***** 2011 Mart Hamileleri *****

merhaba bayanlar

bebeklere yemek konusunda neler veriyorsunuz??

Ben henüz kereviz brokoli gibi sebzeler vermedim mevsimi olmadıgı için marketlerde oluyor ama ben yinede çekiniyorum. Enginar kabak havuç soğan sarımsak domates kırmızı biber ve bulgur yapiyorum bazen icine taze fasulye ekliyorum. Yeşil yapraklı sebzeleri çok karıştırmıyorum mesela semizotu domates kırmızı biber soğan sarımsak ve bulgur seklinde yapıyorum. Ve kesinlikle tuz koymuyorum yemeğini tabağına koyduktan sonra zeytinyağı gezdiriyorum üzerine.

Ya cigdem tesekkur ederim ama oradaki muhabbetlerin cogu beni acmiyor...kucumsedigimden degil kesinlikle ama buradaki tanidiklarimi takip ediyorum sadece...cok var olmak istemiyorum orada ama takip ediyorum neler yapiliyor ne oluyor diye...cok cikmak istedim sadece buradaki tanidigim kizlar icin birakimiyorum seviyorum hadi sizi :)))))

:)) :) canım bende onu diyorum ben bulamadım orayı adresi soruyorum işte nerdesiniz diye :) 2011 aralık anneleri diye var bir tane ama isimlerinizide bilmeyince o mu değil mi bilemedim ?

2011-2012 anne ve anne adayları yaz çıkar belki.
Bende henüz yumurta sarısı arada bir, tam tahil ekmeği, labne peynir. Pekmez. Sebze olarak mevsim sebzeleri. Sarımsak koyuyorum ama daha soğan eklemedim. Kıymada bir kere koydum. Onun haricinde tavuk falan daha başlamadım. Yoğurt yediriyorum. Meyve sevmiyor pek yediremiyorum. Onun haricinde 9 aya kadarda üstüne fazla düşmüyorum. Beni emdiği için. Daha bir düzene falan oturtmuş değilim yani. Nasıl yapacağımıda bilmiyorum artık....

Cigdem gizli grup bulamazsin ama adin soyadin tam olarak nedir bana birde goruntu resmin nedir bunlari msj at face ben seni ekleyim sonrada iki grubada eklerim buradaki bayanlarla beraber toplu msj atarim sende herkesi tanirsin olurmu...

9 aya kadar bekleme oturtmaya basla artik filiz ben artik ayaklarin ustune bastirip 1 kac adim attiriyorum oturuyor bayadir hatta yanmizda hep mama sandalyesinde ..yurutece biraz biraz koyuyorum arka arka gidiyor kendi basina yanlarina yastik koyup birakiyorum

Yemekte tavuk suyu yapiyorum icine pirinc atip hasliyorum sonra onu bir kaba koyup 2 gun yediriyorum blendredan gecirmiyorum domatesli yogurtlu sebzeli hep buna ekliyorum....cam rendede meyveleri geciriyorum onlari yediriyorum...meyveli yogurt normal yogurt yediriyorum..sabah kahvaltisi simdilik hipp elma pirinc karisimini yediriyorum...sonra kahvalti domates suyu ve beyaz peynir ekmek ayri ayri yediriyorum iste olan kahvaltilik ne varsa....

cigdem gizli grup bulamazsin ama adin soyadin tam olarak nedir bana birde goruntu resmin nedir bunlari msj at face ben seni ekleyim sonrada iki grubada eklerim buradaki bayanlarla beraber toplu msj atarim sende herkesi tanirsin olurmu...

9 aya kadar bekleme oturtmaya basla artik filiz ben artik ayaklarin ustune bastirip 1 kac adim attiriyorum oturuyor bayadir hatta yanmizda hep mama sandalyesinde ..yurutece biraz biraz koyuyorum arka arka gidiyor kendi basina yanlarina yastik koyup birakiyorum

yemekte tavuk suyu yapiyorum icine pirinc atip hasliyorum sonra onu bir kaba koyup 2 gun yediriyorum blendredan gecirmiyorum domatesli yogurtlu sebzeli hep buna ekliyorum....cam rendede meyveleri geciriyorum onlari yediriyorum...meyveli yogurt normal yogurt yediriyorum..sabah kahvaltisi simdilik hipp elma pirinc karisimini yediriyorum...sonra kahvalti domates suyu ve beyaz peynir ekmek ayri ayri yediriyorum iste olan kahvaltilik ne varsa....

yok canım yanlış anladın sanırım. Ek gıdaları düzene oturtamadım. Yoksa toprak bey çoktan yaramazlıklara başladı. Benimki emeklemiyor. Yürümeye çalışıyor. Görsen çok komik. Tutunup kalkıyor zaman zaman. Yatarken oturur pozisyonada geçiyor. Halının üstüne oyuncakları yayıyorum hiç ilgilenmiyor. Nerde kablo var. Duvar ünitesinin orada herşeyi karıştırası var. Yalnız hiç bırakamıyorum artık.

Toprak hazır kutu mamaları hiç sevmiyor. Meyvede artık yemiyor tatlı şeylerden veremiyorum. Kahvaltı ayrı ayrı sebzeyide yoğurtla birlikte yiyor.domates falan daha vermiyorum alerji yapabilir diye....

selamlaaar nasılsınız kızlar :)

ek gıdalar bi dert yaa. ben sabah kahvaltı arada meyve ikindi yoğurt akşam tahıllı muhallebi veriorum.
sabahları kahvaltısına bebe bisküvisi koyuyorum.iyi mi ediorum bilmiorum :/ekmek kırıkladım çok kocaman kaldı. pütürüklü sevmio.et suyu et falan sebze vermiorum.sebzeyii sevmedi.tarhana başlıcam bu ara bakalım.doktor en son gittiğimde kilosu iyi bu şekilde bi ay daha devam et dedi. ben de başka bişi vermiorum.emiyor mu hala bebişleriniz?
benimki emiyor ama işine gelirse :KK43: dişler çıktı bizim iki tane altta. sıra üstlerde güya ama alt köpek dişler kabarmış.çok zoru var yazık.sizin nasıl diş durumları? dentinox jel sürüorum ama pek fayda etmio galba.bu arada bizimkiş de çok hareketli yaa sırt üstü kesinlikle yatıramıorum dolayısıyla mama yediremiorum. oturarak da akıtıo hep ağzından.eskiden böyle deildi.yatırdı mı yerdi.şimdi bi kaşık alıo dönüverio.napsam bilemedim.

Son düzenleme:
Toprak hazır kutu mamaları hiç sevmiyor. Meyvede artık yemiyor tatlı şeylerden veremiyorum. Kahvaltı ayrı ayrı sebzeyide yoğurtla birlikte yiyor.domates falan daha vermiyorum alerji yapabilir diye....

Canım hipp in kavonozdaki meyve purelerini denedin mı genelde seviyormuş bebekler hiç yememesindense bence öle yesin severse tabi.
selamlaaar nasılsınız kızlar :)

ek gıdalar bi dert yaa. ben sabah kahvaltı arada meyve ikindi yoğurt akşam tahıllı muhallebi veriorum.
sabahları kahvaltısına bebe bisküvisi koyuyorum.iyi mi ediorum bilmiorum :/ekmek kırıkladım çok kocaman kaldı. pütürüklü sevmio.et suyu et falan sebze vermiorum.sebzeyii sevmedi.tarhana başlıcam bu ara bakalım.doktor en son gittiğimde kilosu iyi bu şekilde bi ay daha devam et dedi. ben de başka bişi vermiorum.emiyor mu hala bebişleriniz?
benimki emiyor ama işine gelirse :KK43: dişler çıktı bizim iki tane altta. sıra üstlerde güya ama alt köpek dişler kabarmış.çok zoru var yazık.sizin nasıl diş durumları? dentinox jel sürüorum ama pek fayda etmio galba.bu arada bizimkiş de çok hareketli yaa sırt üstü kesinlikle yatıramıorum dolayısıyla mama yediremiorum. oturarak da akıtıo hep ağzından.eskiden böyle deildi.yatırdı mı yerdi.şimdi bi kaşık alıo dönüverio.napsam bilemedim.

benim kızımda emıyor ama artık sanırım onunla doymuyor alışkanlık oldugundan emıyor sanıyorum. Mama sandalyesi almayı dusunmuyormusun ona oturtur rahat yedirirsin. Bizim doktorumuz yatarak yedirmeme konusunda uyarmıştı. 6 aylık olana kadar pusetinde yedirdim ondada yedirebilirsin dönmesini engellersin bu sayede.

mama koltuğu var zaten de orada yerken işte akıtıo ağzından.neyse alışacak artık napalım.

Canım mama sandalyesinin sırt dayatma yeri arkaya yatmiyormu ben hafif arkaya doğru yatırıyorum pusetdeki gibi öle rahat yediriliyor dik konumdayken dediğin gibi ağzından akıyor hep.

herkese mrb yıllık iznim bitti işyerindeyim :KK43:
bizdeki havdislerden bahsedeyim size; yeme içme konusnda bazı günler çok sıkıntılıyız bazı günler çok iyiyiz bi günümüz diğerine uymuyor...klasik şeyler yiyoruz öyle çok değişik tatlara henüz alışmadık,sebze çorbası çeşitleri mevsim sebzelerinden değişik değişik yapmaya çalışıyorum,et ve tavuk çok severek tüketiyoruz,yoğurt,meyve püresi,kahvaltı,devam sütü..kahvaltıyıda hergün farklı hazırlamaya çalışıyorum ev yemeklerinden yavaş yavaş tadımlık olsada veriyorum....

emekleme konusunda jet gibiyiz evi bi uçtan bi uca 30 sn de talan edebiliyoruz...iyice ayaklandık hiç boş bırakmaya gelmiyor uyudu diye sırtımı dönüp gitmemle beşiğinin kenarlarına tutunarak ayağa kalkıyor,yürteçte de fazla tutamıyorum etrafa çarpıp duruyor bi kere bi düşme tehlikesi yaşadık..emeklerken koltuk kenarlarına tutunarak ayağa kalkıyoruz..

alt değiştirme,kıyafet değiştirme olayımız kabus gibi en az iki kişi gerekiyor pır pır döndüğü için zaptetmek çok zor....

dişlerimiz üstten 2 tane çıktı 2tane de kabarmış durumda..üstler 4 lendikten sonra alttakiler çıkacak galiba..dişleri için jel kullanıyorduk ama artık izin vermiyor...

sonuç olarak çok yoruluyorum çok........

Kizlar ben size disler icin dis kehribari kullandim...bebek dis kehribari diye bir kolye var ondan aldim...disleri icin hic agri yasamadi 2 tane cikti hic agzi akmadida hala kullaniyorum 8 9 yasina kadar kullaniliyorda bilginiz olsun...

Aklimda cok sey vardi yazacak ama toparlayamadim simdi sonra yazar gonderirim bilgiler vercektim bebeklerimiz icin...

Kizlar ben size disler icin dis kehribari kullandim...bebek dis kehribari diye bir kolye var ondan aldim...disleri icin hic agri yasamadi 2 tane cikti hic agzi akmadida hala kullaniyorum 8 9 yasina kadar kullaniliyorda bilginiz olsun...

Aklimda cok sey vardi yazacak ama toparlayamadim simdi sonra yazar gonderirim bilgiler vercektim bebeklerimiz icin...

nerden,nasıl bulabiliriz canım...

yaa geçen ay doktora gittiğimizde yeni şeylere başlama dedi.bu menü bi ay daha idare eder kilosu iyi dedi. o zaman ki menü şöyleydi.
sabah anne sütü
ara meyve püresi
öğlen anne sütü
ara yoğurt
akşam muhallebi
gece anne sütü.

ben buna ek olarak bu ay kahvaltı başladım et met sebze vermedim hiç.
bu ara tarhana vermeye çalışıorum ama hiç yemek istemio.sebze püreleri vermeye çalışıorum hiç yemio yaa.nasıl alıştırıcam? et met hiç vermedim daha.

yaa geçen ay doktora gittiğimizde yeni şeylere başlama dedi.bu menü bi ay daha idare eder kilosu iyi dedi. o zaman ki menü şöyleydi.
sabah anne sütü
ara meyve püresi
öğlen anne sütü
ara yoğurt
akşam muhallebi
gece anne sütü.

ben buna ek olarak bu ay kahvaltı başladım et met sebze vermedim hiç.
bu ara tarhana vermeye çalışıorum ama hiç yemek istemio.sebze püreleri vermeye çalışıorum hiç yemio yaa.nasıl alıştırıcam? et met hiç vermedim daha.

canım sevdiği şekilde vermeye çalışacaksın mesala yoğrudu severek yiyorsa sebzeleri yoğurla karıştırıp verebilirsin,aynı şekilde eti yemeklerinin içene çaktırmadan ekleyip yedirebilirsin.. sebze çorbalarını sulu yapıp önce suyundan ver,yemeye devam ettiğinde azar sebzelerden arada tıkıştırsın ağzına..başka ne yapılabilir ki, aklıma başka bişey gelmedi canım yaa

emine kiz niye esin izin vermiyor inanmiyor dimi benimkide inanmaz ole seylere hatta gec su hurafeleri der.ben zati ona sormadim sende ole yap siparisi verdim aldim taktim boynuna geldi eve one sonra acikladim hergun cikarttirdi bana sonra sifasini gorunce birakti yakasini yok az yemedi beni oda...gecen unlu bir yabanci mankenin kizinin boynunda gordum..hadi biz cahaliz kiz onlar ne bicim doktorlara gidiyor :))))

X