damladan dolayı kakası siyaha yakın olmuştur. benim oğlumda da aynı şey oldu.
evet canım damladan dolayıymış.haklıymışsınız
aynen canım çok kararsızım verip vermemekte günde 4defa kaka yapan çocuk fitil vermeme rağmen en az 2 saat sonra ağlayarak kaka yapıyor hiç kusmayan yavrum kusuyor çişi bile çok kötü kokuyor ama vermemde gerekiyor kan düşüklüğü var edada öyle gıdalara karşı çok isteksiz su bile içmek istemiyor ne veriyosam reddediyor ancak memeyi yatarak vermek orta kulak iltahabı yapıyormuş meme ağzında olcak sürekli çektiğim anda tekrar istıyor zaten hemende buluyor cop cop cop bitiyorum ordaya yiyorum öyle yaptığı zaman parmağımı sıkı sıkı tutuyo geçen babası kendi parmağını verdi memeyi bıraktı dönüp babasına bi baktı hemen parmağını bırakıp benim parmağımı tuttu babası en erken 10günde bir gördüğü için çıldırdı adeta rabbbim esirgesin yavrularımızı bu mübarek cuma gününde
yerim ben onun ellerini annesi
maşallah tam sevilmelik oldular
bizde de aynı şey var anneee diiyo baba demiyo bir türllü babbbaaa deyip evin içinde dolaşan bir eşe sahibim artık
ve babasının kucağındayken ağlıyo mızmızlanıy bana gelince yüzünde gülücükler açıyo oğluşumun
Rabbim nazarlardan kazalardan belalardan korusun yavrularımızı...
Kakasının siyah olması normal bir durum, emilemeyen ilaç feçeşle dısarı atılırken renk degisimine nedne oluyor, bu korkulacak bir durum degil ama kabızlık bizde de vardı hemsire demir damlasını verirken kabızsa doktora danısmadan verme demisti saglık ocagında, doktora danıstım ve demire devam etmemi ama sabahları bir tatlı kasıgı zeytin yagını ek gıda yada mamasına karıstırarak vermemi söyledi. Ancak benim oğlum zeytin yağını da kusmaya basladı, bende sabahları caykasıgının 3 te biri kadar tereyagını agzına koyuyorum, kakasını yapmasına yardımcı oluyor.
bu arada saglık ocagından verilen ferro sanol demir damlasının tadı cok kötü kendim bile dayanamadım ben sanki kan içimişim gibiydi, eczaneye alternatif sordum ve ferrum verdiler, bunun tadı güzel bebegim reddetmiyor.
bizde ferro sanol kullanıyoruz ama alıştı sanki...artık kusmuyor
canım yaptığımı örnekalma ama yinede söyleyeyim.bizim kızda öyle olmuştu ben 5 gün verdim ne yese kusar olmuştu emdiği burnundan geliyordu resmen.dr bize 6 ayı bekle ama supravit ver dedi,supravitte kötü ama bir nebze içiyoruz..perşembe dr gidince bu demirin muadilini soracağım bir arkadaşa başka bir damla vermişler.fiyatı on yedi tl imiş ama kullanmadım bilmiyorum.şimdilikte vermiyorum açıkçası..
tattırma<larada kaşıktan önce meyveyi yalatmakla başla.alışsın öyleöyle.kaşığa biberona geçersin.bu arada ek gıdalar uyku huzursuzluğu yapar.farklı her şey rutin dışı olduğundan uyku ve bağırsak huzursuzluğu yapar.bende tescilledim bu önermeyi..hiç gazsız beş aylık çocuk aralıksız iiki saat ağladı(ben salaklık edip milupanın kaşık mamasını verdi 2 kaşık,mahvoldu çocuğum)onun dışında elma armut üzüm şeftali havuç sularını tatık biz.bu hafta sonu haftada iki kez ikşer kaşık püreye geçeceğiz
sağol canım tatttırmayla ilgili tavsiiyyelerine uyucam
canım demir ilacı kakayı siyah yapar normal.iğrenç olacak ama biz hamileikte alırken de öyle olmuştu hatırlarsan:)ek gıda için de almıyosa zorlama,birkaç gün arayla tekrar dene.haa bi de belki su kıvamında başlaman gerekiyodur şu an püre kıvamına hemen alışamamıştır yavrun.önce sularıyla başla
sağol canım tam meme düşkünü bir çocuk yaptı bu tattırma olayı bakalım inşallah alışır..
Paşammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm bugün 5 aylık
maşallah paşana tatlım
facede yazdım kopyalıyım hemen
kızlar annemlere dün hırsız girdi hemde gündüz vakti evde yoktu annem kapıyı kırmış tekmelemiş çelik kapı değildi tabii kolayca açmış 2altın yüzük ve kolye almış heryeri dağıtmış diğer altınları bulamamış neyseki yan komşularınada girmiş kimse duymamış allahım nasıl korkusuzluktur buuu polis gelmiş ama herzamanki gibi bir sonuç çıkıncağını düşünmemekteyim
(buarada salak hırszlar imitasyonlarıda almış altın sanarak
DDacemi oldukları belli laptopu felan götümemişler
geçmiş olsun damlacım..gerçekten acemi hırsızlarmış...çok bir zararınız olmamılş
herkese günaydınnnnn....bizim mesai 7 de başladı..
damlacım çok geçmiş olsun ya..neyseki bir şey alamamış.eğer bir şeyler tatmaya başladıysa uyku düzeni bozuluyormuş,dr söyledi..bu döenm herkeste var sanırım bu..sonrada diş huzursuzluğu uykumuzu kaçıracakkk.aman ne yapalım bir daha bebek olamayacaklar.sağlıklı olsunlar hasta filan olmasınlarda
yeni şeyleri tadınca niye bozulurmuş ki uyku düzeni :26::26:ne alakası varmışki:26::26:
mert bugün evrim geçiriyor bir yüz üstü bir sırt üstü dönüp duruyor eskidende dönüyordu ama öyle değil döndüğü yerde kalıyordu şimdi kolunu bile çekiyor maşallah kuzuma büyüyor
maşallah artık koç olmaya başladılar kuzulukları kalmadı
bizde bu emir bebek gibiyiz tek fark o elleri üstünde biraz daha uzun kalabiliyo
benim kız da oradan oraya dönüp duruyor,birde agzını yere koyup güç alarak dizlerinin üzerinde poposuyla emeklemeye çalışması....tam bir komando:)bugünde pusette otururken kucağındaki bebek düşünce yana doğru eğilip almaya çalıştı çok şaşırdım..düşecekti ki zor tuttum valla gözlerimiz üzerinden ayrılmamalı
kesinlikle haklısın Allah korusun düşürmekten ve ishalden çok korkuyorum ben
s.a.
Hayırlı akşamlar arkadaşlar yemekten sonra uyku bastırdı biraz sonra pc de uyuya kalacağım =))
Benim paşacım zorla emiyor kızlar 3. saatin sonunda ağlaya ağlaya zorla emziriyorum..Sizde aynı şeyi yaşıyor musunuz..? Çok üzülüyorum mama da vermek istemiyorum ya maaşallahı var toplu zaten mama da versem hepten tosun olabilir die korkuyorum..
karanlık ve sessiz bir yerde emzir birde artık sosyalleşmeye başladıkları için herşey ilgilerini dağıtıyo..mama bence de verme yoğurt yap yedir onun yerine bugün biz yoğurdu çok sevdikte ondan yoğurt dedim
kızlar size bişey sorucam bnm kızım çok heycanlı ama aşırı derecede resmen heycandan titriyo uçucak sanki ve aynı zamandada çok korkuyo en ufak bi ses ani öksürme ani gülme ani bi sesten hemen irkiliyo gözleri büyüyor resmen sessiz bi ortamda da büyümedi hep tv açıktı ama niye böle anlamadım sizin bebişlerdede var mı:26:
aynen benimkini tarif ettin Talha aynı fazlası var eksiği yok düşün bizim ev atatürk havaalanın karşısındaa uçaklar tepemizde geçiyo gölgelerinden bile korkuyo..
güzel bir topik ewet ama biraz güncelleştirelim bence.Ben 2011 mart ayında kızımı dünyaya getirdim. benim gibi olanlar la bilgi paylaşımı yapmak isterim elbette.Kızımın adı Nehir.sizlerden cevap bekliyorum mart anneleri...
burda hemen hemen herkes senin gibi hemen hemen hepimiz martta doğum yaptık hepimiizin yemme emme gaz uyku sorunları oldu...aramaıza hoşgeldin