Bebişlerimiz sekiz aylık,günlük beslenme menülerimizi paylaşabilir miyiz acaba? ben her gün bir yumurta sarısı vermeye çelışıyorum kimilerine göre bu haftada 3 kez olmalı yumurtadaki kolestrolden dolayı ama bu kolestrol hususunda yumurta aklandı bebişte te bir alerjiye yol açmazsa verilmesi taraftarıyım,günde 1 öğün sebze püresi 1 öğün meyve püresi bazen muhallebi ve anne sütü şeklinde devam ediyoruz,ben ete bu ay geçtim yenilerde makarna vermeye başladım,,pirinçten pek hoşlanmadık.onun haricinde bu rutinde devam ediyoruz yalnız sebze pürelerini bir türlü sevmiyor nasıl olacak bilmiyorum,acaba ben mi çok bulamaç haline getiriyorum o yüzden mi sevmiyor diye düşünüyorum da sizler nasıl hazırlıyorsunuz, deneyimlerimizi yazarsak sevinirim.
Sabah kahvaltısı olarak 1 yumurta sarısına yarım dövülmüş ceviz, 1-2 tatlı kaşığı kadar labne veya suda beklemiş beyaz peynir, 2-3 tatlı kaşığı kadar da bebeğe yaptığım yoğurttan veya varsa sağılmış sütümden koyuyorum ve ezip karıştırıp yediriyorum. Ben yumurtayı haftanın 5-6 günü veriyorum, bir sakıncası olmadığını söyledi doktor.
Sebze püresini şöyle hazırlıyorum: Temeli hemen hemen hep aynı malzeme; dövme/yarma, bulgur, mercimek, yarım soğan, 1 orta veya büyük boy havuç, yarım patates. Mercimeği her seferinde koymuyorum, kafama göre.. Bunlara ek olarak hangi mevsim sebzesi varsa onu ekliyorum; bu ara fazla çeşit yok, ıspanak/kereviz/pırasa. Bunların hepsini düdüklüde haşlayıp püre yapıyorum. 1 kase kadar veriyorum. Seviyor bizimki şimdilik.
Pirinç kullanmayı tercih etmiyorum çünkü işlenmiş olduğundan vitamin olarak bir faydası yok, kof kilo yapıyor.. Kendim bile az yemeye başladım..
Bir öğün olarak da 1 kase yoğurt yiyor.
Bunların dışında 5 kere emiyor.Aralarda muz, elma, yiyor.
Bunların hepsini her gün yiyor diyemem, sütü bile az emiyor: 100-130 cc arası. Hele de dişi çıkıyor ki iyice azaldı iştahı
Biraz da su veriyorum yemeklerinden sonra, dişleri çıkıyor ya, temiz kalsın, yemek artıkları kalmasın diye..
Demir kullananlar varsa demirden sonra su içirin, arkadaşımın bebeğinin dişleri leke olmuş demirden..