2011 Nisan Anneleri

Bebişlerimiz sekiz aylık,günlük beslenme menülerimizi paylaşabilir miyiz acaba? ben her gün bir yumurta sarısı vermeye çelışıyorum kimilerine göre bu haftada 3 kez olmalı yumurtadaki kolestrolden dolayı ama bu kolestrol hususunda yumurta aklandı bebişte te bir alerjiye yol açmazsa verilmesi taraftarıyım,günde 1 öğün sebze püresi 1 öğün meyve püresi bazen muhallebi ve anne sütü şeklinde devam ediyoruz,ben ete bu ay geçtim yenilerde makarna vermeye başladım,,pirinçten pek hoşlanmadık.onun haricinde bu rutinde devam ediyoruz yalnız sebze pürelerini bir türlü sevmiyor nasıl olacak bilmiyorum,acaba ben mi çok bulamaç haline getiriyorum o yüzden mi sevmiyor diye düşünüyorum da sizler nasıl hazırlıyorsunuz, deneyimlerimizi yazarsak sevinirim.

yumurtayı gun aşırı yarım bazen 3gun arayla verıyorum.kahvaltı,meyva,sebze puresı ya da çorba et kıyma,tavuk sırasıyla katıyorum,yogurt, aralarda devam sutu anne sutu,yatmadan ooncede gece maması.haftada bır balık

Sabah kahvaltısı olarak 1 yumurta sarısına yarım dövülmüş ceviz, 1-2 tatlı kaşığı kadar labne veya suda beklemiş beyaz peynir, 2-3 tatlı kaşığı kadar da bebeğe yaptığım yoğurttan veya varsa sağılmış sütümden koyuyorum ve ezip karıştırıp yediriyorum. Ben yumurtayı haftanın 5-6 günü veriyorum, bir sakıncası olmadığını söyledi doktor.
Sebze püresini şöyle hazırlıyorum: Temeli hemen hemen hep aynı malzeme; dövme/yarma, bulgur, mercimek, yarım soğan, 1 orta veya büyük boy havuç, yarım patates. Mercimeği her seferinde koymuyorum, kafama göre.. Bunlara ek olarak hangi mevsim sebzesi varsa onu ekliyorum; bu ara fazla çeşit yok, ıspanak/kereviz/pırasa. Bunların hepsini düdüklüde haşlayıp püre yapıyorum. 1 kase kadar veriyorum. Seviyor bizimki şimdilik.
Pirinç kullanmayı tercih etmiyorum çünkü işlenmiş olduğundan vitamin olarak bir faydası yok, kof kilo yapıyor.. Kendim bile az yemeye başladım..
Bir öğün olarak da 1 kase yoğurt yiyor.
Bunların dışında 5 kere emiyor.Aralarda muz, elma, yiyor.
Bunların hepsini her gün yiyor diyemem, sütü bile az emiyor: 100-130 cc arası. Hele de dişi çıkıyor ki iyice azaldı iştahı
Biraz da su veriyorum yemeklerinden sonra, dişleri çıkıyor ya, temiz kalsın, yemek artıkları kalmasın diye..
Demir kullananlar varsa demirden sonra su içirin, arkadaşımın bebeğinin dişleri leke olmuş demirden..

Son düzenleme:

çok çok geçmiş olsun . inşallah hiç bir iz kalmaz

sabah devam sütü,3 saat sonra kahvaltı,arada tekrar süt,öğlen çorba(mercimek,tarhana,tavuk çor,patates çorb...)akşam üstü muzlu,bisküvili yoğurt,akşam biz ne yiyorsak biraz da o çiğneme egzersizi yapıyor,yatmadan önce muhallebi,gece devam sütü,ortalama 6 öğün yiyor,haftada bir gün balık yiyor,ben de atladığım gün olsa da hergün yumurta sarısı veriyorum,bizim ki suyu da çok seviyor öğünlerden sonra bol bol içiyor,bir dönem sebze çorbasını benimki de sevmemişti şimdi en çok sevdiği kabak,patates,havuç çorb. zaten özellikle patates çorbasını çok seviyor,tarifini de yazayım ama ben bu çorbasına yarım su bardağı kadar keçi sütü koyuyorum:2 su bardağı su(tavuk ya da et suyu da olabilir),küçük doğranmış yarım patates,çok azıcık tuz,1 çorba kaşığı tel şehriye bunlar 10 dk kadar haşlanıyor,üzerine 1 tatlı kaşığı irmik koyup 2-3 dk haşlandıktan sonra yarım su bardağı kadar sütü de koyuyorum bir taşım kaynatıp 1 tatlı kaşığı kavrulmuş unla kıvam verip,1 tatlı kaşığı zeytinyağ ekleyip tamamlıyorum,bebeğin nasıl severse,blender,tel süzgeç,çatalla ezerek sen ayarlayabilirsin kıvamını da belirleyebilirsin,çoğu bebek daha çok sıvı çorbaları seviyor,afiyet olsun umarım o da sever

biz 8 ay 8 günlüğüz. 2 haftadır emekliyoruz. kilomuz az. 7400 .
koltuk altlarından tutup yürütüyorum. çok hoşuna gidiyor hemen yüzü gülüyor.
her bebeğin kendine özgü bir hali olduğunu düşünüyorum. oğlum bu zamanlarda emeklemiyordu mesela. telsş etmeyin.

kızlar bugün oğlumun kahvaltısına aptamil yerine pınar ın organik sütünü koydum
çokta güzel içti.
inş. başka bi problem olmaz.

kızlar bugün oğlumun kahvaltısına aptamil yerine pınar ın organik sütünü koydum
çokta güzel içti.
inş. başka bi problem olmaz.

bişey olmaz alerji olur diye bebeklere süt verdirmiyorlar benimde oğlum 8 aylık nerdeyse bir aydır baya baya pastörize sütü muzlu shake yapıp içiriyorum sulandırmadan bi sorunda yok bide elime ne geçerse yediriyorum herşey uzmanlara kalsa biz allaha emanet büyümüşüz o zaman :))))

Herkese merhaba
Her zaman yazamıyorum ama sürekli takip ediyorum burayı ve şu anda da fikirlerinize çok ihtiyacım var.Kızım 8,5 aylık oldu ama bana hiç ilgi göstermiyor işten ayrıldım kendim bakıyorum. Bazen 1-2 saatliğine dışarı çıkıyorum anneme ya da kayınvalideme bırakıyorum dönünce kızım ben geldim diyorum öyle bir bakıyor kafasını çeviriyor ama babasını görünce ne yapacağını şaşırıyor sevinçten resmen üstüne atlıyo. Adam odadan çıksa arkasından ağlıyor.Galiba bende içten içe kıskanıyorum bu durumu bir yönden de çok hoşuma gidiyor babasıyla arasındaki ilişki bana da aynı şekilde davransın istiyorum ama yapmıyor Sizce benim davranışlarımda da bir hata var acaba?Nasıl davranmalıyım?

anlattığın durumun aynısı bizde de var.sanırsam babaları daha az gördükleri için daha çok heyecanlanıyorlar.benim oğlum da benim yüzüme bakmıyor ama babası gelince heyecandan titriyor.ben de kıskanmıyor değilim.
bu arada geçen sene başka bir sayfada senle yazışıyorduk galiba?ve aynı zamanda doğum yapabilmişiz.

nasısınız annişler?bebişler nasıl??ne kadar büyüdüler değil mi maşallah artık evde bi birey olduklarını hissettiriyorlar..istekleri var, sıkıntıları var, mutlulukları, kahkahaları, mizah anlayışları var kendilerince..bi zamanlar yok 2 li testti yok hangi doktordu doğum şekliydi..muhabbetlerimiz hep böyleyken Allah bugünleri de nasip etti çok şükür..ben hepinize ailelerinizle yavrularınızla çook güzel bir yıl diliyorum..belki yarın giremem..herkese mutlu yıllar..

bu arada bugün kızıma güzel bi çorba yaptım hemen yazayım..yarım soğanı az tereyağında kavurdu..1 havuç ve 1 patatesi rendeleyip ekledim doğrayadabilirsiniz...bir avuç yeşil mercimek ve bir avuç da bulgur attım..çok az da renk versin diye ev yapımı salça koydım..biraz et suyu ve biraz da normal su koydum..üstünü örtecek şekilde biraz daha fazla..düdüklüde 15 dk pişirdim..blendırdan geçirdim ben mercimek çorbası gibi olsun diye..tuz da atmıştım çok az..yedirirken biraz da nane attım..harika oldu..çok besleyici..et suyumda kemikli etti..kemik suyu kemiklerini geliştirrir diyo k.validem..ben de o niyetle..inş.öle olur..

bu arada bu aralar diyet topiğindeyim..1 haftada 1 kilo verdim bile..sağlıklı besleniorum..sütüm de azalma olmaz sanırım..herşeyden yiyorum ama vaktinde öğün atlamayarak..ölçülü..ve aburcubrdan uzak durarark..bu arada EFLALİM nereleerdein??diyet deyince aklıma geldin??uzun zamandır yoksun..umarım iisindir..bi sorun yoktur eşinle?okursan cevap yaz cnm..hepinizi öpüyorum

kızlar herkese merhaba, ben geldim 5 günlük aradan sonra kızkardeşime gitmiştim annemlerle valla çok iyi geldi gezdik tozduk dinlendim çok şükür

sizlere de hayırlı mutlu yıllar....
kızlar bir şey sorucam size
çorbalara ekmek içi atıyor musunuz?
ben bir iki günden beri atıyorum. önceleri mercimek çorbası içmiyordu ekmek içi atınca yemeye başladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…