2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

41 kere maaşşallah kızına... Allah nazardan korusun... bizim kide müzik duyduğunda hafif hafif sallanıyormuş...
mama sandalyesi olayı bizde de aynı... zor oturtuyoruz... hele alt değiştirmek büyük sorun...tut tutabilirsen

Ama dediğin çok doğru...onların bir gülüşü herşeye değer...
hepimize bebeklerimizle birlikte bol eğlenceli bir hafta sonu dilerim...

sağol canım hepsi aynı demekki:KK1: nazar değmesin hiçbirine :nazar::nazar::nazar:

haftasonu bol bol koklayalım kuzularımızı ayy burnumda tüttü:KK14:

ohhh cum akşamlarına bayılıyorum:)Bu arada benim oğlum da tuttu fırlattı şarkısına deli oluyor duyar duymaz alkışa başlıyor.
Herkese iyi haftasonları....

Günaydın Arkadaşlar güzel bi hafta sonundan sonra gene iş başındayız:KK50: Hafta sonu iyice alışıyorum oğluma şimdi çok zor geliyor işe gelmek ama mecburen herşey onlar için... Oğlumda tarkanın şıkıdım şarkısını seviyor annelik çok güzel bi duygu ya Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah..

Günaydın Arkadaşlar güzel bi hafta sonundan sonra gene iş başındayız:KK50: Hafta sonu iyice alışıyorum oğluma şimdi çok zor geliyor işe gelmek ama mecburen herşey onlar için... Oğlumda tarkanın şıkıdım şarkısını seviyor annelik çok güzel bi duygu ya Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah..

amin günaydın canım bende çok zor ayrıldım sabah boynuma sarılıyor biraz mızmızlandı zor çıktım evden. öyle onlar için çalışıyoruz bugün çabucak geçer inşallah

amin günaydın canım bende çok zor ayrıldım sabah boynuma sarılıyor biraz mızmızlandı zor çıktım evden. öyle onlar için çalışıyoruz bugün çabucak geçer inşallah
Allah tüm çalışan annelerin yardımcısı olsun
ben şu an ücretsiz izindeyim ama eylülde bitiyor malesef,ve kızımdan şimdiye kadar hiç ayrılmadım,nasıl olcak bilmiyorum

bebişlere neler yedirmeliyiz artık
yani benim ki hala çorba muhallebi yoğurt meyve ve yumurta yiyor,hala çiğnemeyi bilmiyo,azıcık zorlasam kusuyo,bu gidişle hep çorbaya talim edicek bu kız anlaşılan,aslında biz bir şey yerken atılıyo,ağzına götürüyo sonrasında da her yer kusmuk oluyor,siz de durumlar nasıl acaba merak ettim

yani benim ki hala çorba muhallebi yoğurt meyve ve yumurta yiyor,hala çiğnemeyi bilmiyo,azıcık zorlasam kusuyo,bu gidişle hep çorbaya talim edicek bu kız anlaşılan,aslında biz bir şey yerken atılıyo,ağzına götürüyo sonrasında da her yer kusmuk oluyor,siz de durumlar nasıl acaba merak ettim

sağol canım zor oluyor ayrılmak ben 3 aylıktı bıraktığımda bakıcıya.

ben aynı öğünleri devam ettiriyorum ama bizim yemeklerden de yediriyorum tuzsuz ve az salçalı onları daha çok seviyor,
aslında baya öğrenmesi gerekiyordu canım çiğnemeyi pütürlü yiyecekleri bence doktoruna bir danış sürekli bu şekilde kusması normalmi bilmiyorum
ben yemek yerken ve sonrasında kustuğunu hiç hatırlamıyorum benimkide huysuz yemek yer yemek istemez ama kendi beslenmeyi çok sever akşam eline kurabiye verdim büyük gelen parçaları diliyle dışarı attı, her şeyden vermeye çalışıyorum artık nerdeyse yaşları geldi

Son düzenleme:

Günaydın...
Ben biz ne yersek vermeye çalışıyorum azar azar. yemeklerimizi az tuzlu ve az baharatlı yapıyorum. minik minik et parçaları veriyorum pilav veriyorum. çorba ve yoğurda devam zaten. benim oğlum da sıvı şeylerin içinde pütür yemek istemiyor. yani ya tamamen sıvı ya da tamamen katı olcak ama kusmuyor. yemek istemediği zaman ağzını hiç açmıyor. Dediğin gibi Allah bütün çalışan annelere yardım etsin işimiz gerçekten çok zor. Ben 4 aylıkken çalışmaya başladım ama yarım gün çalışıyorum oğlum çok mahrum kalmıyor o yüzden.

Günaydın...
Ben biz ne yersek vermeye çalışıyorum azar azar. yemeklerimizi az tuzlu ve az baharatlı yapıyorum. minik minik et parçaları veriyorum pilav veriyorum. çorba ve yoğurda devam zaten. benim oğlum da sıvı şeylerin içinde pütür yemek istemiyor. yani ya tamamen sıvı ya da tamamen katı olcak ama kusmuyor. yemek istemediği zaman ağzını hiç açmıyor. Dediğin gibi Allah bütün çalışan annelere yardım etsin işimiz gerçekten çok zor. Ben 4 aylıkken çalışmaya başladım ama yarım gün çalışıyorum oğlum çok mahrum kalmıyor o yüzden.

aslında şöyle doğduğundan beri bir kusma problemi içerisindeyiz,özel gittiğimiz bi doktor var güveniyoruz da adam prof o normal diyo ama benim içime sinmiyo işte bu durum,ben eline bi şeyler vereyim öğrensin istiyorum ama eşim istemiyo yazık yine kuscak diyo,öyle arada kalıyorum işte,eninde sonunda öğrenicek işte yemek yemeyi diye kendimi teselli ediyorum

selam herkese. bugün işten gelince oğlum görmeden yatak odasına girmiştim kapı kapalıydı. o da koridorda oynuyodu. içeriden seslendim sadece sesimi duyunca yürüteçle dış kapının yanına gitmiş dışarıdan gelicem zannediyo ben seslendikçe dış kapının önünde beklemiş heyecanlı heyecanlı. bakıcısı anlatıyo tabi bunları. ben yatak odasının kapısını açınca bana öyle bir gelişi vardı ki... çok özlemiş. kıyamam. daha önce hiç görmemiştim o halini. büyüdükçe zorlaşıyor işe gidip gelme anlarım. iyice bilinçlenmeye başladı bu konuda. ne yapıcam bilmiyorum.

selam herkese. bugün işten gelince oğlum görmeden yatak odasına girmiştim kapı kapalıydı. o da koridorda oynuyodu. içeriden seslendim sadece sesimi duyunca yürüteçle dış kapının yanına gitmiş dışarıdan gelicem zannediyo ben seslendikçe dış kapının önünde beklemiş heyecanlı heyecanlı. bakıcısı anlatıyo tabi bunları. ben yatak odasının kapısını açınca bana öyle bir gelişi vardı ki... çok özlemiş. kıyamam. daha önce hiç görmemiştim o halini. büyüdükçe zorlaşıyor işe gidip gelme anlarım. iyice bilinçlenmeye başladı bu konuda. ne yapıcam bilmiyorum.

Kıyamam ben bu kuzulara yaa. Aynı durum bizde de var malesef. Eve gelince öyle bir üzerime atılışı var ki anlatamam resmen sıkı sıkı sarılıyor.Allah onlara da bize de kolaylık versin.

aslında şöyle doğduğundan beri bir kusma problemi içerisindeyiz,özel gittiğimiz bi doktor var güveniyoruz da adam prof o normal diyo ama benim içime sinmiyo işte bu durum,ben eline bi şeyler vereyim öğrensin istiyorum ama eşim istemiyo yazık yine kuscak diyo,öyle arada kalıyorum işte,eninde sonunda öğrenicek işte yemek yemeyi diye kendimi teselli ediyorum

Canım bazı bebeklerin yemek yemesi böyle problemli oluyor malesef. İnşallah bir an önce düzelir. elbette öğrenecektir yemek yemeyi de her şey gibi canını sıkma. Allah kolaylık versin.

merhabalar arkadaşlar,ben nisan annesiyim bir de buraya göz atmak istedim ve kusma deyince yorum yapmadan geçemedim,ben 2. bebeğimde reflüden çok çektim,tam 3 yıl sürdü,dediğiniz gibi katı birşey vermek mümkün olmuyordu,bırakın katıyı,mama,su,emdiği süt anında fışkırır tarzda kusuyordu,bu bebeğimde hiç blender kullanmama kararı aldım ve çok şükür uygulayabildim,kusma olayını yaşayan bir anne olarak fikrimi belirmek isterim,sabırla 1 hafta uygulayın inanın çiğnemeye başlayacaktır,yoksa ilerde de çok problem çıkabiliyor,öncelikle hafif katı örneğin domates suyuna ,yemek suyuna bandırılmış minik ekmekle başlayın ama aç olması gerekir,tok olduğunda zaten o öğürmeyle ne varsa anında fışkırtır,aç olduğu için öğürse de bir-iki alıştırmanın sonunda yutmaya başlar,buna alışınca muz gibi biraz daha sert gıdalara geçin,parça olarak çok zorlanırsa cam rendeden geçirip ilk başta işini kolaylaştırın,sonrasında da bisküvi ve kraker gibi daha sert besinlere geçin,ama hepsi için altın kural açken denemeniz,bunu ilk başlarda sabah kahvaltı öncesi deneyebilirsiniz ,alışmaya başladıktan sonra her öğününden önce daha rahat yemeye başlayacaktır,sonrasında da inş her verdiğinizde,sabır ve kolaylık diliyorum,bir daha ki göz atmamda umarım kusmadan yiyebiliyor yazınızı okurum

Son düzenleme:
arkadaşlar bebekleriniz büyük parça olarak ne yiyebiliyorlar mesela? ben eline elma falan veremiyorum daha. dişleriyle büyük kopardığında yutamıyor korkuyorum nefes alamıcak diye.

arkadaşlar bebekleriniz büyük parça olarak ne yiyebiliyorlar mesela? ben eline elma falan veremiyorum daha. dişleriyle büyük kopardığında yutamıyor korkuyorum nefes alamıcak diye.

herkese günaydın...
ben elma veriyorum canım bir dilim kemiriyor çok hoşuna gidiyor hem dişini kaşıyor hemde minik minik yiyor,
kabuğunu soymadan verirsen çabuk dağılmaz, ben öle yapıyorum büyük kopardığında ağzından çıkarıp garip garip bakıyor çıkardığı parçaya..
yinede senin gözetiminde vermende fayda var tabi kii...

sağol canım zor oluyor ayrılmak ben 3 aylıktı bıraktığımda bakıcıya.

ben aynı öğünleri devam ettiriyorum ama bizim yemeklerden de yediriyorum tuzsuz ve az salçalı onları daha çok seviyor,
aslında baya öğrenmesi gerekiyordu canım çiğnemeyi pütürlü yiyecekleri bence doktoruna bir danış sürekli bu şekilde kusması normalmi bilmiyorum
ben yemek yerken ve sonrasında kustuğunu hiç hatırlamıyorum benimkide huysuz yemek yer yemek istemez ama kendi beslenmeyi çok sever akşam eline kurabiye verdim büyük gelen parçaları diliyle dışarı attı, her şeyden vermeye çalışıyorum artık nerdeyse yaşları geldi

gilraen,bakıcı siz emi geliyor senmi götürüyorsun?
bizde kısa bir zaman sonra bakıcıya başlayacağız..anneler gelip gidemiolar artık...
çok korkuyorum,
çok güvendiğimiz birini bulduk çok şükür..ailece tanıdığımız...
ben onun evine götüreceğim... aynı apt.dayız çok zor olmayacak die düşünüyorum...

Ben eline elma-armut gibi meyveleri daha vermiyorum çünkü ben küçükken elmadan nerdeyse ölüyormuşum boğazıma kaçmış nefes alamayıp morarmaya başlamışım. Onun için oğluma veremiyorum korkuyorum.

günaydınnn kızlar:KK16:

maşallah kuzuna.Benim oğlumda benim işten gelmeme yakın annem camın önüne koyuyor orda bekliyor sokakta beni görür görmez cama vurmaya başlıyor sonra kapıya koşuyor kapıyı bir açıyorum beni bekliyor kuzum sıkı sıkı sarılıyor.O öyle yapınca bütün günün yorgunluğu uçup gidiyor.

ben eline bir dilim elma veriyorum henüz dişimiz yok ama en azından dişlerini kaşıyor :KK52:

X