2011 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

inşallah artar sütün ama senin üzülmemen lazım
ben 3 aylıktan beri emziremiyorum,memeyi reddetti birden,öncesinde de mama destekli gidiyoduk zaten.başlarda çok üzüldüm en az 6 ay emzirebilseydim bari diye ama baktım ki üzülmek çare olmuyor,bebeğimin memeyi tekrar almasını sağlamıyor kabullendim yapacak bi şey yok.mamayla büyüyen nice bebek var dedim
inşallah senin bebeğin benimki gibi inatçı değildir belki memeyi bırakacağından da değildir süt az diye almıyordur o yüzden yapacağın şey stres yapmayıp süt artırıcı yiyecek ve içecekleri tüketmek

neslihan online görünüyorsun.kakanız ne alemde?tahlilden ne çıktı
selam canım kaka ne bileyim aynı gibi artık kan yok, süt diyeti ypıyorum, sanırım süt alerjimiz var bakalım. Bilmiyorum ne ypacağımı, ama bugün kendi sütümle muhallebi yapıcam sıvı kıvamlı biberonla vericem umarım biraz daha katılasır kaka..

benim oğlanda aynı durumda canım , zamanla değişirler düzelirler canını sıkma

canım hiçççç canını sıkma, biberonu da kesme . çocuk neden aç kalsın, memeyi emmek zorunda değilki ben hiç almamışım anne sütü gayet iyiyim. Sütün geldiği kadar sağ, üstünede ek gıda yada mama takviyesi yap, hüç üzülme. Hiç anne sütü almamışım, maşallah en son ne zaman hasta olduğumu bile hatırlamam.....

üzülmeyin arkadaşlar benim kızımda bu ay sadece 300 gram almış canınızı sıkmayın demekki bundan sonra sütümüz iyice yetersiz kalacak yapılacak bişey yok en güzeli devam sütlerine ağırlık verip bebişlerimizi aç bırakmamak gene bu kadar emdiler ya oda yeter napalım?

üzülmeyin arkadaşlar sağlıklı olmaları önemli olan..şöylede bir durum var,bebeklerinde bir damak tadı var...eğer açkende meme almıyorsa demekki yolunda gitmeyen bir şey var.dr.un önerisiyle takviye yapın.aç kalmasın minikler.sonuçta ağladıklarında bile kalori kaybediyorlar.prş günü aşımız var bende kaç gram aldığını merak ediyorum ama evdeki tarıya göre 300 400 civarı.bizde bugün ilkkez püre yiyeceğiz

aynen, 3aylık bıraktı benim de bebeğim, oysaki memeden inmezdi, herkes 'dudak tiryakisi bu oğlan' diye dalga bile geçerdi düşünün, ama birden bıraktı memeyi.Ben emzikten olduğunu düşünüyorum çünkü emziğe alıştırdıktan sonra oldu.İlk önce hiçdeğilse geceleri emerdi, sonradan onu da bıraktı.Nasıl zor olduğunu biliyorum.Allah kolaylık versin.Emzirebilmek çok güzel, kendimi çok mutlu güçlü ve gururlu hissediyordum emzirirken.Ama olsun çok şükür bugünümüze sağlığı yerinde olsun tekki.

heyecan kısmı değil ama diğer hepsi aynen bizde de var canım
çok korkak

:)bizim sorunumuz da yüzüstü dönüp de geri dönememek zaten
o şekilde uyumayı sevmiyor ağlıyor,uykusu açılınca da geriye dalamıyor
büyük adamlar gibi yarım saat sağa sola dönüyor
özellikle bu gece nöbet tuttum nerdeyse

varis kızmı bile benzer şekilde
varis çorabı aldım gerçi var,s yok ama bacaklarımda ağrı var o geçirir dedi doktor

bende üzülmüyorum gittiği yere kadar gitsin gene günde 1 kere sabahları tam emiyor beni 20 dk kadar onda teselli bulup devam ediyorum artık onuda nereye kadar emerse sabredip emzirecem iyice emmek istemeyinceye kadar elimizden başka bişey gelmiyor

arkadaşlar merheba,ben 2011 mart annesiyim hep yazıklarınızı okuyup yazamadım ,bugüne kadar tanışmadık ama bugün herkes süt azlığına dikkat çekmiş bende kızımdan fırsat buldum hemen yazayım dedim,şöyle bir çay yapıyorum ve günde 2 kez içiyorum ben çok faydasını gördüm mutlaka deneyin derim,yaklaşık 1,5 su bardağı yeni kaynamış suya 2 tatlı kaşığı rezene,1 tatlı kaşığı tane kimyon,1 çay kaşığı ıhlamur(yağrağı değil çiçeklerinden) ve 1 çay kaşığı anason koyun ve 15 dk demleyin 15dk sonra süzün ve ılınınca için,inşaallah sizde fayda görürsünüz mutlaka düzenli için birde bebekleri meme için illaki zorlamayın,teklif edin istemedimi enaz yarım saat sonra veya 1 saat sonra tekrar teklif edin mutlaka emecektir moralinizi bozmayın,Allah hiçbirini rızıksız bırakmaz bunu biliyoruz ve herşeyi O'ndan istiyoruz biz yapmamız gerekenleri yapıp tevekkül olalım,herşeyn başı moral:)herkese selamlar..

yerinden oynatınca uyanıyor diye nerdeyse 10 dan beri bebeğim dizlerimde koca bir minderde yatıyor
her yerim uyuştu
internette de yapacak bir şey kalmadı

bende öyle yorgunumki...gaz hortladı bizde..ya neden olabilir acaba?tattırıyordum meyve suyu ondan dedim.mama tattı ondan dedim.yok ben o gün kuru fasülye yedim ondan dedim ama yok...sadece anne sütü alıyor ama akşam 8 ila 10 arası bir pırt veya garrrk için tükeniyoruz.üşüyor mu acaba diyorum ama bu havada da üşüme ihtimali yok.çoraplarını ağzına alıp ıslatıyor ve çıkarıyor ayakları üşüyor ama yinede hemen giydiriyorum.ne bileyim neden olabilir?en son hergün meyveli soda içiyordum ondan mı diyorum.olabilir mi acep?

Arkadaşlar sütünün azaldığını, bebeğinin az kilo aldığını yazan arkadaşları görüyorum. Bizim de 3 ayı bitirdiğimiz hafta bu sorun başladı ve yaklaşık 2 hafta devam etti, kafama takınca sütüm iyice gitti. Çook ama çok üzüldüm, çocuğu göstermek için doktora gittik, doktorun verdiği moral ile daha doktordayken göğüslerim sızlamaya süt gelmeye başladı. Diyeceğim o ki, lütfen kendinize moral olacak bir şeye yönelin ve kafanızı rahatlatmaya çalışın, gözlerinizi kapatıp bebeğinizle ilgili güzel şeyler düşünün (ama hissederek), memedeyken bebeğinizi sevin, öpüp koklayın, bebeği emzirmeyi de bırakmayın, boş da olsa emsin, emmiyorsa ya uyandığında ya da uyumak üzereyken/uyurken (dikkati dağılmasın diye) emzirmeyi deneyin ve süt arttırıcı formülleri kullanın. Bunların gerçek etkisinden çok plasebo etkisi de önemli; yani sütü arttıracağına inanarak içtiğiniz/yediğiniz şey sütünüzü arttırır. Ben Humana içiyorum mesela günde 3-4 kez.
Bu arada kiloya takılmaya başlamışsınız ama doktor 3 ay dolduktan sonra artık eskisi gibi 1 kiloya yakın almasını beklememem gerektiğini, 400 grama kadar almasının normal olduğunu söyledi. Varsın alt sınıra yakın alsın, illa toraman olması gerekmez, bebeğinizi başka bebeklerle kıyaslamayın, kendinizi bunları düşünerek üzmeyin olur mu..
Sevgiler

günaydın canım yeni nickin güzelmiş:) zaten ilk dönem ücretsiz izne ayrılıcam ikinci dönem için uğraşıcaz bakalım..aslında ben ist vali yrd oğluna özel ders veriyordum acaba rica etsemm mi adamdan yardımcı olur mu ki? gerçi hiç alışık değilim böyle birilerinden bişey istemeye torpil yaptırmaya ama bu sefer mecburen olacak saırım
sağol esracım zeki olduğumu düşünmen beni sevindirdi ama ben zaten ilk göreve başladığımda müdür yardımcısıydım ve çok yorucu bir iş..düşünsene tatilin yok öğretmenler kadar ve tüm gün okulda kalmam gerekecek sırf 300 tl için...ben düşünmüyorum böyle daha rahatım öğretmenken ama bakalım şu işi de halletseydik hayırlısıyla
kız zor oldu güç oldu ama sonunda hakedene hakkını vermeyi öğrendinbak ne iyi oluyo dimi sen düşüneceğine onlar düşünsün boşverlafını söyle artık sonra da keyfine bak...benim kaynana 3 yıldır gelmemiş kapımı açmamış taşınırken olurda yardım istemeyelim diye şimdiden baladı mızmızlanmaya yok şuram ağrıyo yok buram ağrıyo demeye bende anne zaten senden bişey istemiyoruz senin biir ayağın çukurda gözün mezarda artık otur evinde namazını kıl tövbe et dedim napıyım sinir oldum...eltim yapmadığını bırakmamış kadına ama yine de yaramış sanırım çümnkü 3 kızını da kaynanam büyütmüş...bizde paramız yok olsa borç olmadan da veriirrz dedik diye küs çokta tın...eşime üzülüyorum ben resmen anasız babasız öksüz yetim gibi..3 yıldır ne biz gittik ne de onlar geldi....
dur bakayım sen orda iyi ki bir face niz varmış herkes orda herkes orda...burda kalan 3 -5 kişi onlarında zaten facesi yokbizimkilerini görürsen selam söyle özlem size küsmüş degelmesin hiçbiri
nickimi değiştirdim,deşifre olmuştum.bu kim filan demeyin diye bi süre nickimin altında eskisi yazılı olacak
ponyo geldiii
hoşgeldinnnn
canım bırak emmesin aç kalmasın bbeğin mama ver bişeyler yap doyur yavrunu ne olacak sanki mama içerse...önemli olan gelişimini tamamlaması....hem artık mamalar anne sütüne yakın oluyormuş..ben vermedim ama gerekirse düşünmeden veririm...
anne sütünü nasıl arttırabiliriz bilen varmı?
canım humamna iyi geliyo bana bir ara azalmıştı içmiştim maşallah epey arttırmıştı...
esracım olacağı varsa oluyo öyle yeme içmeyle alakası yok..benim bir arkadaşın oğlu 7 aylık eline acı yeşil biberi alıp kütür kütür yiyo çocuk taştan yumuşak herşeyi yiyo yiine de bişey olmuyo...bebeğin karakteriyle ilgili bişey sanırım..ve şu anda annesinin dediğinne göre 12 kilıymuş

bence de haklısın önemli olan sağlıklı olmaları kilo sonradan zaten alınıyo...ben lise son sınıfta açlıktan kırılacak gibiydim mesela 10 yılda kocaman oldum

slm face ye gitmeyip burda bizimle kalan vefalı annişler....nasılsınız? bebişler nasıl? ayy biz çok huysuz olduk bakalım ALLAH sonumuzu hayretsin...sosyalleşmeye başladıkları için hem yeni şeyler öğrenmek hem de anneden uzak kalmamak isterlermiş yani kucakta durmak gezmek isterlermiş 3 ay kadar sonrası zaten emekleme yürüme falan olur..az kaldı sanırım kızlar düzlüğe çıkmamıza...gerçi süt haricinde hiçbişey sevvmiyo benim oğlan sanırm ek gıda da sıkıntı yaşıycaz yeme sorunlarımız olacak ama napıyım canı sağolsunda bakalım gün neler gösterecek...bu arada kızlar bir kaç tane ev bulduk pazar günü görmeye gidicez inşallah dua edin de hakkımızda hayırı olan evi alalım..çünkü çok fazla kredi borcu altına giricez:18::18:hepinizi öptük

Merhaba anneler..

bir kaç gündür çok fena durumdayım..Paşacım uykusunda çok uyanıyor ağlıyor..1 saatte 2 3 defa uyanıyor basşım sepet gibi acaba bir yeri mi ağrıyor bilmiyorum pufff

bir de yüzünde iltahaplı sivilce çıktı dün bugün kurumuş ama yanağında 2. çıkıyor çenesinde de var..Doktora gideceğim yarın genel kontrole aile hekimine..

ağlama durumu bizde de aynı canım ki oğluşum saat akşam sekiz buçukta banyo dokuz buçukta kesin uyrudu dün 1 de ancak dalabildi..hep ağladı ağladı bizde korktuk epey ama dru normal dedi fitil verin istersseniz içiniz rahat etsin dedi fitilden mi yorgunluktan mı bilemm ama hemen uyudu...istersen bir fitil ver sende iyi gelri inşallah...yüzü için bir yorum yapamıycam canım bizde hiç olmadı daha belki ilerde olacak bizde de belki dönemsel bişeydir o da:26:geçmiş olsun canım..yardımcı olamadım:44:

sanırım uyku sorunu herkeste var.bizde öyleyiz.gözlerden uyku akıyor ama yok uyumayacak.etrafa bakacak.kucakta gezecek.şimdide yerde yuvarlanıyor cimcimem.
posedion:canım tattırma nasıl gidiyor

Saol tatlım..Senin ki 1 bişey değil canım sabah 5 de uyudu ya da sızdı demeliyim nöbet tutturdu resmen..5 de uyudu 8,30 kalktı emzirdim 9,30 a kadar uyudu sonra yarım saat öğen uyudu 12,30 da akşam 5,5 a kadar yok kırpmadı gözünü artık delirmek üzereydim yani o kadar fenaaaaaa eşim Allah razı olsun arada aldı ama durmuyor ki gezdiriyoruz oyun oynatmaya çalışıyoruz yok durmadı hiç sepet gibi başım uyu uyan divane gibi geziyorum işte..

sanırım uyku sorunu herkeste var.bizde öyleyiz.gözlerden uyku akıyor ama yok uyumayacak.etrafa bakacak.kucakta gezecek.şimdide yerde yuvarlanıyor cimcimem.
posedion:canım tattırma nasıl gidiyor

tattırma olayı hiç iyi gitmiyo habire ööööö yapıyo diliyle dışarı çıkarıyo herşeyi dru hergün kaşık sayısını artır dedi ama biz hala 5 kaşıkta kaldık..saanırım yeme sorunu olan bir çocuk olacak büyüdüğünde...hiç durmadan emmek istiyo ve şaşılacak şey acyip te arttı süt :44::44:hiçbişey yapmamama rağmen hala biz memeyi çok seviyoruz anlıycaan..siz napıyosunuz nasıl sizde durumlar?

sütüne maşallah..benim sütümde fena değil..tattırmada sorun yok ama gazımız hortladı.5 aylık olana kadar doğru dürüst olmayan gaz fena halde...ben baya birşey tattırdım.şeftali,armut elma,üzüm...ama genelde üç kaşık dört kaşık maksimum.ama gaz olunca beşgün bir şey vermedim.bugün yine elma suyu verdim dört kaşık.yarın artık arttırıp püre vereceğim.
inş.sorun olmaz ileride.yemeyen çocuk zor oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…