2011 Nisan Anneleri

cnm yavas yavas tattır herşeyden zaten öğün haline gelinceye kadar çok zamam geciyor alışmaları uzun sürüyor
evet meyvelerden başlamak lazım herhalde geçen hafta elma rendeleyip tülden geçirmiştim pek beğenmedi galiba yüzünü buruşturarak 3-5 çay kaşığı yedi
arkadaşım lütfen bebekleriniziz eline salatalık havuç vermeyin yanında olsanız dahi!
boğazına havuç kaçan bir bebeğin vefat ettiğini biliyorum, zavallı bebeğe birde otopsi yapılmıştı, Allah korusun dikkat edelim.
evet bende onu duymuştum boğazlarına kaçabiliyormuş allah korusun bebeklerimizi.
biz dün doktora gittik, kilo alımı geçen ay az olduğundan sadece kontrole gittik, 1 ayda 400 gr almış ( 6300 kilo, 68 cm boy) ama boyu uzamış, doktor kilo alımı az olduğundan ek gıdalara başlayın dedi. biz zaten başlamıştık ama biraz daha hızlandırmaya başladık, yumurta önerdi, 10 güne kadar bir tam yumurta sarısı yesin dedi, sebze çorbaları, daha ilerde yoğurt çorbası.
Yoğurt yiyebilirsiniz dedi, devam sütü yerine günlük sütler kullanmamızı önerdi böyle işte.
aklıma gelenler böyle.
bu arada ek gıdalara geçişte gaz olması normal dedi
Hepimize kolay gelsin...
ben geçenlerde gazetede biryazı okumuştum ne kadar doğrudur bilemem de bebeklerin sağlıklı büyümesi kilo alımından değil boyunun uzamasından anlaşılıyormuş

chıcconun polly markasını aldım cok guzel.zaten modellerın hepsı bırbırne benzıyor canım.polly bızımkı
cnm nasılsın seninle pek karşılaşamıyoruz buralara pek takılmıyordun galiba bebişin nasıl?

benımkınnde burnu akıyor yarım saat dışarı markete gttk geldık uşuttu pedıdus kullnıyorum

geçmiş olsun canım aman dikkat sabaha eşim bir daha hasta edeceksin falan dedi yine beni üzdü benmi hastaetim yanidedimevet diyor Allah benim kocamı ıslah etsin yoksa ben çıldırcam az öncede aradı doktoru görmüşde vay neymiş geçiş dönemiymiş ok dikkat etsinmiş hemen hasta olurmuş aman ha ymış ay iyiki söyledi dedim paranayaklığın yetmiyordu tam oldu deli olucam ya

kızlar merhaba iyisinizdir inşallah
maşallah hemen hemen hepiniz ek gıdaya başlamışsınız ben haftaya 6. ay aşısı için gidicem kısmetse ve o zaman başlıycaz herhalde son zamanlarda kızım çok mama yemek istemiyor gündüzleri de meme de çok durmuyor sadece uykusu olunca meme de duruyor bakalım bizim ki napıcak ek gıdaya geçince bir de ben daha biraz meyve sularından tattırıyorum sadece bugünlerde de hiç vermedim zaten acaba doğru mu yapıyorum bilmiyorum
uyku tulumundan bahsetmişsiniz evet artık soğuk olmaya başladı bir de üzerini örttüğüm örtüyü gece yüzüne çekiyor korkuyorum nefessiz kalacak diye uyku tulumu şart herhalde bir de kışlık alışverişine çıkmak lazım artık bebeklerimiz maşallah büyüdü hiçbir şeyleri olmuyor uzun kollu bir şeyler almak lazım
bir de eşimden dolayı anneme gidiyorum bir gün kalıyorum bazen kalmıyorum geri geliyorum annemin de işi var gelemiyor neymiş eşim kızını çok özlüyormuş akşam bile işten gelince niye uyuttun diyor ben kızımı özledim diyor valla napcaz bu gidişle babacı olacak bana da düşkün babasına da :)

benim eşimde memleketde öyle yaptı annemlerde kalınca

kızlar bir de adet olmuştum 17 gün önce hala açık renk geliyor düzeni mi bozul du normalmidir acaba doktorumu arasam mı ?

bence sor

çok geçmiş olsun arkadaşım,
bebeğin biran önce iyileşir inşallah

teşekkür ederim iyileşti hamdolsun

arkadaşım lütfen bebekleriniziz eline salatalık havuç vermeyin yanında olsanız dahi!
boğazına havuç kaçan bir bebeğin vefat ettiğini biliyorum, zavallı bebeğe birde otopsi yapılmıştı, Allah korusun dikkat edelim.

vermeye gerek kalmadı yiyor ebede dedi zaten koparırsa hemen alırsın diye

chıcconun polly markasını aldım cok guzel.zaten modellerın hepsı bırbırne benzıyor canım.polly bızımkı

en çok tavsiye edilen o ama pahalı ya

biz dün doktora gittik, kilo alımı geçen ay az olduğundan sadece kontrole gittik, 1 ayda 400 gr almış ( 6300 kilo, 68 cm boy) ama boyu uzamış, doktor kilo alımı az olduğundan ek gıdalara başlayın dedi. biz zaten başlamıştık ama biraz daha hızlandırmaya başladık, yumurta önerdi, 10 güne kadar bir tam yumurta sarısı yesin dedi, sebze çorbaları, daha ilerde yoğurt çorbası.
Yoğurt yiyebilirsiniz dedi, devam sütü yerine günlük sütler kullanmamızı önerdi böyle işte.
aklıma gelenler böyle.
bu arada ek gıdalara geçişte gaz olması normal dedi
Hepimize kolay gelsin...
cnm nasıl günlük süt.
şişede olanlardan mı?
ama o bebeğe çok gaz yapar bence.sulandırarak falanmı vericeksn?

bu arada akşamdan suda bekletilip tuza alınmış zeytin peynir onerdi.
zeytini nasıl vericeksiniz?
bunların hepsini tane tanemi ver dedi
yoksa blendırdan geçiripmi?

kızlar kahvaltı verırken çok zorlanıyorum yemek ıstemıyor mıdesı bulanıyor napıcam bılmıyorum.bır de yogurt agzına aldıgı an puskurtuyor

Son düzenleme:

Kizlarnolur yardim edin.duygularimi kimseye ifade edemiyorum. Psikolojim acayip bozuldU. Artik bebegime zarar vermeye basladigimi dusunuyorum. Bunlari ancak buraya yazabilirim.cunku birine biseyleri anlatmam lazim. Bebegim yemiyor. Dorudurust emmiyor zayif herkes zayif die die psikilojim bozuldu. Biberon almaz mama icmez simdi bi de kabiz. O yemedikce ben kahroluyorum ve resmen onu cezalandiriyorum. Yatagina birakip kapiyi cekiyorum.kendi kdine aglaya aglaya uyuyo sonunda. Qkendimden nefret eder oldum.psikolojok tedavi gorucem..inancli da biriyim ama bana noldu bilmiyorum..lohusaliksa hala bunun adi.. Bir an once bitse iyi olur..

Kizlarnolur yardim edin.duygularimi kimseye ifade edemiyorum. Psikolojim acayip bozuldU. Artik bebegime zarar vermeye basladigimi dusunuyorum. Bunlari ancak buraya yazabilirim.cunku birine biseyleri anlatmam lazim. Bebegim yemiyor. Dorudurust emmiyor zayif herkes zayif die die psikilojim bozuldu. Biberon almaz mama icmez simdi bi de kabiz. O yemedikce ben kahroluyorum ve resmen onu cezalandiriyorum. Yatagina birakip kapiyi cekiyorum.kendi kdine aglaya aglaya uyuyo sonunda. Qkendimden nefret eder oldum.psikolojok tedavi gorucem..inancli da biriyim ama bana noldu bilmiyorum..lohusaliksa hala bunun adi.. Bir an once bitse iyi olur..

canım önce Allah yardımcın olsun lohusa depresyonu olabilir eşinle aran nasıl sana destek oluyormu bebeğine bakarken sana yardım edecek biri var mı ailene yakınmısın değilsen yanlarına gidebilirmisin,bende ek gıdaya yeni başladım bebeğim yemeyince çıldırdım sinirlerim yıprandı kızdım niye yemiyorsun diye öyle yaptıkça o da daha da istemedi sonra sakince yaklaştım gülerek konuşarak gülerken konuşurken vermeye başladım ben ne zaman sinirli davrans yemiyor uyumuyor çıldırcakmışım gibi çok oluyor ama benimki eşimden kaynaklı sorunlarımız var çok ciddi o yüzden eşinle aran nasıl diye sordum,yardım alma imkanın varsa hiç durma

zor bır durum canm allh yardımcın olsun .iştahszsa belkı bır rahatszlıgı gazı karın agrısı vs. vardır dr ıle goruştun mu. değişk mamalr dene dışarı çıkar temz hava alsın.eflalımn dedıgı gıbı yanlızım bende akşmları eşm gelıyor zorla 1saat bakıyor ama hep yanmda hı.ç bırşey yapmyrm yapışık ıkız gıbıyız bazen bende çıldrcak gıbı oluyorum.hele kı bışe yedrdıgım zamn bır amuda kalkmıyorum pet şişe cep tlf kumandayla yedırıyorum

kızlar kahvaltı verırken çok zorlanıyorum yemek ıstemıyor mıdesı bulanıyor napıcam bılmıyorum.bır de yogurt agzına aldıgı an puskurtuyor

asya da ne versem bağırıyor hala bir adım ilerleyemedik patates kabak havuç bezelye pürelerini yemedi muhallebi yemiyor meyve yemiyor yoğurt çok az ne yedirsem bu cocuğa

merhabalar
mesajınızı görünce 4 yıl önceki halimi hatırladım.kaç kere bebeğimin gözü önünde mama kasesini tepsiyle birlikte yere vurduğumu hatırladım.küçücük bebeğimin korkarak bana baktığını hatırladım.ne kadar pişmanım bir bilseniz.benim oğlum 31 haftalık ve 1.5 kilo doğdu.sana dedikleri gibi hep ne kadar küçük,ne kadar zayıf dediler banada o kadar üzülüyordum ki bide üstüne bebeğimde yemeyince bende takıntı haline geldi
ama diğer arkadaşın yazdığı gibi bebek senin stresini hissediyor ve yemiyor.şu anda zor olacak ama bırak bir süre yemesin.ben öyle yaparak çözdüm.hiç ısrar etme.ver yemiyorsa kaldır.sonra tekrar dene.ama sinirlenmeden.sakın ağlatma bebeğini aksine sarıl.çok sinirlendin.eline bir oyuncak ver 5 dk odadan çık.onun sana ne kadar muhtaç olduğunu düşün.
şunuda belirteyim oğlum şu anda 4,5 yaşında ve 23 kilo 118 cm.7 yaş kıyafetleri giyiyor.2 yaşından sonra yemek olayı düzene girdi.herşey yiyor.boşu boşuna kendimi yıprattım oğlumu da etkiledi bu durum ister istemez.
şimdi 6 aylık bir kızım var.ek gıdaya başladk.yerse yiyor yemezse hiç zorlamıyorum.oğluma yaşattıklarımdan o kadar pişmanım ki.
tabi bu konuyu doktorunuzla da sürekli paylaşın.kansızlık bile uykusunu iştahını etkiliyor.demir ilacı kullanıyorsanız kabızlık yapmış olabilir.inşallah kısa zamanda düzelir bebeğinizin iştahı.

cnm nasıl günlük süt.
şişede olanlardan mı?
ama o bebeğe çok gaz yapar bence.sulandırarak falanmı vericeksn?

günlük pastörize sütlerle başlıcam, yoğurt yapıcam tabi tutturabilirsem, yarın yoğurta sıra gelicek , büyük ihtimalle gaz yapıcak azar azar midesi alışır, gaz yapıyor diye vermezsem , şu ana kadar herşey gaz yaptı meyveler bile, fazla sakınmamayı düşünüyorum.

zeytini nasıl vericeksiniz?
bunların hepsini tane tanemi ver dedi
yoksa blendırdan geçiripmi?

zeytini suda bekletip, kabukları soyulacak, blenderdan geçir demedi, azar azar, ben iki gündür miktarını arttırarak yumurtaya başladım, her gün yeni bişi başlıyorum, havucu arka plana bırakmıştım, bugun verdim, yarın yoğurt düşünüyorum, iki gün sonra yumurta ile peyniri karıştırıp vericem sonra sonra zeytin eklicem, tabi miktarları doyumluk değil tadımlık şimdilik.

zor bır durum canm allh yardımcın olsun .iştahszsa belkı bır rahatszlıgı gazı karın agrısı vs. vardır dr ıle goruştun mu. değişk mamalr dene dışarı çıkar temz hava alsın.eflalımn dedıgı gıbı yanlızım bende akşmları eşm gelıyor zorla 1saat bakıyor ama hep yanmda hı.ç bırşey yapmyrm yapışık ıkız gıbıyız bazen bende çıldrcak gıbı oluyorum.hele kı bışe yedrdıgım zamn bır amuda kalkmıyorum pet şişe cep tlf kumandayla yedırıyorum

canım ya yalnızlık zor ama eşinin ailesiyle aynı memlektde olmakda zor bizim tayin işimiz var muhtemelen olacak ve biz memlekete yerleşicez öyle kötüyümki iyi yönlerini düşünmeye çalışıyorum kafam karışık biliyorum eşim oraya gidince bana daha kötü davranacak kendi inkar etsede... bende yedirirken dişliklerini veriyorum eline sırayla ama bu gidişle her yer leke olacak bundan sonra altına örtü sericem oğlumun:)) tabi tek yesinde napıyım batsın ortalık birde benimki ben odadan çıkınca ağlamaya başladı ek gıdadan mı bilemedim ondan uzaklaştığımı mı düşünüyor acaba

asya da ne versem bağırıyor hala bir adım ilerleyemedik patates kabak havuç bezelye pürelerini yemedi muhallebi yemiyor meyve yemiyor yoğurt çok az ne yedirsem bu cocuğa

canım eşim herobabybinin kavanoz mamalarını almışdı benimki onunhavuçlu pirinçlisiyle yedi sebzeli olanını yedi birde bebelacın tahıllı olanıbenimkide yemiyordu hazır gıda ama alışsın diye verdim onlar bitsin kendim yapıcam çorbalarını aynı usül

Son düzenleme:
kızlar bizde ek gıdaya başladık malum ben öyle açıkcası her gün bir kaşık artırma usulü vermiyorum ebemiz ne kadar alırsa ver o doyunca istemez dedi hakktende öyle yapıyor doyunca ağzını kilitliyor:))
sabah tahıllı kaşık mamasıya biberon mamasını birde pekmezi karıştırıyorum iki tatlıkaşığı kaşık maması iki ölçü biberon maması bir tatlı kaşığıda pekmez hepsini bitirmiyor henüz kalanı ben yiyorum:)

herobaby nin havuçlu pirinçli çorbasından dört tatlı kaşığı koyuyorum sulandırıyorum onunda hepsini yemiyor yediği kadar

herobabynin 7 sebzeli kavanoz mamasını verdim bugün sulandırdım yine onuda sevdi

muhallebiyle vs. arası yok sebzeci ama bir beğendiğini bir daha yemeye biliyor

arkadasımm merhabalar, ben aranıza yenı katıldım nisan ayında bebeğimi dünyaya getırdım.altı aylık olmak üzere,bende uyku tulumu almak ıstıyorum.ama değişik modellerde olanları var alt taraftan kapalı olanlar ıcın içleri küçük dıyorlar altı acık olanları tavsıye edıyorlar sen nasıl bır tulum aldın? fıyatı ne kadardı

kızlar vallla edirne çok soğuk.geçenlerde uyku tulumu aldım 2 gecedir giyiyor inanın açamıyor üstünü ne rahatmış ...önceden tekmeleyip açıyordu saat başı kalkıp bakıyordum ohh ne ii etmişimmm..tavsiye ederim

arkadasımm merhabalar, ben aranıza yenı katıldım nisan ayında bebeğimi dünyaya getırdım.altı aylık olmak üzere,bende uyku tulumu almak ıstıyorum.ama değişik modellerde olanları var alt taraftan kapalı olanlar ıcın içleri küçük dıyorlar altı acık olanları tavsıye edıyorlar sen nasıl bır tulum aldın? fıyatı ne kadardı

Merhaba bende dün aldım netden daha önce araştırdım fiyatlar hep aynı 35 40 50 bana pahalı geldi açıkacası örmeyi düşündüm kadife iplerden ama zamanım yok dün akşam aldık şimdi yıkadım kurusun inşaallah akşama giydiricem 6-9 ay aldık epey büyük tulum şeklinde olanadan aldık torba olanlardan değil açıkacası baktığım yerde çok seçenek yoktu mecburen aldım epey büyük içinde kayboldu kuzum rahat rahat hareket eder inşaallah bu arada 40 iraydı 35e aldık birde penye:)

Merhaba bende dün aldım netden daha önce araştırdım fiyatlar hep aynı 35 40 50 bana pahalı geldi açıkacası örmeyi düşündüm kadife iplerden ama zamanım yok dün akşam aldık şimdi yıkadım kurusun inşaallah akşama giydiricem 6-9 ay aldık epey büyük tulum şeklinde olanadan aldık torba olanlardan değil açıkacası baktığım yerde çok seçenek yoktu mecburen aldım epey büyük içinde kayboldu kuzum rahat rahat hareket eder inşaallah bu arada 40 iraydı 35e aldık birde penye:)

Günaydın canım;güle güle kullanın...Bebişin mışıl mışıl uyusun inşallah:)

Kızlar aldığım tulum bu fuar baby diye bir marka farkında olmadan organikbir ürün almışım:) bizimkinin deseni arabalı onun resmini bulamadım

$fb-649m.jpg

canım ne olur sakin olmaya çalış kimseye de kulak asma hiç bi bebek açlıktan ölmemiştir bende yanlızım ve yedirmeye çalışırken bi kaç defa çok şiddetli bağırdım ve surat ifadesi içime işledi napıyorum dedim sonra kendi kendime artık gülerek veriyorum püskürtmesine izin veriyorum yerse yiyo yemezse yemiyo bi gün yediğini ertesi gün yemiyor ve benim bebeğimde çok kilolu değil yanlız bırakma bebeğini sen annesin onun sana ihtiyacı var bırak yemek yapma ev pis olsun bebeğinle ilgilen sadece o uyurken yanına yat uyanıkken oyna dışarı çık daha çok küçükler allah sabırlar versin sana inşallah daha doğrusu hepimize

kızlar bende bişey soracağım ek gıdaya başlayınca bebeğinizin kakası nasıl benimkini biraz sert ve sanki siyah siyah şeyler ip gibi acaba lifli yediriyoruz ya onlar olabilirmi bide tahıl maması falan veriyorum ekstra olarak suyu nasıl içiriyosunuz bide ne kadar içiriyosunuz

X