***** 2011 Mart Hamileleri *****

Selemicim ben ve Öykü çok iyiyiz hala İzmirdeyiz cumartesi dönüyoruz istanbula.Yani yine sıkıcı günler başlıyor.Ama ne yapalım ben eşimi özledim kızım da babasını..Sen neler yapıyorsun.

maşallah canım babanız iyi dayanıyor bizimki hayatta öyle bırakmaz :)) ben çalışıyorum, mert'e bakıyorum bu aralar çok huysuz dişçikler mi çıkacak acaba, iyice ayaklandı artık yuvarlanarak istediği yere gidebiliyor, kısa süreli yürüteç sevdamız oluyor, beslenmesine devam sütü ve ek gıda ağırlıklı devam ediyoruz...anneannemiz gelecek onu bekliyoruz çok özledik o zaman biraz rahat ederiz galiba bizden haberler bu kadar canım öpüyoruz sizi :)

Selemicim ben ve Öykü çok iyiyiz hala İzmirdeyiz cumartesi dönüyoruz istanbula.Yani yine sıkıcı günler başlıyor.Ama ne yapalım ben eşimi özledim kızım da babasını..Sen neler yapıyorsun.

maşallah canım babanız iyi dayanıyor bizimki hayatta öyle bırakmaz :)) ben çalışıyorum, mert'e bakıyorum bu aralar çok huysuz dişçikler mi çıkacak acaba, iyice ayaklandı artık yuvarlanarak istediği yere gidebiliyor, kısa süreli yürüteç sevdamız oluyor, beslenmesine devam sütü ve ek gıda ağırlıklı devam ediyoruz...anneannemiz gelecek onu bekliyoruz çok özledik o zaman biraz rahat ederiz galiba bizden haberler bu kadar canım öpüyoruz sizi :)

Selemi mesajını 4 kez okumak güzel oldu.Sindire sindire okudum.:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52: Hem baksana diğer kızlar burayı iyice unuttu en azından mesaj kalabalığı olmuş oldu.Öykü de dönüyor ama çok ilerleyemiyor daha.Yürütece hiç binmedi belki alırım gidince.Ama ilk iş mama sandalyesi almak olacak.Maşallah kızım biz yemek yerken hiç durmuyor ne yersek istiyor tatlı ekşi hatta baharatlı bile ayırmıyor.Ben zarar verir diye korkuyorum ama o öyle bir iştahlı atılıyor ki kıyamayıp her yediğimizden tattırıyoruz.Çok obur bir kız olacak diye korkuyorum valla.Bizim de daha dişimiz çıkmadı ama yakın sanırım.Seninle aynı gündü değil mi doğumumuz bakalım hangisi erken davranacak.

Merhaba hanimlar facebook basladi herkes burayi unuttu valla bende arasira burayada orayada bakiyorum ama burada konusmaktan hala buyuk bir keyif aldigimi soyleyebilirim...kadinlar kulubunden cok sey ogrendim bebek bakimi buyume yeme icmeye dair hakkini yiyemem...

Bende tr deyim artik 1 ay oldu esimden ayri buralardayis valla bende oglumda cok ozledik 15 gunlugune gelecek hafta gelip gidecek bir 15 gun daha kalip sonrada ben gidecegim...allah kimseyi ailesiz anasiz babasiz essiz cocuksun birakmasin..ya esimden ayri artik annemin babamin evinde bile bunaliyormusum..alip cocugu gidesim var yani ne zormus ayol..oda haftaya gelecek 5 gunkaldi 4 gun kaldi diye gun sayiyorum..ne kadar seviyormusuz oglumlada farkinda degiliz...

Onun disinda ben kaana yediriyorum ek gida ee zaten 7 ayina girdi ne zaman tam yuvarlanacak bilmiyorum ama yerlere birakiyorus surekli karin ustu durmak istemiyor arada birakiyorum..emzik biberon ve benzeri seyler almiyor ne yazikki bende zorlamiyorum..su iciriyorum...devam sutunu muhallebi gibi veriyorum onuda cok kullanmiyorum...ek tahil var biraz ondan yediriyorum ama soya listerini var diye gonlum cokta rahat degil acikcasi...ondan tarhana yogurt corbasi kavoniz meyve sebze kullaniyorum..meyve heryerde var diye kendini direk veriyorum..oyle yani bol bol dahile goturup gezdiriyorum seviyor gezmeyi ....

Bizden bu kadar simdilik aklima gelenler bunlar cok opuyorum bebisleriniziii......:KK33:

ya benim eşimde mümkün değil bırakmaz annemde bile kalamıyorum tek başıma neyseki arada bir şehir dışına çıkıyorda mecburen bırakmak zorunda kalıyor :)

kızımda yüzüstü durmayı hiç sevmiyor dün ilk defa kendi döndü yüzüstü yine kabul etmiyor ağlıyor düzeltmemiz için :/ Emekleyemicek bu gidişle :)

Selemi mesajını 4 kez okumak güzel oldu.Sindire sindire okudum.:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52: Hem baksana diğer kızlar burayı iyice unuttu en azından mesaj kalabalığı olmuş oldu.Öykü de dönüyor ama çok ilerleyemiyor daha.Yürütece hiç binmedi belki alırım gidince.Ama ilk iş mama sandalyesi almak olacak.Maşallah kızım biz yemek yerken hiç durmuyor ne yersek istiyor tatlı ekşi hatta baharatlı bile ayırmıyor.Ben zarar verir diye korkuyorum ama o öyle bir iştahlı atılıyor ki kıyamayıp her yediğimizden tattırıyoruz.Çok obur bir kız olacak diye korkuyorum valla.Bizim de daha dişimiz çıkmadı ama yakın sanırım.Seninle aynı gündü değil mi doğumumuz bakalım hangisi erken davranacak.
:))) teşk. ederim canım..öykümüzün maşallahı varmış annesi yemeklere karşı ilgisi ne güzelmiş..evet yanlış hatırlamıyorsam doğum tarihlerimiz aynıydı 11.11.2011 :) ben yürüteçi çok kısa süreli kullanıyorum malum pek tavsiye edilmiyormuşşş, son kontrolde dişçiklerimizin üstten kabardığını söledi drumuz ama henüz görünürde bi şey yok..

Merhaba hanimlar facebook basladi herkes burayi unuttu valla bende arasira burayada orayada bakiyorum ama burada konusmaktan hala buyuk bir keyif aldigimi soyleyebilirim...kadinlar kulubunden cok sey ogrendim bebek bakimi buyume yeme icmeye dair hakkini yiyemem...

Bende tr deyim artik 1 ay oldu esimden ayri buralardayis valla bende oglumda cok ozledik 15 gunlugune gelecek hafta gelip gidecek bir 15 gun daha kalip sonrada ben gidecegim...allah kimseyi ailesiz anasiz babasiz essiz cocuksun birakmasin..ya esimden ayri artik annemin babamin evinde bile bunaliyormusum..alip cocugu gidesim var yani ne zormus ayol..oda haftaya gelecek 5 gunkaldi 4 gun kaldi diye gun sayiyorum..ne kadar seviyormusuz oglumlada farkinda degiliz...

Onun disinda ben kaana yediriyorum ek gida ee zaten 7 ayina girdi ne zaman tam yuvarlanacak bilmiyorum ama yerlere birakiyorus surekli karin ustu durmak istemiyor arada birakiyorum..emzik biberon ve benzeri seyler almiyor ne yazikki bende zorlamiyorum..su iciriyorum...devam sutunu muhallebi gibi veriyorum onuda cok kullanmiyorum...ek tahil var biraz ondan yediriyorum ama soya listerini var diye gonlum cokta rahat degil acikcasi...ondan tarhana yogurt corbasi kavoniz meyve sebze kullaniyorum..meyve heryerde var diye kendini direk veriyorum..oyle yani bol bol dahile goturup gezdiriyorum seviyor gezmeyi ....

Bizden bu kadar simdilik aklima gelenler bunlar cok opuyorum bebisleriniziii......:KK33:

bizde sizi öpüyoruz canım..Allah kimseyi ailesinden sevdiğinden ayırmasın evlendikten sonra ne değişiyorsa insan anlayamıyor bende çok sıkılıyorum sadece evimde rahat edebiliyorum bu yüzden tatillerim 2 haftayı geçmez :)) facebook bende hep vardı hep iki taraflada ilgileniyordum ama burası çok yavaşlayınca mecbur oraya odaklandık,buranın yeri ve önemi çok farklı....
ya benim eşimde mümkün değil bırakmaz annemde bile kalamıyorum tek başıma neyseki arada bir şehir dışına çıkıyorda mecburen bırakmak zorunda kalıyor :)

kızımda yüzüstü durmayı hiç sevmiyor dün ilk defa kendi döndü yüzüstü yine kabul etmiyor ağlıyor düzeltmemiz için :/ Emekleyemicek bu gidişle :)
emekler emekler merak etme annesi, yüz üstü yatınca elleri ağırıyordur o yüzden ağlıyor zamanla alışır.. :)

Selam bayanlar , herkes iyidir umarım . Biz iyiyiz çok şükür , iş-güç koşturmaca devam ediyor :) . Kızlar sizin bebişler oturmaya başladımı benimki bugün 7 ayı bitirdi ama hala oturamıyor kendi başına , destekle bazen yani yastıklarla filan oturtuyoruz ama yamuluyor hemen bir o tarafa bir bu tarafa , birde emeklemeye de başlamadı sadece döne döne dolanıyor evin içinde yani yüzüstü dönüyo sonra tekrar sırtüstü ,öyle işte...sizinkiler ne durumda ?

Selam bayanlar , herkes iyidir umarım . Biz iyiyiz çok şükür , iş-güç koşturmaca devam ediyor :) . Kızlar sizin bebişler oturmaya başladımı benimki bugün 7 ayı bitirdi ama hala oturamıyor kendi başına , destekle bazen yani yastıklarla filan oturtuyoruz ama yamuluyor hemen bir o tarafa bir bu tarafa , birde emeklemeye de başlamadı sadece döne döne dolanıyor evin içinde yani yüzüstü dönüyo sonra tekrar sırtüstü ,öyle işte...sizinkiler ne durumda ?

canım her bebeğin gelişim aşamaları farklıdır..bizimki oturuyor, sözde kendince emekliyor totişini kaldırıp indiriyor yuvarlana yuvarlana kendi işini görüyor işte :emir_bebek::emir_bebek::nazar:
bir de baaa baaabaaa diyoruz artık babamız üstüne alındığı için çok mutlu :)))

Son düzenleme:
slm kızlar havalar ısındı ya herkez bir yerlere gitti o yüzden unutuldu heralde buralar... Derin dönerek bütün salonu geziyor geçen gün koltuğun altına kadar girmeyi başarmış çok haraketli sanırım biraz yaramaz olucak eli kolu durmuyor yanlız kalmayı hiç istemiyor... Bizimkide sırtüstü yatınca başlıyor ağlamaya hep yüzüstü sürüne sürüne gidebiliyor istediği her yere durmadığı işim olduğu zaman kısa süreliğine örümceğe koyuyorum babamızın tabiriyle karınca :))) onuda baya bildiğin götürüyor derin... Yemek yemede biraz sıkıntımız var ağzını açmıyor yemek yiyceğini anladığı zaman ağlamaya başlıyor... Zayıf biraz bizimki çünkü çok hareketli birde çok yemiyorda üzüyor beni... Derin'in dişleride çıkmadı henüz ama çok kaşınıyor diş kaşıyıcısını hırsla emiyor elleride hep kulağında kullaklarada vururmuş ağrısı zaten diş çıkarken... bizdede durum böyle hepinizi öpüyoruz teyzoşlar....

slm kızlar havalar ısındı ya herkez bir yerlere gitti o yüzden unutuldu heralde buralar... Derin dönerek bütün salonu geziyor geçen gün koltuğun altına kadar girmeyi başarmış çok haraketli sanırım biraz yaramaz olucak eli kolu durmuyor yanlız kalmayı hiç istemiyor... Bizimkide sırtüstü yatınca başlıyor ağlamaya hep yüzüstü sürüne sürüne gidebiliyor istediği her yere durmadığı işim olduğu zaman kısa süreliğine örümceğe koyuyorum babamızın tabiriyle karınca :))) onuda baya bildiğin götürüyor derin... Yemek yemede biraz sıkıntımız var ağzını açmıyor yemek yiyceğini anladığı zaman ağlamaya başlıyor... Zayıf biraz bizimki çünkü çok hareketli birde çok yemiyorda üzüyor beni... Derin'in dişleride çıkmadı henüz ama çok kaşınıyor diş kaşıyıcısını hırsla emiyor elleride hep kulağında kullaklarada vururmuş ağrısı zaten diş çıkarken... bizdede durum böyle hepinizi öpüyoruz teyzoşlar....

yoo biz daha bi yere gitmedik 1 hafta sonra memlekete gideceğiz..orda ufak bi tatil yapıp döneriz..maşallah derin çoook hareketliymiş:nazar::emir_bebek: diş konusunda durumumuz aynı bizimkininde kulakları falan çok ağırıyor 20 gün önce dra götürdüm kızarıklık vardı ilaç falan kullanmak zorunda kaldık:nazar::emir_bebek:, 2 gün önceki kontrolümüzde çok şükür iyileşmişti..dişlerimiz üstten kabarmış fazla sürmez çıkar sabırsızlıkla bekliyoruz...

slm güzel anneler ve zıpır bebeklerimiz :-)
bende ne zaman gelmemişim artık yaz geldi malum evde duramıyoruz pek :KK70:
hepinizin yazılarını okudum ve herkesin iyi olmasına sevindim..Bizim sıpa da yerinde durmuyor hiç artık peşinden gidiyorum hep :KK70: havuza gittik bi çırpınmalar bi hareketler maşallah :KK70: yarın yne gideceğiz bakalım ne olacak :KK70:

dunedain dediğin çok doğru face falan derken burayı bende unutuyorm ya :KK70: ama burdan öğrenilenler gerçekten çok faydalı..
Benim oğlumda diş çıkarmak üzere kızlar..Yerleri belli şişmiş ama çıkmadı henüz bazen onun için huysuzlandığı oluyor..Neyse ki ateş,kusma,ishal vs yok..
Hepinizi öpüyorum,Allah yardımcımız olsun bebişlerimize ve bizlere sağlık versin :-) görüşmek üzere...

yoo biz daha bi yere gitmedik 1 hafta sonra memlekete gideceğiz..orda ufak bi tatil yapıp döneriz..maşallah derin çoook hareketliymiş:nazar::emir_bebek: diş konusunda durumumuz aynı bizimkininde kulakları falan çok ağırıyor 20 gün önce dra götürdüm kızarıklık vardı ilaç falan kullanmak zorunda kaldık:nazar::emir_bebek:, 2 gün önceki kontrolümüzde çok şükür iyileşmişti..dişlerimiz üstten kabarmış fazla sürmez çıkar sabırsızlıkla bekliyoruz...
oru

Bizde bir yere gidemedik daha bayramdan sonra tatile gidelim diyoruz bebekle nasıl sonuçlanır bilemiyorum ama bakıcaz artık :) Çok haraketli cnm her gören işin var senin bununla diyor olsun sağlıklı olsunda peşinden koşmaya razıyım ben kilolar gider işte 4 kilo fazlam ve göbeğim var hala :KK43: Derin artık kendi oturuyor yatarkende kalkıp oturur pozisyona geliyor düşünün işte... Bizde 2 gündür durmayınca bugün gittik doktora dişleri baya kabarmış dedi jel verdi kulağına vuruyor heralde durmuyor bu sıralar Allah bizimde onlarında yardımcısı olsun... Kızlar bugünlerde mamalara kafam takıldı gdo var diyorlar araştırdım şimdi ne cicibebe ne ekmeğini nede mamaları vermiyorum elim gitmiyor emülgatör soya lesitini var hepsinde gerçi araştırısanız yediğimiz çoğu yiyecekte mevcut herşeye bakıyorum yerken sütümle geçmesin aman çocuğa vermiyim diyede nereye kadarki deli oluyor böyle insan yaa mamalarada güven yok artık....

benim kızımda çok hareketli maşallah kıpır kıpır kucakta felan tutmak hak getire artık gücüm yetmiyor. Yuvarlanıyor evin yüzünde ama yüzüstü durmayı pek sevmediğinden emeklemesi ya gecikicek yada hiç emeklemicek :)) Zorla 2 aylıkken alıştırdığım emziğide artık oyuncak niyetine kullanıyor. Tatile çıktıkda geldik bile biz hiç zorluk yaşamadım kavanoz mamalar sayesinde bende her nekadar kullanmak istemesemde tatilde mecbur kalıyorsun. Dişlerden hala bir haber yok bizde sanki biraz kabarmış gibi ama kızımda diş kisti olduğundan çokda anlaşılmıyor ne olup ne bittiği :/ Birde sınavlarım var onlara hazırlanmaya çalışıyorum kafamda okadar doluki kızımla birtürlü odaklanamıyorum :KK43:((

evet hanimlar uzun bir tatilden sonra sonunda evimdeyim....dun geldim dunden beridir camasir yikiyorum...esim saolsun temizlikci getirmis eve temizletmis..mutfak dolaplarinin icine kadar her yeri temizlemisler camlar falanda silinmis valla adaptasyonum cabuk oldu..dusundukce gozumde buyuyordu..

oglum cok keyifli bir tatil gecirdi..hatta beraber yandik o kadar sakinmama ragmen..havuzdande denizdende cok keyif aldi..bende simdi burada bebek havuzu aldim eve.zaten pasa neye sevinirse hayat o bizim icin..

.2 dis cikardi masallah benim yaramaz..emekleme konusunda bir gelisimi yok yuz ustu yatmayi sevmiyor..ayakta tutuyorum bol bol yurutmeye calisiyorum..ama tembel sanirim cok hevesli degil zorlamiyorumda.ek gida konusunda kendini asti ozel tercihleri var onun disndakileri pek istekli yemiyor..

irmak face gordum yeni araban hayirli olsun bol bol tontis oglunu gezdirirsin artik :))

ben iki oyuncak aldim turkiyeden gelisimine yardimci olsun diye baya baya oynuyor...marka vermeyim ama egitici kopek ve onun bir hikaye kitabini..elinde turkce bir kac oyuncak olsun diye...birde zor aramalarim sonucu amerikadan gulen elmo aldirdim..henuz elime ulasmadi ama ben bile sabirsizlikla bekliyorum...

iste simdilik bu kadar sizde ne gelismeler var

Herkese merhaba :) bizim alttan 2 dişimiz çıktı yaaa darısı başınıza , emekleme konusunda hala tembeliz sanırım emeklemiyecek yüzüstü durmayıda hiç sevmiyoruz ayrıca :) . kızlar yürüteç konusunda ne düşünüyosunuz ben daha almadım ama sanırım alacağım bu aralar . Nihayet oturmaya da başladık ama yinede yamulmalar oluyor tabii :)

Herkese merhaba :) bizim alttan 2 dişimiz çıktı yaaa darısı başınıza , emekleme konusunda hala tembeliz sanırım emeklemiyecek yüzüstü durmayıda hiç sevmiyoruz ayrıca :) . kızlar yürüteç konusunda ne düşünüyosunuz ben daha almadım ama sanırım alacağım bu aralar . Nihayet oturmaya da başladık ama yinede yamulmalar oluyor tabii :)

Ben almadim ama hediye geldi kullaniyorum 5 10 dak oturtuyorum is yaparken mama sandalyesine koyuyorum...zararli diyorlar bizimkinin ole yurume hevesi yok bir iki adim yetiyor biraz ona hizlansin istiyorum ama dedigim gibi acele etmiyorum hersey sirayla evin yuzu oyuncak dolu oturup ben oynuyorum oglumla o biraz aliyor birakiyor ben devam ediyorum...

Hanımlar herkese selam face falan derken ben buraya hiç girmemişim:))) dunedain canım saol. Evet oğlumla nasıl gezeceksem orası muamma tabiki... çok yaramaz fena oldu benim oğlum. Hiç yerinde durmuyor. Yürümeye acayip meyilli. Sanırım erken kalkacak. Daha şimdiden tutunup kalkmalar başladı. Ek gıdalara alışmaya çalışıyor ama çok sevmiyor. Ne yapacağımı bilmiyorum. Bizde güzel bir tatil geçirdikten sonra evdeyiz:))) sırada ramazan ayı var. Dişlerimiz hala çıkmadı ve çok mızırdanıyor artık sanırım dişten diyorum. Işte böyle yani bu arada sıcaklar bizi mahvediyor. Hepinizi öpüyorum geçmişi okumaya çalışayım bari....

Selam kızlar .Nasılsınız?Ben de bayadır girememiştim.bir çoğunuz tatili bitirip dönmüşsünüz bile.Biz daha gitmedik tatile.Haftaya inşallah İzmire gidiyoruz ordan da tatile.
Öykünün de henüz dişleri çıkmadı.Emeklemiyor da.Artık tek başına oturup güzelce oynuyor ama çok sevmiyor oturmayı ayağa kalkıp gezmek istiyor ben de herhalde emeklemeyecek kalkıp yürüyecek diyorum ama bakalım bekliyoruz.
Yemek konusunda da özellikle onun için hazırladığım tuzsuz yemekleri çok sevmiyor ama bizim yediklerimizi severek yiyor genelde.Bebek de olsa onun da damak tadı var tabii.
Şimdilik bu kadar...

X