2011 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Selam herkese, bebislere su icirebiliyor musunuz? Benim kızım biberondan nefret ediyor alıştırma bardağını da sevmedi yani ne verirsem kasıkla..tabii suyu da kasıklar vermek zorunda kalıyorum ve hiç sevmiyor her yemek öğününde bir iki kasık su zor içiriyorum . sizler nasıl veriyorsunuz, suyu sevmesini istiyorum ama nasıl yapacagım bilemiyorum, fikirleri olan arkadaşlarda yardım lütfen :KK17:

benim oğlumda suyu bardakla içmeye bayılıyor ama tabiki döke döke. bineronla vermeye çalışıyorum istemiyo.
bir de bizim damağımız patlamış sanırım diş geliyo. ve ishal başladı. diş çıkarırken bebeği ishal olan var mı yoksa doktora götürmelimiyim bilemedim.

benim oğlumda suyu bardakla içmeye bayılıyor ama tabiki döke döke. bineronla vermeye çalışıyorum istemiyo.
bir de bizim damağımız patlamış sanırım diş geliyo. ve ishal başladı. diş çıkarırken bebeği ishal olan var mı yoksa doktora götürmelimiyim bilemedim.

cnm benim oğlum sudan nefret ediyor pekmezle kandırıp biberonla zorla veriyorum ishali ihmal etme 2 yda 3 günde geçmezse dr a getir ben diş diye getirmemiştim meğer rota virüsüymüş geçenlerde baya çektim ihmal etme geçmi,ş olsun

Selam herkese, bebislere su icirebiliyor musunuz? Benim kızım biberondan nefret ediyor alıştırma bardağını da sevmedi yani ne verirsem kasıkla..tabii suyu da kasıklar vermek zorunda kalıyorum ve hiç sevmiyor her yemek öğününde bir iki kasık su zor içiriyorum . sizler nasıl veriyorsunuz, suyu sevmesini istiyorum ama nasıl yapacagım bilemiyorum, fikirleri olan arkadaşlarda yardım lütfen :KK17:

ben 20 günlükken su vermeye başladım ama bebeğim içmiyor yukarıda arkadaşada yazdım biberonla pekmezle kandırıp az az verebiliyorum aynen benim oğlum sudan nefret ediyor bende nasıl alıştıracağımı bilmiyorum

merhaba kızlarrr....
Yorumlarınız için teşekkürler..Soğuktan olduğunu farkettim..Dün gece daha kalın giydirdim ve altınada battaniye serdim..Bu sabah daha azdı..Babamızda yok antalyada..Dr.a gidemedim...
Baharcım babamız yokya gidemedim...Birde o yataktan ben kullanmadım ama üst komşum kullanıyo..Büyüyüp altıda çıkıyo ve masa oluyomuş..Çoçuğu 3 yaşında hala kullanıyo ve büyütmedi yatağı..Ama bana kalktığında parmaklıkları kısa kalır ve düşer diye korkarım..Park yatakta kalksada düşme risiki sıfır..Sen neden almak istiyosun canım??

Rapu oyuncak çok güzell..Ama bi gör hatta ulaşında tepkisini test et..Bazen çok önemsediğin bi oyuncağın bebekler yüzüne bile bakmıyo:))Azranın vurma yeteneğini geliştirmesi gereken oyuncağı var fisher pricenin ama azranın sadece toplar ilgisini çekiyo :))))

fdilek geçmiş olsun azra inşallah daha iyidir bu arada 41 kere maşallahhhhhh azra kızımıza

selam
Dilek geçmiş olsun bu arad Maşallah çok tatlı kızın canım.
Gözü için anne sütünü foş foş yüzüne sıkıp pamukla sil bir canım ben bir ara öyle yapıyordum gözünde çok çapak oluyordu ama çok sıkıntılı ise dra danış istersen

balkabağı ile ilgili uyarını aldımö canım saol.

Bizde Ferruma başladık dr rengi soluk dedi demir eksikliği çok fazla kabızlığı ve karın ağrısından daha önemli dedi başladık
bakalım nasıl günler bekliyor bizi damlayı
kayısılı muhallebisibe, meyve püresine, içeceği dut, kayısı erik vs sularına damlatıp veriyorum bakalım.

betüş dut kurudsu sütünü artırabilir ve bitki çayları.

merhaba cnm nasılsın bencede kan damlasını ihmal etme ben hergün düzenli veriyorum kabız olduğundada birçay kaşıgı hakiki zeytin yağı veriyorum olay tamamlanıyor

herkese merhaba arkadaşlar umarım herkes iyidir bizde iyiiz dün bir salaklık yaptım resmen yanımdaki çocuğu yataktan aşağı düşürdüm birde benim 2 yatak üst üste yüksek yanımdaydı sürüklenip duruyordu nasıl oldu anlamadım yataktan baş aşağı düştü önünde yastık vardı o hızını kesti birde ütü masası açoktı masanın ayağına yüzüstü düştüğünden anlanı vurdu anlının yanı morardı şişti çok üzüldüm ilk defa düşürdüm yavrumu gözümümn önüne geldikçe vicdan azabı çekiyorum nasıl yanımdaki çocuğu düşürdüm diye çok kötü ya içim cızlıyor birde oğlum çok eştahsız doğru düzgün birşey yemiyor zorlarsamda kusuyor yemek istemiyor nneden böyle oldu anlamadım bir haftadır birşey yemiyor bizde durumlar böylr

arkadaşlar ben kivi muz portakal ıspanak veriyorum herhangi bir sorun olmadı mesela birgün kiviyle muzu rendeleyip veriyorum diğer gün 50 cc portakal suyu veriyorum diğer günde nar suyu sıkıp veriyorum ıspanakta normal tuzsuz salçasız yemeğini yapıp veriyorum tavukta domates rendeleyip sulandırp robottan geçirip veriyorum herhangi bir sorun olmadı ama kıyma yemiyor yemeklerini katıyorum öğürüyor neyse benimki uyandı kendinize iyi bakın

herkese merhaba arkadaşlar umarım herkes iyidir bizde iyiiz dün bir salaklık yaptım resmen yanımdaki çocuğu yataktan aşağı düşürdüm birde benim 2 yatak üst üste yüksek yanımdaydı sürüklenip duruyordu nasıl oldu anlamadım yataktan baş aşağı düştü önünde yastık vardı o hızını kesti birde ütü masası açoktı masanın ayağına yüzüstü düştüğünden anlanı vurdu anlının yanı morardı şişti çok üzüldüm ilk defa düşürdüm yavrumu gözümümn önüne geldikçe vicdan azabı çekiyorum nasıl yanımdaki çocuğu düşürdüm diye çok kötü ya içim cızlıyor birde oğlum çok eştahsız doğru düzgün birşey yemiyor zorlarsamda kusuyor yemek istemiyor nneden böyle oldu anlamadım bir haftadır birşey yemiyor bizde durumlar böylr

arkadaşlar ben kivi muz portakal ıspanak veriyorum herhangi bir sorun olmadı mesela birgün kiviyle muzu rendeleyip veriyorum diğer gün 50 cc portakal suyu veriyorum diğer günde nar suyu sıkıp veriyorum ıspanakta normal tuzsuz salçasız yemeğini yapıp veriyorum tavukta domates rendeleyip sulandırp robottan geçirip veriyorum herhangi bir sorun olmadı ama kıyma yemiyor yemeklerini katıyorum öğürüyor neyse benimki uyandı kendinize iyi bakın

çok geçmiş olsun canım. bundan sonra çok çok dikkatli olmamız gerekiyor. Benim oğlum da geçenlerde oturuken yüzüstü yere çakıldı. aynen çok üzüldüm. Allah korusun bebişlerimizi. Ben portakal hariç o söylediklerinin hepsini vereiyorum bir sıkıntı olmadı şimdiye kadar. Oğlum tavuğu seviyor kıymaya da yeni yeni alışıyor. İlla ki her şeyi hapur hupur yemesini beklemiyorum zaten. Bazı günler çok iştahsız oluyor bazen de ne versem yiyor. Düşünsene biz de öyle değilmiyizi. Çok zorlama bence. Umarım iştahsızlığı biran önce geçer.

ben 20 günlükken su vermeye başladım ama bebeğim içmiyor yukarıda arkadaşada yazdım biberonla pekmezle kandırıp az az verebiliyorum aynen benim oğlum sudan nefret ediyor bende nasıl alıştıracağımı bilmiyorum

Sagolun bende bardak deneyeyim diyorum ne yapayım dökerse dökecek , bizim doktorumuz suya 7.ayda başladı sanırım birazda o yüzden alışamıyor. İshale çok dikkat etmek lazım bu ara bende çok rota virüsü duyuyorum , ası yaptırmış miydin?

Sagolun bende bardak deneyeyim diyorum ne yapayım dökerse dökecek , bizim doktorumuz suya 7.ayda başladı sanırım birazda o yüzden alışamıyor. İshale çok dikkat etmek lazım bu ara bende çok rota virüsü duyuyorum , ası yaptırmış miydin?

uff şimdi siz öyle söyleyince korktum bende. rota virüs aşısının 1. dozunu yaptırdım 2. yi kaçırmışız doktorda hatırlatmamış. ama 1 doz yeter demişti. yarında geçmeze pazartesi ararım doktoru. sizler 2. dozu yaptırdınızmı?

Kısslaaaar kimsecikler yok ama yinede bi selam vermek istedim..Simdiden herkese mutlu pazarlar....
Oglusum uyuyunca dunyalar benım oluyo..Cook uykum var ama hıc yatasım yok..Böyle keyif yapmak, gönlümce takılmak ne guzelmiş yaaa....

Fdilek48 zhr84 ösledim sizi kuzular....Öpüyorum kocaman muckkk:KK39:

Son düzenleme:
slm arkadaşlar hamileyken takip ediyordum fakat bebeğim olunca takip edemedim bebeğim 8 buçuk aylık oldu 1 dişi çıktı diğerini ise çıkarmak üzere çok huysuz yasaklı gıdaların(süt yumurta akı bal baklagil ) dışında hemen hemen herşeyi veriyorum ayırt ettiği birşey yok herşeyi yiyor biberonu hiç almak istemedi gece uykusunda verdim bir kaç kez uyku sersemi daha sonra alıştı şimdi biberonla içiyor suyunu meyve sularını eğer biberonu almıyorsa gece uykusunda deneyin birde emzirir gibi göğsünüzde tutarak vermeyi deneyin

slam kızlaarr nasılsınızz..Çok şükür Azramın ilk dişi çıktı bugüünnn...Çok huzursuzdu günlrdir..İlk diş böylyse azı dişlerind düşünemiyorumm...

Geçmişi hızlı hızlı okudum...Aklımda kalanlara cvap yazayım..

Duncancım azranın gözleri çapaklanıyo..Ama soğuktan galiba havalar ısındı azaldı..
Baharnaz ddiğin gibi sütl siliyorum iyide geliyo...Demir damlasına dvam et canım.:Azra eskidn çok seviyodu ama şimdi sevmiyo:S:S
Acarasye geçmiş olsun tatlım çok üzüldüm..bende azrayı düşürdüm içim parçalandı..Allah korusun beterinden..
Esracıımm bende seni özlediimm canım yaa..Bend aylardır gece düzgün uyumadığımdan çok yorgunum..Gündüz uykusundada iş yapıyorum..Çok yıprandım yaa..Hatta bu aralar kocama sarıyorumm sizdede böyle bi durum varmı:S:S:S

uff şimdi siz öyle söyleyince korktum bende. rota virüs aşısının 1. dozunu yaptırdım 2. yi kaçırmışız doktorda hatırlatmamış. ama 1 doz yeter demişti. yarında geçmeze pazartesi ararım doktoru. sizler 2. dozu yaptırdınızmı?

Ben yaptırmıştım ikinci doz asiyi, umarım geçmiştir ishali , tekrar gecmis olsun

slam kızlaarr nasılsınızz..Çok şükür Azramın ilk dişi çıktı bugüünnn...Çok huzursuzdu günlrdir..İlk diş böylyse azı dişlerind düşünemiyorumm...

Geçmişi hızlı hızlı okudum...Aklımda kalanlara cvap yazayım..

Duncancım azranın gözleri çapaklanıyo..Ama soğuktan galiba havalar ısındı azaldı..
Baharnaz ddiğin gibi sütl siliyorum iyide geliyo...Demir damlasına dvam et canım.:Azra eskidn çok seviyodu ama şimdi sevmiyo:S:S
Acarasye geçmiş olsun tatlım çok üzüldüm..bende azrayı düşürdüm içim parçalandı..Allah korusun beterinden..
Esracıımm bende seni özlediimm canım yaa..Bend aylardır gece düzgün uyumadığımdan çok yorgunum..Gündüz uykusundada iş yapıyorum..Çok yıprandım yaa..Hatta bu aralar kocama sarıyorumm sizdede böyle bi durum varmı:S:S:S

Azranın ilk dişi hayırlı olsun canım. Hiç dişi çıkmayan bir benim oğlum mu kaldı? Normal mi kızlar 9. aya girdi oğlum hala diş filan yok.
Canım hepimiz yıpranıyoruz anne olmak gerçekten çok zormuş ama Rabbim acılarını göstermesin bir o kadar da güzel. O eşe sarma olayı bizde de oluyor ama ne yapalım yükümüz oldukça ağır idare etsinler beyfendiler:)

Azranın ilk dişi hayırlı olsun canım. Hiç dişi çıkmayan bir benim oğlum mu kaldı? Normal mi kızlar 9. aya girdi oğlum hala diş filan yok.
Canım hepimiz yıpranıyoruz anne olmak gerçekten çok zormuş ama Rabbim acılarını göstermesin bir o kadar da güzel. O eşe sarma olayı bizde de oluyor ama ne yapalım yükümüz oldukça ağır idare etsinler beyfendiler:)

herkese günaydın ve iyi haftalar...
canım bizimde çıkmadı dişimiz daha, üstelik belirtisi bile yok,yani damaklarda şişmedi daha..

bişey sorucam akşamları bebişinin yanakları al al olan var mı?? bu neden olur??
magnezyum eksikliği falan okudum internette ama emin olamadım..

arkadaşım ben yazını daha önce görmemiştim... beinm kızımın diş buğdayını yaptım ben... 4 tane dişimizde çıktı.. öncelikle buğday haşlanıyo sonra içine pudra şekeri ile tatlandırıyosun...içine leblebi şekeri badem fındık vs.. gibi çerezler konulduktan sonra üzerini narla süslersin canım... onun haricinde diğer ikramlar var... daha sonrada yere makas,ayna ,kitap,stetekop falan konur işte meslek seçsin diye böyle işte ....biz böyle yaptık diş buğdayıızı:emir_bebek::nazar:

çok teşekkür ederim... en kısa sürede ben de yapmak istiyorum...

X