2011 Nisan Anneleri

kızlar bebişleriniz yere bastırdığınızda ayklarını basıyor mu??tay tay yaptırmak istediğinizde hani daha adım atamazlar belki ama öle duruyorlar mı?* benimki pek durmak istemiyor..hemen dizlerini büküyor oturmak istiyor..bastığı zaman da oluyo ama genelde istemiyo..tembellikten sanırım demi..bazıları aa basması lazım falan diyo.. daha emeklemiyor da..dönerek gidiyo her yere..poposunu kaydırıyo bazende otururken falan..hafif kilolu ama çok da değil hani...hareketsiz de değil aslında kucaktayken pır pır..eli kolu hiç durmuyo..doğduğundan beri eli kolu hareketliydi heralde 5 aylıkken emekler bu dedik yok hala...sizinkiler nasıl??

merhaba

ben de diğer arkadaş gibi düşünüyorum her bebeğin gelişimi ve ilgi alanları farklı
kimi oyuncaklarıyla çok ilgili detaylarını keşfediyo kimi daha çok konuşmaya çalışıyo kimide keşif gezilerinde bizimkide yerde sürünüyo ve sürünmeyide hiç sevmiyo ancak çok ilgisini çeken bişey olursa laptop terlik gibi onlara gidiyor.
bide ben tutayım o ayakta dursun istiyor.

kızlar bu arada dertliyim bebişime nazar mı değdi ne yemek yemiyor dişlerimizin yarısıda çıktı albuki
bide 3-4 kez bezin ön tarafında turuncumsu bi leke var az çiş yapıyor.dr idara tahlili kültürü istedi gittik sabah poşeti taktılar bizim hanfendi zıplamaktan poşeti çıkartmış yaptıklarıda bezine döküldü eve geldik şimdi tekrar bağlayacağım poşeti sonra götürücem hastaneye

çok geçmiş olsun canım
bebişlerin derileri çok çabuk yenileniyo ve bizimkinden kat be kat nemli o yüzden iz kalmaz diye düşünüyorum
çok geçmiş olsun dişlerinizde hayırlı olsun
annen bakıyo her halde benim bakacak kimsem yok işi bırakacağım bakıcıya emanet edemiyorum

inşallah bende iz kalmaz diye ümit ediyorum evet annem bakıyor ama benim annemde kayınvalidemde şehir dışında aksilikler üst üste geldi kayınvalidem benim olduğum yere taşındı çocuğa bakmak için kolu kırıldı :KK43: annem geldi bakmaya çocuk yandı böle işte bende diyorum acaba işten çıksammı diye ama onların gelecekleri için çalışmak lazım geçim zor çünkü

kızlar bebişleriniz yere bastırdığınızda ayklarını basıyor mu??tay tay yaptırmak istediğinizde hani daha adım atamazlar belki ama öle duruyorlar mı?* benimki pek durmak istemiyor..hemen dizlerini büküyor oturmak istiyor..bastığı zaman da oluyo ama genelde istemiyo..tembellikten sanırım demi..bazıları aa basması lazım falan diyo.. daha emeklemiyor da..dönerek gidiyo her yere..poposunu kaydırıyo bazende otururken falan..hafif kilolu ama çok da değil hani...hareketsiz de değil aslında kucaktayken pır pır..eli kolu hiç durmuyo..doğduğundan beri eli kolu hareketliydi heralde 5 aylıkken emekler bu dedik yok hala...sizinkiler nasıl??

Bizimki de basmak konusunda pek istekli sayılmaz. Her bebeğin gelişimi farklı/kendine has oluyor, başkalarının yaptığını yapmıyor diye kendini üzme..

herkese günaydın çokkk uzun zamandır yoktum işe başladım malesef zor oluyo yaa bebeği bırakmak öncelikle hasta olan bebişlere çok geçmiş olsun diş çıkaranlara hayırlı olsun hep inci gibi dişleri olsun yavruların.benimde oğlumun bi hafta önce burnu tıkalı diye annemle eşime sıcak buğu yapın demiştim keşke demez olaydım sıcak su koluna döküldü yavrumun ve yandı bi gün hastanede yattık aslında dahada yatacaktık ama durmadı eve çıktık hemde beslenemiyoduda hep mama vermek zorunda kaldım bi hafta pansumana gittik geldik çok şükür az kaldı umarım iz kalmaz böle olanlar yada bilenler varmı iz kalıyomu tabiii yavrum bunları çekerken bide dişi patladı üstüne grip oldu üçü bi yerde çekti yavrum zor bi hafta geçti yani anlayacağınız neyse çok dolmuşum allah bi daha yaşatmasın inşallah bizim dikkatsizliğimiz yüzünden acı çekti yavrum :2:

Çoook geçmiş olsun, iz kalacağını sanmam, benim bir arkadaşım küçükken masa örtüsünü çekip kaynar suyla haşlanmış, şimdi izi bile yok. Miniklerin hücreler sürekli yenileniyor merak etme. Öp benim için de yavruyu, çabuk iyileşir inşallah

canım allah kolaylık versin hepimize, biz de hastalığı atlatalı bayağı güzel gelişmeler var,o söylediklerini ben de 1,5 ay çektim,bağırarak uyanması ,biberonu,memeyi almaması vs.. ama bizim ki hastalıktandı,canım uyuma şekli nasıl bebişinin,yalancı emzik alıyor mu uyurken ya da beşiğinde uyandıkça sallanıyor mu?diş,gündüz az beslenmesi gibi konular buna sebep olabileceği gibi ben ilk bebeğimde sürekli beşiğini salladığım için önüne geçemedik ve uzun zamanımızı aldı,örneğin kızım gündüz beslenmesinden,dişinden değil sürekli sallanmaya alıştığı için elimizi beşikten çeker çekmez ya da ayağımızdaysa ayak durunca uyanırdı,dişlerini bile 5. ayda çıkarmıştı ve hiç huzursuzluk vermemişti,gündüz yediğini anlatsam şu anda sen-ben yiyemem şimdi,yani bebekten bebeğe durumlar değişiyor,şimdi ki oğluşuma gelecek olursam maşaallah diyeyim düzenimizi kurduk,
sabah 4-5 gibi 120 cc(fazla içinca kahvaltısı geç saate kalıyor)
saat 8-9 gibi kahvaltı:90 cc+6 bebe biskv+2,5 mama ölçeği ile tahıl+2 tatlı kaş labne+1 yumurta sarısı+biraz tereyağ+(bazen ceviz ya da tahin)
saat 10:30- 11 gibi 90 cc(bu öğünde meyve de veriyorum bazen ama emme isteği yoğunsa mama)
saat 13 gibi çorba(tarhana,mercimek,patates çorb..)bu günlerde maşaallah miktarı oldukça güzel
saat 16 gibi 1 muz+6 bebe bisk+100 gr yoğurt
saat 20 gibi 180 cc su+3 ölçek pirinçunu+biraz tereyağ+pişince 6 ölçek mama
saat 00-1 gibi 150-180cc(içine ya 4-5 bisk ya da 4-5 tatlı kaş meyveli tahıllı
uykumuz sabah 7-7:30gibi kalkar 10:30-11gibi sütünü içer ve uyur(yarım saat),öğleden sonra çorbasını yer uyur(1-2 saat) akşam üstü 5-6 arsında yine yarım saat kestirir ve enson 20:30-21:00 gibi gece uykusuna yatar,ilk uykuya dalana kadar bir iki kez bizimki de mızırdanır ama gece 2 defa beslenmek için uyanır

Maşallah maşallah maşallah 41 kere... Bizim kız tek seferde 130 cc'den fazla süt bile içmez. Günde 5 kez emer (iyi günündeyse), aralarda bir kez kahvaltı, bir kez yoğurt ancak yediriyoruz, yine iyi gününde bir kere de sebzeli tahıllı püre yerse ne mutlu... Bugünlerde de yerken tükürmeye, emerken de ısırmaya başladık ki evlere şenlik..

arkadaslar bebeklerinizin odasini ayirdiniz mi yoksa ayni odada yatmaya devammi, bunun icin uygun zaman ne zaman fikirleriniz nelerdir

Ben yazın yan odada klima açarak yatak odasını serinlettiğim için 3 ay kızı da yatak odasında park yatakta yatırdım, onun dışında kendi odası ve kendi yatağında yatıyor. Şimdilik annem var, kızın odada yatıyor da ben işe gitmek için uyuyabiliyorum. Gece uyanırsa o ilgileniyor. Annem gidince halim nice olur bilinmez :KK4:

kızlar bu arada dertliyim bebişime nazar mı değdi ne yemek yemiyor dişlerimizin yarısıda çıktı albuki
bide 3-4 kez bezin ön tarafında turuncumsu bi leke var az çiş yapıyor.dr idara tahlili kültürü istedi gittik sabah poşeti taktılar bizim hanfendi zıplamaktan poşeti çıkartmış yaptıklarıda bezine döküldü eve geldik şimdi tekrar bağlayacağım poşeti sonra götürücem hastaneye

Bu tarif ettiğin, sıvıyı az aldığında olur derler, günlük verdiğin suyu biraz artırabilirsin.

kızlar oğlum nihayet emekliyor.
3 4 gündür 1 2 gidiyodu zaten
bugün coşştu iyice, her yere uzanıyorr:)
ama hala dişimiz yok:)

idrarda kan su içmemekten olur demiş arkadaş bnde katılıyorum

Son düzenleme:
bu arada kızlar adetim 4 gün gecikti.tüm adet belirtilerim var.oldum olacam diye beklemedeyim 4 gündür Allah sonumzu hayır etsin:)
benim de tam tersine 30 nda olmam gerekiyordu,25 nde oldum,5 gün önden geldi bu sefer ki:KK43:
herkese günaydın çokkk uzun zamandır yoktum işe başladım malesef zor oluyo yaa bebeği bırakmak öncelikle hasta olan bebişlere çok geçmiş olsun diş çıkaranlara hayırlı olsun hep inci gibi dişleri olsun yavruların.benimde oğlumun bi hafta önce burnu tıkalı diye annemle eşime sıcak buğu yapın demiştim keşke demez olaydım sıcak su koluna döküldü yavrumun ve yandı bi gün hastanede yattık aslında dahada yatacaktık ama durmadı eve çıktık hemde beslenemiyoduda hep mama vermek zorunda kaldım bi hafta pansumana gittik geldik çok şükür az kaldı umarım iz kalmaz böle olanlar yada bilenler varmı iz kalıyomu tabiii yavrum bunları çekerken bide dişi patladı üstüne grip oldu üçü bi yerde çekti yavrum zor bi hafta geçti yani anlayacağınız neyse çok dolmuşum allah bi daha yaşatmasın inşallah bizim dikkatsizliğimiz yüzünden acı çekti yavrum :2:
arkadaşım çok geçmiş olsun,yanığı kaçıncı derece peki?kıyamam yaa yine allahtan yüzüne falan dökülmemiş canım,çok deriiiin bir yanık yoksa ki sadece kaynar su olduğu için o kadar derin değildir diye düşünüyorum-iz kalmaz allahın izniyle..
canım burada bebeği 10,5 aylık olan bir arkadaş var,benimki emekliyor,o emeklemiyor,her ikisi de tay-tay duruyor ama diğer bebiş halen sağından soluna dönüp yuvarlanmıyor,çok tatlı maşaallah,motor gelişimi gayet güzel gidiyor ama o emeklemeden yürüyeceklerden herhalde...hepsi farklı oluyor işte
aaah sorma o poşete çiş yaptırmak bir mesele,yaptırdığını bezine döktürmeden labratuvara götürmek ayrı mesele,biz de eve az gel-git yapmadık,benimki de çişini yapınca anlattığın gibi sarımsı-turuncu renk azcık çıkıyordu ama tahliller temiz çıkmıştı çok şükür,az besleniyor demişsin ya onla alakalıdır merak etme,arkadaşların dediği gibi bol bol su içir,geçmiş olsun canım
Maşallah :nazar:
Geç çıkan diş sağlam olurmuş. Bizim de bu hafta patladı...

umarım öyle olur ,bizim de halen çıkmadı,yalnız ikinci oğlum 9 aylıkken çıkarmıştı,herkes sağlam olur dedi ama süt dişler çıkmadan önce hep çürüdü,şimdi yeniler var da kurtardık,sizin de dişleriniz hayırlı olsun,darısı bize...:)

herkese günaydın geçmiş olsun dilekleriniz için teşekkür ederim dün pansumana gittik bi daha gelmenize gerek yok dediler şuan için bi sıkıntı yok sadece deri kırmızı oda zamanla geçer inşallah vazelin sürün dediler parmak uçlarında deriler kalmış biraz onları da emekler ken atacak herhalde allah kimseyi evladıyla sınamasın çok zor gerçekten bende dört gözle bekliyorum artık derisinin normal rengine dönmesini :2:

merhaba nisan anneleri...burada yazıyor ve dertleşiyor olmak çok güzel.şimdiden ilgilenen yorum yazan anneler teşekkür ederim.bebeğim ac bile olsa mamayı yada yemeği ağzında bekletiyor.ne yapacağımı şaşırdım.dr.u öğün aralarını uzat acıkınca elbet yiyecek dedi.sanki biliyormuş gibi inatlaşıyor ne kadar geç verirsem vereyim yemeği bekletiyor bekletiyor öyle durup yiyeyim ağzımı açayım dediğide yok.yatırıyorum olmuyor mama sandalyesine koyuyorum durmuyor kalkmaya çalışıyor yürütecinde yedireyim diyorum ordada kaçıyor alsa da ağzına yıne bekliyooor bekliyorr bekliyor.öğretmenim ve sırf bebeğimle igilenmek için ücretsiz izne ayrıldım.ama iznim bitityor 2.dönem başlayacağım.bakıcı ya ağzına vururp yedirir yaada lanet edip annen yedirsin der bırakır.zaten kilo almayan bi bebek yemediği için.allah rızası için napmalıyım.benim gibi olan var mı illallah dedim artık.lütfen yardım edin.çok çaresizim...sevdiği sevmediği ne varsa herşeye yapıor..biberon almıyor emzik almıyor....çıldıracaaaağıımmmmmm

merhaba nisan anneleri...burada yazıyor ve dertleşiyor olmak çok güzel.şimdiden ilgilenen yorum yazan anneler teşekkür ederim.bebeğim ac bile olsa mamayı yada yemeği ağzında bekletiyor.ne yapacağımı şaşırdım.dr.u öğün aralarını uzat acıkınca elbet yiyecek dedi.sanki biliyormuş gibi inatlaşıyor ne kadar geç verirsem vereyim yemeği bekletiyor bekletiyor öyle durup yiyeyim ağzımı açayım dediğide yok.yatırıyorum olmuyor mama sandalyesine koyuyorum durmuyor kalkmaya çalışıyor yürütecinde yedireyim diyorum ordada kaçıyor alsa da ağzına yıne bekliyooor bekliyorr bekliyor.öğretmenim ve sırf bebeğimle igilenmek için ücretsiz izne ayrıldım.ama iznim bitityor 2.dönem başlayacağım.bakıcı ya ağzına vururp yedirir yaada lanet edip annen yedirsin der bırakır.zaten kilo almayan bi bebek yemediği için.allah rızası için napmalıyım.benim gibi olan var mı illallah dedim artık.lütfen yardım edin.çok çaresizim...sevdiği sevmediği ne varsa herşeye yapıor..biberon almıyor emzik almıyor....çıldıracaaaağıımmmmmm

merhaba en doğrusunu dr söylemiş sanırım
çok zor tahmin ediyorum ama bir kere en azından ciddi şekilde aç bıraksan belki yer
yada kaşıkla daha sıvı şekilde verirsen yutmak zorunda kalır ağzında geveleyemez yavaş yavaş katılaştırırsın
çok taratıcı olmadı belki ama aklıma gelenler bunlar

biraz önce test yaptım ve 2.çizgi silik de olsa göründü.korkuyorum ya anneme de eşime de söyleyemedim daha yarın akşama bi daha yapıcam:KK14:

canım hakkında hayırlısı olsun,senin bebiş ilk miydi?sonuç belli olsun bakalım,sıkma canını... bence eşinle paylaş yaşadığın stres,mutluluk,karmaşa her ne ise o da ortak olmalı buna,tek başına göğüslemeye çalışma paylaşmak sana da iyi gelir canım

Son düzenleme:
ilk bebeğim evet.bu aşılamayla olmuştu.ikizdi.31.haftamda doğum yaptım eşini kaybettim.1 ay küvezde kaldı oğlum çok eziyet çektim.eşim çok istiyor ben de biraz daha zaman diyordum.bu da aşılama olduğu için çok da ümidim yoktu açıkçası. o yüzden ne düşüneceğim bilemedim:) eşime söylesem uçar 1 gün daha bekleyeyim diyorum baalım

dişlerimizde çıksın bi an önce.
çok huysuz
kucağa gelmek istiyor alıyorum
yere inmek istiyor
sürekli tekrarlanıyor bu olay

X