2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

biz tatile gittik ama inan benim bile ihtiyacım var şu an,erken oldu bizim tatil:))

maşallah ağlamaması çok güzel,biz de haftaya yaptıracağız ama ortalığı yıkacağından hiç şüphem yok,daha doktoru görünce ağlıyor,iğneye sıra gelmeden:))

geçenlerde biz de hayvanat bahçesine gittik,dediğin gibi çocuk şoka girdi.maymunlarla çığlık çığlığa eğlendi sadece,geri kalanlarına ağzı açık baktı.ah tabi bir de zürafadan çok korktu,fazla büyük geldi herhalde gözüne:)))

konuşma durumları karışık bizim,pek niyeti yok diyordum ama bu aralar 2 kelimeyi yan yana getirmeye başladı.yalnız sadece 'gitti' fiiliyle yapıyor. 'anne gitti,baba gitti,abla gitti'.dün sürpriz bir şekilde 'meme istiyooo' diye ağladı.arada da 'esra meme' diyor.gören de beni emiyor sanır:KK33::KK33:emzik için bütün tantana:KK52:

boydan sıkıntın nedir canım?biraz kısa diyordun sanki ama öyle dertlenecek bir şey yoktu hatırladığım kadarıyla.
canım 3 ay önceki kontrollerde 3 cm uzamıştı ,şimdi aradan 3 ay geçti uzamamış hiç.uzasaydı iyi olurdu
%50 persantılın içinde,gerçi ben niye hala yıpratıyorum kendimi anlamıyorum.yani babamızda uzun değil sonuçta
genetik olduğunu da biliyoruz.ne olacağı belli sonuçta.ama ben boşa çabalayıp üzülüyorum işte.
bizimkide hayvanları görünce çok şaşırdı.ama ben fili göremedim.timsahta yoktu.özellikle fili görmesini istiyordum.
aslanı görünce gözler fal taşı gibi açıldı.hii hooo diywe sesler çıkarmaya başladı yavrum :KK1:
bizimde aşıdan sonra hafif bir ateşimiz çıktı,üstünü çıkartınca indi hemen.
bende okuyorum aslında ama cvp veremiyorum çoğu zaman, tataile gittik geldik amaan özellikle eşim tövbe etti resmen, bizim kız delirtti bizi sürekli agladı, koştu tüm düzeninin bozdu yemedi falan, burnumuzdan geldi çook yorulduk,
aşı için gidicez ctesi kızımın nisandaki kontrolünden bu yana kg almadıgını düşünüyorum 2 yese 4 yemiyo sağolsun, bide d,şti tatildi derken aç geziyo, bu ara feci ısırıyo ve sinirlendiginde saçımzı ekiyo napıcam bilmem tam cadı oldu ve ben tüm bu hırçınlıgı arasında memeden kesicem bu hafta kararlıyım acı oje aldım bakalım becerebilirsek, işe başlama durumlarım da var uyanmaları azalsın hemde nırmal beslensşn artık yeter 18 ay diye düşünüyorum, şimdilik benden bu kadar arkadaşlar, ara ara yazarım yine ....

bizim oğlanda aşırı mızmız.annemlerde kalıyorum.beni perişan etti.sabah ağlıyor,akşam ağlıyor.sürekli bacağıma yapışıp kucak istiyor.
ve her gördüğünü istiyor,vermessen ağlıyor,mızır mızır,diş fırçalarını,tarağı,makası,süs eşyalarını aklınıza ne geliyorsa...
avizelere dokunmak istiyor.iştah durumu aynen devam ediyor.dişde çıkıyor habire ama hala ama hala alt yan kesici dişimiz yok.köpek dişlerimizde nerdeyse tamamlandı.
sırada ikinci azılar var sanırım.valla bu huysuzluğunu hep dişe vurdum ama bir çocuğun hep mi dişi ağrır.hayır
huysuzluğundan yapıyor resmen.
bizimkide gece beni deli ediyor.sürekli uyanıyor.meme için uyanıyor tamamda.
bazen beşiğinde dikilip eliyle işaret ediyor.beni oraya götür diye.
o uyku sersemiyle aklına nerden geliyor gezmek anlamıyorum.ben iki yaşına kadar daha dayanmayı düşünüyorum.
zira emmeyi bırakınca düzeleceğine de inanamıyorum.resmen 18 aydır alışkanlık yaptık.
sanırım bende beslenmeden dolayı bıraktırırdım belki.ama benim yeğenim çok iştahsızdı.annesi emzirmeyi bıraktırdı ama yinede devam etti iştahsızlık
ta ki kardeşi doğana kadar.kıskançlıktan yemeye başladı:)
özetle bende tatil olayından vazgeçmiş gibiyim.eminim benide perişan edecek.olur olmadık şeylere dokunup dilini yapıştırıyor.
şimdi hayır dersem huysuzluk yapıp ağlıyor.kendi haline bıraksam nasıl olur bilmiyorum.yerlerde sürünsün neysede şu yalama öpme olayı bilmiyorum

Son düzenleme:
merhaba kızlar.
uzun zamandır uğramamıştım,umarım herkes iyidir.Biz iyiyiz çok şükür tabi 2 gün önce atlattığımız boğaz enfeksiyonunu saymazsak.Arda efendi boyuna bacağına bakmadan dondurma yedi gerisi malum uykusuz geçen 2 gün tabi ikimizde helak olduk,neyse ki geçti gitti.biz son aşımızı ayın 6sında yaptırdık biraz ateşlendi şuruplarla normale döndü.konuşma konusunda net bir halimiz yok canı isterse bülbül gibi şakıyor istemezse gık demiyor.en güzel söylediği şey ''acıdı''.birşey istediği zaman vermezsek ağlarken acıdı diye bağırıyor biraz çirkef bizim oğlan :KK9:boyumuz 80 cm kilomuz ise 12,5.Arda süt ve yoğurt dışında hiçbirşey yemiyor çok canım sıkılıyor ama elimden de birşey gelmiyor.:26:

cancer geçmiş olsun.
kızım da soğuk suya taktı kafayı,ona da hak veriyorum,ılık su içilecek gibi değil ama korkuyorum bir yandan.dışardaki suyla dolaptakini ılıtıp veriyorum.eğer hoşuna giderse aldığı her yudumdan sonra önce ohhhh diyor,sonra da 'accuuuuuu' bu ne demekse:))))

dirim 50 persentil gayet normal canım,niye üzüyorsun kendini.genetik etkenler çok önemli,sen kendini hırpalasan ne değişecek?hem ortada bir sorun da görünmüyor.ergenlikte birden atıverir boy inşallah.

bizim de yarın aşımız var,yaşına girdikten sonra pek düzenli takip edilmedi,3 aydır falan da hiç bakılmadı sanırım.bakalım ne durumda:26:

Ne kadar zaman olmuş ben buraya yazmayalı. Önceden çok aktiftik, sonradan iş telaşı, çocuk telaşındanmıdır nedir koptuk resmen.

Herkes nerdeyse 18. ayı devirdi :emir_bebek:
biz bu aralar epey sıkıntı yaşadık. Eşim 3 ay şehir dışındaydı :KK43: 15 gün izne geldi temmuz 7 de, deniz babayı unutmuş evde bir erkek görünce çok şaşırdı. babasını gördükçe ağladı, o odadayken elimi tutup odadan dışarı çıkmak için istedi, ee böle olunca babamızda kahroldu çok üzüldü ama neyseki 1-2 gün içinde normale döndü:KK16:
sonra 18. ay aşımızı olalım dedik, aşıdan 3-4 saat sonra inanılmaz ateşlendik 39.4 ün altına düşüremedim sabaha kadar. Acile gittik sabaha karşı boğazları iltihaplanmış dedi ilaç verdi. Denizi bir görseniz bayat balık gibi yattı baygın baygın. Baktık öğlene doğru durum aynı tekrar gittik hastaneye boğaz+ kulak iltihabı dediler. babamızın 15 gün izni hastalıkla uğraşmakla geçti ne yazııki.

Diriiim, tatlım biliyosun bende boy olayına takık durumdayım :KK50: ne zaman kızımla akran yada yakın bi çocuk görsem hemen ölçüyorum gayri-ihtiyari. deniz doktorda çok ağladığı için nerdeyse 3 aydır ölçemiyoruz ama ben evde baktığımda 80 falan çıkıyor. kilomuzda 10.5 kg

son zamanlarda pepeeyle yatıp pepeeyle kalkıyoruz. sürekli '' anne pepe '' diyor :) hayvan seslerini taklit ediyor.

son durumlar böyle kızlar.....

herkese merhabalar. aşımızı biz de iki gün önce yaptırdık , ateşlendi iki gündür umarım üçüncü günden sonra kesilir.
dişlerimizin hepsi birden patladı ve nerdeyse tamamlandı. bizim de kılo sorunumuz var biliyorsunuz. boyumuz ve kılomuz farklı persentıllerde. boy ve kılo da ölçemedik son aşımızda direndi, ağladı.
sütten kesmiyorum bakalım ne kadar devam edebileceğim , zira geceleri sürekli meme ağzında olsun istiyor.

yasmin,bal,
çok geçmiş olsun.aşı bizi de fena çarptı.ilk defa bu kadar zorlandık,gece sabaha kadar yandı çocuk.hava ayrı bir sıcak zaten,hem kendi ateşi hem ortam sıcaklığı mahvetti kızımı.bugün 3. gün ama sanıyorum ki havadan kaynaklı uyku nedir unuttuk.

bal,
zor günler geçirmişsiniz,çok geçmiş olsun Denize.eşin şehir dışında mı çalışacak hala?

ne zamandır muayene ettirmiyordum ben de.aşıdan sonra doktora götürdüm.1 saat doktoru bekledik,bu sürede kızım artık olağan davranışı olan yerlerde yuvarlanmayı sergileyerek beni rezil etti herkese.yapma dedikçe geldi bana vurdu bir de.2 yaş sendromu bu olsa gerek.1 ay kadar önce parkta düştü kızım,alnı şişti,ve bir kısmı kaldı şişliğin inmedi bir türlü.bir de doğumda yanağında bir damar belirgindi,büyüdükçe o damar da büyüdü,morluk olarak.bence bir problem yok ama herkes düştü mü bir yere mi vurdu dedikçe doktora göstermek farz oldu.ikisini de önemsemedi doktor.damar eğer dışa doğru şişkinlik yaparsa 18 yaşından sonra müdahale edilebilir ama ihtiyaçç olacağını sanmam dedi.inşallah gerek kalmaz.
ne boğazına ne kulağına bakabildi adam,sedyeye yatırdık ben de üzerine yattım ancak öyle baktı:)boyuna kilosuna bakamadı.

sağlık ocağında da doğru düzgün bakamadılar,aşağı yukarı rakam söylüyorlar:)
kilo 13800 -14,boy da 91-92 gibi bir şey dediler:nazar:
iri kıyım ünvanımızı koruyoruz yani:)

yasmin,bal,
çok geçmiş olsun.aşı bizi de fena çarptı.ilk defa bu kadar zorlandık,gece sabaha kadar yandı çocuk.hava ayrı bir sıcak zaten,hem kendi ateşi hem ortam sıcaklığı mahvetti kızımı.bugün 3. gün ama sanıyorum ki havadan kaynaklı uyku nedir unuttuk.

bal,
zor günler geçirmişsiniz,çok geçmiş olsun Denize.eşin şehir dışında mı çalışacak hala?

ne zamandır muayene ettirmiyordum ben de.aşıdan sonra doktora götürdüm.1 saat doktoru bekledik,bu sürede kızım artık olağan davranışı olan yerlerde yuvarlanmayı sergileyerek beni rezil etti herkese.yapma dedikçe geldi bana vurdu bir de.2 yaş sendromu bu olsa gerek.1 ay kadar önce parkta düştü kızım,alnı şişti,ve bir kısmı kaldı şişliğin inmedi bir türlü.bir de doğumda yanağında bir damar belirgindi,büyüdükçe o damar da büyüdü,morluk olarak.bence bir problem yok ama herkes düştü mü bir yere mi vurdu dedikçe doktora göstermek farz oldu.ikisini de önemsemedi doktor.damar eğer dışa doğru şişkinlik yaparsa 18 yaşından sonra müdahale edilebilir ama ihtiyaçç olacağını sanmam dedi.inşallah gerek kalmaz.
ne boğazına ne kulağına bakabildi adam,sedyeye yatırdık ben de üzerine yattım ancak öyle baktı:)boyuna kilosuna bakamadı.

öncelikle boy ve kilonuza maşallah diyeyimde arada kaynamsın :nazar::nazar:

sizede geçmiş olsun. Bizim hiçbi aşımız böyle olmamıştı ama sonuncusu burnumuzdan geldi resmen. İnşallah çabuk geçer sizinkide. Denizin o ateşle birlikte tüm yüzü ve boynu minik minik kabardı ama öyle böyle değil yani tarla gibi oldu çocuğun yüzü. Gören aaaaaaaaaaa nolmuş böle isilikmi bu deyip durdu, dr.a götürdüm ateşe bağlı alerji , çok uzun süre ateşi üşmediği için vücut reaksiyon verdi dedi. Geçmicek diye ödüm patladı ama bişi kalmadı çok şükür.

Eşim yook yine ne yazıkki :KK50::KK50: haritacı olduğu için arazi ölçümleri var. 3 ayın ardından 15 günlüğüne geldi. Pazar akşam yine gitti 2 ay falan yok ama neyseki araya bayram giriyoda 2-3 günlüğünede olsa gelir artık :)

Esra, deniz de bu aralar çok vuruyor bana, ananesine yabancılara değil ama yakın olduklarına patlatıyor walla. Bide özellikle yüze vuruyor eni konu kendini şekilden şekle sokuyor yüzüme denk getirmek için. Her seferinde güzellikle uyarıyorum '' kızım anneler cici, vurulmaz '' diyorum yok, ağlıyo gibi yapıyorum gelip kendini öptürüyor, öpmicem cezalısın dediğimde ağlıyor ben öpene kadar. SAnırım bunu oyun haline getirdi önce vurmak-sonra öpmek. Nasıl unutturucam bilemiyorum.

Onun dışında söylemeyi unuttum, Denizin çiğneme ve yutma problemi var. Asla ağzında bişey çiğnemiyor, parça şeyleri yutmuyor. KAhvaltısını halaa karışım şeklinde veriyoruz, çorbasına ekmek doğruyorum ufalıyarak olaki serçe tırnağım kadar parça gelsin öğürüyor. Ne bir meyveyi alıp elinde yiyor ne başka bişey. Salatalık veriyorum ısırıp atıyor ağzından. hep sulu şeyler tüketiyor. Bu durumu nasıl aşarız bi fikriniz varmı kızlar ?

bal,
canım artık çocuklarımız kendini ispatlama çabasına girmeye başladı,beğenemdikleri durumlara tepki gösteriyorlar.ama vurma olayı sonradan öğrenilen bir şey,çevrenin etkisiyle...
kızım babanne ve büyükbabasından öğrendi.aile büyükleriyle bir arada sık bulunan çocuklarda böyle problemler oluyor malesef.sen istediğin kadar anlat,onlar olaylara başka tepkiler gösterdiğinde çocuğun kafası karışıyor.ben şöyle böyle diyedurayım,onlar ,ilk fırsatta 'vur anneye,vur babaya' diye söylediler.tepki gösterince bana kızdılar,kendini savunsun ditye.ben ne dersem deyim kendi bildiklerini okuyorlar.bu daha başlangıç bence,işe başlayınca babannesi bakacak,bakalım daha neler öğrenecek çocuk.
sanırım sizde de böyle bir durum vardı.yani görmese,nerden öğrenecek ki kuzular?

yutma probleminiz için ne diyeceğimi bilemiyorum.kızım da et,pilav,köfte dışında bir şey çiğnemiyor.kahvaltıda da her ALlahın günü omlet yiyor,başka bir şey yediremiyorum.yani bizdeki çiğneme kabiliyeti sadece sevdiği şeylere karşı var,yoksa öğürüp çıkarıyor.bu sebeple her gün aynı menü.önce tarhnayı falan severek içiyordu,şimdi ondan da sıkıldı.yakında pilav ve tavuk da yemezse ne yediririm bilmiyorum.

yasmin,bal,

bal,

boyunuza kilonuza maşallah esracım.bizim boyumuz da iyi maşallah %90'lık kısımda ama kilomuz %50' de.

Bal geçmiş olsun öncelikle.
bizdede ilk defa bir aşı, sıkıntı yarattı.bacağı kızardı ve şişti.3 gün sonra indi.
ateş olmadı ama.okuduğum kadarıyla içindeki boğmaca aşısından dolayı böyle oluyormuş.
birde canım esranın dediği gibi bizimkide sevdiği şeyleri yutuyor.mesela pilav,et,sucuklu yumurtanın, yumurtalarını veriyorum.
ama geçen bi baktım kucağımda yedirirken sucuklarıda tepmiş ağzına koca koca.
ama dediğin gibi sevmedi bir yemek olsa öğürüyor.mesela makarna hiç sevmiyor.sanırım geçici bir dönem.
seviyor dediğim eti bazen oluyor yemiyor.pilav da aynı şekilde.sana ne tavsiyede bulunabilirim diye düşünüyorum...
ben bir ara çubuk kraker veriyordum eline.kendi yemeyi öğrensin diye.çünkü benimkide meyveleri öyle dediğin gibi eline alıp yemiyor.
kendi yemeyi öğrensin diye çubuk kraker,balık kraker verdim bir ara.ama şimdi onlarıda sevmiyor:)))
yukarda yazdığım gibi sucuklu yumurta mesela.yumurtalarında veriyordum bi baktım ağzına koca koca sucukları tepmiş.belki tadını severse,
denizde o şekilde yiyebilir.ama çorbalarına çözüm bulamıyorum.hala ezilmiş yiyor.ekmek yerdi bir ara.onuda ağzından atıyor.
zeytinide çocuklar yer genelde.biz bıçakla doğrayıp eline veriyoruz.özlediği zaman onuda güzel yiyordu.
sabah karışımına gelince ben karışım vermeyeli bayağı bir oluyor.yumurtayı tahin pekmezin içine katıp veriyorum.bazende direk veriyorum.damağına yapıştırınca
emerek yiyor.bazen yemiyor.zeytini arada veriyorum.peyniride öyle.zaten yoğurt süt yedirip içirdiğim için peyniri çok önemsemiyorum.
bu dediklerimide az yediği için sabah güne çorbayla başlıyoruz,bazen yoğurt.hayatımızda çok bir değişiklik olmadı açıkçası:))))
babanızda yokmuş ayrıca,bizimde aynı malesef.1.5 aydır görevde.ben sefilleri oynuyorum resmen.üzerime çok düştü.nerdeyse hergün birçok kez,kapı çaldığında,telefon çaldığında babam diyor.anne yok hiç.fotoğrafta görüyor.okadar kişinin arasından seçip işaret ediyor babam diye.kısmetse hayırlısıyla bir bitseydi görev.

esra sizede geçmiş olsun.aynen bizide çarptı aşı.sıcakta var tabi etkisi çok büyük.
bizimkide dolaptan istiyor sürekli:))boğazları şişmesin diye arkadan ılık su içiriyorum
esra sizin gittiğiniz tatil yerini bana bir daha mail atabilirmisin zahmet olmassa.yeri not almadan mesajlarımı silmişim.
maşallah canım sizede,boyunuza özellikle Nazar
bizimkide benden çok başkalarına vuruyor,buda benim canımı sıkıyor geçen yeğenimin kafasına orgunu fırlattı.
esranın dediği gibi büyükannesi ile büyükbabası oyun gibi gösteriyorlar.büyükannesi yatarken, büyükbabası oğlumun eline
oyuncak verip vur hadi diyor.oğlumda vuruyor gülerek.onlarda gülüyor.böylece hareketide pekiştiriliyor.iyi birşey yaptığını sanıyor.
sürekli uyarmak zorunda kalıyorum.vurulmaz diye.ama nafile.ya birde kızlar bizimki felaket mızmız.
herşeyi ağlayarak istiyor.birde şimdi kendi evimdede kalmıyorum.beni 1 dakika boş bırakmıyor.yemeğini bile kucağımdayken hazırlıyorum.
bu aralar yine aşırı ama aşırı zor yiyor.

yasmin sizede geçmiş olsun.bizimkide aynı...
geçen gece üstüme çıkmıştı meme için.hertürlü alıyor.
memeyle akşamdan sabaha uyur.ama çekersem hemen uyanıyor.emziğin gözünü seveyim.
nerden alıştırmadıysam :KK37:
bizim dişlerde doldu sayılır ama ne ellettiriyor nede baktırıyor.o yüzden tam bakamıyorum.
ama alttaki köpeklerde patlamış.ikinci azılar ne zaman geliyor bilmiyorum?
bizim gelmişde olabilir.kaç dişi var bilmiyorum.hiç baktırmıyor.uyurken açıyorum açabilirsem ağzını :KK53:

greenpearl sizede maşallah canım Nazar

Son düzenleme:
slm arkadaşlar ben yeni üye oldum benimde 18 aylı kbir kızım var 20 ocak doğumlu aşısını bu hafta yaptıramadık su çiçeği çıkardı aslında aşısı yaptırılıyor ama abisine okuldan bulaşmış onada geldi bir ay olmasına bir hafta kalmıştı yine yapmadılar önümüzdeki hafta yapılacak kızım ın boyu 82 84 arası filan kilosuda 11,5 doktor herşeyin normal olduğunu söylüyor bende kızımla aynı yaşta iri bi çocuk görsem hemen acaba mı diyorum ama sanırım bu bütün annelerde var bu arada ismim fatoş kızımdaşevval ecrin güzel paylaşımlar dileğiyle ...

slm arkadaşlar ben yeni üye oldum benimde 18 aylı kbir kızım var 20 ocak doğumlu aşısını bu hafta yaptıramadık su çiçeği çıkardı aslında aşısı yaptırılıyor ama abisine okuldan bulaşmış onada geldi bir ay olmasına bir hafta kalmıştı yine yapmadılar önümüzdeki hafta yapılacak kızım ın boyu 82 84 arası filan kilosuda 11,5 doktor herşeyin normal olduğunu söylüyor bende kızımla aynı yaşta iri bi çocuk görsem hemen acaba mı diyorum ama sanırım bu bütün annelerde var bu arada ismim fatoş kızımdaşevval ecrin güzel paylaşımlar dileğiyle ...

kızın da sende hoşgeldiniz aramıza fatoş.çocukları kıyaslama problemi dediğin gibi hepimizde takıntı sanırım.aslında benim derdim daha büyük oğlum çok yaramaz,çileden çıkarıyor beni.bazen sinirden oturup ağlıyorum,Ramazan ayı ve hava çok sıcak bu yüzden çok fazla dışarı çıkamıyoruz ve evin içinde ne yapacağını şaşırıyor.koltuğun tepesine çıkıp gözümün içine baka baka aşağıya sarkıyor birgün düşecek diye ödüm kopuyor.sizin afacanlar ne durumda?bir tek ben mi yaşıyorum bu durumu acaba?

kızın da sende hoşgeldiniz aramıza fatoş.çocukları kıyaslama problemi dediğin gibi hepimizde takıntı sanırım.aslında benim derdim daha büyük oğlum çok yaramaz,çileden çıkarıyor beni.bazen sinirden oturup ağlıyorum,Ramazan ayı ve hava çok sıcak bu yüzden çok fazla dışarı çıkamıyoruz ve evin içinde ne yapacağını şaşırıyor.koltuğun tepesine çıkıp gözümün içine baka baka aşağıya sarkıyor birgün düşecek diye ödüm kopuyor.sizin afacanlar ne durumda?bir tek ben mi yaşıyorum bu durumu acaba?

sorma arkadaşım bende aynı dertten muzdaribimmm.
deniz bebekken sakin mülayim bi çocuktu şimdi sınırlarını zorluyor. Akşama kadar annemin pestilini çıkartıyor resmen. Beni gördüğünde daha da bir abartıyor şımarıklığı. karıştırılmadık çekmece ağza sokulmadık şey yok evde. Bu ara suya taktı bardağın içine suyu dolduruyor memesini sokup çıkarıyor ee tabi neticede döküyor suyu sonra yine ağlıyor doldurmam için, hemde ne ağlamak koca çocuk gibi yere yüzü kapak yatıyor ayaklarını çırpıyor sıpaaa, seside maşallah pavarotti gibi..................

koltuktan sarkmalar, üstünde zıplamalar ve buna benzer akrobatik hareketler mevcut kendisinde.
Dün bi kalem bulmuş, resmen haritaya çevirmiş kendisini her yerini karalamış, yüzü kolları, bacakları kıyafetleri :KK52::KK52:

ne zaman durulurlar bilmiyorum umarım geçici bir süreçtir bu :18:

bal çok hoşsun ya... gül gül öldüm resmen,
sen yazdıkça denizin resmine bakıyorum avatardan :KK1:
bizimkide suya taktı,cam bardakları alıp sırayla doldurtturup
üstüne döküyor.avizelere vurmaya çalışıyor,düğmelere basıp,ışığı
aç-kapa yapıyor.saatlerce kamyonunu sürdürüyorki bu bizi deli ediyor.
sabah bana,öğleden önce dedesine,öğleden sonra sırayla herkesi sıradan geçiriyor sıpa.
kızlar, hele bir balkon hastalığımız var ki... ne bulduysa atıyor aşağıya.sonra gülüp -attı- diyor:)
hiçkimseye de gitmek istemiyorum,açılmadık,karıştırılmadık yer bırakmıyor.herşeyi ağzına götürme durumu devam.
o yüzden siz yazdıkça kahkaha atıyorum iş yerinde :KK53:

bal çok hoşsun ya... gül gül öldüm resmen,
sen yazdıkça denizin resmine bakıyorum avatardan :KK1:
bizimkide suya taktı,cam bardakları alıp sırayla doldurtturup
üstüne döküyor.avizelere vurmaya çalışıyor,düğmelere basıp,ışığı
aç-kapa yapıyor.saatlerce kamyonunu sürdürüyorki bu bizi deli ediyor.
sabah bana,öğleden önce dedesine,öğleden sonra sırayla herkesi sıradan geçiriyor sıpa.
kızlar, hele bir balkon hastalığımız var ki... ne bulduysa atıyor aşağıya.sonra gülüp -attı- diyor:)
hiçkimseye de gitmek istemiyorum,açılmadık,karıştırılmadık yer bırakmıyor.herşeyi ağzına götürme durumu devam.
o yüzden siz yazdıkça kahkaha atıyorum iş yerinde :KK53:

dirimmm, al birini vur ötekine desene :KK9: bunların hepsi aynı anacımm :)
bizimde balkondan atma huyumuz meşhurr. Benim ev 6. kat asansörde yok :KK52::KK52: allahtan orda boyu tam ermiyor ama annem 1. katta kadın gözünün önünde bişi göremedimi hemen balkondan bakıyor nasılsa ordan atmıştır die :) altını değiştirince '' anne attııı ' deyip çöpe götürüyordu bezini. Ama geçen akşam bi baktım almış balkondan aşağa atmış bi gördüm naptın deniz sen diyorum attıııım diyorr :KK37::KK37: sağolsun konu komşu apartmana girip çıktıkça getiriyor attıklarını sizinki atmış diye :KK16::KK16:

benim başka bi şikayetimde kimseye elletmiyor kendini, birinin yaklaştığın görünce bile bağırıp ağlıyor. En sinir olduğum şeydi yabani çocuk benimki über yabani oldu......

ne çabuk büyüyorlar,, dün bi arkadaşıma bebek görmeye gittim daha 20 günlük falan allahım dedim bune böle küçücük... sanki deniz hiç öyle değilmişte direk bu haliyle doğurmuşum gibi geliyor :KK16::KK16::KK16:

Allah hepimizin yavrusuna sağlık sıhhat versin...

evet benim oğlan da balkondan atma meraklısı. terlikler, mandallar artık ne bulursa atıyor. ama en son tam sanırım 20 yıldır elimin altında olan, lise, unıversıte de kullandığım o kadar ev , şehir gezdirdiğim tarağımı attı. baba da biraz yavaş alınca inmek için yok oldu tarak birden tabii. artık kendimi hazırlamalıyım diyorum böyle kaç yıllık ya da değerli şeyleri kaybetmeye, çünkü eninde sonunda bazılarının başına birşeyler gelecek:KK43:

anneler günlerdir kimse uğramamış burlara, en son benim yazdığım günki gibi kalmış. nerelerdesiniz, bebişler nasıl?
bu arada aramızda tekrar anne olmaya hazırlanan var mı acaba???

selam kızlar
hepinizin geçmiş bayramı kutlu olsun.
biz bayramda hiç durmadık
her gittiğimiz evde avizelere ve düğmelere saldırıyoruz:)
sizlerin bayramı nasıl geçti?
kızlar geçen hafta bizde bir hastalık atlattık.hastalık değil aslında
yediği bişey dokunmuş,istifra etti.
yakın zamanda da Allah nasip ederse de tatile gideceğiz kızlar.yollarda biraz rezillik çekeceğiz de
inşallah oğlum mutlu olur faydasını görürüz.sizler tatile gittiniz mi?
neler yapıyor ufaklıklar?
kızlar birde çiğ sütün tadı nasıl olur bilen varmı?
yada görüntüsünden nasıl anlaşılır?
geçen hazır bir süt aldık kendimize.oğlum için şişedeki günlük sütleri tercih ediyorum normalde.
bu uht sütlerinden sürekli aldığım bir marka.sütü bardağa boşalttım.sapsarıydı?
normalde süt beyaz olur.salep koymuş gibiydi.tadıda farklıydı.hatta aynı markadan 3 tane aldık 3 üde aynıydı.

X