.
gece çok sık uyanıyor hala ama hala.sabrımı zorluyor resmen.
onun dışında çok tatlı oldu.her dediğim cümleyi tekrarlıyor.kimini yutarak söylüyor ozaman çok şeker oluyor.
kitaplarındaki resimlere ilgisi arttı.tek tek gösterip söylüyor.
en çok sevdiğim kelimeleri ise lambaya mamba suya şu sütede şüt demesi:)
her yudumdan sonra şu deyip göğsüne vuruyor.

herkese merhabalar.. çoğu zaman okuyup yazmıyorum buralardayım ama.
maşallah herkesler konuşmaya başlamış. konuşmayan var mı? benim oğluşum konuşmuyor.

evet bende aynı durumdan muzdaribim :KK37:
Gelen giden yok malesef.o yüzden
bende çoğu zaman uğramıyorum da yazmıyorumda artık.sanırım çocuk olduktan sonra
zamanda kalmıyor.Ben işte olduğum için
zaman konusunda rahatım ama bu seferde gelen yok :KK24:
Gelmişken bizden bahsedelim. :KK1:
herşeyi ağlyarak istiyoruz.sabah akşam ağlıyoruz.gözlerimizden yaşlar boşalıyor.
delirmek üzereyim o yüzden.birden kendi kendine oynarken aklına bişey geliyor ve istiyor.
verilmeyecek bişeyse hayır anneciğim diyorum ama açıklamama fırsat vermeden kendini yere atıyor.
dışarı çıkartıyorum rahatlasın azcık diye.bu seferde peşinden koşuyorum.hem kaçıyor hemde elini tutturmuyor.
istekleri hiç bitmiyor.hele uslu uslu oynarken şöyle iki öpüp kucağıma almayayım hemen eliyle bişeyleri gösterip
ıhlamaya başlıyor.vermessende ağlamaya başlıyor.
gece çok sık uyanıyor hala ama hala.sabrımı zorluyor resmen.
onun dışında çok tatlı oldu.her dediğim cümleyi tekrarlıyor.kimini yutarak söylüyor ozaman çok şeker oluyor.
kitaplarındaki resimlere ilgisi arttı.tek tek gösterip söylüyor.
en çok sevdiğim kelimeleri ise lambaya mamba suya şu sütede şüt demesi:)
her yudumdan sonra şu deyip göğsüne vuruyor.

:))) maşallah kuzuna.biz de daha koşmaya heves yok.herşeyi işaretle anlatıyor.anne baba dede gibi kelimeleri de çok lazım olursa kullanıyor.ama kedi görünce mutlaka keti diyor.bir de hayvan seslerini taklit ediyor,koyun, inek,köpek,domuz v.b....

biz de hala geceleri uyanmaya devam.bu arada sünnet olduk,hatta iyileştik,şimdi tatildeyiz :))

iş yerinde yazamıyorum ama kimler yazmış diye okumaya uğruyorum buraya,evde de yazacak fırsat olmuyor,yoksa takipteyim burayı hala.

bu arada aklıma gelmişken, bir arkadaşımız geçnelerde ikinci çocuğu ne zamn düşünüyorsunuz diye sormuştu,gelecek seneye düşünüyoruz diye ona da cevap vereyim.

18 ay aşısını da yaptırdık.hiç sorun çıkmadı ,ateş filan da yapmıyor.

bu arada tatilde iyiyiz,denizi sevdi,simitiyle yüzdürüyoruz,kumda oynamaya da bayılıyor.bol bol koşup ounuyor,tatili o yapıyor,biz de yoruluyoruz :))

:KK52:
bizimde acilen tatile ihtiyacımız var kızlar,
sıcaklardan okadar bunaldıkki,gerçi oralar daha sıcaktır ama deniz istiyorum:)
kemik gelişimi için özellikle bu sene 4-5 gün antalya yada izmir çevresine gidelim diyoruz.
canım bizimki bazen öyle güzel konuşuyor bazende hiçbirşey dedirttiremiyoruz.
bizde bugün aşımızı vurulduk,ağızdan damla da verdiler çocuk felci için.
tek bir tane ağlamadı.ilk defa.ne ağladı ne bağırdı.normalde ortalığı yıkar beyfendi.
haftasonuda hayvanat bahçesine gittik.yavrum okadar hayvanı görünce ağzı açık kaldı :KK53:
tabi sokakta eskisi gibi köpek kedide yokki hayvan gösterelim.tek gösterebildiğimiz kuş:))
öyle olunca gözler kocaman oldu yavrumun :KK53:
onun dışında kızlar boyumuzdan acayip sıkıntıdayım.
söylemeyim hiç boyumuzu :18:

:KK52:
bizimde acilen tatile ihtiyacımız var kızlar,
sıcaklardan okadar bunaldıkki,gerçi oralar daha sıcaktır ama deniz istiyorum:)
kemik gelişimi için özellikle bu sene 4-5 gün antalya yada izmir çevresine gidelim diyoruz.
canım bizimki bazen öyle güzel konuşuyor bazende hiçbirşey dedirttiremiyoruz.
bizde bugün aşımızı vurulduk,ağızdan damla da verdiler çocuk felci için.
tek bir tane ağlamadı.ilk defa.ne ağladı ne bağırdı.normalde ortalığı yıkar beyfendi.
haftasonuda hayvanat bahçesine gittik.yavrum okadar hayvanı görünce ağzı açık kaldı :KK53:
tabi sokakta eskisi gibi köpek kedide yokki hayvan gösterelim.tek gösterebildiğimiz kuş:))
öyle olunca gözler kocaman oldu yavrumun :KK53:
onun dışında kızlar boyumuzdan acayip sıkıntıdayım.
söylemeyim hiç boyumuzu :18:

biz tatile gittik ama inan benim bile ihtiyacım var şu an,erken oldu bizim tatil:))

maşallah ağlamaması çok güzel,biz de haftaya yaptıracağız ama ortalığı yıkacağından hiç şüphem yok,daha doktoru görünce ağlıyor,iğneye sıra gelmeden:))

geçenlerde biz de hayvanat bahçesine gittik,dediğin gibi çocuk şoka girdi.maymunlarla çığlık çığlığa eğlendi sadece,geri kalanlarına ağzı açık baktı.ah tabi bir de zürafadan çok korktu,fazla büyük geldi herhalde gözüne:)))

konuşma durumları karışık bizim,pek niyeti yok diyordum ama bu aralar 2 kelimeyi yan yana getirmeye başladı.yalnız sadece 'gitti' fiiliyle yapıyor. 'anne gitti,baba gitti,abla gitti'.dün sürpriz bir şekilde 'meme istiyooo' diye ağladı.arada da 'esra meme' diyor.gören de beni emiyor sanır:KK33::KK33:emzik için bütün tantana:KK52:

boydan sıkıntın nedir canım?biraz kısa diyordun sanki ama öyle dertlenecek bir şey yoktu hatırladığım kadarıyla.

bende okuyorum aslında ama cvp veremiyorum çoğu zaman, tataile gittik geldik amaan özellikle eşim tövbe etti resmen, bizim kız delirtti bizi sürekli agladı, koştu tüm düzeninin bozdu yemedi falan, burnumuzdan geldi çook yorulduk,
aşı için gidicez ctesi kızımın nisandaki kontrolünden bu yana kg almadıgını düşünüyorum 2 yese 4 yemiyo sağolsun, bide d,şti tatildi derken aç geziyo, bu ara feci ısırıyo ve sinirlendiginde saçımzı ekiyo napıcam bilmem tam cadı oldu ve ben tüm bu hırçınlıgı arasında memeden kesicem bu hafta kararlıyım acı oje aldım bakalım becerebilirsek, işe başlama durumlarım da var uyanmaları azalsın hemde nırmal beslensşn artık yeter 18 ay diye düşünüyorum, şimdilik benden bu kadar arkadaşlar, ara ara yazarım yine ....

X