2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

güzel bir topik ewet ama biraz güncelleştirelim bence.Ben 2011 mart ayında kızımı dünyaya getirdim. benim gibi olanlar la bilgi paylaşımı yapmak isterim elbette.Kızımın adı Nehir.sizlerden cevap bekliyorum mart anneleri...

bu arada nehir 18 mart doğumlu 6100g. doktor biraz zayıf dedi.şimdiye kadar ek gıdaya baslamamıştım.çok ağlıyordu.son 2 ayda çok az kilo aldı.ondan önce gayet iyiydi.Bende mama+anne sütü veriyorum şimdi daha iyi ama kiloyu toparlayabilir miyiz sizce. benim gibi olanlar varsa cevaplarınızı bekliyorum lütfen.teşekkürler

damladan dolayı kakası siyaha yakın olmuştur. benim oğlumda da aynı şey oldu.
evet canım damladan dolayıymış.haklıymışsınız
yerim ben onun ellerini annesimaşallah tam sevilmelik oldular bizde de aynı şey var anneee diiyo baba demiyo bir türllü babbbaaa deyip evin içinde dolaşan bir eşe sahibim artıkve babasının kucağındayken ağlıyo mızmızlanıy bana gelince yüzünde gülücükler açıyo oğluşumunRabbim nazarlardan kazalardan belalardan korusun yavrularımızı...
bizde ferro sanol kullanıyoruz ama alıştı sanki...artık kusmuyor
sağol canım tatttırmayla ilgili tavsiiyyelerine uyucam
sağol canım tam meme düşkünü bir çocuk yaptı bu tattırma olayı bakalım inşallah alışır..
Paşammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm bugün 5 aylık

maşallah paşana tatlım
geçmiş olsun damlacım..gerçekten acemi hırsızlarmış...çok bir zararınız olmamılş
yeni şeyleri tadınca niye bozulurmuş ki uyku düzeni :26::26:ne alakası varmışki:26::26:
mert bugün evrim geçiriyor bir yüz üstü bir sırt üstü dönüp duruyor eskidende dönüyordu ama öyle değil döndüğü yerde kalıyordu şimdi kolunu bile çekiyor maşallah kuzuma büyüyor
maşallah artık koç olmaya başladılar kuzulukları kalmadıbizde bu emir bebek gibiyiz tek fark o elleri üstünde biraz daha uzun kalabiliyo
kesinlikle haklısın Allah korusun düşürmekten ve ishalden çok korkuyorum ben
karanlık ve sessiz bir yerde emzir birde artık sosyalleşmeye başladıkları için herşey ilgilerini dağıtıyo..mama bence de verme yoğurt yap yedir onun yerine bugün biz yoğurdu çok sevdikte ondan yoğurt dedim
aynen benimkini tarif ettin Talha aynı fazlası var eksiği yok düşün bizim ev atatürk havaalanın karşısındaa uçaklar tepemizde geçiyo gölgelerinden bile korkuyo..

burda hemen hemen herkes senin gibi hemen hemen hepimiz martta doğum yaptık hepimiizin yemme emme gaz uyku sorunları oldu...aramaıza hoşgeldin

kızlar hherkese iyi geceler ben çok yorgunum yaaadurup sizi beklemek isteridm belki gelirsiniz diye ama hiç mecaalim yok herkese iyi geceler..siz facelerde takılın bizi unutun buraya uğramayın

kızlar hherkese iyi geceler ben çok yorgunum yaaadurup sizi beklemek isteridm belki gelirsiniz diye ama hiç mecaalim yok herkese iyi geceler..siz facelerde takılın bizi unutun buraya uğramayın

merhaba canım nasılsın kuzu nasıl . çoktandır görüşmüyorduk özlemciğim. kuzunun iyi olmasına sevindim. öptüm onuda senide.

günaydın kızlar sabah saat 7 de ev sahibimiz aradı ve evden çıkmamaızı istediğini söyledi evi satacakmış....biz şimdi napıcaz? eşim anadolu tarafı daha sakin ordan ev alalım diyo ama benim okul bu tarafta ve ben ilk dönem ücretsiz izne ayrılacaktım ve il içi tayin dönemi de bittihem ev alırsak benim çalışmam gerekecek öyle bir karmaşanıın ortasındayız ki anlatamam..neyi nasıl yapacağımızı bilmiyoruz...kızlar dua edin de hakkımızda hayrılısı olsun birde görevlendirme diye bişey varmış nasıl oluyo bileniniz var mı? neyse size müjdem var oğlum emekleme pozisyonuna bu sabah geçti henüz ileri gidemiyo ama olduğu yerde sallanıomaşallah tüm bebişlere ve benim Talha'ma

günaydın kızlar sabah saat 7 de ev sahibimiz aradı ve evden çıkmamaızı istediğini söyledi evi satacakmış....biz şimdi napıcaz? eşim anadolu tarafı daha sakin ordan ev alalım diyo ama benim okul bu tarafta ve ben ilk dönem ücretsiz izne ayrılacaktım ve il içi tayin dönemi de bittihem ev alırsak benim çalışmam gerekecek öyle bir karmaşanıın ortasındayız ki anlatamam..neyi nasıl yapacağımızı bilmiyoruz...kızlar dua edin de hakkımızda hayrılısı olsun birde görevlendirme diye bişey varmış nasıl oluyo bileniniz var mı? neyse size müjdem var oğlum emekleme pozisyonuna bu sabah geçti henüz ileri gidemiyo ama olduğu yerde sallanıomaşallah tüm bebişlere ve benim Talha'ma

merhaba canım nasılsın kuzu nasıl . çoktandır görüşmüyorduk özlemciğim. kuzunun iyi olmasına sevindim. öptüm onuda senide.

günaydın canımevet annemlerdeydim 1 aydır sonrada bizim oğlan huy değiştirdi onunla uğraş temzilik ütü derken ancak vakit bulabildim...sen nasılsın? kaynananlar nasıl? kızın çok tatlı maşallah yerim ben onun gamzeli yanağındakini balınıTalha'mında çenesinde gamze var ona hep böyle dşiyorumbu sabah tlf ç<lınncaya dek çok mutluyduk oğluş sahurdan sonra benle uyudu bir baktım koluma sarılmış bende ona sarılmışım öylece uyumuşuz...ne çabuk büyüdüler daha dün meme emerken boğulursa diye telaş ediyorduk..yakında bunlar ayrı eve çıkmayı da isterler

hoşgeldin canım
benim oğlum 24 şubat doğumlu ve 6100 gr.ben 3,5-4 ay civarı ek gıdaya başlamak zorunda kaldım çünkü 3 aylıkken emmeyi bıraktı.zaten öncesinde de mama + meme diye gidiyodu.
bu arada bu topik eskiden daha yoğundu şimdi facede bi grubumuz var daha çok orda takılıyoruz ama burayı ihmal etmekten dolayı da büyük bi utanç duyuyorum :78:

özlemcim günaydın ve öncelikle oğluşuna maşallah
canım görevlendirme olayı şöyle (ben 2 sene öyle çalıştım mecburen okulum eğitim öğretime kapanmıştı) bağlı olduğun milli eğitime gidip bi dilekçe verirsin durumunu anlatan,ikamet adresini yazarsın uzaklıktan bahsedersin ve evime yakın bi okula geçici görevlendirmemin yapılmasını istiyorum dersin,tabii ne derece dikkate alırlar bilmiyorum,inşallah alırlar
sonra eğer eşinin işi o taraftaysa şubat dönemi özür grubunda eş durumu tayini istersin canım

canım ilçe milli eğitime dilekçe verirsin ama eğer il milli eğitimde tanıdığın varsa daha kolay olur.benim durumumda ona benziyor..çalışmak istemiyorum anneannemiz bakacak evim okul arası 30metre ama yinede anne gibi olur mu hiç.üstelik yeni müdüre gelmiş.gıcıktır o şimdi.süt iznimden sorun çıkarırsaa..
bak bir de canım istermisin bilmem ama müdür yardımcılığı sınavı var ona gir istersen.izinde olsanda problem yok ama atama yapılırken çalışman lazım ki bu da şubata filan geliyor.ozaman anadolu yakasındaki okulları yazarsın.ha kazanabilirmisin bilmem ama hem izinde olup çalışabilirsin hem de arkadaşlarına kayınvalidenlere verdiğin hazır cevaplar zeki olduğunu gösteriyor.bence aklında dursun

gözün aydın canım emekleyecek ha. büyüdüler maşallah yaa. ev işinede üzüldüm canım ama hayırlısı belki daha iyi olur. bebekler kısmetiyle gelirmiş ya belki bundada bilmediğimiz bi hayır vardır İnşallah. ayrı evi bilmem ama yaşlarından büyük işlere kalkışıyorlar. dün eşim ısrarlarıma dayanamayıp akşam yemeğe götürdü bizi veee orda başta herşey çok güzeldi taki yemek gelene kadar ve o kadar kıyameti kopardıki yemeklere bağıp çığlık atıyordu. herkes bize bakıyordu. kafayı yedik yemek yemeden kalktık. eşimde ben sana bununla bi yere gidilmez demiştim dedi. tabi kalkmamızla susup mutlu olması bir oldu. hanımefendi yemeklere uzanıp ağlıyordu yaa. sanki yiyecek. sonra arabaya bindik öyle bi emdiki sanki o acıkmış biz değil. kaynanamlara cevap veriyorum canım umrumdada değil kim kırılmış kim darılmış. evelki gün gittik surat asıp oturdum. eşimin yeğeni vardı bizde öpme kavgası var kaynanamla geldi bacağına bi yapıştı yazık çığlık attı kızım gittim aldım kucağında sana kaç kere diycem dedim. bana ben öpmedim bacağından geldi ses diyor kocaman kadın. bende tabi tabi nedense o ses hep sendeyken geliyor dedim. sonra eşimin amcasının kızı vardı ona verdim çocuk 10 yaşında ama öyle güzel sevdiki ona nasıl gülüyordu kızım. sonra görümcemin kızı demezmi ona nehir abla teyzem çocukları bunun gibiyken yüzünden öpme sarkık olur elinden öpme mikrop kapar derdi dedi. ben tabi aldım çocuğu kaynanamla kayınbabamın yanına gittim demekki dedim çocuk senin değilse ne olursa olsun oluyor. bak kendi çocuklarına nasıl kıymet veriyormuş dedim. kaynanam bozuldu öykü yalan söylüyor dedi. bende o çocuk yalan söylemez dedim ama çocuğa bi bakışı vardı sonra nehirde yok yenge banada derdi demezmi kaynanam sustu kaldı. bende tabi dedim herkesin yavrusu kıymetli bizimki kıymetsiz dedim. ne olursa olsun oluyor dedim. sonra eşim geldi işten kaynanam yemek hazırlamıştı eşimde ben sana kaç kere akşama kalmayız zorlama dedim ama hala yapıyorsun madem öyle gidiyorum dedi tam delirdi ama görmeliydin. iyi oldu ama. artık böyle canım kimse bizden değerli değil. zaten 15 gündür gitmiyordum. öyle çok olay oldu ama ben hep cevabını verince evede gelemiyor çok şükür. zaten kızım onları hiç sevmiyor çok şükür.

Merhaba arkadaşlar,

Ocak 2011 annesiyim. Facebookta bebeklerimizle ilgili paylaşımlarımız için bir grup kurdum. Kadınlar kulübünün güzel ortamının orada da olmasını çok isterim. İsteyen herkesi bekliyorum.

nickimi değiştirdim,deşifre olmuştum.bu kim filan demeyin diye bi süre nickimin altında eskisi yazılı olacak
ponyo geldiii

grubunuzun adı nedir?
bu arada bizim de grubumuz var,bekleriz:)

oğlum 4.5 aylık.2 haftadır memeyle savaşıyo.emmiyo başını çeviriyo.ayda 500gr-1 kg alan bebek 200 g almış sadece.6.900.bakıcımız ben işteyken sütünüde mamasınıda biberonla veriyodu.onu kestim.ya inanabiliyomusunuz 1 hafta hiç altını ıslatmadı.bende pipisi tıkalı diye doktr götürdüm bu çocuk aç dedi.günlerce üzüntüden öldümmm.nolacakkk şimdii.sütümde azaldıı.şimdi uykuda emiyo.ara ara uyanıkkende emiyo.ek gıdaya başlasam kökten bırakacakkk.oooff bilmiyorum nolur akıl verin bana.
Şuanda sizin bebişler kaç kg.?doğum kg nun üstüne ne kadar aldı bu ayda.
Nolurr cvp verin
teşekkürlerr.....çaresiz bir anneeee((((

cnm üzüldüm benimde bi ara azalmıştı sütüm şimdi maşallah iyi yine ama doktorun doğru söylemiş iyi beslenen iyi kilo alan bebekler altını günde 4-5 kere ıslatırmış sütünü arttırmak için bişeler dene ama kendini üzme herşey olacağına varıyor maalesef aç bırakma bebeğini ek gıda da olabilir mama da olabilir bişeler yedir bence ve stressss yapma inan çok etkiliyor sütü benim bebeğim 4 aylıkken 370gr aldığı için biz başlamıştık ek gıdaya başka bebeklerle kıyaslama yapmak yanlış olur her bebeğin yapısı yemesi farklıdır allah kolaylık versin

Bebeğimle öğreniyorum :) grubun adı sizin grubunuzun ismi nedir?

bizim grup da "BüYüYoRuM bEn A n N e"

"anne" kelimesi kk da otomatik çıktığı için tüm harfler küçük çıkıyodu o yüzden harflerin arasında boşluk bırakmak zorunda kaldım,normal grup isminde harfler bitişik :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…