2011 Nisan Anneleri

merhaba cnm
benim günlük menüm şöyle

sabah 8:30 9:00 gibi 180 cc o dediğim kahvaltı karışımından (120 cc su , 4 ölçek aptamil 2, milupanın 8 tahıllı ballı 3 tatlı kaşığı, 1 tatlı kaşığı pekmez, 1 tatlı kaşığı labne peyniri, 3 4 cicibebe)

snra 11 de kavanoz maması hazır olarak. herhangi biiri olabilir. meyva yerine geçiyor.dibinde bırakıyor genelde biraz.

saat 1 gibi sebze püresi (patates, kabak, havuç, k.mercimek, pirinç, et suyu, ıspanak) 70 80 cc falan anca yiyor. pek sevmiyor oğlum maalasef.

sebze çorbasını az yediği için yarım saat snra fln 60 cc lik aptamil 2 veriyorum.

saat 4 te yoğurt (içine 1 tatlı kaşığı pekmez, 3 4 cicibebe , yatım kalan kavanoz maması varsa katıyorum) 100, 120 cc genellikle yiyor.

saat 7 de 150 cc muhallebi ( her baby googly, oğlum çok seviyor)

yatarkende 9 gibi fln 120 cc aptamil 2 veriyorum.

snra ben uyurken yani gece 12 1 gibi 90 cc aptamil 2 yapıyorum ,içine 3 cicibebe , 3 tatlı kaşığıda sütlü pirinçli kaşık maması katıyorum.
120 cc oluyor.

gecede eğer uyanırsa bir kere fln uyanıyor saat 4 5 gibi uyanıyor
uyandığındada 60 veya 90 cc aptamil 2 yapıyorum
eğer daha çok yaparsam sabah kahvaltı mamasını az yiyor.

kızlar benim sorum var ben gece muhallebisi yapıyorum içine 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı su 2 tatlı kaşığı pirinç unu,2 tane esmer kesme şeker koyuyorum.çiğ süt olmamış ve sulandırmış oluyrm. sorun olur mu?
sebze çorbası ben 1 kase falan hayatta yediremiyrm tabiki siz ne kadar veriyorsunuz.tam öğün olarak olmuyor istemiyor ancak küçük yarım kase yiyor.
lifecity sen tam günlük bebek beslenme menünü miktarlarıyla yazarmısın rica etsem
benim kızım 6.ayın içinde daha bitirmedi.7.350 nasıl sizce?annem zayıf buluyor

1 yaşına kadar sut kullanılmıyor ayrıca seker de verme.ben aptamıl pırınçlı sutlu sunu kullanıyorum

merhaba cnm
benim günlük menüm şöyle

sabah 8:30 9:00 gibi 180 cc o dediğim kahvaltı karışımından (120 cc su , 4 ölçek aptamil 2, milupanın 8 tahıllı ballı 3 tatlı kaşığı, 1 tatlı kaşığı pekmez, 1 tatlı kaşığı labne peyniri, 3 4 cicibebe)

snra 11 de kavanoz maması hazır olarak. herhangi biiri olabilir. meyva yerine geçiyor.dibinde bırakıyor genelde biraz.

saat 1 gibi sebze püresi (patates, kabak, havuç, k.mercimek, pirinç, et suyu, ıspanak) 70 80 cc falan anca yiyor. pek sevmiyor oğlum maalasef.

sebze çorbasını az yediği için yarım saat snra fln 60 cc lik aptamil 2 veriyorum.

saat 4 te yoğurt (içine 1 tatlı kaşığı pekmez, 3 4 cicibebe , yatım kalan kavanoz maması varsa katıyorum) 100, 120 cc genellikle yiyor.

saat 7 de 150 cc muhallebi ( her baby googly, oğlum çok seviyor)

yatarkende 9 gibi fln 120 cc aptamil 2 veriyorum.

snra ben uyurken yani gece 12 1 gibi 90 cc aptamil 2 yapıyorum ,içine 3 cicibebe , 3 tatlı kaşığıda sütlü pirinçli kaşık maması katıyorum.
120 cc oluyor.

gecede eğer uyanırsa bir kere fln uyanıyor saat 4 5 gibi uyanıyor
uyandığındada 60 veya 90 cc aptamil 2 yapıyorum
eğer daha çok yaparsam sabah kahvaltı mamasını az yiyor.

bilgin için teşekkürler canım da çok mu hazır gıda kullanıyorsun sanki.11 deki kavanoz maması zamanında evde meyve püresi yapıp neden vermiyorsun merak ettim.buarada bebişini genelde biberonla mı besliyorsun genelde cc olarak ölçüleri belirtmişsin ya.maşallah miniğin güzel yiyor benimki bu kadar yemiyor direk ağzını kilitliyor.

yok cnm kahvaltı mamasını sadece biberonla veriyorum ve devam mamasını .

evdede yaptım benm bebeğim yemedi maalesef.
hazırı daha çok seviyor.
bazende elma suyu sıkıyorum onu içiyor.
valla ne severse ne yerse onu veriyorum açıkçası
yesin büyüsünde napalım.

başlarda metehanda yemiyordu
ama biz 3.5 aylıktan ber başladık meyve suyuyla.
bayağı oldu biizm.

cc olarak belirttim evet önce ölçüyorum bende tik oldu artık:)
yani önce biberona döküyorum snra tabağa.
ne kadar yedi ne yedi bakıyorum.

Son düzenleme:
erenhava lifecity merhaba
kızlar oğlum erkenden kalkıyo ama ben hala erken yatmamakta direniyorum nasıl bi durumsa artık sizinkiler nasıl?
4te bile uyandığı oluyo

mrb canım benım kızm gunduz uyumadıgı ıçın gece uyuyor akşm 22:30 a kadr mutlaka uyur ama 4 ten sonra 1 saat arayla uyanıyor meme emıp tekrar 8e kadar uyuyor sonra yıne meme 10a kadr oyalıyorum şimdı kahvaltı oldugu ıçn 9da kaldırıyorum.sen yatmazsın çunku anca rahatlıyorsun bıraz kafa dınlemek ıyı oluyor bende aynıyım

kızım daha şimdiden hasta oldu hanımlar, zaten 3.5 aylık iken abisinden hafif nezle geçmişti, şimdi de babamızdan hepimize geçti, dün doktora gittiğimizde şimdilik ilaç başlamaya gerek yok dedi ve bugun iyice sesi kısıldı.
birde meyve pürelerinin yanına arı sütlü pirinç ununa başlamıştık, çok gaz yaptı, bende 1 numara aptamil ile pirinç unundan muhallebi yapıp denedim fark etmedi, gerçi çok az yiyor (1-2 tatlı kaşığı) acaba diyorum armut mu gaz yaptı, hazımsızlığa iyi geliyor diye biliyorum ama yine armuttan olabilir mi?
yarın havuç suyu ile elma vericem, bakalım ne olacak, inanın ilk aylarda olduğundan daha fazla gazı var, birde burun tıkanıklığı var , açıyoruz sonra yine hiç uyuyamıyoruz.
sizlerde gaz yapan bir yiyecek oldu mu ?

mrb canım benım kızm gunduz uyumadıgı ıçın gece uyuyor akşm 22:30 a kadr mutlaka uyur ama 4 ten sonra 1 saat arayla uyanıyor meme emıp tekrar 8e kadar uyuyor sonra yıne meme 10a kadr oyalıyorum şimdı kahvaltı oldugu ıçn 9da kaldırıyorum.sen yatmazsın çunku anca rahatlıyorsun bıraz kafa dınlemek ıyı oluyor bende aynıyım

evet canım ya anca dinleniyoruz.
demek ki hepsi aynı 4ten sonra tam dalamıyo

kızım daha şimdiden hasta oldu hanımlar, zaten 3.5 aylık iken abisinden hafif nezle geçmişti, şimdi de babamızdan hepimize geçti, dün doktora gittiğimizde şimdilik ilaç başlamaya gerek yok dedi ve bugun iyice sesi kısıldı.
birde meyve pürelerinin yanına arı sütlü pirinç ununa başlamıştık, çok gaz yaptı, bende 1 numara aptamil ile pirinç unundan muhallebi yapıp denedim fark etmedi, gerçi çok az yiyor (1-2 tatlı kaşığı) acaba diyorum armut mu gaz yaptı, hazımsızlığa iyi geliyor diye biliyorum ama yine armuttan olabilir mi?
yarın havuç suyu ile elma vericem, bakalım ne olacak, inanın ilk aylarda olduğundan daha fazla gazı var, birde burun tıkanıklığı var , açıyoruz sonra yine hiç uyuyamıyoruz.
grcmış olsun canm .serum fızyolojık kullan burnu ıçın.ılaç kullansan daha çabuk atlatr ama benm kızımda hastlnmıştı ust solunum yollarından.bugun havuç verdım o zorladı bıraz çok agladı şekerlı su verdım kakasını yaptıda rahtladı

serum fizyolojik kullanıyoruz. ama pek hoşuna gitmiyor bebeğimin. havuç suyuna az zeytinyağı katılınca kabız olmasını engelliyormuş denemedim ama bugun konularda okudum. birde öyle dene istersen.

yok cnm kahvaltı mamasını sadece biberonla veriyorum ve devam mamasını .

evdede yaptım benm bebeğim yemedi maalesef.
hazırı daha çok seviyor.
bazende elma suyu sıkıyorum onu içiyor.
valla ne severse ne yerse onu veriyorum açıkçası
yesin büyüsünde napalım.

başlarda metehanda yemiyordu
ama biz 3.5 aylıktan ber başladık meyve suyuyla.
bayağı oldu biizm.

cc olarak belirttim evet önce ölçüyorum bende tik oldu artık:)
yani önce biberona döküyorum snra tabağa.
ne kadar yedi ne yedi bakıyorum.

miktarına bakıp vermen güzel bir alışkanlık bende denerim bakalım bugün kahvaltıda sadece 60 cc zar zor yedi yarısını önlüğü yedi :)
serum fizyolojik kullanıyoruz. ama pek hoşuna gitmiyor bebeğimin. havuç suyuna az zeytinyağı katılınca kabız olmasını engelliyormuş denemedim ama bugun konularda okudum. birde öyle dene istersen.

bende deneyeyim bari

metehan da olmadı gaz sorunu pek bebeklikten beri ama armut normaldede gaz yapar diye biliyorum
ayrıca 1 2 kaşıktan gaz olmaz bnce.armuttandır o.
erenhava lifecity merhaba
kızlar oğlum erkenden kalkıyo ama ben hala erken yatmamakta direniyorum nasıl bi durumsa artık sizinkiler nasıl?
4te bile uyandığı oluyo
aynen bnmkide erken yatıyor sabah 5 ten snra 7 ye kadar zor dayanıyor.

miktarına bakıp vermen güzel bir alışkanlık bende denerim bakalım bugün kahvaltıda sadece 60 cc zar zor yedi yarısını önlüğü yedi :)

olsun cnm metehanda bugün kahvaltısını 80 cc yedi. neden anlamadım.daha çok yerdi.
belkide gece çok besledim.
gece az vermeye çalışıcam.

metehan da olmadı gaz sorunu pek bebeklikten beri ama armut normaldede gaz yapar diye biliyorum
ayrıca 1 2 kaşıktan gaz olmaz bnce.armuttandır o.

aynen bnmkide erken yatıyor sabah 5 ten snra 7 ye kadar zor dayanıyor.

olsun cnm metehanda bugün kahvaltısını 80 cc yedi. neden anlamadım.daha çok yerdi.
belkide gece çok besledim.
gece az vermeye çalışıcam.

alışacak inşallah kuzucuklar.evet canım gece çok vermişsen toktur minnoşun o yüzden az yemiştir.

X