• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

***** 2011 Mart Hamileleri *****

Selam kızlar ve bebişler.
Selemicim canım bizim yatak Graconun 70*100 ebetındaki modeli.Biz de denedik kapıdan tam sıfıra sıfır geçiyor.Ama ben çok sevdim .Biz de kurduk bir sorun falan var mı diye.Sözde hemen toplayacaktık ama kıyamadık duruyor şimdilik.Bu arada bebişinin iyi olmasına de sevindim.
Bugün malum okulun ilk günüydü.Epey yoruldum ama özlemişim o curcunayı da.5 hafta daha devam.
hayırlı olsun tatlım bebişler güle güle sağlıkla kullanırlar inş. bizde daha toplamadık duruyor ama artık iyice siler öyle kaldırırım..ne olur ne olmaz oğluşum erken gelirse temizlemek için fazla vakit kaybetmeyiz.. :)
maşallah maşallah.oh artık sona doğru iyice yaklaştın darısı başımıza :)

amin inş. canım :)

Kızlar merhaba
bebek alışverişleri nasıl gidiyo ben daha yeni başladım çalıştığım içinde hiç bişeye bakamıyorum kenime pijama bulamadım daha bebişlere kendinize neler aldınız resim atabilirmisiniz

Selam kızlar...Artık bende yavaş yavaş bebek alışverişlerimi tamamlamaya doğum çantamı hazırlamaya başladım.Allah korusun erken doğum korkusu da sardı olur mu olur.Ben bebek eşyalarımın çoğunu annemlerde bıraktım Samsun'da olacağı için doğumum eve getirip götürmeye gerek görmedim.
Ne alıp ne verdiklerimi şöyle kaba olarak bir bakarsam şunları aldım.Bir eksik varsa yardım edermisiniz?
Peluş (tüylü) battaniyesi
Fermuarlı tulum gibi olan battaniye
2 tane normal battaniye
banyo bornozu-kesesi-süngeri (hepsi organik)
bebek çantası-ana kucağı
1 zıbın takımı
1 hastane çıkışı
8 yelek (hepsini annenemiz ördü :D )
8 kilot
4 kısakollu çıtçıtlı body
2 uzun kollu çıtçıtlı body
bebek tırnak bakımı seti
6 ağız bezi
papak-patik-18 çift çorap-2 eldiven
bebek beşiğimizi de beğendik anneannemiz siparişi verdi
Arabayı yazın almayı düşünüyorum kış bebeği olacağından zaten dışarı çıkaramam pek.
Bunun dışında ıvır zıvır birşeyler kaldı sanırım kendime pijama dahaca alamadım kışlıklar 2 hafta sonra gelecekmiş...

Son düzenleme:
günaydınlar..

bence ilk etapta hepsi işini görecek kadar almışsın iyi yani yeter. sonra bebiş büyüdükçe gelen hediyelere göre ihtiyaç oldukça alırsın. ben öyle yapmayı düşünüyorum. büyük hiç biişi almadım. hepsi yeni doğan bedeni.

ben de şunları aldım:

6-7 tane çorap
hastane çıkışı
bi tane penye bi tane peluş battaniye
bi tane kundak battaniye çıtçıtlı
bi kaç tane zıbın takımı
altı yedi tane alt pijama.çok lazım oluomuş.
9 10 tane iç tulum
banyo küveti
kovası
ıslak mendil
emzik
göğüs pedi göğüs kremi
9 tane ağız mendili
alt açma minderi

kendime hastane çantası hazırlamadım daha.

slm arkadaslar ben de mart hamilesi olup aranıza yenı katılanlardanım.forumu yenı kesfettım.aynı duyguları ,heyecanı paylasmak guzel grcekten..bu arada benım bebegımde 29 hafta 1 gunluk ve kız olacak kısmetse..

günaydın anneler ve bebişlerimiz (: tatilim bitti döndüm sonunda :) bebişim iyi çok şükür tatili sevdi çok :1:

mixlow ; aramıza hoş geldin canım Allah analı babalı büyütsün bebişin hayırlı olsun :71:

Herkese günaydın arkadaşlar. Bende cumartesi doktora gittim herşey yolunda ve iyi çok şükür.

haftaya gene çağırdı doktor. Nst ye girip yine muayne olucam. Nst için erken değilmi? Birde selemi nasıl birşey nst?

nst 32 . haftadan itibaren başlar canım :) 32. haftadan sonra da 2 haftada bire düşüyor muayene aralıkları..
Nst sol tarafına doğru yatıyorsun karnına kemer gibi birşey ve kablolar bağlıyorlar ve bebeğin kalp atışları ve rahim kasılmaları inceleniyor..Bir çeşit ekg gibi çizelgeler çıkıyor..yaklaşık yarım saat 45 dk yatıyorsun öyle..

Herkese günaydın.

nst 32 . Haftadan itibaren başlar canım :) 32. Haftadan sonra da 2 haftada bire düşüyor muayene aralıkları..
Nst sol tarafına doğru yatıyorsun karnına kemer gibi birşey ve kablolar bağlıyorlar ve bebeğin kalp atışları ve rahim kasılmaları inceleniyor..bir çeşit ekg gibi çizelgeler çıkıyor..yaklaşık yarım saat 45 dk yatıyorsun öyle..

hoşgeldin tabiki tatil iyi gelir ah birde biz çıkabilsek.
Bilgin için saol canım. Benim doktor bir acayip. Geçen hafta bebeğin sanırım önde çıktı haftası 31+1 gibi cumartesi gel nst yapcaz birde rapor yazcaz dedi. Gittiğimde 29+4 falandım. Zaten ben 2 haftada bir gidiyorum. şimdi haftaya düşürdü sanırım. Neyse gidim bu cumartesi bakayım ne olacak....

Herkese günaydın arkadaşlar. Bende cumartesi doktora gittim herşey yolunda ve iyi çok şükür.
çok şükür canım Allah bozmasın umarım hepimiz hep öyle güzel haberler alırız.:49:

haftaya gene çağırdı doktor. Nst ye girip yine muayne olucam. Nst için erken değilmi? Birde selemi nasıl birşey nst?
canım dilek de nst den bahsetmiş bende büyük bi merakla nst odasına girdim sırt üstü yattım karnıma kemer şeklinde bişeyler bağladılar bebeğin kalp atışlarını dinledik, bitincede bunu gösterir bi çizelge verdiler...ama benim kötü yanım ben çok fazla sıkıntıya gelemem aynı pozisyonda 30-45 dk falan duramam bu yüzden sonlara doğru biraz bunaldım tansiyonum bile düştü...bi sonraki randevu 3 ekim sabırsızlıkla bekliyorum çünkü bu gidişimde oğlumu tam göremedim..

hoşgeldin dilek ne güzel bebişle iyice stres atıp geldiniz :))
sen doğuma 8 hafta kala izne ayrılıyordun dimi..ben 37.haftaya kadar çalışabilir raporumu aldım bakalım hakkımızda hayırlısı olur inş.

ben hiç birşey alamadım daha kızıma tekstil olarak 4 tane çıtçıtlı badisinden başka bişeyi yok :(

ıslak mendil dışarda olmadığınız sürece kullanmayın kızlar. Çok zararlıymış özellikle yeni doğan için. yumuşak tülbent ve su kullanın zahmetli ama bebişlerimizin sağlığı için herşeye değer.

hoşgeldin dilek ne güzel bebişle iyice stres atıp geldiniz :))
sen doğuma 8 hafta kala izne ayrılıyordun dimi..ben 37.haftaya kadar çalışabilir raporumu aldım bakalım hakkımızda hayırlısı olur inş.

Evet canım ben 5 ekime kadar çalışıyorum yani son 1.5 haftam (: çok mutluyum inanın işten ayrılıyorum diye bu ara yoğunluk başladı yönetim saçma sapan kararlar almaya başladı iyi ki gidiyorum diyorum gerçekten (:

birde ben yazayım aldıklarımı ama benim kayınvalidem alış-veriş yapmış bu yüzden ben çok bi şey almadım umarım en kısa zamanda gönderirler
evde hali hazırda;
1 tane tam takım hastane çıkışı
1 tane küçük 5 parçalı hastane çıkışı
6 tane çıtçıtlı badi
3 tane battaniye (1 tanesi kalın diğer ikisi penye)
6 tane çorap
2 tane önlük
1 tane pijama takımı
1 tane penye tulum
2 tane altlı üstlü penye takım(ama bunlar gözüme büyük görünüyor)
2 tane küçük kumaş-patik tarzı ayakkabı
şuan aklıma gelenler bunlar arada ufak tefek şeylerde vardır belki :)
kendime 1 gecelik-1 pijama takımıda aldım.

Arkadaşlar e bebek sitesinde bir kampanya var.
19,90 tl ye kargo paketi satın alıyorsunuz. Sonra 90 gün boyunca yapacağınız alışverişler için kargo ücreti ödemiyorsunuz. Orda hergün indirimli güzel ürünler oluyor. Mesela ben bugün bir tane organic takım aldım ordan 9,90'a ayrıca çocuğum büyürken diye bir kitap 3,9 ve anne günlüğü 0,1 kr. Bir bakın isterseniz.

Bu arada bende yazayım aldıklarımı.
12 adet 0-3 ay takım
12 adet çorap.
1 adet kundak tipi battaniye
3 adet penye tipi battaniye
2 adet kadife battaniye
çıtçıtlı badiler.
Ağız silme mendilleri
yenidoğan bebek bezi
yelekler.
Biberon 1 adet.
Bebek eşya taşıma çantası termoslu ve alt açma minderli.
Bebek arabası
kanguru.
Iç dış zıbın setler.
Sabun, şampuan, pişik kremi, bebek kremi.
Dolap siparişini verdik. Ekim başında gelicek inşallah.

Daha eksiklerim var onları da odası yapılınca alıcam artıkın.

Günaydın anneler ve bebişleri ne güzel bıcır bıcır ciciler almışsınız.Allah sağlıkla huzurla kullanmayı nasip etsin inşallah hepimize ve en önemliside Allah hayırlı kolay doğumlar nasip etsin :nazar:

Günaydınlar herkese

Yaa herkes birsürü şey almış bebişine ne güzel ben daha hiç bir şey almadım ama yakında almaya başlarım , bir de bende nefes darlığı olmaya başladı böyle nefesim yetmiyor sanki derin derin nefes almak istiyorum hep , sizdede öyle bir durum oluyomu ?

Günaydınlar herkese

Yaa herkes birsürü şey almış bebişine ne güzel ben daha hiç bir şey almadım ama yakında almaya başlarım , bir de bende nefes darlığı olmaya başladı böyle nefesim yetmiyor sanki derin derin nefes almak istiyorum hep , sizdede öyle bir durum oluyomu ?

evet hazırlıklar yavaş yavaş tamamlanıyor artık (:
bende de oluyor ara sıra o nefes darlığı daha çabuk yoruluyorum özellikle bel ağrısı çok çekiyorum bu aralar..dün tatil dönüşü tabi önce temizlik sonra yaklaşık 2 saatlik ütü yaptım hareket edemiyordum resmen belime ağrı saplandı..Gittikçe ağırlaşıyor tabi bel kaldıramıyor sanırım..

Rapor alan bayanlar birşey soracağım raporu alıp sadece kuruma mı getirdiniz yoksa bağlı bulunan ssk falan onaylattınız mı?? İşleyişi anlatırmısınız nerden belge alıp nereye gittiniz sırayla..

Son düzenleme:
selam kızlar...

ben de sonunda bu haftasonu yaptım alışverişimi... sonra neme lazım yürümek zor gelir filan... gelen hediyerle birlikte durum şöyle:

9 alt pijama ( 3 tanesi patiksiz )
9 üst
3 iç zıbın
6 tulum
12 çıtçıtlı body ( uzun kollu / kısa kollu )
2 penye yelek
3-4 örme yelek /patik/şapka takım ( anneanne yapımı )
1 hırka
2-3 örme hırka/patik/şapka takım (yine anneanne)
12 çift çorap
7 penye adet şapka
2 kadife patik
12 önlük ( herşeyin içinden çıkıyor bunlarda... önlüğü ne yapacağız ki??)
7 çift eldiven
1 kadife salopet
4 penye battaniye
1 kadife battaniye
1 fermuarlı dolgulu kundak
1 kundak battaniye
2 havlu
mendiller
biberon emzik emzik kabı
çantalı şampuan seti
alt temizleme için iki paket pamuk+ 3 paket unibaby yenidoğan mendil
oda takımı , bbek arabası+oto koltuğu+portbebe setini önceden almıştım zaten

şu durmda sanırım sterilizator, pompa ( doğumdan sonra alacağım, sütüm olsun da almak kolay), göğüs pedi, kremi, banyo eşyaları küvet, tarak vs kaldı... park yatak alınacak daha.. bebefon , dönence, banyo termometresi, bibero ısıtıcısı, hava nemlendirici daha listemde duruyor... sizin aklınıza gelen başka birşey var mı?

kızlar insan kaynaklarıyla görüştüm ekimin 3ünde yani 32+1 oluyorum sanırım o gün hemen ayrılabiliyormuşum izne (: aynı gün vizite kağıdı alıp ssk hastanesine gidip muayene olmam gerekirmiş onların verdiği raporun fotokopisini de bizim insan kaynaklarına bırakmam yeterliymiş..

Back