- 13 Ekim 2010
- 1.828
- 15
- Konu Sahibi tatlixsxoxgxlum
- #54.281
meyva suyu ıle yapabılırsın kahvaltısını.drum meyva suyu anne sutu ya da mama ıle yap dedı.bence ınek sutu kullanma
bende ıhlamur koyayım diyorum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
meyva suyu ıle yapabılırsın kahvaltısını.drum meyva suyu anne sutu ya da mama ıle yap dedı.bence ınek sutu kullanma
selam kızlar hemen yazıp çıkıcam yazılanları sonra okurum bebeğimin pazartesi akşamdan beri ateşi vardı ilaçlarla düşmeyince antibiyotik ve ateş düşürücüyle yani perşembe günü hasatneye yattık dün çıktık 4 şişe serum yedi çokağladı serum takılırken kuzum ilaçlar alerji yaptı yüzünde kırmızılıklar oldu dünya ilaç veriyorum ama ne verme savaşıyorum almıyor ağzını kilitliyor
selam kızlar hemen yazıp çıkıcam yazılanları sonra okurum bebeğimin pazartesi akşamdan beri ateşi vardı ilaçlarla düşmeyince antibiyotik ve ateş düşürücüyle yani perşembe günü hasatneye yattık dün çıktık 4 şişe serum yedi çokağladı serum takılırken kuzum ilaçlar alerji yaptı yüzünde kırmızılıklar oldu dünya ilaç veriyorum ama ne verme savaşıyorum almıyor ağzını kilitliyor
geçmiş olsun canım kısa sürede atlatırsınız inşallah
ah cnm yazık çok üzüldüm
küçücükk onlar daha.
geçmişler olsun.
cnm çok geçmiş olsun kıyamam ben ona nasıl taktılar o serumları minicik ellerine kollarına (((..
ya çok üzülüyorum ben böyle miniklere birşey olduğu zaman bir de bu nisan bebişlerinde ne kadar çok problem yaşandı anlamadım valla biri bitiyo biri başlıyo (
çok sağolun kızlar sormayın önce kan almak için elini delmişlerdi sonra diğer eliyle kolunu delmişle serum için serum takılırken beni çıkardılar babası durdu onada çık dedilerde çıkmadı sen çık sütün kesilir dediler hem bebek sizden yardım ister siz bakmayınca küser dediler doğru söylemişler bir süre eşimin sesini duydukça ağladı ama nasıl içini çekiyor kuzum ben onu ağlatmaya kıyamazken ah kuzum ya tabi bende kapının önünde ağladım hamdolsun şimdilik yok bişey doktor tedbir amaçlı yatırdı antibiyotiğin dozunuda artırabiliriz ama işe yaramazsa 1 gün yatacağınıza 10 gün yatmak zorunda kalırsınız dedi Allah oralara düşürmesin çok zor gerçekten
Kızlar birde ek gıda verirken dikkat edin bizimki muhtemelen o zaman enfeksiyon kaptı
cnm diğerlerini dene
hero baby, bebelac fln
ben artık sadece devam maması diilde içine 2 3 tane cicibebe koyup veriyorum biberonla.
kaşık maması al bi dene, aptamil sütlü pirinçli al cnm.
kavanoz mamalarından dene.
muhallebi olarak metehan hero baby googly i çok sevdi, onu dene
ben kahvaltıyı şöyle yapıyorum çokta güzel yiyor 150 cc oluyor.
120 cc suya 4 ölçek aptamil 2
içine 3 tane cicibebe
3 tatlı kaşığı aptamil kahvaltı maması (8 tahıllı ballı)
1 tatlı kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı labne peyniri
bu karışımı rondodan geçriiyorum 150 cc oluyor.
dene derim çok seviyor bnmki.
selam kızlaar..girip okuyuyp çıkıyorum..zamanım olmuyor..ek gıdalar konuşulmuş gerçekten zor..ne zaman vercez ne vercez ne kadar vercez yiyecekmi yemeyecek mi..milupanın ek gıda broşürünü vermişti doktorumuz..şöyle diyor..4-6 ay arasında ek gıdaya başlarken 2 3 çay kaşığı,geçişte yarım çay bardağı, öğün haline geldiğinde 1 çay bardağı..6 aylıkken 12 aya kadar 1,5 2 çay bardağı..erenhavacım 1 kase yapıosan belki çok geliodur ondan istemiyodur söylemek istedim.
bide kızlar bu kaşık mamalrından vernek zorunda mıyız??ben de almıştım milupa sütlü tahıl sonra bi iki verdim baktım gerek yok gece yatmadan önce sütüm yetio gibi bide yoğurt..vermedim..ben 11 gibi meyve suyu yada püresi veriorum.öğleden sonra sebze çorbası ikindin 6 gibi yoğurt veriorum.7.30 gibi de emio 8.30 gibi yatarsa yoğurt ve süt ona yetio.başkada bişey vermiorum şu an..çok da acemiyim ama acele de etmiorum daha 6.ayımız dolmadı..bide kahvaltılar neden hep hazır mamalarla yapılıo??normal yumurta pekmez peynir karışımı yapsak yeterli olmaz mı??bilmiorum sadece fikir almak istiyorum sizlerden..zaten ben 2 3 aylıken sütüm az diye baya mama takviyesi yaptım bari ek gıdaları kendim hazırlayayım diyorum içime sine sine katkısız..ama onlarda sütsüz olmuyo..illa her tarifte devam sütü var..pirinç ununda bile..inek sütü yasak..ama emerken kendi sütü yeterse yumurta peynir pekmez ve bebe bisküvisi karışımı yeterli olmaz mı??ıhlamurla ıslatsam mesela??.. bi kaç ay sonra da keçi sütü olur mu acaba diyorum..domates verilebilr mi kızlar..ben bi kaç kere tattırdım alerjen diolar ama..biraz kendi kendime konuşur gibi oldum..ama öle çok soru var ki kafamda...bu arada bugün kızıma mama sandaşyesi aldım bakalım yarın deneyeceğim olacak mı..
sebze çorbasına nası yapıosunuz kızlar...güzel bi tarif verebilr misiniz?çook saolun herkese hayırlı geceler diliyorum...
kızlar herkese günaydın dün eşim demir damlası almış ferra sanol 30 ml beyaz bi damla doğrumu bu kızlar yaa üstünde bebekler için yazmayınca emin olamadım bide reçeteylede almadığımız için belki yanlıştır diye sıkıntı yaptım sizde bunumu kullanıyorsunuz?
erenhava lifecity merhaba
kızlar oğlum erkenden kalkıyo ama ben hala erken yatmamakta direniyorum nasıl bi durumsa artık sizinkiler nasıl?
4te bile uyandığı oluyo
ıspanakda bal gibi ilk bir yıl verilmiyor diye duymuştumkızlar ben de kahvaltısına pekmez koyuyordum ama süt ürünlerini pekmeez bozuyor o yğzden çorbasına falan koyuyorum ben artık. çorbalarının içne de ben ılıdıktan sonra 1 ölçülük st haızrlayıp katıyorum bahaneyle içsin diye hatta bazen kend sağdığım sütü veriyorum. bugün brokoli havuç ıspanak irmik haşlayıp püre yaptım. tadı çok berbat oldu:)) tatlandırsın diye 2 kaşık pekmez koydum işe yaradı bir de 3-4 gündür kakasını çok katı yapıyordu bugün sulandı brokoli-ıspanak işe yaradı sanırım. kaç gündür kabak havuş patates yapıyordum bu daha ii geldi demekki. ben çorbayı tupperlarda saklıyorum 2. güne kalmıyo zaten bitiyor tam 2 kaselik yapıyorum. yalnız şunu öğrendim size de söyleyim belki biliyorsunuzdur gerçi ıspanak gibi yeşil yapraklılar 2.kez ısıtılınca içinde adını unuttum yararlı olan madde zarara dönüşüyormuş. o yüzden ıspanak,pazı vs yi ısıstacağınız zaman haşlayıp koyun pürenin içine.
ben hala regl olmadım sızler oldunuz mu.ılk kırk gun olmştum o
ıspanakda bal gibi ilk bir yıl verilmiyor diye duymuştum
yok canım şimdi kontrol ettim ıspanak vermekte bir sakınca yok.patlıcan vermemek gerekiyomuş.
Geçmiş olsun cnm...Ahh bu kuzucuklar büyüyecek ama biz de yaşlanacağız valla...
Kızlar birde ek gıda verirken dikkat edin bizimki muhtemelen o zaman enfeksiyon kaptı
eflalim hayır bence pes etme.
çokta inatlaşma ama...
illaki sevdiği bişeyler olucaktır
mesela yoğurdu sevmeyen bebek yoktur.
meyvalı yap ballı pekmezli yap yedir.
kavanoz mamalarından al onlardan ver.
canım buraya yazdıktan sonra denedim yine:) bebelacın tahıllı kaşık mamasıyla aptamilin devam sütünü karıştırdım sızlandı ama zorla birkaç kaşık yedirdim üstüne emzirdim sağlık ocağına gittik sonra 400 gr almış bir ayda ebe sofrada sizin yediklerinizden tatdır sınır yok ne kadar isterse ver dedi salatalığı havucu eline ver bazı bebekler öyle yiyor dedi bende sebze filesi aldırıcam bugün eve gelincede bebelacın havuçlu pirinçli kavanoz mamasından verdim sulandırdım yedi innamıyorum tabi ağzından çıkarıyor ama ağlamıyor en azından yoğurda gelince bebek sütünden yaptım yemedi hero baby gogly denedim yemedi şimdi havuç alıp pirinçli çorbasını kendim yapıcam birkaç gün sırf onu denerim kahvaltı öğünü aldırırım bakalım dediğin gibi pes etmiycem sağol:))
canım ben kahvaltıda mama vermiyorum kendim hazırlıyorum sen denedin mi hiç yemiyor mu senin yaptığını? ben biraz kendi sütümü sağıyorum ya da 60 cc süt hazırlıyorum içine 1tatlı kaşığı labne,1 çeyrek yumurtanın sarısı,çeyrek muz bir de yarım bebe etimeğini koyup çırpıyorum blendırda tadı süper oluyor ben bile bayılıyorum şansını bi dene istersen illaki bişeyi sevecektir bence de.bizimki mesela ek gıdaya alıştı ama her gün ayrı telden esiyor bi gün sebzeyi çok gönüllü yiyor bir gün tatlıyı sıpalar oynatıyorlar ellerinde
canım buraya yazdıktan sonra denedim yine:) bebelacın tahıllı kaşık mamasıyla aptamilin devam sütünü karıştırdım sızlandı ama zorla birkaç kaşık yedirdim üstüne emzirdim sağlık ocağına gittik sonra 400 gr almış bir ayda ebe sofrada sizin yediklerinizden tatdır sınır yok ne kadar isterse ver dedi salatalığı havucu eline ver bazı bebekler öyle yiyor dedi bende sebze filesi aldırıcam bugün eve gelincede bebelacın havuçlu pirinçli kavanoz mamasından verdim sulandırdım yedi innamıyorum tabi ağzından çıkarıyor ama ağlamıyor en azından yoğurda gelince bebek sütünden yaptım yemedi hero baby gogly denedim yemedi şimdi havuç alıp pirinçli çorbasını kendim yapıcam birkaç gün sırf onu denerim kahvaltı öğünü aldırırım bakalım dediğin gibi pes etmiycem sağol:))
iyi cnm çok sevindim
mete de başlarda öyleydi yemiyordu
merak etme snra öyle bi alışıcakki 2. kaşığı bekleyemicek, onun için ağlıcak:)
çok gecmış olsun canım.ıştahıda yoktu ya yemeyınce dırençsız kaldı demek kı.meyva sebze fılesı bende ışe yaradı.
kımsecıler yok yıne gercı bu satte ben gece kuşu
1 hafta ablamda kaldım eşim geldı aldı bugun eve geldık kızım babsında durmuyor tanıyamadı benım yanımdayken oynuyor ben yanndan ayrılınca aglıyor.başkalarına gtmıyor zaten ama babasını da unutmuş