• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

kızımla bugün dışarı çıktık..1 saat gezdik kangrusunda çıktı ilk kez kullandım..rahat oldu..
burda bebek market var ordan kızıma bebedorun tabak ve kaşığını birde 6.aydan itibaren kullanması için meyve ve sebze filesi aldım..kullananlar memnunmuş bu fileden bakalım deneyeceğiz bizde..

bendede kanguru var ama hiç kullanmadım daha.. denemek istiyorum rahat ediyomu bebiş..

bendede kanguru var ama hiç kullanmadım daha.. denemek istiyorum rahat ediyomu bebiş..

içine yerleşene kadar kıyamet koptu..ama dışarı çıkınca sustu hoşuna gitti..hatta eve gelirken başını göğsüme koyup uyudu..ama ben arada popişinden destekledim bacakları belki acımıştır diye kaldırdım arada..

Oy kuzum benim yerim ben onu.. Bizimki bir kez döndü ama 1,5 ay falan önce bir daha da dönmedi.
3 gündür uyku ve az yeme problemleriyle boğuşuyoruz. Biberonu çiğniyor çok aç olmasına rağmen. Açım diye bağırıyor ama içmiyor anlamadım gitti. Diş değildir umarım daha çok erkeen..

benim için o kadar olağan ki bu problem,kolayca içerse şaşırıyorum:86:dönem dönem yapıyorlarmış canım (bana da öyle söylendi ama nasıl bi dönemse geçmedi bir türlü)inşallah alışkanlık haline getirmez,iştahı yoktur bugünlerde belki...
benim kızımın da en çok yağtığı şey biberonu çiğnemek,baya öğrendi çiğnemeyi direk katı gıdaya bile geçebiliriz:)))
diş olduğunu sanmam,inşallah değildir benim de en büyük korkularımdan biri diş...bir de o gelirse başımıza eyvah.

bugün doktora gittik,kulak ve kafa kaşıntısından bişey çıkmadı çok şükür.enfeksiyon gibi bir durum yok,kulağındaki kirler kaşındırıyor olabilir dedi.
20 günde 400 gr almış kızım,bu kadar sorunlu beslenmeye karşın çok çok iyi dedi doktor.aslında büyümesi iyi ama çok problemli olduğu için ek gıdaya geçelim dedi.meyve suyu,püreleri,yoğurt ve çorba önerdi.ben yoğurt ve çorba için çok erken olduğunu düşünüyorum,vermeyeceğim o yüzden.bir de milupa ya da hipp kaşık mamalarını(muhallebiler) ben sordum o da verebilirsin arada dedi.inşallah uyanıkken beslenmeye bunlar sayesinde alışır kızım.
milupanın sütlü armutlu ,bebelacın sütlü pirinçli mamasını aldım,hipp yoktu.umarım sever bi ara deneyeceğim artık.

bu arada kanguru ya da sling (ne olduğunu bile bilmiyorum:) kullanmıyorum ben.nadiren dışarı çıkıyoruz onda da arabasına yatırıyorum,arada etrafı daha rahat izlesin diye kucağımıza alıyoruz.

bugün doktora gittik,kulak ve kafa kaşıntısından bişey çıkmadı çok şükür.enfeksiyon gibi bir durum yok,kulağındaki kirler kaşındırıyor olabilir dedi.
20 günde 400 gr almış kızım,bu kadar sorunlu beslenmeye karşın çok çok iyi dedi doktor.aslında büyümesi iyi ama çok problemli olduğu için ek gıdaya geçelim dedi.meyve suyu,püreleri,yoğurt ve çorba önerdi.ben yoğurt ve çorba için çok erken olduğunu düşünüyorum,vermeyeceğim o yüzden.bir de milupa ya da hipp kaşık mamalarını(muhallebiler) ben sordum o da verebilirsin arada dedi.inşallah uyanıkken beslenmeye bunlar sayesinde alışır kızım.
milupanın sütlü armutlu ,bebelacın sütlü pirinçli mamasını aldım,hipp yoktu.umarım sever bi ara deneyeceğim artık.

Bir şey çıkmamasına sevindim. Kilo alımı da gerçekten iyi maşallah.. Ek gıdaya geçiyorsunuz demek hadi hayırlısı darısı başımıza :) İnşallah güzel güzel yer güzellik :)

Kanguru konusunu çook düşündüm araştırdım. Sling dedikleri şu içine yatırarak konulan tip Esracım, aynı zamanda bacak arasından geçirerek de oturtuluyor. Hala almadım ben kanguru. Çünkü yaptıkları o malzemelerden hiç memnun kalmadım, çoğu polyester karışımı. Oto koltuğunda olduğu gibi.. Ve müthiş pişiriyor. Zaten bahar falan kalmadı gelecekse direkt yaz gelecek -kısmetse- O sıcakta hem benim vücut sıcaklığım hem de o malzemeyle pişer oğlum diye düşündüm. Sling modellerinin %100 pamuk olanları var ama onların da taşıma pozisyonundan emin olamadım. Sonuç olarak elim gidip gidip geliyor kanguru konusunda.. Aranızdan biri derse ki şu çok güzel terletmiyor, alabilirim. Gerçi onu demek için de iyice sıcakları beklemek lazım :27:

kızlar daha öncede sormuştum kanguru mu sling mi kullanıyorsunuz. kullanan arkadaşlardan artıları eksileri neler yazarsanız çok sevinirim.

bize kraftın kangurusu hediye geldi. kullandık arada tek başıma dışarı çıkarsam onu kullanıyorum rahat oluyor fakat fıtıklarım olduğu için çok uzun süreli tutmamam daha iyi oyüzden kullananlar ada dikkat etsin

merhaba kızlar.
dilek geçmiş olsun canım dikkat et kendine.
dün oğlumun takibi vardı 7 kg 61 cm, baş çevresi 43 cm olmuş.ben şimdilik aptamil 1 bebek sütü veriyorum 100 ml olarak günde 2 kere veriyorum.ayrıca dün demir damlasına da başladık.
kanguruyu 2.5 aylıkken kullanmaya başladık 1-2 haftadırda arabasına bindiriyorum.kanguruda hep uyuyor ama arabada izleyerek gidiyor.

ayyyy güler misin ağlar mısın?
evdeki tartıyla doktorunkini kıyaslıyorum her kontrolde ,artık eminim evdeki doktorunkinden 400gr fazla tartıyor.2 gündür bir artış fark etmiştim kızımın kilosunda.gittik tartıldık güzel kilo almış dedi doktor.eve gelince bir kaka yaptı (2 gündür yapmıyordu) boğazına kadar yapmış resmen.bir daha tarttım temizledikten sonra,200 gr eksik çıktı:))))
hayır nasıl biriktirmiş o kadar şeyi içinde anlamadım ki,resmen bileklerime kadar pisliğe battım:60:

merhaba kızlar.
dilek geçmiş olsun canım dikkat et kendine.
dün oğlumun takibi vardı 7 kg 61 cm, baş çevresi 43 cm olmuş.ben şimdilik aptamil 1 bebek sütü veriyorum 100 ml olarak günde 2 kere veriyorum.ayrıca dün demir damlasına da başladık.
kanguruyu 2.5 aylıkken kullanmaya başladık 1-2 haftadırda arabasına bindiriyorum.kanguruda hep uyuyor ama arabada izleyerek gidiyor.

Maşallah canım.. Gece çok sık uyandığı için ben de bugün aptamil 1 vereceğim günde 1 kez olmak üzere bakalım faydası olacak mı?

ayyyy güler misin ağlar mısın?
evdeki tartıyla doktorunkini kıyaslıyorum her kontrolde ,artık eminim evdeki doktorunkinden 400gr fazla tartıyor.2 gündür bir artış fark etmiştim kızımın kilosunda.gittik tartıldık güzel kilo almış dedi doktor.eve gelince bir kaka yaptı (2 gündür yapmıyordu) boğazına kadar yapmış resmen.bir daha tarttım temizledikten sonra,200 gr eksik çıktı:))))
hayır nasıl biriktirmiş o kadar şeyi içinde anlamadım ki,resmen bileklerime kadar pisliğe battım:60:

Oy maşallah.. Doktora şov yapmış biriktirmiş demek yerim ben o bilmişi :)

bu arada kanguru ya da sling (ne olduğunu bile bilmiyorum:) kullanmıyorum ben.nadiren dışarı çıkıyoruz onda da arabasına yatırıyorum,arada etrafı daha rahat izlesin diye kucağımıza alıyoruz.

canım sling bu son zamanlarda ünlülerde sık sık gördüğümüz taşıma aracı. bez gibi bişey çocuğu bağlıyosun. annem sürekli "ben sizi sırtıma bağlayıp gezdirirdim " der bu ona benziyo sanki. rahat görünüyo ama kullanan yok çevremde. biz çok geziyoruz galiba. arabasında götürüyorum genelde ama bi süre sonra sıkılıyo kucak istiyo. ellerimin serbest kalması için ya kanguru ya da sling bişey almalıyım.

birde bebeklerinizi destekleyerek oturtuyomusunuz artık? yoksa daha erkenmi? bebek arabasını yarım oturma pozisyonuna almak istiyorum yatmaktan sıkılıyo sanki.

canım sling bu son zamanlarda ünlülerde sık sık gördüğümüz taşıma aracı. bez gibi bişey çocuğu bağlıyosun. annem sürekli "ben sizi sırtıma bağlayıp gezdirirdim " der bu ona benziyo sanki. rahat görünüyo ama kullanan yok çevremde. biz çok geziyoruz galiba. arabasında götürüyorum genelde ama bi süre sonra sıkılıyo kucak istiyo. ellerimin serbest kalması için ya kanguru ya da sling bişey almalıyım.

birde bebeklerinizi destekleyerek oturtuyomusunuz artık? yoksa daha erkenmi? bebek arabasını yarım oturma pozisyonuna almak istiyorum yatmaktan sıkılıyo sanki.

arabamız hala yatış pozisyonunda ama kucağımda iken bazen hafif eğimli oturtuyorum dizime.

ben destekleyerek oturtuyorum arabasındada yarım oturtuyorum

merhaba ben bebeğimi kucağımda destekle
otutturmya başladım zaten kendisi belinikaldırmaya çalışıyo oturur pozisyona gelmeye çalışıyor.birde adım atmak istiyor kendini sürekli yere doru atıyor.tutmakta artık zorlanıyorum.

Son düzenleme:
bende kızımı destekle oturtturuyorum.üstelik kendisi daha da doğrultmaya çalışıyor.
kanguru konusuna gelince sıcaklarda çekilmez diye düşünüyorum.hem biz hem bebişler için .belim ağrıyor normalde taşırken.

Back