• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

evet hazırlıklar yavaş yavaş tamamlanıyor artık (:
bende de oluyor ara sıra o nefes darlığı daha çabuk yoruluyorum özellikle bel ağrısı çok çekiyorum bu aralar..dün tatil dönüşü tabi önce temizlik sonra yaklaşık 2 saatlik ütü yaptım hareket edemiyordum resmen belime ağrı saplandı..Gittikçe ağırlaşıyor tabi bel kaldıramıyor sanırım..

Rapor alan bayanlar birşey soracağım raporu alıp sadece kuruma mı getirdiniz yoksa bağlı bulunan ssk falan onaylattınız mı?? İşleyişi anlatırmısınız nerden belge alıp nereye gittiniz sırayla..

hoşgeldin dilek.... ben daha raporu almadım ama muhasebeye sordum, 32. haftada biz birşey yapmıyoruz sadece raporu dosyaya koyuyoruz SSK'ya hastane bildiriyor dediler... ama izin kullanan bir arkadaşım raporun orijinalini daha sonra paranı almak için işlemleri yaptırırken ssk istiyor orijinali sakla kopyasını işyerine ver dedi.

bi de battaniye başladım:6: en son yeğenime doğumunda atkı başlamıştım 3 yaşındayken filan bitmişti, bu da takriben düğününe yetişir diye düşünüyorum :1:

hoşgeldin dilek.... ben daha raporu almadım ama muhasebeye sordum, 32. haftada biz birşey yapmıyoruz sadece raporu dosyaya koyuyoruz SSK'ya hastane bildiriyor dediler... ama izin kullanan bir arkadaşım raporun orijinalini daha sonra paranı almak için işlemleri yaptırırken ssk istiyor orijinali sakla kopyasını işyerine ver dedi.

hoş buldum canım..evet canım onu bana da söylediler.Alınan tüm rapor evrak vs hepsinin aslı bizde kalacakmış.En son rapor kapatırken ssk ya veriliyormuş.İş yerine hep kopyalarını vermemiz gerekirmiş.Birde ben sordum maaşı nasıl yapıyoruz diye tamamını sigortadan alacakmışım..yani her ay düzenli vereceklermiş maaşı neyseki..Bu maaş olayı şirket anlaşmalarına göre değişiyormuş..

He birde İK daki arkadaş beni uyardı dedi ki ssk ile anlaşmalı özel hastaneye gidersen ssk işleri aksayabiliyor bildirmeyi geciktiriyorlar vs dedi en iyisi direk ssk hastanesine gitmen dedi.Onlar zaten direk işliyorlarmış.

Son düzenleme:
kızlar muhasebede çalışan biri olarak söliyeyim işyeri işçinin raporunu sgk ya eksik bildirim belgesiyle iletmezse rapor parasını felan unutun. Sadece hastaneden değil işverendende isteniyor. Her ay maaş alıcak arkadaşın maaşını sgk değil şirket kendi ödicektir. Öle yapanlarda var sizden işveren rapor parası yatınca tahsil edicektir ama bildirmezse sgk ya öle bir rapor parası yatmayacaktır.

kızlar muhasebede çalışan biri olarak söliyeyim işyeri işçinin raporunu sgk ya eksik bildirim belgesiyle iletmezse rapor parasını felan unutun. Sadece hastaneden değil işverendende isteniyor. Her ay maaş alıcak arkadaşın maaşını sgk değil şirket kendi ödicektir. Öle yapanlarda var sizden işveren rapor parası yatınca tahsil edicektir ama bildirmezse sgk ya öle bir rapor parası yatmayacaktır.

ama bu 37. haftada yapılacak değil mi, 32. haftada çalışabilir raporuna birşey yapılmayacak? Di mi? 37 haftada 4 nüshalı bir form veriyorlarmış, birini işyerine veriyormuşsun... sonra muhasebenin ne yapması lazım? ona göre takip ediim de atlamasınlar 4 aylık maaş az birşey değil...

ama bu 37. haftada yapılacak değil mi, 32. haftada çalışabilir raporuna birşey yapılmayacak? Di mi? 37 haftada 4 nüshalı bir form veriyorlarmış, birini işyerine veriyormuşsun... sonra muhasebenin ne yapması lazım? ona göre takip ediim de atlamasınlar 4 aylık maaş az birşey değil...

çalışabilir raporun olduğu için senin istirahat raporun 37.hafta itibariyle başlıcak. Çalışabilir raporu biraz formalite işveren için hazırlanıyor sgk ile alakası yok başına bişi gelirse bu zaman zarfında diye yani. Sizin insan kaynakları prosüdürünü bilemediğim için bişi diyemiyorum. Ama normal prosödür aylık bildirgede raporun başladığı tarih itibariyle istirahtli olduğundan çalışmadı olarak bildirilir ve ek-8 eksik bildirim formunuda doldurup ekinede raporu ekleyip sgk ya verilir. Sgk da rapor bitiminde parayı ptt ye yatırır. Bazı işletmelerde istirahati bildirmiyor tam gösteriyor bölece maaşı işveren kendi ödemek zorunda kalıyor.

çalışabilir raporun olduğu için senin istirahat raporun 37.hafta itibariyle başlıcak. Çalışabilir raporu biraz formalite işveren için hazırlanıyor sgk ile alakası yok başına bişi gelirse bu zaman zarfında diye yani. Sizin insan kaynakları prosüdürünü bilemediğim için bişi diyemiyorum. Ama normal prosödür aylık bildirgede raporun başladığı tarih itibariyle istirahtli olduğundan çalışmadı olarak bildirilir ve ek-8 eksik bildirim formunuda doldurup ekinede raporu ekleyip sgk ya verilir. Sgk da rapor bitiminde parayı ptt ye yatırır. Bazı işletmelerde istirahati bildirmiyor tam gösteriyor bölece maaşı işveren kendi ödemek zorunda kalıyor.

ay bu işler ne zor.. ben şimdi sordum dediler ki, senin dosyanı hastane açacak, iznin bitince biz on gün içerisinde bildirim yapacağız, o arada bizim birşey yapmamıza gerek yok... anlamadım valla :53:

ay bu işler ne zor.. ben şimdi sordum dediler ki, senin dosyanı hastane açacak, iznin bitince biz on gün içerisinde bildirim yapacağız, o arada bizim birşey yapmamıza gerek yok... anlamadım valla :53:

tamam sen takılma onlar eksik gün bildirmicekler maaşını kendileri sana ödicekler. Onlar sadece raporu bildiricekler. Ozaman senden rapor parası yatınca isterler. Maaşın yattığı sürece problem yok :)
bu arada tek değil 2 rapor olucak söliyeyim. 1.rapor 37.haftadan doğuma kadar 2.raporda doğumdan yasal sürenin bitimine kadar. Bunu hastane sana anlatır zaten.

tamam sen takılma onlar eksik gün bildirmicekler maaşını kendileri sana ödicekler. Onlar sadece raporu bildiricekler. Ozaman senden rapor parası yatınca isterler. Maaşın yattığı sürece problem yok :)
bu arada tek değil 2 rapor olucak söliyeyim. 1.rapor 37.haftadan doğuma kadar 2.raporda doğumdan yasal sürenin bitimine kadar. Bunu hastane sana anlatır zaten.

Evet bizim ins. kay. da söyledi onu bana doğum olunca birde doğum raporunu getirecekmişim.Rapor bitiminde de çalışabilir raporu gelecekmiş bir de rapor kapanacak böylece dediler.

biz pıtırcıklarımızı hayırlısıyla kucağımıza alalımda bırakalım rapor işleriyle eşlerimiz uğraşsın :34:

bu arada tek değil 2 rapor olucak söliyeyim. 1.rapor 37.haftadan doğuma kadar 2.raporda doğumdan yasal sürenin bitimine kadar. Bunu hastane sana anlatır za
ten.

işte zaten benim takıldığım nokta da orası.. çünkü bizim şirketimiz prensip olarak doğum izninde maaş ödemiyor.. kimseye ödemediler, bana da ödemeyecekler, ssk primi de ödemeyeceklermiş öyle dediler, bildirim yapmadan nasıl olacak bu iş anlamadım...ay aman neyse sizi de yormiiim daha fazla, biraz daha kurcaliim bari, ek 8 neymiş fian sorayım..

kamuda çalışan arkadaşlar siz doğum öncesi-sonrası raporları ve doğum parasıyla ilgili işleyişe baktınız mı??ben araştırıyorum ama kafam karışık herkes bişeyler sölüyor...

ay ben şimdiden ders anlatırken ayağa kalkınca yoruluyorum. erkenden mi ayrılsam diye düşünmüyor değilim:26: bakalım 32. hafta bi gelsin de. sanırım sizin durum biz devlet memurlarına göre ayrı işliyor. devlette sade raporu müdürümüze versek yeter herhalde. ben ona bi bakim.

temizlik yapmaya devam ediyor musunuz? valla ben dün yaptım temizliğimi akşam gece belim sırtım ağrıdı. iki iş yapmaya gelmiyor artık :( iyice hantallaştım.

işte zaten benim takıldığım nokta da orası.. çünkü bizim şirketimiz prensip olarak doğum izninde maaş ödemiyor.. kimseye ödemediler, bana da ödemeyecekler, ssk primi de ödemeyeceklermiş öyle dediler, bildirim yapmadan nasıl olacak bu iş anlamadım...ay aman neyse sizi de yormiiim daha fazla, biraz daha kurcaliim bari, ek 8 neymiş fian sorayım..

benim bildiğim böle ama bende anlamadım açıkcası nasıl yaptıklarını. Önceden doğum iznine ayrılan arkadaşların varsa onlara bir sor nasıl rapor parası aldıklarını istersen. Boşyere kafa yormuş olmazsın. :44:

ay ben şimdiden ders anlatırken ayağa kalkınca yoruluyorum. erkenden mi ayrılsam diye düşünmüyor değilim:26: bakalım 32. hafta bi gelsin de. sanırım sizin durum biz devlet memurlarına göre ayrı işliyor. devlette sade raporu müdürümüze versek yeter herhalde. ben ona bi bakim.

temizlik yapmaya devam ediyor musunuz? valla ben dün yaptım temizliğimi akşam gece belim sırtım ağrıdı. iki iş yapmaya gelmiyor artık :( iyice hantallaştım.

dün ütü yaptım bende bugün heryerim dökülüyor. Temizlik pek yapamıyorum bu yüzden hemen sırtım başlıyor alarm vermeye :85:

evet bende öyle yaptım raporu birime teslim ettim ama yarın bi gün bana yerin altından bişey çıkartmasınlar diye araştırıyorum..birde raporum özel hastaneden alınmış bi sorun olmaz inş..doğum parası az önce nette araştırdım yanlış bakmadıysam çok komik bi rakam 161,15 tl harca harca bitmez :P bunu ne zaman nasıl ödeyecekler ki??

bende az bi iş yapsam hemen yoruluyorum ama mecbur dişimi sıkmam lazım 37. haftaya kadar, çünkü doğum sonrası 13 haftalık izin çok işime yarayacak..

hakkaten doğum parası baya komik bi rakammış. neyse ona şükür :) benim arkadaşlarım doğum yaptılar. özel hastane raporu getirdiler. bi sorun çıkmadı. doğum parasını da doğum yaptığına dair hastane raporunu falan götürdüğümüz zaman falan alırız herhalde. bugün arkadaşıma onu sordum.o da yeni doğum yaptı. valla eşim uğraştı bi yerlere gitti geldi bir sürü aldık mı parayı bilmiyorum dedi. demek bir sürü yerlere gitmeli gelmeli zahmetli bi iş doğum parası da :D

şu ddevlet işleri de bi tuhaf ya.inş bi daha bişi çıkarmazlar. hamile hamile uğraşması zor.

sen arkadaşına bi sorda ayrıntıları bizede anlat çünkü en iyi bu işleri yaşamış kişilerden öğrenebiliriz..hamile hamile bu işlerin peşinde sürünmek zor iş, doğum yaptıktan sonra da zor Allah herkesin yardımcısı olsun..birde bebiş doğduktan sonra aile bildirimi falan da yapmamız lazım onu ne zaman yapmamız gerekecek doğum izni bittikten sonra mı? ama mantıken doğumdan sonra hemen yapılmalı gibi geliyor bana

Son düzenleme:
Back