nazara çooook inanırım ve de çok yaşadım,kızım 9 aylıkken yürüdü,diğer oğlumda ama kızımda bu konuda nazara birebir şahit oldum,bir ortamda kızımdan 4 ay büyük bir bebek vardı,yürümeyi bırakın ayakta duramıyordu ve annesi ikidebir aay bu çok erken yürümüş falan dedi ve o akşam eve gelince çocuk adım atmadı taa ki babannem dualar okudu ama tekrar adım atıp yürümesi 15 günü falan buldu,oğlumun reflü hastası olduğunu biliyorsunuz ve oğlumda reflü 6-7 aydan onra çıktı çok tombik bir bebekti,yine bir ortamda oğlumdan 1 ay küçük ikizler vardı ama benim ki maşaallah onlardan olduuuukçaa büyük duruyordu,bebklerin anne ve babası sürekli ne yediyorsun kaç kilo oldu şimdi falan derken inanın akşamına oğlum ateşlendi ve kusmaya başladı ama ne kusma ve taam 3 yıl sürdü,diyeceğim arkadaşım tüm bebekleri allah korusun,şimdi oğlum hastalığını da nazara yormuyor değilim hepiniz biliyorsunuz tam 1,5 ay sürdü ve son haftaya kadar ne olduğu belli değildi,face sayfamda bebişlerimin resimleri boy boy duruyordu ve annem geçen hafta aryıp kızım face den resimlere bakarken dünürün diğer kızının bebeğiyle kıyasladılar(o bebek bu arada 15 aylık),bizimkinden iri duruyor,bunun tüm bebekleri böyle zaten falan filan,o resimleri kaldır dedi annem ve kaldırdım,annemin aradığı gece yine 3 gün süren ateş ve sonrasında da biliyorsunuz...uzattım ama hep bir bebeğe bakarken,konuşurken,maşaallah-la kuvvete illa billah-allah anasına babasına bağışlasın demek gerekirmiş,allah tüm bebekleri nazardan korusun
canım maşaallah
benim ki şimdi gündüz 3 kez yatıyor sabah ve en son akşamki yarım saat kadar,öğlen uykusu bazen 2 saati buluyor,herhalde 9. ay civarı gündüz uykusu 2 ye iniyor değil mi? benimkinin hasta olduğu dönemler hariç çok şkür maşaalah diyeyim şimdi uykusu eski düzene girdi,gece uykusuna 20:30 en geç 21:30 da yatıyor ama henüz deliksiz sabahı bulmuyor,20:30 gibi uyursa gece 00:00_00:30 gibi bir de sabaha karşı 4:00 gibi iki kez mama içiyor ve sabah 7:30-8:00 gibi kalkıyor, aklıma gelmişken arkadaşlar gece uykusuna 22:00 dan önce yatırılması geregkiyor,çünkü büyüme hormonları özellikle 23.00 ve 3:00 arsında salgılanıyor,mümkünse odanın karanlık olması gerekiyor bu da melatonin hormonun salgılanmasını artırıyor
kolay gelsin arkadaşım,öncelikle nasıl yapıyorsun bilmiyorum ama seni emerken nasıl bir düzeni var? 2 saat mi 3 saat mi yoksa her aklına geldiğinde emip-bırakarak mı? öncelikle dayanabildiği süreyi sabit tut,en azından bir süre belirle ve 2 saatten başla mesala,ilk gün sadece 2 saate bir emzir ve sadece bir öğününde ama sadece bir öğününde mesela ikindiye gelen öğünü emme saati gelince en sevdiği ya da sevme ihtimali olan bir şeyi ver,belki meme olmadan onu da reddecektir ,o zaman 5 dk emziriyorsan öğün vereceğin zaman hemen 2 dk emzir,biraz rahatlasın ardından tekrar dene,ama öğünün miktarını alışık değilse istediği kadar ver,1 kahve fincanıysa öyle ver ,1 küçük kase yerse öyle ,yani o belirlesin,ilk günü bunu yapabilir ve bir öğünü yedirebilirsen 2.gün de aynı yöntemle o saat geldiğinde yine aynını uygula,üstüne basarak söylemek istiyorum,sadece BİR öğün(neticede bebekte kaşık fobisi oluşmuş olabilir,o yemedikçe siz 1 saate kalmadan farklı birşeyle ve kaşık denen aletle yine karşısına çıkmış olabilirsiniz,bu da onu tedirgin etmiş olabilir,şimdi bir öğün ne işimize yarar demeyin,bu şekilde tüm bebeklik ve çocukluk döneminde yemek yemesiyle mücadele etmektense sabredin birkaç gün ve deneyin derim,umarım 3gün sonra beslenmemize bir öğün ekledik diye güzel haberinizi alırız)