2011 Nisan Anneleri

kızlar biliyosunuz oğlumun dişi hiç çıkamamıştı
ilk dişi çıktı ama köpek dişi çıktı
çok ilginç
doktora sordum yapıcak bişey yok dedi.
ender olarak görülüyormuş
en zorunu çıkartmış gerisi gelir dedi

bnde hep aşağı bakıyodum
üstü şans ederi gördüm
sanırım çıkalı 10 15 gün olmuş biaraz büyümüş çünkü

aaaaaaaaaaaaaa cok ılgınc.. evet yapacak bısey yok saglıklı olsunlarda nerden cıkıyosa cıksın..

kızlar bende bısey anlatıcam sıze;
dun hava guzeldı ve araba esımın kardesındeydı bızde arabay almaya gıttık mınıbuse bındık.. kızım ılk kez mınbuse dun bındı..herkese gulucuk dagıttı.. ve sonrasındaaaa öğğğ dıe kustuu.. en arka koltuktaydık.şaka gıbıydı ne yapacagımı sasırdım.yanımdakı genc anne bana cok yardımcı oldu allahtan.. esımde bozarıp morardıı..tecrubesızlık cok kotu bıseyyy..

Sağolasın eflalım..
Kızım allaha şukur ıyı ama kızlar antıbıyotıgı kac gun kullanmalıyız? Ben 3 gun kullanıp bırakıcam..acıle gıttk o doktoru bıdaha nerden bulcamda sorayım .:KK50:

bitene kadar kullanman lazım maalesef yarıda kesmek zararlı

Bir soru daha kızlar.. Markette prıma 4 ve 4+ kalmamıstı huggies organık pamuklu aldım ,kullanan varmı aranızda?

biz molfix kullanıyoruz canım

çok ilginç

bnde hep aşağı bakıyodum
üstü şans ederi gördüm

benim yeğeniminde öyle olmuştu:)) hayırlı olsun dişiniz,ben her gün ağzını baştan aşağı inceliyorum çocuk bıktı:)
kızlar bende bısey anlatıcam sıze;
dun hava guzeldı ve araba esımın kardesındeydı bızde arabay almaya gıttık mınıbuse bındık.. kızım ılk kez mınbuse dun bındı..herkese gulucuk dagıttı.. ve sonrasındaaaa öğğğ dıe kustuu.. en arka koltuktaydık.şaka gıbıydı ne yapacagımı sasırdım.yanımdakı genc anne bana cok yardımcı oldu allahtan.. esımde bozarıp morardıı..tecrubesızlık cok kotu bıseyyy..

ah canım araba tutuyor bir daha aklında olsun bebekler içinde var ilaç araba tutmasına bizde oğlumun ilk yolculuğunda öyle olduk uzun yoldu bizimki ay öğürüyordu da çıkarmıyordu annesine çekmiş bende çıkaramam:)

çok ilginç

bnde hep aşağı bakıyodum
üstü şans ederi gördüm

aa ilginç..üst dişlerin daha önce cıkabileceğini duymustum köpek dişi ilginç olmuş..ama olabilio demekki..olsun cıksın sağlıklıca da..

derinimmm canım bak burada neden 3 günlük antibiyotik sorunun cevabı var ,doktorun eğer azitromisin antibiyotikten vermişse bu antibiyotiğin 3 günlük kullanımı 10 günlük kullanıma eşdeğer,son bize de öyle vermişlerdi,doktorun öyle dediyse o şekilde ver ......

,Kaç Çeşit Antibiyotik Vardır: Antibiyotikler etki tarzlarına ve spektrumlarına göre çok sayıda gruba ve alt gruba ayrılırlar. Burada KBB hastalıklarında en sık kullanılan antibiyotikler anlatılacaktır.

Penisilinler

En sık kullanılan antibiyotikler arasındadır. Bakterinin hücre duvarı sentezini bozarak öldürücü etki eder. Çok sayıda alt grubu vardır. Ağızdan (oral olarak) ya da parenteral (kas içine veya damar içine) kullanılan formları vardır. KBB infeksiyonlarını (otit, sinüzit, farenjit, tonsillit vs.) yapan bakterilerin çoğu üzerine etkilidir. Amoksisilin, ampisilin, prokain penisilin, penisilin G, en sık kullanılan penisilin türleri arasındadır. Penisiline karşı dirençli olan bakterilerdeki direnci ortadan kaldırmak için bazı kimyasal maddelerle kombine edilmiş formları son yıllarda daha çok kullanılmaktadır.

Penisilinlerin bazı yan etkileride vardır. En korkulan yan etkisi alerjidir. Bir penisilin türüne alerjisi olan kişide diğer penisilinlere karşı da alerji vardır. Penisilin kullanan hastalarda %1-10 arasında alerji görülür ancak çok büyük çoğunluğu hafif alerjilerdir. Ciddi sorunlar doğurabilecek alerji yaklaşık 1/10000 oranında görülür. Ciddi alerji ilacın verilişinden 2-30 dk sonra ortaya çıkarken hafif alerjilerin çoğu 72 saat sonra başlamaktadır. Hafif alerjiler daha çok cilt döküntüsü şeklinde ortaya çıkmaktadır. Alerji tesbiti, penisilin uygulamasından önce yapılan cilt testiyle ortaya çıkarılabilir. Ancak bu testin güveniliriliği tam değildir. Özellikle parenteral uygulanan penisilinlerin hastane ortamında yapılması faydalıdır. Alerji dışında bazı kan değerlerinde bozulma ve merkezi sinir sistemi üzerinde yan etki potansiyelleri vardır.

Sefalosporinler

KBB'de sık kullanılırlar. Etki tarzları penisilinlerle aynıdır. Spektrumlarına ve kimyasal yapılarına göre genel olarak 3 kuşak sefalosporin vardır. Belli başlı sefalosporinler olarak cefaclor, sefuroksim, sefaleksin, seftriakson, sefoperazon sayılabilir. KBB infeksiyonlarında her 3 kuşağında kullanım alanı mevcuttur. Hem oral yolla hem de parenteral (kas veya damar içi) kullanılabilirler. Otit, sinüzit, farenjit, tonsillit'te ve ameliyat öncesi profilakside kullanılabilirler.

Sefalosporinlerin yan etkileri penisilinlere benzer. Penisilin alerjisi olan kişilerde sefalosporin alerjiside olabilir.

Makrolid Antibiyotikler

Genellikle dar spektrumlu antibiyotikler olmasına rağmen KBB infeksiyonlarında başarıyla kullanılabilmektedirler. Bakterilerin protein sentezini önleyerek bakteriyi öldürmeden, hastalık yapmasını durdurur. En çok biline makrolid antibiyotikler azitromisin, klaritromisin, klindamisin, eritromisin ve linkomisin olarak sayılabilir. Azitromisini diğerlerinden ayıran en önemli özellik 3 gün kullanılıp yaklaşık 10 gün etki etmesidir.

Makrolid antibiyotiklerin en sık yan etkileri mide-barsak sistemi üzerinedir. Karın ağrısı, bulantı, kusma, diare sık görülen yan etkilerdir.

Kinolonlar

Bakteri hücresinde DNA sentezini önleyerek öldürücü etki ederler. Ofloksasin ve siprofloksasin en sık kullanılan kinolonlardır. Daha çok üriner sistem infeksiyonlarında kullanılan bu antibiyotiklerin KBB'deki en önemli kullanım yeri dış kulak iltihaplarıdır. Ağızdan veya kulak damlası şeklinde kullanılabilirler.

Yan etkileri çok fazla olmayan kinolonlarında yine en fazla görülen yan etkileri mide barsak sistemi üzerinedir.

Son düzenleme:
çok ilginç

bnde hep aşağı bakıyodum
üstü şans ederi gördüm

hadi hayırlı olsun canım incileriniz,bizim de alttan 2 çıkmıştı 15 gün önce bugün ben de farkettim üst ortanın yanlardan çıkıyor,üst yan kesici mi köpek dişi mi ben de karar veremedim

kızlaar canım yine çok sıkkın,olacağı mı vardı yoksa nazar mı siz karar verin:2 gün önce akşam eşimle birlikte arkadaşlarına gittik,samimi olduğumuz bir aile daha vardı,o ailenin 12,5 aylık kızları var ve inanılmaz bir kıyaslamaya girdi orada,hatta'' oleeey bizim 4 dişimiz var bir konuda önde gidiyoruz'' bile dedi,ev sahibi sürekli bu tosuncuk yaa annesi ne yediriyosun sen buna falan diye çok ilgi gösterdi ve kucağından indirmedi bizim minnoşu sağolsun,biz kalktık ve diğer bebişin babası da dışarıda sigara içmek için bizimle aşağı indi,asansörde ''yaaa bu gece eşime uyku yok sizin kini de böyle gördü şimdi çok kafaya takacak,napıcaz bilmiyorum ama çok üstüne düşüyor ,kilo aldırmak için uğraşıyor ama çocuk böyle olacak demek ki anlatamıyorum'' dedi,eşimle ben de''bebeğiniz gayet sağlıklı maşaalah ,her bebek aynı olmaz,bakın ben de 2 numaraya çok uğraştım ama almayınca almıyorlar,söyleyin hiç kafasına takmasın'' dedim,hooop eve geldik,gece kuzuşumda bir ateş sabaha kadar uyumadı,bugün de tüm gün ateşini düşüremedim,ve her yediğini kusuyor,çenesi hiç durmuyor,sürekli mızırdanıp ağlıyor,umarım kısa sürer

çok ilginç

bnde hep aşağı bakıyodum
üstü şans ederi gördüm

canm benm oglumda ilk once ilk iki kopek disini cikartti.dr.n dogru solemis bundan sonra diger disler cikarken ne bebek nede sen huzursuz olmazsiniz.cunku en zoru kopek disidr.

ama kocman bı sısee bu. bırde hırıltısı varken yanı bronsıolıt baslangıcı olmustu 2 hafta once ozamnkı antıbıyotıgı doktoru 3 gun kullanın demıstı kafam cok karıstı.

antibiyotigi yarim birakin diyen dr.u ilk defa duydum cok ilginc.hadi ignesi olsa 3 tane yapilir ama susoansiyon tarzi antibiyotik kesinlikle hem saati saatine hemde hepsinn bitirlmesi gerekir aksi takdirde hic bir anlami yok.3 gun kullanmaktansa hic kullanma bence.tum dr.lar duzgun kullanma konusunda tembihlerler cnm.eger azitromisin turevi bi antibiyotikse sakkucuk arkadsimiznda dedigi gibi durum farkli.

Son düzenleme:
İstanbul anadolu yakasında doğum yapacak olanların doğum anını portföy oluşturmak amacıyla ÜCRETSİZ çekiyorum..ilgilenenler özelden mesaj atabilirler.

kızlaar canım yine çok sıkkın,olacağı mı vardı yoksa nazar mı siz karar verin:2 gün önce akşam eşimle birlikte arkadaşlarına gittik,samimi olduğumuz bir aile daha vardı,o ailenin 12,5 aylık kızları var ve inanılmaz bir kıyaslamaya girdi orada,hatta'' oleeey bizim 4 dişimiz var bir konuda önde gidiyoruz'' bile dedi,ev sahibi sürekli bu tosuncuk yaa annesi ne yediriyosun sen buna falan diye çok ilgi gösterdi ve kucağından indirmedi bizim minnoşu sağolsun,biz kalktık ve diğer bebişin babası da dışarıda sigara içmek için bizimle aşağı indi,asansörde ''yaaa bu gece eşime uyku yok sizin kini de böyle gördü şimdi çok kafaya takacak,napıcaz bilmiyorum ama çok üstüne düşüyor ,kilo aldırmak için uğraşıyor ama çocuk böyle olacak demek ki anlatamıyorum'' dedi,eşimle ben de''bebeğiniz gayet sağlıklı maşaalah ,her bebek aynı olmaz,bakın ben de 2 numaraya çok uğraştım ama almayınca almıyorlar,söyleyin hiç kafasına takmasın'' dedim,hooop eve geldik,gece kuzuşumda bir ateş sabaha kadar uyumadı,bugün de tüm gün ateşini düşüremedim,ve her yediğini kusuyor,çenesi hiç durmuyor,sürekli mızırdanıp ağlıyor,umarım kısa sürer

cok gecmis olsun cnm.benm oglumda gecenlerde ates ve kusma sikayetiyle dr.a gittik.kulak enfeksiyonu teshisi konuldu.umarim kisa zamnda atlatr.nazarda olabilir.ama ben pek bu tur olaylari nazara yormuyorum.

bencede nazar deıldır cunku bu rahatsızlıklar ates,kusma 10 couktan 7 sınde var..havalardan dıyorum ben...COOKK GECMIS OLSUN..

ah canım kıyamam kuzuya ben nazara çok inanıyorum,bende aynılarını yaşadım benimde oğlum ilk üç ay çok güzle kilo aldı komşumun kızı bundan büyüktü zayıftı gelip gidip laf söyledi kendi annemgil bile ablamın kızı daha büyük daha zayıf o zayıf şöyle bu tosuncuk dediler sonuç ortada üç aydan sonra oğlumda kilo problemi var boyu da öyle uzun değil hala 8,5 kilo 70cm kilo almamış,birde sütüm öyle çoktu ki hep üstüm ıslanırdı ped koymadan duramazdım o bile sırılsıklam olurdu kesinlikle bir daha çocuğum olursa kimsenin yanında emzirmiycem.

ahh cnm bende nazara çok inanırım
çünkü bnm sütüm yağlı bi süttü
sağdığımda üstünde resmen yağı birikiyordu.oğlum 1 ayda 1450 gr almıştı , yarıyordu yani.
b igün salak gibi bi komşunun yanında emzirdim veeeee oda gidip başka bi komşuya metehan bi emiyor curk curk ses çıkıyor demiş.
ve çocuk emmemeye bşladı ondan snra.:S
geçmiş olsn size.
bnmkide gece sürekli kalkıyor dişten sanırım bizim

canm benm oglumda ilk once ilk iki kopek disini cikartti.dr.n dogru solemis bundan sonra diger disler cikarken ne bebek nede sen huzursuz olmazsiniz.cunku en zoru kopek disidr.

aa öylemi.
gece çok uyanıyor sanırım diğerleride çıkıyor.
snn doktorundamı aynı şeyi söyledi?
sebebi genetik sanırım.
eltimin oğlununda ilk altlar çıkmış ama snra direk köpek dişi çıkmış.
snnki ilkini çıkarttıktan kaç gün snra diğerini çıkarttı_?

X