2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

herkese günaydınlaarrr
dilekcim maşallah kızına güzel haberler getirmişsin bize...
kulaklarının iyileşmesine çok sevindim...
bizde dün doktora gittik kulaklarında çok az iltihap var dedi ilaç verdi ve haftaya uçağa bincez,korkuyorum açıkçası...doktor spreyini yanında bulundur dedi...
yürüme konusunda bizimkinin cesareti yok ya tutunmadan aykata duruyor ama mümkün deil adım atmıyor:)
zamanı gelince oda olur napalım...
Canım yaa o sprey nasıl bişey ??Uçak inerken ve kalkarken emzir yada bırak ağlayıp bağırsın o anlar önemli..Özellikle inişte dikkat et.Ben haziranda yolculuk yapıcam uçaktan korktum 1 günlük yol otobüsle gideyim diyorum ..Yarın dr.uma sormaya çalışıcam uçak durumunu..Dr.umuz yeni ve bizi yarım tedaviden devraldığı için bize çok tepkili:KK43:(
Tekrar geçmiş olsun dilek bende yemek istemeyince zorlamıyorum vakti gelince yiyecektir inşallah. doğumgünü için nasıl elbise aldın ne hediye alacağına karar verdinmi ben ne yapacağımı bilmiyorum :44: ilk bebek olunca....
Sağol canım benimm..Unnadodan pretty ruffle diye bi marka aldım.Ben tüllü etek istiyodum kat kat..Üzeri dantelli çok güzel duruyo ..Yarın falan elimde olur resmini eklerimm...
Hediye ayakkabı alayım diyorumm daha karar vermedimm:)))
benim oğlumda çok tembel... erken dönemde emeklemeye başlayınca çabuk yürür demiştim ama hala yürümüyor...ne el sallıyor ne de başka birşey yapıyor....
altta 2 üstte 2 dişimiz çıktı...
Canım ya emekleyerek ve tutunarak her işlerini yaptıklarından yürümeyi erteliyolar..riske girmiyolar bu sıpalar :))Benim kız bizim evde yürümüyo bana inat..Arkadaşa gidiyorum yürüyo..benle inatlaşıyo:))

Canım yaa o sprey nasıl bişey ??Uçak inerken ve kalkarken emzir yada bırak ağlayıp bağırsın o anlar önemli..Özellikle inişte dikkat et.Ben haziranda yolculuk yapıcam uçaktan korktum 1 günlük yol otobüsle gideyim diyorum ..Yarın dr.uma sormaya çalışıcam uçak durumunu..Dr.umuz yeni ve bizi yarım tedaviden devraldığı için bize çok tepkili:KK43:(

burun spreyleri var ya canım okyanus suyundan onlardan,burnun hep açıl olması gerekiyomuş..
ben artık emzirmiyorum ki ya:KK43:
mamada yemez uyanıkken..
en fazla su verebilriim, yutkunması yeterli heralde..
ağlayıp bağırması derken?? ağlasın mı yani...anlamadım:KK50:

burun spreyleri var ya canım okyanus suyundan onlardan,burnun hep açıl olması gerekiyomuş..
ben artık emzirmiyorum ki ya:KK43:
mamada yemez uyanıkken..
en fazla su verebilriim, yutkunması yeterli heralde..
ağlayıp bağırması derken?? ağlasın mı yani...anlamadım:KK50:

Su ver ozaman en iyisi.Ağlarsa en garanti ağzı açık olur ve basınçtan okadar etkilenmez..En güzeli emmesi yada emzik alması..Başka bi yolu varmı bu basınçtan korumanın acaba::S:S
Burun spreyi çok mantıklı ..

selamlar...
bugün kimse bişey yazmamışşş...

herkese iyi haftasonları dielim bebişlerle o zaman....:emir_bebek::emir_bebek:

Hepinize güzel haftasonları diliyorumm...
Kızlar şu siteye bakın..Doğum günleri için magnetler yapıyolar..Ben yaptırmayı düşünüyorum geleceklere davetiye gibi..25 tanesi 25 lira pahalıda değil..Sizlerle paylaşmak istedim..
doumgnleri iin zel buzdolabss

Herkese iyi geceler!
Bu aralar kızım öyle huysuz ki...
Gece uykudan kaç kere uyandığı oluyor aglayarak. 5 tane disimiz var. Disten midir huysuzlugu acaba? Herseyi de dişe yorup duruyorum ya bakalım. Hoş inşallah distendir çünkü korkuyorum böyle huysuz bir cocuk olarak mi kalcak diye. Hiç böyle degildi. Umarım kalmaz.
Asıl sormak istediğim kabizlik icin ne önerirsiniz? Ne yapmam gerekiyor? Cevaplarsanız sevinirim.

Günaydın Arkadaşlar çalışan annelerimize hayırlı işler bizim kabızlık sorunumuz yok çok şükür ama ben hergün 1 kayısı kahvaltısına katıyorum ve gün içinde çeyrek armut rendeleyip yediriyorum..

Günaydın....

Çalışan annelere iyi işler. Çalışmayanlara da evde bebişleriyle güzel günler...

Ben kahvaltısını kayısı suyuyla ıslatıyorum. kabızlık sorunu yaşamıyoruz pek.

hepimize iyi haftalar....
bu sıralar yine işten çıksam mı acaba diye düşünmeye başladım.... çünkü yavruma bakıcı aramaya başladık...
sizde benim gibi git-geller yaşıyormusunuz...

bu sıralar yine işten çıksam mı acaba diye düşünmeye başladım.... çünkü yavruma bakıcı aramaya başladık...

Çalıştığın yer resmi dairemi? Bebeğin büyüdükten sonra geri dönebileceğin bi işin ve maddiyatın uygunsa hiç düşünme çık derim canım gerçekten bu zamanda iyi temiz bakıcı bulmak çok zorlaştı. Dün bakıcı haberini seyrettiğimde içim çok kötü oldu. En güzeli bebeğine kendin bakmak yada Allah hayırlı bakıcılar versin inşallah..

bu bakıcı haberleri insanı gerçekten dehşete düşürüyor,allahım bebişlerimizi esirgesin,benim tostik haftasonu alkış yapmayı öğrendi,bayadır ben yapıp gösteriyordum,sonra birden o da yapmaya başladı,çok şekerdi
daha önce yediklerini kusmasından şikayet etmiştim hatırlarsınız bi kaç gündür kahvaltıda yumurtayı katı katı veriyorım çiğneyerek yiyor çok şükür,kahvaltıda neler veriyorsunuz ben pekmez yumurta labne veriyorum arada da zeytın,ama sıkılcak diye endişeliyi

hemde hemen hemen her gün..
ben görmeden büyümesine dayanamıyorum....

Çalıştığın yer resmi dairemi? Bebeğin büyüdükten sonra geri dönebileceğin bi işin ve maddiyatın uygunsa hiç düşünme çık derim canım gerçekten bu zamanda iyi temiz bakıcı bulmak çok zorlaştı. Dün bakıcı haberini seyrettiğimde içim çok kötü oldu. En güzeli bebeğine kendin bakmak yada Allah hayırlı bakıcılar versin inşallah..

özel sektörde çalışıyorum... işten çıktıktan sonra tekrar iş bulma olasılığım düşük..malum yaş faktörü... her nekadar deneyimli de olsak yaşa bakıyorlar...birkez işten ayrıldım mı tekrar işe girmem zor...
maddi durum karuışık...ev borcumuz var onu kapatınca işten ayrılmayı düşünüyorum zaten...o zaman da sadece eşimin maaşına kalacağız... kira derdimiz olmadan yaşarız ama okul olayları istediğim gibi olmaz; yani özel okul olayına giremeyiz ben evde olursam :KK43:
hem geleceğini maDDİ YÖNDEN DÜŞÜNÜYORUM HEMDE MANEVİ YÖNDEN... çok zor bir durum yani :KK43:

bu bakıcı haberleri insanı gerçekten dehşete düşürüyor,allahım bebişlerimizi esirgesin,benim tostik haftasonu alkış yapmayı öğrendi,bayadır ben yapıp gösteriyordum,sonra birden o da yapmaya başladı,çok şekerdi
daha önce yediklerini kusmasından şikayet etmiştim hatırlarsınız bi kaç gündür kahvaltıda yumurtayı katı katı veriyorım çiğneyerek yiyor çok şükür,kahvaltıda neler veriyorsunuz ben pekmez yumurta labne veriyorum arada da zeytın,ama sıkılcak diye endişeliyi

ben labneyi kestim, normal peyniri suda bekletip bir gece önceden öyle veriyorum,
1 dilim ekmek,6-7 cicibebe,peynir,yumurta, ceviz
erik,kızılcık,kuşburnu marmelatı yada pekmez dönüşümlü veriyorum,
ıhlamurla ıslatıyorum..
şimdiye kadar çok severek yedi ama son zamanlarda sıkılmaya başladı...
bizimki az yağda pişirdiğim yumurtayı yalanarak yiyor...:KK52:

özel sektörde çalışıyorum... işten çıktıktan sonra tekrar iş bulma olasılığım düşük..malum yaş faktörü... her nekadar deneyimli de olsak yaşa bakıyorlar...birkez işten ayrıldım mı tekrar işe girmem zor...
maddi durum karuışık...ev borcumuz var onu kapatınca işten ayrılmayı düşünüyorum zaten...o zaman da sadece eşimin maaşına kalacağız... kira derdimiz olmadan yaşarız ama okul olayları istediğim gibi olmaz; yani özel okul olayına giremeyiz ben evde olursam :KK43:
hem geleceğini maDDİ YÖNDEN DÜŞÜNÜYORUM HEMDE MANEVİ YÖNDEN... çok zor bir durum yani :KK43:

çok benziyor durumumuz...

mAlesef git gel yaşama şansım bile yok hem devlet memuruyum hem de maddi açıdan ayrılmam imkansız. Ama evde olup yavruma bol bol vakit ayırmayı çok isterdim. Sadece bu yönden ev kadınlarına özeniyorum. Allah kolaylık versin hepimize.

Herşey zaten evlatlarımız için canım bende çok üzülüyorum keşke hep oğlumun yanında olsaydım benim şimdilik oğluma annem bakıyor inşallah kreş zamanına kadar böyle gideriz. Sizin yokmu annen kayınvaliden yada akrabalardan birileri yaşadığınız şehirde gerçekten çok zor bakıcı bulmak Allah yardımcımız olsun.

arkadaşlar üzülmeyin, ben 1 yıllık ücretsiz izin aldım ama bir yandan da düşünüyorum- acaba zamanımızı ne kadar verimli geçiriyoruz diye.deniliyor ya önemli olan verimli zaman geçirmek diye..tabi ki bebeğimle bir arada olmak çok güzel. hatta o kadar alışmışım ki birlikte olmaya, haftasonu eşime bırakıp dışarı çıkmak zorunda kaldığımda afalladım.yani işin bir de bu boyutu var...güvenilir bakıcı olayı evet zor, acaba bunun için kreş daha mı ideal...

bebişleriniz için özel kitaplar aldınız mı?

Son düzenleme:
Herşey zaten evlatlarımız için canım bende çok üzülüyorum keşke hep oğlumun yanında olsaydım benim şimdilik oğluma annem bakıyor inşallah kreş zamanına kadar böyle gideriz. Sizin yokmu annen kayınvaliden yada akrabalardan birileri yaşadığınız şehirde gerçekten çok zor bakıcı bulmak Allah yardımcımız olsun.

annemle kayınvalidem dönüşümlü bakıyorlar ama yaz geldi...kayınvalidem yazlığa gideceğimbakıcı ayarlayın diyor...annem haftanın5 günü mümkün değil bakamaz çünkü yaşlı ve sağlık problemleri var... kreş içinde daha çok küçük...en azından 2-2,5 yaşına gelsin ki kreşe verebileyim...

X