2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

annemle kayınvalidem dönüşümlü bakıyorlar ama yaz geldi...kayınvalidem yazlığa gideceğimbakıcı ayarlayın diyor...annem haftanın5 günü mümkün değil bakamaz çünkü yaşlı ve sağlık problemleri var... kreş içinde daha çok küçük...en azından 2-2,5 yaşına gelsin ki kreşe verebileyim...

benimde annem ve kayınvalidem dönüşümlü baktılar bugüne kadar,
ama farklı ve çok uzak illerde yaşadığımızdan bu artık pek mümkün gözükmüyor ve bizde bir bakıcı bulduk..aynı apt.dan...
bugün deneme günümüz,annemin eşliğinde.. her şey yolunda çok şükür...
ama bakıcı olayı çokk çokk önemli..mümkünse tanıdık birileri olması lazım..
allah bütün kuzuları korusunnn

annemle kayınvalidem dönüşümlü bakıyorlar ama yaz geldi...kayınvalidem yazlığa gideceğimbakıcı ayarlayın diyor...annem haftanın5 günü mümkün değil bakamaz çünkü yaşlı ve sağlık problemleri var... kreş içinde daha çok küçük...en azından 2-2,5 yaşına gelsin ki kreşe verebileyim...

Herkesin kendine göre hayatı var. Kayınvalidende sıkılmıştır artık tatil yapacak. Annen bakamıyacak durumda ise bakıcının yanında olabilir. Seninde için rahat eder annen olduğu için kreş için daha küçükler tabiki bi şekilde çözüm yolu bulacağız canım:44:

Arkadaşlar eğer maddi olarak bir zorunluluk yoksa bebeğe annenin bakması taraftarıyım..Çünkü bebeklerimiz 1 kere büyüyolar.bakıcı nekadarda iyi olsa sadece görevini yapar bakar temizler ..Ama anne öğretilmesi gereken herşeyi öğretir..Çoğumuz anne ile büyümüşüzdür şimdiki yeni nesille aramızda nekadar farkk var değilmi saygı sevgi yönünden??Maddi olarak çalışması gerekenler ayrı ama kariyer uğruna çocuğunu büyütmeyen anneleri anlamıyorum..Çalışırsam çocuğuma daha güzel kıyafetler imkanlar sunarım ama şuan bebeğimin bunlara değil bana ihtiyacı var..
Haa şu yanlış anlaşılmasın.Üni mezunuyum 7 yıl çalıştım şuan ev hanımıyım,tek maaşla çok şükür ay sonunu hesap ederek geçiniyoruz.Evimiz falan bi dikili ağacımızda yok :)) kızım ilkokul çağına geldiğinde onun özel okullarda okuması için iş ayrımı yapmadan asgari ücretede çalışırım.Ama şimdi milyar verseler çalışmam.

Arkadaşlar eğer maddi olarak bir zorunluluk yoksa bebeğe annenin bakması taraftarıyım..Çünkü bebeklerimiz 1 kere büyüyolar.bakıcı nekadarda iyi olsa sadece görevini yapar bakar temizler ..Ama anne öğretilmesi gereken herşeyi öğretir..Çoğumuz anne ile büyümüşüzdür şimdiki yeni nesille aramızda nekadar farkk var değilmi saygı sevgi yönünden??Maddi olarak çalışması gerekenler ayrı ama kariyer uğruna çocuğunu büyütmeyen anneleri anlamıyorum..Çalışırsam çocuğuma daha güzel kıyafetler imkanlar sunarım ama şuan bebeğimin bunlara değil bana ihtiyacı var..
Haa şu yanlış anlaşılmasın.Üni mezunuyum 7 yıl çalıştım şuan ev hanımıyım,tek maaşla çok şükür ay sonunu hesap ederek geçiniyoruz.Evimiz falan bi dikili ağacımızda yok :)) kızım ilkokul çağına geldiğinde onun özel okullarda okuması için iş ayrımı yapmadan asgari ücretede çalışırım.Ama şimdi milyar verseler çalışmam.

çok şanslısın dilekcim
bebeğini kendi büyüten annelere çok özeniyorum....
işi bırakma meselesinide çok düşündüm uzman yardımıda aldım sayılır hatta
söylenen hep şu çocukla vakit geçirmek değil kaliteli vakit geçirmek önemli
günde 2-3 saatte görsen nasıl geçirdiğin önemli o saatleri..ama dediğin gibi insanın yüreği dayanmıyor bu kadar uzun süre ayrı kalmaya,işin içine maddiyat girince elin kolun bağlanıyor.. hiçbir anne düşünemiyorumki kariyeri için çocuğunu bakıcıya bıraksın.. yok mu çok var elbette,ama benimde aklım almıyor...yine de tercih meselesi tabii.. ama benim imkanım olsa 1 sn durmam yani..

çok şanslısın dilekcim
bebeğini kendi büyüten annelere çok özeniyorum....
işi bırakma meselesinide çok düşündüm uzman yardımıda aldım sayılır hatta
söylenen hep şu çocukla vakit geçirmek değil kaliteli vakit geçirmek önemli
günde 2-3 saatte görsen nasıl geçirdiğin önemli o saatleri..ama dediğin gibi insanın yüreği dayanmıyor bu kadar uzun süre ayrı kalmaya,işin içine maddiyat girince elin kolun bağlanıyor.. hiçbir anne düşünemiyorumki kariyeri için çocuğunu bakıcıya bıraksın.. yok mu çok var elbette,ama benimde aklım almıyor...yine de tercih meselesi tabii.. ama benim imkanım olsa 1 sn durmam yani..

Yaşam şartları zor tabiki..Belkide ben ilerde kafayı vurucam iş bulamayıp :)))O ara azra büyücek kendi havasında olacak çalışsaydın banane diycek :))Bide işin bu tarafı var:)))

Ben de 7 yıldır kesintisiz özel sektörde çalışıyordum. Kızım olunca bırakmak zorunda kaldım. Annem de kayınvalidem de başka sehirdeler. Bakıcıya da icim elvermedi.
İlk zamanlar çok üzüldüm işimden oldum diye ama napalim herhalde sonrasında bulurum diye kendimi avutuyorum.
Bence de her türlü zorluğuna,işini kaybetmene rağmen anne gibisi olmuyor.tabi ki zorunda olanlara sözüm yok. Napicaklar sonuçta. Ben de bakıcıya bırakmak zorunda kalabilirdim ama olmadı. Herseyin hayırlısı.

Bu arada ben kızıma kitaplar aldım. Kucağıma oturtup okuyorum. Su an icin 3-5 sayfayı geçmiyor okumamız ama günden güne artacak. Aldığım kitaplar "vak vak"in hikayeleri:))

Ben de "365 güne 365 masal" isminde oldukça kalın bir masal kitabı gördüm arkadaşım da onu almayı düşünüyorum her gün için bir masal gayet faydalı olur diye düşünüyorum.

Günaydın Arkadaşlar ben oğluma masal okuyayım diye kitabı açıyorum elimden alıp sayfalarını yırtıyor siz nasıl okuyabiliyorsunuz kitabı ???

Günaydın Arkadaşlar ben oğluma masal okuyayım diye kitabı açıyorum elimden alıp sayfalarını yırtıyor siz nasıl okuyabiliyorsunuz kitabı ???

Ben henüz okumaya başlamadım ama benim oğlumun da aynısını yapacağı kesin. Defter kağıt ne bulursa yırtıyor. Şimdilik bildiklerimi anlatıyorum ama baştan sona dinlemiyor dikkati başka bir şeye kayıyor. demekki daha erken diye düşünüyorum.

Ben de okurken tabi ki dakikalarca kucağımda durmuyor. Onun icin 3-5 sayfa diye yazmıştım. Ama 1 sayfa bile
olsa okuyun dedi doktor. Sonuçta ilerisi icin kelime ve cümle kurmayı öğreniyor. Zaten dediğim gibi git gide artar sayfalar. Uzun zaman alicak tabi sonuçta küçükler. Ama yapmak lazım. Hem de kucucukken kitap sevgisini aşılamak, kitabı ona alıştırmak amac.

mrb arkadaşlar
benim bebeğimde bakıcıyla büyüyor çalışan annelerin çoğuna göre şanslı sayılırım ama aynı duygu ve üzüntü bende de var maddi olarak işimi bırakmam benimde imkansız. evlenmeden önce 2yıl ben bakıcam kimseye bırakamam diyordum ama öyle olmadı:KK50:

kızlar ben bu kitapların serisini aldım benim kızım çok seviyor aylardır bunlarla oynuyor paylaşmak istedim
D&R - Kültür, Sanat ve Eğlence Dünyası

bir de masallar için bencede erken bol resimli az yazılı olan kitaplar daha uygun bir de kalın sayfalılar rahat oluyor benim kızım rahatlıkla sayfa çeviriyor yırtılmıyor da kolayca

mrb arkadaşlar
benim bebeğimde bakıcıyla büyüyor çalışan annelerin çoğuna göre şanslı sayılırım ama aynı duygu ve üzüntü bende de var maddi olarak işimi bırakmam benimde imkansız. evlenmeden önce 2yıl ben bakıcam kimseye bırakamam diyordum ama öyle olmadı:KK50:

kızlar ben bu kitapların serisini aldım benim kızım çok seviyor aylardır bunlarla oynuyor paylaşmak istedim
D&R - Kültür, Sanat ve Eğlence Dünyası

bir de masallar için bencede erken bol resimli az yazılı olan kitaplar daha uygun bir de kalın sayfalılar rahat oluyor benim kızım rahatlıkla sayfa çeviriyor yırtılmıyor da kolayca

selamlar,
canım bende aynı seriyi aldım dediğin gibi sayfalar çok kalın yırtılmıyor,
benim kuzumda evire çevire bakıyor resimlere

bizimde 5 sayfadan oluşan kalın sayfalı kitabımız var bayılıyo ona..Masal okunan veya anlatılan bebekler okul çağında okumaya daha hızlı geçerlermiş..

gilraen bu diş buğdayı nasıl yapılıyor çevreden birilerimi çağırılacak yada dağıtılacakmı?? Henüz bizim dişimiz çıkmadı dişleri çıkmayan bebeklerimiz varmı?

Bebeğe diş buğdayı partisi | Anne Bebek Dünyası hamilelik, doğum, bebek, bakımı, gelişimi, beslenmesi

canım ben dün akşam kurabiyelerini yaptım kızımın börek, sarma tatlı salata çeşitleri falan yaptık arkadaşlarımızı çağırdım buğdayı haşladım onu pudra şekeri şekerlemelerle falan süsleyip yapıcam bende genelde netten araştırdım buğdayın içine altın, yüzük gibi bir şey saklanıyormuş kime denk gelirse o bebeğe hediye alırmış birde meslek seçimi var tepsiye meslekleri temsil eden nesneler konuluyor hangisini seçerse o mesleği seçeceğine inanılıyormuş

X