2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

ilknurcum geçmiş olsun paşama demek geliyor dişler
kızlar bende anlamadım nerden çıktı aldı başını gitti bu olaylar

okumakla bitiremedim valla kaynatmışsınız gene sizi gidiler siziiiii:KK53: ben sadece burada terslendim sorularıma cevap alamadım diyen arkadaşa bişey sölemek istiyorum burayı farkettiğimde 4 aylık hamileydim bir süre sadece okuyucu olarak kaldım sonra arlarındaki sohbet çok hoşuma gitti sıcak ve samimi dostluklar kurulmuştu ilk başta çekindim bi kaç kere yazdım cevap alamadım hatta bunu dile getirdim sonra anladımki konular çok hızlı ilerliyo burda ve gözden kaçabiliyor ısrarcı olmaya devam ettim ve bu güzel dostluğun içine bende dahil oldum terslenen arkadaş burada seni tersleyecek karakterde bi insan olmaz olamaaaz neyse daha uzatmıcam sevgili dostlarım hepinizi çok seviyorum siz kendinizi biliyorsunuz :KK34: bu saçmalık son bulsun artık ayrıca facedeki grubumuz sıcacık seviyeli sohbetlere tüm samimiyetiyle katılmak isteyen mart annelerine açıktır..buranın yeri ayrı tabiki kk dostluğumuzun başlangıcı ama diğer tarafda bambaşka benim için telefonum yastığımın altında yatıyorum ve gecenin bir yarısında bile arkadaşlarımı merak edip bakıyorum benim için bir aile oldu artık orası iyiki varsınız cicişlerrr:KK16::KK16::KK54::KK54::KK54:

ayy ayyyyyyy neyse ben gene burda olucam seviyorum burayı vallahi burda çok güzel heyecanlar yaşadım yaşıcamda inşallah oğlumun yürüdüğünü ilk kez anne dediğini burdanda paylaşıcam :KK16:
dimii inşalahh canım yaa hani yüzümüze baktıklarındabiz gülümseyince gülüyorlar ya ianılmaz bişey oluyo içinden bişeyler kopuyooo
ayhh depreştimm heleee
ben yazana kadar sayfa ilerlemiş, konu kapanmışta ben uzatıyomuşum gibi olmuş.neyse söyledim rahatladım.emekleyen, diş çıkaran,dönüp duran, debelenen tüm bebişleri öpüyoruzem :KK19:
hihihih çok güldüm yaaa
bizde sizi öptük
ilknurcum geçmiş olsun paşama demek geliyor dişler
kızlar bende anlamadım nerden çıktı aldı başını gitti bu olaylar

walla almış gitmiş be yaa neyse hayırlısı olsunn:pP

iyi geceler kıslaryarın bi ton iş var benhala netteyimmmm

kk ya ve facede ki gruba daha sonradan katılmama rağmen sağoolsun kızlar çok yardımcı oldular.. gayet içten ve samimiler.. daha sonradan gelenleri terslicek veya cvp vermicek karekterde olsalardı bana da aynı şeyi yaparlardı.. başlarda çekinsemde sonradan katıldığım için daha sonra anladım ki dürüst ve samimi olan herkese kucak açıyorlar ellerinden gelen yardımı yapıyorlar..bence gereksiz ve arkası olmayan iftiralarla kimse tribünlere oynamasın kendini göstermeye çalışmasın.. iyiki burdayım iyiki facedeyim veeee iyi ki varsınız kızlar.. herkesi ve minik yavrularını öpüyorum iyi geceler.. :KK71:

selam kızlar

çok özlemişim buraya yazmayı. açmışken bir de buradan selam vereyim dedim hepinize. şu an yazdığımı en net hatırladığım iletim " sacılanıyorum galiba" idi. gerçekten çok önemli anlarımızı burada paylaştık. evhamlandığımızda sorularımıza yanıtlar bulduk. yaşasın kk kardeşliği :KK76:

selam kızlar

çok özlemişim buraya yazmayı. açmışken bir de buradan selam vereyim dedim hepinize. şu an yazdığımı en net hatırladığım iletim " sacılanıyorum galiba" idi. gerçekten çok önemli anlarımızı burada paylaştık. evhamlandığımızda sorularımıza yanıtlar bulduk. yaşasın kk kardeşliği :KK76:

yaşasın canım yaşasın

iyi geceler bebişlere ve güzel annelere sıkıcı bir gün oldu burda güzel paylaşımlarımız oldu herzamanda öyle olsun kötü paylaşımlara yer olmaz inşallah bir saldırıyı daha kaldıramıcam

daha önce cesaret edememiş ve yazamamış arkadaş, sen hiç mart annelerinden biri olmamışsın zaten,şimdi kimi muhattab alıyorsun anlamadım..
şuan da senin yaptığın kötü içerik oluyor, bebeklerle ilgili konuşulan bir ortama nifak sokuyorsun..bebeğinin gazını ,kakasını buradaki paylaşımlardan sessiz seyirci olarak takip ederken iyiydi,şimdi uyarı olayına sevindim diyorsun..Annesiniz siz allah aşkına bırakın kıskançlıkları...küsenler de kendi aralarında grup kursun ordan konuşsun niye bukadar olay yaptınız....Asıl ben sizin yaptıklarınızın kötü içerik olduğunu düşünüyorum...biz yeterince dost kazandık paylaşımlarımız sayesinde ve o sizin sandığınız gibi 3 kiişi 5 kişi değil...yaklaşık 90 kişi...bu kadar kişi yanılıyor olamaz sanırım..selametle..

ben de tek bir kişinin bile terslendiğini görmedim,ayıp yani herkes vakit ayırıp bişeyler yazmaya çalışırken bir de böyle denmesi...insanoğlu tecrübe ettiğimiz üzere çiğ süt emiyor...

bende doğumun son aylarında geldım bu gruba ama hıç bir zaman terslenmedım ve her soruma cvp buldum şuanda herkesi çok yakın arkadaşım gıbı goruyorum. bu konulardan hiç hoşlanmadım

selam kızlar:KK16:
gecenin 4.30 unda bebeğimi beslerken aklıma geldi.ben taaaaa koca geçenlerde(bizim burada böyle bir laf var çok seviyorum kullanmayı:) ) yani daha hamileyken tetanos aşıları zamanı yaptırmayı düşünmüyorum diyen herkesi terslemiştim.kıyamıyordum hiçbirinize yanlış yapmanızı istemiyordum.acep terslendik diyen hatunun bana taaaa o zamanlardan mı garezi ola ki????gerçi hatırlıyorum en sert cevabı renkrenk arkadaşımıza yazmıştım:KK19:ama onu sevdiğimden yaptığımı bilecek olgunlukta olduğu için hiççç hır çıkmamıştı aramızda:KK16:

daha önce cesaret edememiş ve yazamamış arkadaş, sen hiç mart annelerinden biri olmamışsın zaten,şimdi kimi muhattab alıyorsun anlamadım..
şuan da senin yaptığın kötü içerik oluyor, bebeklerle ilgili konuşulan bir ortama nifak sokuyorsun..bebeğinin gazını ,kakasını buradaki paylaşımlardan sessiz seyirci olarak takip ederken iyiydi,şimdi uyarı olayına sevindim diyorsun..Annesiniz siz allah aşkına bırakın kıskançlıkları...küsenler de kendi aralarında grup kursun ordan konuşsun niye bukadar olay yaptınız....Asıl ben sizin yaptıklarınızın kötü içerik olduğunu düşünüyorum...biz yeterince dost kazandık paylaşımlarımız sayesinde ve o sizin sandığınız gibi 3 kiişi 5 kişi değil...yaklaşık 90 kişi...bu kadar kişi yanılıyor olamaz sanırım..selametle..

Hislerime tercüman olmuşsun Güzincim ağzına diline sağlık :)

beni terslemişlerdi diyen arkadası bari bundan sonra ddenk gelirse tersliyim de bundan önce ne yaşadıysa burda aslında onun hiç de terslenmek olmadıgını ve gerçek terslenmenin ne olduğunu anlasın baaaari:KK70:

herkese selam kızlar cidden bu muhabbet baya uzadı herkesler cevap yazdı yazılmayanda olduysa gözden kaçmıştır kimse kasti olarak birşey yapmaz eminim lütfen bu konu kapansın cidden sıkıcı hal almaya başlıyor..burada bebeklerle ilgili paylaşımlar olması gerekirken başka konular ile ilgili paylaşımlar olması dahada üzücü

Arkadaşlar,burda neden böyle polemikler yaşanıyor anlamış değilim! Biz face'ye geçiyoruz,orda bi grubumuz var diyerek buradaki herkese çağrıda bulunmuştuk fakat bazı arkadaşlar facebook'ları olmadığı için,eşleri izin vermediği için gelemediler.Ona da şöyle bi çözüm bulduk:bebişlerinin ismiyle hesap açtılar ve sadece gruba üye olup facebook'u o amaçla kullandılar...
Gruba kimseyi almama meselesi de,aktif olmayanları,mart annesi olmayanları almamaktı... Neden bu kadar yanlış anlaşıldı? Gerçekten şaşkınlık içerisindeyiz... Biz burada başlayan dostlugumuzu oraya taşıdık,birbirimizi daha da yakından tanıma fırsatı bulduk...
Ayrıca,bi kaç arkadaş,"Bişeyler yazdık,cevap alamadık,terslendik" yazmış.... Ben hamileliğimde burada gayet aktif birisi olarak yeni arkadaşlarımızı terslediğimizi,sorularını cevapsız bıraktığımızı hatırlamıyorum....

kesin görürdüm dediğin gibi gece gündüz burdaydım demirbaşıydım kimse terslemedi hatta herkesler okadar sıcakkanlıydıki sonradan katılan kızlara sorulsa sanırım engüzel cevabı onlar verir

ben de her zaman yazılanları okuyan biri olarak-ki bir mesajı bile kaçırmadım- kimsenin kimseyi terslemediğine eminin. sonucta bu topici azize açtı ve azize de kapatır sanki kendiniz açmışınız gibi yok orası şöyledir yok burası böyledir demeniz , ya da burada şunu yapmayın demeniz ne alaka anlamadım. siz taaaaa dogurduktan sonra buraya gelıp yazın sonra bır seneyı askındır yazan bebeklerınin rahmıne dustugunu ogrendıkten sonra burayı keşfedip iyi kötü her anını büyük anlayış göstererek paylaşan ve dineleyn bizleri yok terslediler yok gruba almadılar diye iftira bombardımanına tutun... olacak şey mi. ayrıca kkdaki gruptaki paylaşımlar ayrı face deki " kapalı " grubumuzdaki paylaşımlar ayrı. ordaki grubumuzda en özelimizi konusuyoruz. neden hiç bir şey yazmadıgı halde gelıp bizi bırılerının röntgenlemesine izin verelim. çok isteyen kendine kkda ya da facede yeni grup açar

buraya yazılsa suç yazılmasa suç anlamadım gitti.burda yanlış anlaşılmalar olduğunu öğrendiğimiz için gelip açıklama yapmak istedik.öncelikle ortaya bir şey atılıyorsa isim verin ki kimse zan altında kalmasın.bende dahil kimsenin terslendiğini görmedim, eğer öyle bir şey olduysa da neden o an söylenmedi de bu grup olayları ortaya çıkınca herkes dertlenmeye başladı.kim kimden rahatsızsa açıkça söylesin, muhatabı kimse de cevap versin.ortaya bir şey söyleyip çekilmesin kimse.şimdi başka bir konu da "kötü içerik" mesajı.kimin yaptığını bilmediğim için söylüyorum her kim ise; burda çok zaman bebek dışı çok fazla konu konuşuldu.kaynana, eş, dost, konu komşu vs.onlar konuşulurken hiç kimse şikayette bulunmadı konu dışı konuşuluyor diye.facebook olayı çıkınca mı konu dışı oldu.bu tür bahaneleri çok çocukça buluyorum.diğer arkadaşlar açıklama yapmış ama bir de ben söyleyeyim; facebooka tanımadıkların alınmaması olayı tamamen saptı gitti.facebooka üye olmak isteyenler burdan istekte bulunup gruba dahil oldular zaten.ama zamanla kapalı grup oluşundan mıdır bilinmez konuyla alakası olmayan ve gruptakilerin tanımadığı kişiler de istekte bulununca grupça karar alıp tanımadığımız kişileri elemiş olduk.kimsenin kimseye bir garezi yok,kimsenin kimseden bir üstünlüğü yok.olay tamamen iletişim meselesi

nolllliiiii burada abooo herkesler toplaşmış kimmiş esas ev sahibi bakem onu mu göstertiyoz güzel güzel:=)

biz burada uzun upuzun bir yolun ilk adımlarını attık beraber hala da el ele sıkıca yürüyoruz o yolu buradaki sanal ortama sıgdıramayacak kadar büyüttügümüz icin gercek dostlugumuzu paylasımlarımızı baska bi platforma kaydırdık sadece bu demek degildir ki ilk göz agrımızı yuvamızı bıraktık yaban ellere..herkes ailesini dısardan gelecek etkenlere karsı korumaya alır degıl mı..biz kocaman bi aile olduk yavrularımızla birlikte aileden biri oldu herkes birbrine dolayısıyla her elini kolun sallayanın aramıza giremeyişine cok da sasırmamak gerek..bisekilde kendni dostlugunu gerceklgini ispat eden herkes aramızda yer buldu bastan aramızda olmayıp sonradan dahil olsalar bile..bu sekilde kücük hesaplara gerek yok..burada face muhabettini de biz yapmadık facee gelmeyen bizim ordan gelmemizi isteyen herkes konustu vefasız bile olduk hatta..ama gel gör ki hem bıraktınız gittiniz dıye sikayet edilen hem de kötü icerik olacak kadar gereksiz paylasımda bulunan da biz olduk ne yaman celişki..acıkcası buraya da sık sık giriyorum okuyorum ama dogru dürüst bi paylasım da göremiyorum öyle alakasız muhabbetlerin gelip paylasımınızı böldüğünü söyleyecek kadar..

neysee aman bizi en iyi biz biliyoruz tanıyoruz gelp acıklama yapılmasının nedeni buralara eskisi kadar takılamıyor olablırız ama burayı da sahipsiz bellemesin kimse..bizi biz yapan şeylerin temelini burada attık öyle kuyuya taş atayım suyu bulandırayımlara meydan vermeyız elbette..

kızlar yeterince cevap vermişsiniz, hepinizin ellerine kollarına sağlık ama dikkat edelimde dışarıda da toplanıyormussunuz, birebir arkadaşlıklar kuruyormuşsunuz diye de yeni bir şikayet gelebilir şaşırmamak lazım:KK9:
bu arada özlemişim gerçekten burayı cemreyi kucağıma alıp sıkı sıkı sarılıp yazdım.. bu topiğe ilk başladığımızda keselerden kalp atışlarından bahsediyorduk şimdi kucağımızda ki danacıkların yemediği sebe corbalarından, çıkaramadıkları dişlerinden, kramplardan bahsederken şimdi gece uyumamalarından şikayet ediyoruz..:KK53: artık bizimle beraberler çok şükür..hatta birazdan cemreye yazması için pc yi uzatıcam aşagıdakileri cemre sizin yazmış olacak..

ofeoeıojkmefğ-903r1".,iüğ-*0-ffffe3ee6788öçşeflğp

:KK9::KK9:

iyi ki varsınız iyi ki tanımışım sizi..hepinizi çok seviyorum canım arkadaşlarım:KK16::KK16:

beni terslemişlerdi diyen arkadası bari bundan sonra ddenk gelirse tersliyim de bundan önce ne yaşadıysa burda aslında onun hiç de terslenmek olmadıgını ve gerçek terslenmenin ne olduğunu anlasın baaaari:KK70:

Emelcim Allah aşkına parmaklarını yormana değemez mantıklı birşey yazsaymışta terslenmeseymiş hoş terslenmediğine eminimde madem bu kadar ısrarcı bu konuda bu kadar ince düşünen anlayışlı hoşgörülü insanlardan olusuz tepki alabilecek kadar seviyesiz birşey yazması lazım terslenmesi için o da kendi problemi :KK64:

günaydın tatlı anneler herkesler iyilerdir inşallah ayy gece geç yattım sabahda geç kalktım annem olmasa halim harap olcaktı :86:

selam kızlar umarım herkes iyidir çook acil bir problemim var oğlumun tek bir dişi çıktı ve memeyi aldığı anda iğne gibi batırıyor yaklaşık dişi on gündür var fakat ısırması bu sabah başladı gögüs kalkanı işe yarar mı eskisini atmıştım yeniden alayım mı? kızdım hayır dedim fakat umrunda bile değilim hem ısırıyor hem de gücünün yettiğince çekiştiriyor .....

selam kızlar umarım herkes iyidir çook acil bir problemim var oğlumun tek bir dişi çıktı ve memeyi aldığı anda iğne gibi batırıyor yaklaşık dişi on gündür var fakat ısırması bu sabah başladı gögüs kalkanı işe yarar mı eskisini atmıştım yeniden alayım mı? kızdım hayır dedim fakat umrunda bile değilim hem ısırıyor hem de gücünün yettiğince çekiştiriyor .....

Canim bizde henuz dis yok o yuzden benim bir fikrim yok ama annemle konusurken hafifce burnunu sikarsin demisti..:KK53:

arkadaşlar konuyu kapatmışsınız ama benim aklıma o arkadaşın kırılma durumu yaşayabileceği diyalog geldi dünden beri aklımdaydı ama konuyu yeni hatırladım çok değil yaklaşık 1 ay önce gaz problemiyle ilgili konuşuluyodu ve o arkadaş 5 S kuralını (kundakla, yana çevir, pışpışla,...) paylaşmıştı. birileri bu kuralın artık işe yaramayacağını, 5 aylık çocuğu kundaklamanın imkansız olduğunu yazmışlardı. o yazıları okurken o arkadaşın kırılabileceğini düşünmüştüm.sonuçta bi paylaşım yapmış o şekilde yanıt almasa daha iyi olurdu. bence üzerine biraz fazla gidildi o arkadaş calimeronun dediği gibi hediye çekilişine bile katılmış

öncelikle dişiniz hayırı olsun,silikon kalkan yeniden al canım bence annem de kardeşimde öyle bi durum yaşamıştı belki dişi kaşındığı için öyle çekiştiriyordur diş tam çıkınca kaşınması geçer ısırmaz. inşallah bi an önce geçer canım:)

selam arkadaşlar
ya neler olmuş böyle kızlar yapmayalım Allah aşkına,ortadaki asıl sorun yanlış anlaşılmalar gibi görünüyor ve bizler nerelerden bugünlere geldik birbirimize bunu yapıp yazık etmeyelim onca güzel zamana.kimsenin kimseyi istememe bi durumu söz konusu olamaz ki,biz bu yola beraber çıktık,streslimizi,sevincimizi,endişemizi birbirimizle paylaştık,birbirimize dualar ettik,şimdi bu tarz şeyler bu güzellikleri bozmamalı,eminim ki sadece yanlış anlaşılma..lütfen daha fazla uzamasın da eski günlere dönülsün

slm arkadaşlar ben ayşe benim de22 mart doğumlu bi kızım var sizleri ramazan bayramından 3 4 gün önce okumaya başladım. çok geç kalmışım sizleri bulmakta gazlı gecelerde kızımın hastalıklaında sizlerle paylaşımda bulunabilseydim keşke diyorum şimdi ama kısmet...
ben calimero nickli hanfendinin bahsettiği sessiz okuyuculardanım. galiba bundan rahatsızsınız ama ben herkese açık olan bu platformda pek fazla katkıda bulunamam çevreme dostlarıma böyle bi grup olduğğunu onu takip ettiğimi söyledim bile ve mutlaka buradan yazılarımı okuyacaklardır ben bunu istemediğim için burada yazamıyorum. ama benim siziokumamdan ve bilgi almamdan rahatsızsanız ve hatta bi mesajda okuduğum kadarıyla röntgenlendiğinizi düşünüyorsanız bunu da yazın lütfen.. kimseyi rahatsız etmek istemem :KK59:
bebişlerinizi ve sizi Allah a emanet ediyorum saygılar:KK71::KK71::KK71:

X