Allah korusun ya....
Canım bazı bebeklerin yemek yemesi böyle problemli oluyor malesef. İnşallah bir an önce düzelir. elbette öğrenecektir yemek yemeyi de her şey gibi canını sıkma. Allah kolaylık versin.
bilgiler için teşekkürler gerçekten denicem inşallah ben demerhabalar arkadaşlar,ben nisan annesiyim bir de buraya göz atmak istedim ve kusma deyince yorum yapmadan geçemedim,ben 2. bebeğimde reflüden çok çektim,tam 3 yıl sürdü,dediğiniz gibi katı birşey vermek mümkün olmuyordu,bırakın katıyı,mama,su,emdiği süt anında fışkırır tarzda kusuyordu,bu bebeğimde hiç blender kullanmama kararı aldım ve çok şükür uygulayabildim,kusma olayını yaşayan bir anne olarak fikrimi belirmek isterim,sabırla 1 hafta uygulayın inanın çiğnemeye başlayacaktır,yoksa ilerde de çok problem çıkabiliyor,öncelikle hafif katı örneğin domates suyuna ,yemek suyuna bandırılmış minik ekmekle başlayın ama aç olması gerekir,tok olduğunda zaten o öğürmeyle ne varsa anında fışkırtır,aç olduğu için öğürse de bir-iki alıştırmanın sonunda yutmaya başlar,buna alışınca muz gibi biraz daha sert gıdalara geçin,parça olarak çok zorlanırsa cam rendeden geçirip ilk başta işini kolaylaştırın,sonrasında da bisküvi ve kraker gibi daha sert besinlere geçin,ama hepsi için altın kural açken denemeniz,bunu ilk başlarda sabah kahvaltı öncesi deneyebilirsiniz ,alışmaya başladıktan sonra her öğününden önce daha rahat yemeye başlayacaktır,sonrasında da inş her verdiğinizde,sabır ve kolaylık diliyorum,bir daha ki göz atmamda umarım kusmadan yiyebiliyor yazınızı okurum
bebişlere neler yedirmeliyiz artık
yani benim ki hala çorba muhallebi yoğurt meyve ve yumurta yiyor,hala çiğnemeyi bilmiyo,azıcık zorlasam kusuyo,bu gidişle hep çorbaya talim edicek bu kız anlaşılan,aslında biz bir şey yerken atılıyo,ağzına götürüyo sonrasında da her yer kusmuk oluyor,siz de durumlar nasıl acaba merak ettim
selam herkese. bugün işten gelince oğlum görmeden yatak odasına girmiştim kapı kapalıydı. o da koridorda oynuyodu. içeriden seslendim sadece sesimi duyunca yürüteçle dış kapının yanına gitmiş dışarıdan gelicem zannediyo ben seslendikçe dış kapının önünde beklemiş heyecanlı heyecanlı. bakıcısı anlatıyo tabi bunları. ben yatak odasının kapısını açınca bana öyle bir gelişi vardı ki... çok özlemiş. kıyamam. daha önce hiç görmemiştim o halini. büyüdükçe zorlaşıyor işe gidip gelme anlarım. iyice bilinçlenmeye başladı bu konuda. ne yapıcam bilmiyorum.
arkadaşlar bebekleriniz büyük parça olarak ne yiyebiliyorlar mesela? ben eline elma falan veremiyorum daha. dişleriyle büyük kopardığında yutamıyor korkuyorum nefes alamıcak diye.
Günaydın Arkadaşlar size acilen bişey soracağım dr.muz devit damlası yerine Fosfo kalsiyum granüle diye bi ilaç verdi kullanan Arkadaşlar varmı? Bebekte yan etki yapar diye tedirgin oldum...
selam annişler size bir sorum olucak
doğum sancıları yada kasılmaları girince bebeğin hareketleri durmuş mu oluyor yoksa hala oynamaya devam ediyor mu
O sancıdan oynuyomu oynamıyomu anlamadım bile :))Tek bildiğim aynı sıkıntıyı bebekte yaşıyo..Yoğun sancı zamanlarımda bebeğimde sanki toparlanıyodu..Allah hayırlı doğumlar versinn arkadaşımm..
bayadır yazamıyorum nasılsınız arkadaşlar???
Biz çok iyiyiz...Kızımın kulak zarları yenilenmiş delik kapanmış çok şükürr..Bizdede katı gıdaları yiyememe sorunu var..Hemen kusuyo..bende hazır değil demekki diyorum ve zorlamıyorum..Hala kendine özel besinlerle besleniyo..
Bugün azra tam olarak yürümeye başladı...Hastalığından dolayı baya bi geriye gitmişti..benle inatlaşıp yürümüyoduu bugün komşumun 6 yaşındaki kızı elini bıraktı yürümeye başladı..Cesaret geldi yürüyo..Zor zamanlar şimdi başlıyo :)))
Bizde doğumgünü telaşları başladı..Netten elbiselerini aldım çok merak ediyorumm nasıl olacak diyee....
herkese günaydınlaarrr
dilekcim maşallah kızına güzel haberler getirmişsin bize...
kulaklarının iyileşmesine çok sevindim...
bizde dün doktora gittik kulaklarında çok az iltihap var dedi ilaç verdi ve haftaya uçağa bincez,korkuyorum açıkçası...doktor spreyini yanında bulundur dedi...
yürüme konusunda bizimkinin cesareti yok ya tutunmadan aykata duruyor ama mümkün deil adım atmıyor:)
zamanı gelince oda olur napalım...
aynen bizimki de öyle canım. ayakta duruyor ama mümkün değil adım atmıyor ben de sinir oluyorum. sonra da diyorumki demek ki hazır değilkaç dişi var bebişinin? el sallıyor mu? bizimki tembel çıktı
3 dişimiz var canım... bay bay yapıyor,alkış yapıyor, şarkılarda oynuyor,
tv kumandasını tv ye çevirip kanal değiştiriyor...
böle işte....
hepsi değişik
bayadır yazamıyorum nasılsınız arkadaşlar???
Biz çok iyiyiz...Kızımın kulak zarları yenilenmiş delik kapanmış çok şükürr..Bizdede katı gıdaları yiyememe sorunu var..Hemen kusuyo..bende hazır değil demekki diyorum ve zorlamıyorum..Hala kendine özel besinlerle besleniyo..
Bugün azra tam olarak yürümeye başladı...Hastalığından dolayı baya bi geriye gitmişti..benle inatlaşıp yürümüyoduu bugün komşumun 6 yaşındaki kızı elini bıraktı yürümeye başladı..Cesaret geldi yürüyo..Zor zamanlar şimdi başlıyo :)))
Bizde doğumgünü telaşları başladı..Netten elbiselerini aldım çok merak ediyorumm nasıl olacak diyee....
aynen bizimki de öyle canım. ayakta duruyor ama mümkün değil adım atmıyor ben de sinir oluyorum. sonra da diyorumki demek ki hazır değilkaç dişi var bebişinin? el sallıyor mu? bizimki tembel çıktı