- 11 Eylül 2009
- 377
- 48
- 118
- 39
- Konu Sahibi teknekazintisii
-
- #29.481
hava ısındı dışarı çıkıcaz derken kızım hastalandı..
burnu akıyor ateş çok yok 37.2 lerde filan doktoru aradım burun akması çoğalırsa peditusa başla dedi.hapşuruyor..burnunu otri bebe ile sürekli temizliyorum..
bu peditus içinde kimi doktor kullanın kimisi kullanmayın diyor beyindeki bir kaç siniri öldürüyormuş filan..bu nasıl şey anlamadım insan sağlığı bu ilaç kulanılmalımı kullanılmamalımı...
calpol veriyorum o ateş düşürücü hafif ağrılar için..
peditus soğuk algınlığı kafam karıştı yaa..doktora götüremedimde doluydu sayın doktor gelin arada alırımda demedi..ya boğazlarındansa offf yaaa...
bebeğimi odasında yatırmak istiyorum artık. chicco telsiz almıştım parazit yapıyor sinir oldum gece telsizin cızırtısından uyuyamadık kucakladım aldım odama sizler ne yapıyosunuz.
izmirde yaşayan ve de artık ısıtmaya gerek kalmadan bebekleri odalarda tutan anneler mi var mı? yeter artık ya? hep bi odayı ısıt sonra diğerini ısıt oraya geç. sıkıldık artık.
maşallah bebişlere büyümüş hepsi.10 gün sonra bizim aşımız,bakalım bizde durumlar ne?
kaşık mamasını ben de soracağım.sütüm yetiyor aslında ama hep bahsediyorum ya,uyanıkken almıyor kızım.
sırf uyanıkken bişeyler yemeye alışsın diye kaşık maması vermek istiyorum.ya da ne verilebiliyorsa,meyve püresi vs..doktorla görüşeceğim bu gittiğimde.
bu arada anneannemizden döndük bugün.alışmıştım,çok da yardımcı oluyordu bakalım nasıl adapte olacağım yalnızlığa.gerçi ben doğumdan 10 gün sonrasından itibaren hep yalnızdım.ama şimdi 1 hafta annemde kalınca alıştım ona.kızım uyurken ben süt sağıyordum,o içiriyordu.iyiydi öyle.yalnızken uyanıveriyor veremiyorum bir daha süt.
geçmiş olsun canım,sevindim bişey çıkmamasına.
senin oğlun çok özel bir bebek,biraz zaman geçsin hepimizinkini bastırır o eminim.ayrıca bak,kendini ikiye katlamış daha üstüne bile çıkmış doğumdan sonra.6 aylık olduğunda doğum kilosunun iki katı olması bekleniyormuş bebeklerin,seninki başarmış bakalım bizimkiler nasıl olacak.
bu arada okudum kayınpederinle ilgili yazdıklarını ve çok sinir oldum.sabır diliyorum sana..
bebeğimi odasında yatırmak istiyorum artık. chicco telsiz almıştım parazit yapıyor sinir oldum gece telsizin cızırtısından uyuyamadık kucakladım aldım odama sizler ne yapıyosunuz.
gece kızım ateşlenmeden mışıl mışıl uyudu...
burnuda hiç tıkanmadı.
çok şükür hafif atlattık...
benım oglanda 7 kılo 66 cm gelmıstı en son aşımızda..bas cevresıde 43 cm..
zayıf olsun saglıklı olsun..bunu untmayalımm lütfenn..
benım oglanda 7 kılo 66 cm gelmıstı en son aşımızda..bas cevresıde 43 cm..
Zayıf olsun saglıklı olsun..bunu untmayalımm lütfenn..
Bizim de boyumuz 59 cm kilomuz 4400gr buradaki en minyon bebek benimki :) 1,5 kilocuk, biraz da sorunlu doğunca şimdiki halimize binlerce şükrediyoruz. Baş çevremiz 38,5 cm..
Bu arada sık kaka yüzünden şüpheleniyordum ama gaida testi temiz çıktı çok şükür. Dr probiyotik damla verdi, sindirim sistemi düzenlensin diye..
gunaydın..bu sabah korkunc bır bas donmesıyle karsılastım..yataktan kalkamadım..eşyalar fırıl fırıl dönuyordu ..gercekten ..
sagımdan soluma donunce yada soldsan saga donunce oldu hep..1 saat oldu halen aynı..bırde aşırı bır mıde bulantısı oluyor arada...
sımdı netten baktım...bu durum çok yasanıyormus ..kkb uzmanı cevaplamış..iç kulakta krıstaller yer degıstırdıgınde olurmus...
tedavısı çok kolaydır ama malesef tekrarlama rıskı çok yuksektır dıyor..harap oldum vallahı sabah berı..
bebegımın altınım zor degıstırdım..elımı yuzumu yıkadım zorzor..
netı açtım kı nedır bu dıye baktım doktorlar sıtesınden.....
yiğenm 7 aylık doğdu 2000 gr.. 5.ayda ablam hastaneye yatmıştı erken doğum riski vardı, prblemli bi doğum oldu.. azar azar kilo aldı bebişimiz şimdi 1 yaşında, doktoru 2 yaşına gelene kadar 2 ay geriden tkip edicez dedi.. 2 yaşından sonra yaşıtlarının seviyesine gelecek dedi ( boy- kilo-yürüme vs)...
ama çok enteresan , erken ve doğum kilosu düşük bi kaç tanıdığım ve yiğenim var, diğer bebeklere göre daha zeki oluyolar..
hep içimizde bi korku vardı, kilosu ne olacak gelişimiyle ilgili bi sorun olacakmı diye, erken doğunca ister istemez pan,k oluyosun gelişimiyle ilgili...
ama
gunaydın..bu sabah korkunc bır bas donmesıyle karsılastım..yataktan kalkamadım..eşyalar fırıl fırıl dönuyordu ..gercekten ..
sagımdan soluma donunce yada soldsan saga donunce oldu hep..1 saat oldu halen aynı..bırde aşırı bır mıde bulantısı oluyor arada...
sımdı netten baktım...bu durum çok yasanıyormus ..kkb uzmanı cevaplamış..iç kulakta krıstaller yer degıstırdıgınde olurmus...
tedavısı çok kolaydır ama malesef tekrarlama rıskı çok yuksektır dıyor..harap oldum vallahı sabah berı..
bebegımın altınım zor degıstırdım..elımı yuzumu yıkadım zorzor..
netı açtım kı nedır bu dıye baktım doktorlar sıtesınden.....
arkdaşlar rota virüsü aşısını yaptırdınız mı en yaptırdım ama tedirginim içim rahat değil
malum kötü zamandayız insan korkuyor başka etkenlerden umaım yanlış birşey yapmamışımdır sizler ne düşünüyorsunuz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?