2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar sizlere bişey soracağım ???

bebegimin kalça usgg sini çektircem ama özel hastaneler çekmiyormuş galiba

siz nerede çektirdiniz bide muayeneye götürünce hemen aynı gün çekiliyormu?

ben çektirdim özel hast.aynı gün çekiyolar radevuların arasına sıkıştırıyolar bebek diye.. hemende sonuç veriyolar...usg için ücret ödemedim ssk mız var belki ondan ödememişizdir..

Son düzenleme:

maşallah canım. benimkide uykusu olduğu için ağlıyo ama uykuya dalamıyo. kendi de üzülüyo bizi de üzüyo. gaz sorunu da sebep oluyo galiba. senin gazlı bi bebek mi?

Ah ah kızlar meğer kızımı huysuz yapan bu zinco damlaymış yaa. Sinirden ölüyorum yani. Eşim devamlı gazı var ondan agliyor deyip tıktı çocuğun ağzına damlayı. Iki haftada anca farkettim. Iki gündür vermiyorum. Çocuk kendine geldi yaa . Gece falan uykumuz yok gene gercede cok huysuzlanıyordu daha sakin artık. Bir daha vermiycem ben. Gaz sancısı bile bu kadar huysuzlandırmıyordu

mrb hanımlar.
ben de roxy toz sabun kullanıyorum ama artık bingonun bebe sıvı deterjanına geçeceğim. yumuşatıc falan kullanmayın daha yazık ya..
biz annemle 4 günde bir falan yıkıyoruz oğluşu havalar soğuk diye ama yaz gelsin her kakada duşa :))

biz gazdan çok çektik. dr.ların verdiği bir sürü damla kullandık zincosu, biogaiya ıs, metsili ama hiç fayda etmedi. ağlayacakları varsa ağlıyorlar. ama en son izmir hatayda veli beye götürdük çok iyi bir dr. hatta kendi sitesi var. o ilaçlar verdi dedikleri 1 1 oldu. rahatladık. şimdi çıkarabiliyor gaz falan kaka da öle.

benim oğlum da emici maaşallah. mutlaka sık sık emziriyorum ben de. hem emince kakasını daha güzel yapıyor.
geceleri 2 saatte uyanıyoruz ama artık sorun etmiyorum uyusun da sırf yete. benim de sorunum çok erken uyuyor 8 de falan 9 da uyuyor. sabah da 6 da uyanıyor. sonra ara ara emdikçe uyursa uyuyor işte.kucakda durmak istiyor falan. allahtan annem var beraber idare ediyoruz ama annem de gidecek ne yapacağım ben yalnız artıkk offfffffffffffffffffffffffffffffffffff :))
ellerini emiyor benim oğluşum da şapur şupur. emsin ya. sonra bırakır erhalde.

maşallah canım. benimkide uykusu olduğu için ağlıyo ama uykuya dalamıyo. kendi de üzülüyo bizi de üzüyo. gaz sorunu da sebep oluyo galiba. senin gazlı bi bebek mi?

benimkide gazlı b,r bebek gerçi son iki haftadır gaz sorunumuz azaldı.ben ayağımda sallayarak uyutuyorum.ilk zamanlar gaz yüzünden sallamayla rahatlıyordu şimdide alıştı.uyumak için sallanmak istiyor.gaz için de sab simplex i kullandım iyi geldi.

kızlar bişey soracağım. benim oğlumun boynu daha açılmadı. hani yeni doğduklarında boğum boğum oluyor ya derileri . biz 2 ay 20 günlüğüz. ne zaman açılacak acaba. dr. umuza gitmeden bi sizlere sorayım dedim. aynı durumda olan var mı acaba ?

gaz içinde nurse harveys iyi . biz bir de pankreoflat granül diye ilaç kullandık veli bey vermişti dr.umuz . baya farkettik. önce ilaç diye vermek istememiştim ama çok ga olunca çaresiz vermiştim. artık kullanmıyoruz ama.

canım bende şimdi onu diyordum annemi aradım zincoyu vermeye başladığım ilk gün iyiydi baya uyudu hatta sonraki günler midesi bulanıyo gibi öğürmeye başladı. ve iştahı çok azaldı. yani farklı olarak aşı yaptırdık bide zincoya başladım. aşının artık etkisi geçmiştir diye düşünüyorum. şimdi de nurse harvey aldırıyorum anneme çocuğu deneme tahtasına çevirdim ama bi de bunu kullanmak istiyorum. hiç bi gaz ilacı iyi gelmezmi ya (

bizde bikaç gün sonra 2,5 aylık olacağız inşallah.bizimki de bazen çok kıvranıyordu gazdan.özellikle alışveriş merkezine fln çıkalom 2 gün kendine gelemiyordu.bizde zinco damlaya başladık.yoğun gaz döneminde çok çok işe yaramadı ama ben her gün 4 damla günde sadece 1 kez veriyorum.şu sıralar daha iyi gibi.ama dışarı çıkınca artıyor gibi geliyor bana.annem öyle demişti.sizler yaz çocuğu olduğunuz halde dışarı çıkardığımda tüm gece uyumazdınınz diye.tabi 2-3 aylıkken.sonrasında geçermiş.bu arada ben ilk 2 çocuğumda 7-8 ay adet olmmadım.normal yani.bu sefer kadın doğumcuma sordum iyimi kötümü diye.iyi dedi.genelde çok yoğun emzirenler adet görmüyormuş.ama sakın korunmayı da ihmal etmeyin.süt korur deniyor tıbben de böyle bişey varmış.ama internette okuduğum yazıya göre bi damla su bile verseniz süt dışında koruyuculuğu azalırmış.ben ilk oğlumda çok çekmiştim emmek istemezdi.bende herşeyi denerdim.valla çoğu zAman kucağımda ben ayakta sallanarak emzirdim.veya yatarak.ilk günler 2 ay bari emse dediğim oğlum ilk 6 ay mamasız emdi beni.sonrada 15 aya kadar devam ettik çok şükür.onlar inatsa biz de inatız:)))

merhaba kızlar,bikaç gündür bakamadım herkes baya dertlenmiş bu arada.bizim de sıkıntımız çok.
kızım inatla emmiyor 1 haftadır.4-5-6 saat olarak değişiyor emme aralıklarımız.minicik bebek nasıl dayanıyor anlamıyorum.en erken 4 saatte bir emiyor.acıkıyor deli gibi huysuzlanmaya başlıyor,emzirmeye çalışınca feryadı koparıyor sanki dayak yiyormuş gibi.gazı falan da yok,olunca çıkıyor zaten..doktora götürdüm hiç bir problem yok inatçı sanırım biraz dedi.sütüm de iyiydi maşallah bu aralar,ma vermek de istemiyorum biberona tekrar alışırsa beni yine bırakır diye.zaten kırkımız çıkınca emmeye başlamıştı.düşüne düşüne kafayı yiyecektim ne yapacağım diye ama bugün rahat olmaya karar verdim.hiç zorlamıyorum,ne zaman isterse o zaman emiyor.inşallah zayıflamaz.
kalça usg sini özelde çektirdik biz de para ödemedik.
uyku konusu bizde de sorun,gündüzleri ancak yarımşar saatlik uykularımız var.gece de 12 de falan uyuyup sabaha kadar uyuyor çok şükür.1 kere acıkınca uyanıyor,sonra 6-7 civarı bir daha uyanıyor.bazen uyuyor,bazen de güne 7 de başlamak zorunda kalıyoruz.

biz de geç kaldık ama bugun çektirdik çok şükür ve de temiz çıktı. darıca farabiye götürdük 10 dk içinde hemen sonucu verdiler. devlet hastanalerinde ücretsiz yapılan bir işlem.

arkadaşlar gaz için metsili tavsiye ederim, benim oğlmda da oluyordu günde 1-2 kere 4 damla veriyordum bayağı işe yarıyordu. bir de doktorumuz kalabalık ortamlara sokmayın gazlı bebekleri dedi :) hakkaten de işe yarıyor tavsiyesi. bizim şuan gaz sorunu filan kalmadı elh. :)

merhaba kızlar.benım pc bozuldu yıne...
gelemedım gunlerdır..
herkes ıyı mı...bız ıyıyız...

hadi yaa ben de akşam alışveriş merkezine gidelim dicektim eşime

biz kalça filmi için cumartesi gitcez inş. ama usg değildi röntgen çekiliyo diye biliyom ben yoksa bizim hastanedemi öyle çekiliyo, kafam karıştı şimdi. ama bu sefer doktora gitmeden önce bi liste yapıp gitcem, ne kadarda bi kaka yapması lazım, kakanın normal rengi ne bizimki bazen yeşil oluyo çünkü, uykusu uzun olursa uyandırıp emzirmek gerekirmi, elleri ayaklar hemen buz gibi oluyo normalmi, doyup doymadığını nasıl anlarım, kustuktan sonra emziriyimmi vb gibi bissürü soru, Allah bizim dr a sabır versin :86:

ohoho kardeşim amma soru biriktirmişin özelde cevap bulursun da devlette bu kadar soruya zaman kalmaz :)

Merhaba sorularının bi kısmını yanıtlayabilirim doktor onaylı cevaplardır haberin olsun...Eğer anne sütü ile besleniyorsa sadece 5 güne kadar kaka yapmayabilir normaldir.Hatta bazı doktorlar daha uzun bi sürede söyleyebiliyor.kakanın normal rengi sarı, altın sarısı,hardal yeşil ve çimen yeşilidir.Bütün bu renkler normal kabul ediliyor.Yalnız sen yeşil renkten korkuyorum sarı olsun sürekli dersen rezene içirmen yeterli hemen sarıya dönüyor kaka rengi(bu kendi tecrübem) Bırak istediği kadar uyusun ateşi yoksa sorun yok demektir.Acıkınca illaki uyanacak.zaten uyandırılma bi müddet sonra bebeklerde asabiyete yol açıyor.Kan dolaşımı daha henüz tam yeterli olmadığından el ve ayaklarında hemen ısı kaybı olur normaldir.

slm kızlar nasılsınız bende internet buldukça giriyorumm iştee oyuncak sormuşsunuzz bana bizim belli oyuncağımız yok herşey oyuncak oluyo bizin içinn mesela bi poşet bilee öyle yanii yada konuşuyorum onunla bide ben artık mesela bi bisküviyi suyla ezip veriyorumm yada meyve püresi veriyorumm hazır satılandan başladık biz yavaş yavaşş

benim bebeğim neden emmek istemiyor yaa,nasıl emzirebilirim???dua edin ne olur,kızım bırakıyor beni yavaş yavaş.
sizin bebekleriniz kaç saatte bir emiyor?benimki bu aralar 5 saate uzattı iyice,çıldırabilirim

benim bebeğim neden emmek istemiyor yaa,nasıl emzirebilirim???dua edin ne olur,kızım bırakıyor beni yavaş yavaş.
sizin bebekleriniz kaç saatte bir emiyor?benimki bu aralar 5 saate uzattı iyice,çıldırabilirim

Canım neden emmek istemediğini düşünüyorsunki süresi uzadığı içinde eğer bebekler 3. aydan itibaren 5 saate kadar acıkmayabilirmiş doktorum söylemişti benimki daha 2 aylık mesela 4 saatte bir emiyor ve aslında normali bu 1-2 saatte bir emmek isteyen bebekler midelerini tam doldurmadıkları için sık emmek isterler yoksa bunun meme istemeleriyle bi alakaları yok.Emdiği zman tam olarak dolduruyorsa midesini 5 saat normali zaten.Bence üzüleceğine sevimelisin günlük hayatın daha düzenli olur.Ben tam emip 4 saatte bir emmesinden çok memnunum.Kilosunu takip et kilo alımı yeterliyse sorun yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…