2011 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

canım bazı bebekler az az uyuyor...
15 ar dakıkalık kısa uykular uyuyan bebekler var...
ayaklarından ındırmezsen uzun uyuyr..ayaklarından bırakınca uyanır...alışkanlıkta yapıyor sallamak...
bazı bebekler uykuyla arası yoktur..
kısa uykular uyur...
bebegın yaratılışından..ve gazlı bebekse eger gaz sancısı uykularını böler..rahat uyku uyutmaz...
allah kolaylık versın...
ınşallah uzun uzun uyursunuz gaz gecınce..
ama kısa uykular bazen bebeklerde alışkanlık yapıyor..umarım sızde olmaz..bızde alıskanlık olmustu...1 yasına kadar kısa uykular uyuyordu..gecelerıde dahıll...
ama gece yatmadan mama verdıgımde daha uzun uyudugunu farketmıstım..çunku gecelerıde az az emıp uyuyordu..karnını doyurmadan uyuya kalıyordu..mamayı verıp yatırdıgımda çoktan 8 aylık olmustu...keske daha once deneseymısım gece uykusuna yatırmadan once mama vermeyı..en azından uykusu duzene gırene kadar...
allah kolaylık versın canımmm...

canım uykusuzlukm bızdede aynı..
gece 3 yada 4 den sonra kesınlıkle uyumuyor...
benıde uyutmuyor...aglamasın komsuları uyandırmasın dıye habıre emzık verıyorum..emzırıyorum..ağlatmıyorum...ama çok yoruluyorumm...
canım bronsıt degıl gıbı bence...
boğazına bırsey kaçınca salgılarla onu atmaya calısıyor sankı..
bızım bebek ılk dogdugunda aynı tarıf ettıgın gıbıydı..sanırım dogum sırasında su cıgerlerıne kaçtı...
benım yanımda yatarken bıle agzı kopuk kopuk oluyordu..hemsıreler 2-3 kez alıp goturduler...korkulacak bırsey yok dedıler..aspıre edıp getırdıler..

Son düzenleme:

canım benım ....gecmıs olsun...
ınşallah haftaya çok çok kılo almıs olur...
uzulme sennn...

canım çook geçmiş olsun inş. düzelir bebişin çok bilgm yok bu konuda O nedenle yardımcı olamıcam ama bronşit olsa ciğerindende hırıltı gelirdi diye tahmin ediyorum endişelenme bence

saol canim ins dedigin gibidir..

evet canim dedigin gibi cok kolay genzine kaciriyor allah tekrarindan korusun insan cok korkuyor elinden bisey gelmeyince, kolay olmuyor sogukkanli olmak..

az az emiyor gazini cikariyorum hemen uyuyor agzinda hala hafif hafif kopukler var.. burun aspiratoruyle cektim epey ugrastim burnu acik cok az bisey cikti.. ins dediginiz gibidir kizlar allah hepimizin yavrusunu korusun..

yanıtladığınız için sağolun kızlar, hakkaten çok bunaldım ben annem yanımda kalmasa iyice deliriridim sanırım, ağlamasına bile razıyım ama son 2 haftadır yani 40 ı çıkalı ağlarken katılıyo nefes almıyo kıpkırmızı oluyo dr ağzına üfle dedi öyle yapıyorum ama o an ölüyorum panikten, her ağlayışında yaşıyoruz bunu naasıl bi can acısı yaşıyosa artık, sizden yaşayanınız duyduğunuz falan varmı, geçici olsun nolur bu kız beni yaşlandırıcak valla ...

kızlar hepinize merhabalar.benim kızımda 25 ocakta dünyaya geldi.ama hala agu demiyor.sizin bebekleriniz agu demeye başladımı.ne zamandan sonra agu demesi lazım.dudaklarını yuvarlak yapıyor ama ses çıkarmıyor hala.

benim kizim 27 ocak dogumlu, bu hafta kendisiyle konusulunca au diyor cok hafif.. oyle daha kendi kendine sesler cikarmiyor

kızlar benim kız mememi emmiyordu biberona alışkın olduğu için uçla emiyordu uç dediğimde biberonun ucu :) silikon ucu bile almıyordu ama ben her zaman önce mememi veriyordum ağlıyordu almıyordu uçla emiyordu dün öylesine mememi vereyim dedi tuttu ve dünden beri uçsuz emiyor ne kadar mutluyum anlatamam kadınlar günü hediyesi oldu yavrumun kurtuldum sanırım rezillikten :)))

hayirli olsun canim ne kadar cok rahatladigini anlayabiliyorum. benim kziimda yeni dogdugunda ememedi once sagip siringayla verdik diger gun silikonla emebildi diger gun zorla memeyi tutturdum.. hastanede ebeler zorlaya zorlaya ogrettiler yoksa kendi haline biraksaydik silikon kolayina geliyodu kucuk hanimin :)

canım benim kızımda 18 ocak doğumlu konuşunca falan dudaklarını uzatıyo,lafları dinlio ama daha agulamaya başlamadı.beşiğinin üstündeki ayıcıklar ve müziği dikkatini çekio baya bi yatırdıpımda onlara bakıp kendi kendine sesler çıkartıo

sevindim canım gözün aydın,rahat rahat emzircen artık eylülü

benim kizim 27 ocak dogumlu, bu hafta kendisiyle konusulunca au diyor cok hafif.. oyle daha kendi kendine sesler cikarmiyor

bizim 3.bebğimiz ve fazla konuşamıyoruz garibimle ablası çok kıskandığı için.24 ocaK doğumlu ve bugün ilk defa aguuu dedi sadece 1 kez ve hafif gülümsedi.ama 3 çocuğumdan hiç biri bu kadar erken demeişti.merak etme yakında der.ama geç dese de her bebişin gelişimi farklı oluyor.benim büyükler geç demişlerdi şimdi susmak bilmiyolar:)))

Yağmurcum allah
bebeğine şifa versin çabucak ınşallah.
Gaz sancısı falan olan bebeklerimize de şifa versin rabbim
Denizcim gözünaydın
Benim kizimda kakasını yapmak icin geceden beri ıkınıyor minicik birşey yapmıştı sabah. Hala sancılı. En uzun 45 dk uyumusuzdur.Sancı giriyor uyanıyor .Uykusu bölündüğü icin sinirleniyor . Emmek istiyor. Göğsümle boğuşuyor. Sonra gazını çıkarmaya çalışıyoruz . Uyuya kalıyor.Sonra uykusunda kusup gene uyanıyor. Sonra gene emmek istiyor. Boyle bir kısır döngü içerisindeyiz. Gözlerinin altı torba torba oldu yavrumun uykusuzluktan. Simdi tekrar uyandı yuvarlanıp gidiyoruz boyle

aa canım hadi gözün aydınn biraz büyüdüya daha rahat tutup emer şimdi

slm kızlar,nasılsınız,benim oğlumda artık sesler çıkarıyor,konuşurken gülüyor ve karşılık veriyor, oynuyoruz yatağında ama bir süre sonra mızıldanıyor kucağına al beni der gibi alıyorum susuyor bu seferde gezdirmemi istiyor evin içinde dolanıyoruz her şeye meraklı meraklı bakıyor,oyun halısı almıştık üzerindeki oyuncaklara ses çıkarıp gülüyor :)

zapzup kaka için zeytinyağı en etkili yöntem oğlumda denedik faydasını gördük kulak çöpüne zeytinyağını sür kakasını yaptığı yere değdir hatta biraz beklet ıkınma hissi geliyor ve yapıyor:)

sevindim denizcim
benim bebişlerden birisi de meme emmek istemiyor zamn zamn
memeyi ağzına verince avaz avaz bağırıyor acaba yara falan mı var diye düşünmeye başladım memeyimi bırakıyor yoksa diye korkmaya başladım normalde emiyor ama noluyorsa almıyor bazen

sağolun kızlar çok sevindim gerçekten

benim kızda bayadır aguluyor gıı diyişine bayılıyorum değişik seslerde çıkarıyor karşıma geç konuş der gibi ağzını açıp kapıyor konuştuğum zaman gülmeye başlıyor artık konuşacak bir şey bulamayınca kırmızı başlıklı kızın masalını anlatıyorum ama artık saçmalamaya başladım :)))

kızlar b otrı bebenın uçları tek kullanımlık yanı kırlenınce yenısını takın dıyo 3 de kırlendı . yeni uç nerden alıcam eczaneye sordurdum uç satılmıyo demiş:26:

bende bı kaç kez agu deyışını duydum oy dedım sen agu mu dıyosun . dönencesını takıp edıyo cnm kızım

bizim delikanlıda aguluyor.karşısına geçip konuştukça çıldırıyor gülücükler saçıyor karşılık veriyor.geçen gün emziği yakasına düşmüş dilini uzatıyr yakalamak için yakalayamayınca başladı söylenmeye emzikle kavga ediyor
kızlar oğlum yavaş kilo alıyor ama artık takmıyorum kafaya enson şubatın 28nde tartıldı 4570 gr geldi tabi ben çok üzüldüm hemşire hiç telaşlanma bu aylarda olması gereken kilo en düşük 3900 en yüksek 5500 seninki tam ortada dedi biraz moralim düzeldi.hem sağlıklı olsunda varsın zayıf olsun ne yapayım.

Nevacim hep zeytinyağlıyorum küçük bi pırt yapıyor o kadar. Rezenesini içirdim uyuya kaldı.Bakalım ne zaman yapacak.
Benim kızım hapsurugu kaçınca bi tek gıı diyor.31 ocakta doğdu. Şimdilik öyle bakınıyor. Yatmak istemiyor çoğu zaman. Yatırınca çığlık atıyor.
Bazen hem aranıyor hem göğsümü verince emmiyor.Zıplatıyorum ediyorum . Siniri geçince anca emiyor. Herhalde gazi falan oluyor. Şimdiden cok asabi bi bebek olacağa benziyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…