evet hazırlıklar yavaş yavaş tamamlanıyor artık
bende de oluyor ara sıra o nefes darlığı daha çabuk yoruluyorum özellikle bel ağrısı çok çekiyorum bu aralar..dün tatil dönüşü tabi önce temizlik sonra yaklaşık 2 saatlik ütü yaptım hareket edemiyordum resmen belime ağrı saplandı..Gittikçe ağırlaşıyor tabi bel kaldıramıyor sanırım..
Rapor alan bayanlar birşey soracağım raporu alıp sadece kuruma mı getirdiniz yoksa bağlı bulunan ssk falan onaylattınız mı?? İşleyişi anlatırmısınız nerden belge alıp nereye gittiniz sırayla..
hoşgeldin dilek.... ben daha raporu almadım ama muhasebeye sordum, 32. haftada biz birşey yapmıyoruz sadece raporu dosyaya koyuyoruz SSK'ya hastane bildiriyor dediler... ama izin kullanan bir arkadaşım raporun orijinalini daha sonra paranı almak için işlemleri yaptırırken ssk istiyor orijinali sakla kopyasını işyerine ver dedi.
kızlar muhasebede çalışan biri olarak söliyeyim işyeri işçinin raporunu sgk ya eksik bildirim belgesiyle iletmezse rapor parasını felan unutun. Sadece hastaneden değil işverendende isteniyor. Her ay maaş alıcak arkadaşın maaşını sgk değil şirket kendi ödicektir. Öle yapanlarda var sizden işveren rapor parası yatınca tahsil edicektir ama bildirmezse sgk ya öle bir rapor parası yatmayacaktır.
ama bu 37. haftada yapılacak değil mi, 32. haftada çalışabilir raporuna birşey yapılmayacak? Di mi? 37 haftada 4 nüshalı bir form veriyorlarmış, birini işyerine veriyormuşsun... sonra muhasebenin ne yapması lazım? ona göre takip ediim de atlamasınlar 4 aylık maaş az birşey değil...
çalışabilir raporun olduğu için senin istirahat raporun 37.hafta itibariyle başlıcak. Çalışabilir raporu biraz formalite işveren için hazırlanıyor sgk ile alakası yok başına bişi gelirse bu zaman zarfında diye yani. Sizin insan kaynakları prosüdürünü bilemediğim için bişi diyemiyorum. Ama normal prosödür aylık bildirgede raporun başladığı tarih itibariyle istirahtli olduğundan çalışmadı olarak bildirilir ve ek-8 eksik bildirim formunuda doldurup ekinede raporu ekleyip sgk ya verilir. Sgk da rapor bitiminde parayı ptt ye yatırır. Bazı işletmelerde istirahati bildirmiyor tam gösteriyor bölece maaşı işveren kendi ödemek zorunda kalıyor.
ay bu işler ne zor.. ben şimdi sordum dediler ki, senin dosyanı hastane açacak, iznin bitince biz on gün içerisinde bildirim yapacağız, o arada bizim birşey yapmamıza gerek yok... anlamadım valla
tamam sen takılma onlar eksik gün bildirmicekler maaşını kendileri sana ödicekler. Onlar sadece raporu bildiricekler. Ozaman senden rapor parası yatınca isterler. Maaşın yattığı sürece problem yok :)
bu arada tek değil 2 rapor olucak söliyeyim. 1.rapor 37.haftadan doğuma kadar 2.raporda doğumdan yasal sürenin bitimine kadar. Bunu hastane sana anlatır zaten.
tamam sen takılma onlar eksik gün bildirmicekler maaşını kendileri sana ödicekler. Onlar sadece raporu bildiricekler. Ozaman senden rapor parası yatınca isterler. Maaşın yattığı sürece problem yok :)
bu arada tek değil 2 rapor olucak söliyeyim. 1.rapor 37.haftadan doğuma kadar 2.raporda doğumdan yasal sürenin bitimine kadar. Bunu hastane sana anlatır zaten.
işte zaten benim takıldığım nokta da orası.. çünkü bizim şirketimiz prensip olarak doğum izninde maaş ödemiyor.. kimseye ödemediler, bana da ödemeyecekler, ssk primi de ödemeyeceklermiş öyle dediler, bildirim yapmadan nasıl olacak bu iş anlamadım...ay aman neyse sizi de yormiiim daha fazla, biraz daha kurcaliim bari, ek 8 neymiş fian sorayım..
ay ben şimdiden ders anlatırken ayağa kalkınca yoruluyorum. erkenden mi ayrılsam diye düşünmüyor değilim:26: bakalım 32. hafta bi gelsin de. sanırım sizin durum biz devlet memurlarına göre ayrı işliyor. devlette sade raporu müdürümüze versek yeter herhalde. ben ona bi bakim.
temizlik yapmaya devam ediyor musunuz? valla ben dün yaptım temizliğimi akşam gece belim sırtım ağrıdı. iki iş yapmaya gelmiyor artıkiyice hantallaştım.
ay ben şimdiden ders anlatırken ayağa kalkınca yoruluyorum. erkenden mi ayrılsam diye düşünmüyor değilim:26: bakalım 32. hafta bi gelsin de. sanırım sizin durum biz devlet memurlarına göre ayrı işliyor. devlette sade raporu müdürümüze versek yeter herhalde. ben ona bi bakim.
temizlik yapmaya devam ediyor musunuz? valla ben dün yaptım temizliğimi akşam gece belim sırtım ağrıdı. iki iş yapmaya gelmiyor artıkiyice hantallaştım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?