- 24 Haziran 2011
- 325
- 0
- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
- #55.441
canm ben 6.ayina kadar sadece emzirdim.hic bir ek gida vermedim.benim onceligim ve dr.herzaman soledigi 1 yasina kadar verecegin diger besinleri sadece ek gida olarak dusuneceksin dedi.bebek tum vitamin.protein ve karbonhidrat zaten yeterince vermiz oldugumuz formul mama veya anne sutunden aliyor dedi.ben oncelik olarak hep formul mamasini veriyorum.tabi bu bir yasina kadar gecerli.sabah 8 de uyaniyor.formul mamasini veriyorum.(120ml)saat 9-9.30 gibi kahvaltisini veriyorum.(yulaf ezmesi+su+formul mama+meyve puresi+yalniz ben su yerine genelde evde keni hazirladigim kizlcik yada kurutulmus meyveleri hasliyorum onlarin suyunu kullaniyorum.)yaninda ayri olarak yumurta ve kucuk bir parca beyaz peynir.sonra uyuyor.uyandigi zaman gene 120 ml formul mama.oglen menusunde et.tavuk yada hindi ile yaptigim sebze yemeklerini veriyorum yaninda yogurt(oglum mutlaka iki cesit yer)ogleden sonra kisada olsa biras uyur.kalktigi zaman 120ml formul mamasini icer.aksam menusunde ise princli tahil ezmesi+kendi hazirladigim meyve suyu yada kizilcik serbetinnn suyu+formul mama yaninda meyve puresi.aksam saat en gec 10 gibi uyur gece hic uyanmaz taki sabah 8 e kadar.gece beslenmemiz yok.ama yatmadan once formul amamsini icer.ogluma haftada iki gun hazir organik kavanoz mamalardanda veriyorum.hazir meyveli yogurtlardanda veriyorum.oglen vermis oldugum sebze yemeklerinn icine mutlaka bal kabagi kullaniyorum.cok seviyor.besleyici ozelligide cok.dunilk defa pirinc unu ile muhallebi yaptim.aksam icin.pirinc unu+misir nisastasi+irmik+organik bebek sutu.sadece degisiklik olsun diye verdim.haftada iki gun vermeyi dusunuyorum.icine cok az bal kabagi ekledim.severek yedi.benm oglum uc ogun yer ama iki cesit yer hep.aralarda hic bisiy yemez.ve bir kaseyi bitirr.zamanim olursa yedirdigim seylerin tarifini yazarim canm sana.
afiyet olsun kuzuya...balkabağı ve irmik olmazsa olmazlarımızdan,ben de balkabağını muz ve yoğurtla birlikte veriyorum ve gerçekten çok besleyici bir öğün oluyor...